Blu-ray-soittimet testissä: LG BD390 -ensikatsaus

Kirjoittaja Matti Vähäkainu @ 19.10.2009 11:46 Kommentteja (15)

Blu-ray-soittimet testissä: LG BD390 -ensikatsaus Keräsimme suhteellisen kattavan valikoiman suosituimpien laitevalmistajien Blu-ray-soittimia, joita testasimme muutamien viikkojen ajan. Testin tavoitteena oli saada aikaiseksi vertailu markkinoilla olevista keskihintaluokan soittimista, jotka tukevat BD-Live-ominaisuutta. Keskityimme testeissä erityisesti käytettävyyteen, suorituskykyyn, tiedostotukeen sekä yleisesti ominaisuuksiin. Tämä katsaus on esimakua vertailun yhdestä osanottajasta.
Yksi toimistoon saapuneista pahvilaatikoista sisälsi LG BD390 -soittimen, joka edustaa yrityksen Blu-ray-portfolion huippua. Kyseessä on kuitenkin ominaisuuksiin suhteutettuna varsin edullinen paketti, sillä hintaa on laitevertailumme mukaan halvimmillaan vain 269 euroa. Laite on ominaisuuksiltaan vertailun ehdotonta eliittiä ja tarjoaa muun muassa kuusikosta ainoana WLAN-sovittimen, DLNA- ja UPNP-tuen sekä analogisen 7.1-tilaääniulostulon.Kuten kaikissa vertailun Blu-ray-soittimissa, BD390:ssäkin pakkauksen sisältä löytyvät itse soitin, ohjekirja, kaukosäädin pattereineen sekä komposiittipiuha. Valitettavasti LG:n soittimenkaan mukana ei tule HDMI-johtoa. Sama ongelma riivasi useimpia testiin saapuneita BD-soittimia. Pieni plussa LG:n paketoinnille täytyy antaa erillisestä pahvitaskusta, johon ohjekirja, johdot ja kaukosäädin on helppo livauttaa paketoitaessa esimerkiksi muuttoa varten.

Laitteen käyttöliittymä on yksinkertainen, mutta samalla viehättävä ja toimiva. Menusta löytyvät animoidut ikonit kuudelle toiminnolle -- elokuvan toistolle, kuvien katselulle, musiikin kuuntelulle, asetuksille, YouTubelle ja verkkojaoille. Kunkin osa-alueen käyttäminen on mielekästä ja lähes viiveetöntä. Verkkojaon, kuten USB-muistinkin, kautta on mahdollista toistaa tiedostoja useimmissa suosituissa tiedostomuodoissa, mukaanlukien DivX HD, XviD, MP3, MKV, AAC ja JPEG.

Kyseessä on erittäin kilpailukykyinen soitin, joka pärjää hyvin jokaisella osa-alueella. Tuleva vertailuartikkelimme kertoo, kuinka se pärjäsi viittä muuta Blu-ray-soitinta vastaan.

Pähkinänkuoressa:
  • Hurjasti ominaisuuksia
  • YouTube-tuki
  • WLAN-tuki
  • Mukana Nero DLNA-ohjelmisto
  • Ulostulo analogiselle 7.1-tilaäänelle
  • Kattava tiedostotuki, ml. DivX HD


Muiden soittimien ensikatsaukset:

Tulemme julkaisemaan kaikista kuudesta Blu-ray-soittimesta tämänkaltaisen lyhyehkön katsauksen. Katsausten jälkeen julkaisemme varsinaisen vertailuartikkelin, joka sisältää testituloksia, vertailuvideoita ja luonnollisesti kruunaa vertailun voittajan. Pysykää siis kuulolla!

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

15 kommenttia

119.10.2009 11:59

Nyt näyttää niin hyvältä, että taidanpa laittaa AdBlock plussan kiinni sivuillanne.... :)

219.10.2009 12:37

Miksei sitten ostaa samantien PS3sta?

319.10.2009 12:42

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti TuPP3:
Miksei sitten ostaa samantien PS3sta?

koska kaikki ei tarvitse konsolia, vaan ainoastaan kunnon soittimen? lol
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.10.2009 @ 12:44

419.10.2009 13:50

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti TuPP3:
Miksei sitten ostaa samantien PS3sta?
Esim. siksi, että moni haluaa vain mediatoistimen, ei pelikonsolia. Ja jos muustakin kuin Blu-raysta puhutaan, PS3:n mediatuki on monelta osalta huonompi kuin useissa Blu-ray-soittimissa tai ns. media tankeissa.

Mutta kyllä se "PS3 Blu-ray-soittimena" -testikin on tulossa, no worries :-)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.10.2009 @ 13:52

519.10.2009 14:49

Toistaakos tämä tekstityksiä mkv tiedostojen kanssa?

619.10.2009 16:05

Warettajat ihan onnessaan kun matroska tuki alkaa yleistymään blu-ray-soittimissa. :/

719.10.2009 18:03

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti TuPP3:
Miksei sitten ostaa samantien PS3sta?
Esim. siksi, että moni haluaa vain mediatoistimen, ei pelikonsolia. Ja jos muustakin kuin Blu-raysta puhutaan, PS3:n mediatuki on monelta osalta huonompi kuin useissa Blu-ray-soittimissa tai ns. media tankeissa.

Mutta kyllä se "PS3 Blu-ray-soittimena" -testikin on tulossa, no worries :-)
Mitäs ps3:sen mediatuesta puuttuu verrattuna bd soittimiin?. Kumpi kannattaa hyllyyn ostaa ps3:nen vai bd soitin?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.10.2009 @ 18:06

819.10.2009 20:04

Lainaus:

Mitäs ps3:sen mediatuesta puuttuu verrattuna bd soittimiin?. Kumpi kannattaa hyllyyn ostaa ps3:nen vai bd soitin?
dRD tuossa jo sanoikin:
Lainaus:

Mutta kyllä se "PS3 Blu-ray-soittimena" -testikin on tulossa, no worries :-)
Itselläkin kiinnostaa puutuuko siitä muka mitään soittimiin verrattuna, ehkä moninappulainen kaukosäädin. PS3 myös näyttää hienommalta ja arvokkaammalta sisustuselementtinä IMO(on tuo kuvassa näkyvä soitinkin näppärän näköinen), ja jos samaan hintaan saa niin luulen että suurin osa mielummin ottaisi PS3, ei sitä koskaan tiedä vaikka sitä tarvisi muussakin kuin leffoissa. Ja enemmän ostajia jos sen joskus myy pois.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.10.2009 @ 20:05

920.10.2009 12:52

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti fgooplape:
Toistaakos tämä tekstityksiä mkv tiedostojen kanssa?

Kyllä toistaa.

1020.10.2009 13:13

Suurin ongelma, joka vie kiinnostuksen blu-ray-soittimen hankinnasta, ovat aluekoodit. Mm. Criterion näyttää koodaavan ainakin osan levyistään. Tiedän kahdesta normihintaisesta soittimesta, joissa ongelma on poistettu (Momitsu) / poistettavissa (Oppo), mutta niitä ei saa Suomesta. Myös ns. suurten valmistajien soittimia on modattu, mutta niiden hinta on samalla noussut kaksinkertaiseksi, mikä myös vähentää ostohaluja.

Olisi mielenkiintoista kuulla tulevan vertailun laitteiden kohdalla, onko niihin saatavilla modausta, ja onko nähtävissä merkkejä siitä, että yhtiöt olisivat täysin luopumassa aluekoodien käytöstä, sillä levykauppahan ei ole lähtenyt käyntiin toivotulla tavalla.

1123.10.2009 16:12

..ei PS3 olisi paha noin muuten, mutta esim. itse HTPC:n omistajana kyllä mieluummin ottaisin kotiteatteriin bd-soittimen laitteena enkä epämääräisen näköisenä pelikonsolina. Ihan mielenkiinnolla seurailen artikkelivalikoimaa, tuollainen olisi kiva tykin kaverina. Mutta nämä on mielipideasioita, eikä tarkoitus ole aloittaa tavanomaista "juupas-eipäs"-keskustelua..

Viikonloppuja noin muuten!

1229.10.2009 22:06

PS3:sta ei kehtaa hi-endin seuraksi laittaa. Jos ei LG:täkään.

136.11.2009 10:35

minäkin hankin bd390:n, ajatellen, että viimeinkin olisi laite, jolla hoituisi kaikki media samalla. Minulla on twonkymedian palvelin verkossa pienellä NSLU2:lla, eli koko ajan päällä, ei hurinoita ja minimaalinen virrankulutus. Audion (mp3) striimaus onnnistuu, mutta shoutcastin radiot eivät toimi lg:llä.
Suurin puute kohdallani tuli vastaan Saunavioon tallentamieni digitiedostojen toistossa. Kokeilin USB-tikulta pc:lle valuttamaani elokuvaa (saunavisiotallennus) ja törmäsin ilmoitukseen audio codec not supported. Saman tiedoston striimaus mukana tulevalla neron homemediaserverilläkään ei onnistu :(

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.11.2009 @ 10:36

1417.12.2009 04:09

Hommasin LG390 soittimen. Pettymys tuli dvd leffojen kuvanlaadussa. Vertailuna Pioneer dv-410. Hieman suttuista ja utuista, tarkoin täytyy säätää että saa katsottavan kuvan ulos. Näyttönä panasonic pz-80. Jotenkin vaan ei samaa selkeyttä/kirkkautta LG:llä saa aikaan. Teräväpiirto toisto on hyvä, näin ensimmäiseksi laitteeksi ja vertailua ei muihin Blu Ray soittimiin ole. Äänimaailmaa antaa teatteriin enemmän kuin dv-410. Laite on hiljainen, ainostaan levyä ladattaessa kuuluu ääni. Perhana kun Azur BD650 on niin kallis.

1526.10.2010 12:32

Niinkin yksinkertainen asia isona miinuspuolena pistää silmään että soittimen etupaneeli ei näytä raidan numeroa. Se näyttää vain kuluneen ajan. Tästä on riesaa varsinkin CD levyjä soitettaessa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto