AfterDawn: IT-alan uutiset

TTVK vaatii mieheltä 3,6 miljoonan euron korvauksia

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 14.10.2009 09:29 Kommentteja (42)

TTVK vaatii mieheltä 3,6 miljoonan euron korvauksia Suomessa tekijänoikeudella suojatun sisällön luvattomasta jakamisesta vaadittavat korvaussummat ovat useiden vuosien jälkeen vihdoinkin hypänneet miljooniin euroihin, kun Suomessa luvatonta kopiointia ja piratismia vastaan taisteleva Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry (TTVK) ilmoitti vaativan espoolaiselta mieheltä 3,6 miljoonan euron tekijänoikeuskorvauksia.
TTVK:n mukaan mies on ylläpitänyt BAWD Rinkeli -nimistä Directconnect-palvelinta, jonka avulla on jaettu luvatta eteenpäin tekijänoikeudella suojattua musiikkia, pelejä ja elokuvia. Epäiltynä oleva mies on kiistänyt suurimman osan syytekohdista, koska varsinaisen tiedostojen luvattoman jakelun ovat suorittaneet muut tahot, eikä Directconnect-verkon toiminnassa siirretä tiedostoja keskuspalvelimen kautta, joten hän ole omien sanojensa mukaan vastuussa muiden suorittamista tekijänoikeusrikoksista. Myös miljoonien eurojen korvausvaatimus on liian suuri epäillyn mukaan.

Korvausvaatimuksen perusteena on käyttäjien välillä siirretyn datan määrä, jonka perusteella kyseinen DC-hubi on ollut todella suosittu tiettyjen käyttäjien keskuudessa. Korvausvaatimusten lisäksi epäiltyä saattaa odottaa vankeusrangaistus ja sakot, jos hänen todetaan syyllistyneen tekijänoikeusrikoksiin.

TTVK jätti palvelimen toiminnasta rikosilmoituksen jo vuoden 2007 maaliskuussa, joten tapauksen käsittely on edennyt hitaanpuoleisesti.

Edellinen Seuraava  

42 kommenttia

114.10.2009 9:38

TTVK= Taas Tätä Vitun Kakkaa :D

214.10.2009 9:56

Yksityiset pysäköintivirhemaksut eivät ole Suomessa sallittuja, koska niissä on sanktioluonnetta. Sanktioiden antaminen on Suomessa poliisilla ja muilla viranomaisilla.

Mutta näyttää siltä, että myös tekijänoikeuskorvausvaatimuksien "kohtuullisissa hyvitysmaksuissa" on sanktioluonne. Siksi niihinkin pitäisi suhtautua samalla tavalla kuin yksityiseen parkkisakkoon.

KKO 2002:101 viittaa selvästi kohtuullisen hyvityksen sanktioluonteeseen (ei ole tarkoitus vain hyvittää, vaan myös rangaista):

Korkeimman oikeuden ratkaisu KKO 2002:101:

Kohtuullinen hyvitys takavarikoiduista CD-levyistä

Takavarikoitujen CD-levyjen osalta on otettava huomioon, ettei tekijänoikeuksien ja äänitetuottajien oikeuksien loukkaus ole vielä muodostunut niin vakavaksi kuin myytyjen levyjen kohdalla. Tässä kohden merkitystä on annettava myös sille seikalle, ettei A:n myyntitoiminta ole ollut ammattimaista ja laajamittaista, vaan pikemminkin satunnaista

---

muita KKO ratkaisuja, josta selvii kohtuullisen hyvityksen sanktioleonne: KKO 1989:151, 1999:115, 2001:42 ja 2002:101

Vielä tuore: KKO:2007:63

http://74.125.77.132/search?q=cache:86FX...lient=firefox-a

Jos nyt tällä kertaa tuollainen 3,6 miljoonan "yksityinen parkkisakko", jos TTVK Kotilaiselta siltä tuntuu tai vetänyt luvut hatusta ? Oikeusvaltio nääs ;)

Päätöksestä voi toki valittaa tuomioistuimeen, kunhan varautuu maksamaan sellaiset 100 000 euroa oikeudenkäyntikuluja (vertaa Finreactor tapaus).

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.10.2009 @ 10:25

314.10.2009 11:41

Jaahas, jenkkityyliin nyt sitten Suomessakin. Ei noilla näköjään ole mitään todellisuudentajua. Hmm, muistaakseni Pirate Bay tuomittiin (ihmisoikeuksia loukkavasti) noin miljoonan euron korvauksiin. Millähän perusteella tämä on kolme kertaa pahempi tapaus?

Jos nuo to-järjestöt haluaisivat edes vähän uskottavuutta itselleen, niin pitäisivät nämä vaatimuksensa edes järjellisinä. Tällaiset korvausvaatimukset yksityishenkilöä kohtaan ovat omiaan aikaansamaan yleistä vihaan to-järjestöjä kohtaan. Se heillä tuskin on tavoitteena. Tämä ilmiö näkyy jo tuolla amerikan maalla erittäin hyvin. TO-järjestöjen julkinen esiintyminen oikeudenkäyntien yhteydessä on hyvin matalalla linjalla.

Loppupeleissä siis tällaisilla vaatimuksilla to-järjestöt kaivavat omaa hautaansa. Kansa ei ihan kaikkea niele kuitenkaan.

414.10.2009 12:26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti horgh:
Loppupeleissä siis tällaisilla vaatimuksilla to-järjestöt kaivavat omaa hautaansa. Kansa ei ihan kaikkea niele kuitenkaan.
Niinhän sitä luulisi. Väittäisin vaikka Finreactor oli suuri ennakkotapaus Suomessa, niin ei siitä kovinkaan moni vanhemmasta polvesta mitään muista. Jotenkin pitäisi saada tavalliset pulliaiset ymmärtämään ettei tyhjien DVD-levyjen tarvitse olla noin kalliita. Myös se, että yksityisyydensuojan heikentäminen lakimuutoksilla on oikeasti vakava asia ja suunta kohti jotain vielä ikävempää. ..-HuoH-..

Vaikka nyt on viime aikoina ollut paljon merkkejä paremmasta, niin silti minusta tuntuu, että tekijänoikeuksien kohdalla asiat menevät huomattavan paljon ikävemmiksi, ennen kuin näille semilaillisille mafiayrityksille edes yritetään laittaa rajoja.

514.10.2009 12:56

Kuka nyt DC:tä käyttää? Suomen poliisi mihinkään muuhun keskity.

614.10.2009 12:57

Pitäisi varmaan itkettää, mutta alkaa naurattaa... jotain rajaa noihin summiin.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti horgh:
Jaahas, jenkkityyliin nyt sitten Suomessakin. Ei noilla näköjään ole mitään todellisuudentajua. Hmm, muistaakseni Pirate Bay tuomittiin (ihmisoikeuksia loukkavasti) noin miljoonan euron korvauksiin. Millähän perusteella tämä on kolme kertaa pahempi tapaus?

Voisiko päätellä, että kyseisellä hubilla oli pääasiallisesti jaossa kotimaista viihdettä. Suomenkielisiä tuotteita saa myydyksi vain Suomessa, eli markkina-alue on erittäin pieni. Mitä pienempi markkina-alue, sitä suuremmat tappiot valmistajalle -> isot korvausvaatimukset =/


Mitähän TTVK ja kumppanit tekevät, kun kansa lakkaa käyttämästä DC-ohjelmaa??

714.10.2009 14:26

Päivän läppä koko tää uutine :D TTVK ny muuteki jauhaa niin ympäri pyöreetä shaibaa uutisissaa, ilmotuksissaa ja mitä ne nyt suoltaaka et näyttävät asiat pahemmilta ku mitä ne on... täytyy olla vähän draamaa normaalia enemmä että rahoittajat pysyy mukana :D

814.10.2009 14:54

Eihän nuo korvausvaatimukset enää ole yhtään järjellisellä tasolla. Rupeaa jo jenkkejä lähtentelemään? Todellakin voisi nuo poliisien resurssit pistää paljon järkevämpään touhuun kuin DC-latausten kyttäämiseen. Tällä ei todellakaan saavuteta mitään, että pistetään valtavat korvaukset kerran vuodessa jonkun niskoille ja katsotaan vähenevätkö lataukset. Mietin vain, että kuinka isot sakot pitäisi antaa suomalaisten torrentrackereiden ylläpitäjille kun siellä liikkuu ehkä 1000x enemmän tavaraa kuin näillä DC-hubeilla.

914.10.2009 16:29

Voi hyvä jumala. Lopettakaa sen antiikkisen DC:n käyttö jo pikkuhiljaa ja siirtykää nyky teknologiaan. Tai toisaalta, sen kun ajatte sillä mopollanne TTVK:ta karkuun niin me muut tiedostojen jakajat voidaan olla rauhassa.

1014.10.2009 16:37

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JasonSco:
Voi hyvä jumala. Lopettakaa sen antiikkisen DC:n käyttö jo pikkuhiljaa ja siirtykää nyky teknologiaan. Tai toisaalta, sen kun ajatte sillä mopollanne TTVK:ta karkuun niin me muut tiedostojen jakajat voidaan olla rauhassa.
kyl ne jokasella torrent saitillakin saletisti pesii.
ei oo ko ajan kysymys millon ne rupee teettää kotietsintöjä esim suurimpien jakajien joukkoon.
ja suurimpia jakajiakaan ei oo kovin vaikee löytää jos ei käytä proxya tai vastaavaa.
esimerkkihenkilö on julkassut 5 vaikka musalevyä ja ekana lataajana saa aina varmana sen julkasijan ip:n selville. ja todettakoon että 1+1=miljoonakorvaukset

pienenä plussana voidaan torrenteista todeta että oman koneen ryjiä ei näy siellä jaossa.

niin ja eikös nuo levy-yhtiöt ja muut puljut haje nuo korvaukset suoraan valtiolta jollon tekijä jää valtiolle velkaa?
normaalisti maksimi summa mitä valtio maksaa taitaa olla 30 000 €
mutta erikoistapauksissa valtio maksaa suuremmatkin summat. korjatkaa jos väärässä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.10.2009 @ 16:41

1114.10.2009 17:04

Lainaus:
Myös miljoonien eurojen korvausvaatimus on liian suuri epäillyn mukaan.
Eikä ole ainoa joka noin ajattelee..

Milloinkohan TTVK huomaa, että "piraattien" metsästäminen yksitellen ei johda lopulta mihinkään konkreettiseen tulokseen vai sallitaanko tälläinen jahti sen hyvän periaatteen takia pitkäänkin?

1214.10.2009 20:24

Missään listaa jaetuista tiedostoista. Kiinnostaisi todella tietää mitä kotimaista viihdetuotetta on jaettu moisen summan edestä.

1314.10.2009 20:31

Kuuntelin aamulla Rockkia, nii siellä vertaisverkot = torrentit :D On kyllä naurettavan suuri tuo summa!

1414.10.2009 22:05

Lainaus:
Yksityiset pysäköintivirhemaksut eivät ole Suomessa sallittuja, koska niissä on sanktioluonnetta. Sanktioiden antaminen on Suomessa poliisilla ja muilla viranomaisilla.
Yksityiset pysäköintifirmat voivat haluta rahaa jos jonkinlaisella lipetillä, mutta sillä voi pyyhkiä takapuolta: he eivät voi viedä maksamattomista pysäköintivirhemaksujen perittäväksi/oikeuteen koska ne eivät ole lain mukaan toimivaltaisia pysäköintivirhemaksujen antajia.

TTVK voi haluta joltain rahaa jollain kirjeeellä mutta sillä voi pyyhkiä takapuolta, sillä TTVK ei ole to-lain noudattamista valvova toimivaltainen viranomainen. Eri asia sitten mitä seurauksia TTVK:n muistutuksen käyttämistä "vessapaperina" on.

Seurauksena TTVK voi hankkia näyttöä (todennäköisesti jotain näyttöä jo on) tekijänoikeuksiin kohdistuneesta rikoksesta jonka jälkeen tehdään rikosilmoitus jossa ilmoittetaan myös arvio vahingosta. Poliisi hoitaa esitutkinnan ja jos rikoksen merkistö täyttyy mennään oikeuteen jos syyttäjä päättää syytteen nostaa. Eli jos TTVK tekee rikosilmoituksen, niin toimivaltainen viranomainen tutkii sen ja toimivaltainen virnaomainen hoitaa syyttämisen - eikä siinä ole paljoa kitisemistä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.10.2009 @ 22:07

1514.10.2009 22:20

Korvaussummaltaan tuo vastaa suunnilleen 720 raiskausta.

Odottelinkin jo että milloin nämä Jenkkilän idiootti-korvaukset saapuu tänne. Onnea TTVK, olette juuri potkineet oikeustajua päähän. Palkinnoksi saatte lobotomia-lahjakortin ja kourallisen hevonpaskaa tulevia tiedonantojanne varten.

1614.10.2009 23:01

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sendo_:
Korvaussummaltaan tuo vastaa suunnilleen 720 raiskausta.
:D

Tosiaan, jos TTVK saisi haluamansa 3,6 milliä, valtiohan siinä menettää, eli toisin sanoe me kaikki menetetään ja TTVK saa lisää massia DC-verkkojen syynäykseen.

1715.10.2009 0:06

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JasonSco:
Voi hyvä jumala. Lopettakaa sen antiikkisen DC:n käyttö jo pikkuhiljaa ja siirtykää nyky teknologiaan. Tai toisaalta, sen kun ajatte sillä mopollanne TTVK:ta karkuun niin me muut tiedostojen jakajat voidaan olla rauhassa.

aika läppä :D mitähä se sun "nyky teknologia" mahtaa olla... moni dc hubi turvallisempi ku scenen topparit.. lolz.. :D

1815.10.2009 0:19

ja DC lataamisella ei saa tuomioita. eihän niissä piireissä ole pakko jakaa.

1915.10.2009 0:55

Poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.11.2009 @ 01:08

2015.10.2009 8:33

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti zipzap:
'isojorma5' taas copy/pastee omia juttujaan. Kohta vuoden jankuttanut netissä noista pysäköintijutuista----digitodayssa, täälläkin... Eiköhän tuo pointti ole jo selvä.
Varsinkin kun pysäköinti analogia on huono. Oikeus lopulta päättää sanktion tuossa toisin kuin näissä yksityisissä pysäköintijutuissa.

Itse juttuun, että aika suurta suhteellisuudentajun puutosta taas joku kärsii.

2115.10.2009 11:17

Perkeleet. Nyt olis jo hiukan hopi-hopi kiire siirtyä joukolla I2P tai Freenet tyylisiin salattuihin hajautettuihin verkkoihin. Itse pyöritän jo Freenet nodea, tosin se ei waretukseen kovin hyvin nykyisellään sovellu. Pitää koittaa tuota I2P touhua.

Sinänsä outoa että yleensä pahikset (warettajat, hakkerit ym.) ovat aina askeleen edellä viranomaisia. Nyt näyttää siltä että tämmöisillä uutisilla saadaan oikeasti peloteltua porukka vähentämään waretusta, eikä mitään yleisesti tunnettua "turvallista" vaihtoehtoa ole.

2215.10.2009 15:36

Kyllä niitä vaihtoehtoja on protokollissa, hubeissa, ohjelmissa, folioissa ja toimintatavoissa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.10.2009 @ 15:36

2315.10.2009 17:04
kekri76
Inactive

Joo tuleepahan taas todistettua että Suomi on Poliisi valtio kaikki mikä on alussa laillista ei kohta ole ja krp: seisoo oven takana syyte lappuja jakamassa on se kumma juttu kun kukaan ei syytä valmistajia esim mp3 soittimet nokian puhelimet johon voi ladata biisejä/leffoja. Mielesäni nyt kun suunnitteilla on tuo helvetin televisio maksut että peritään ne kaikilta pitäisi samalla sallia lataaminen netistä koska on onhan se televisio ja radio lupa jo maksettu pitäis varmaan riittää jo tekijänoikeus maksuihin samalla.
Eihän tuossa ole mitään järkeä että aletaan syyttelemään tavallisia pulliaisia laittomuuksista kannattais varmaan käydä tutkimassa jonku muusikon asunto kuinka paljon sieltä löytyy nauhoitettuja elokuvia poltettuja leffoja sekä musaa..

2415.10.2009 17:05

Fasistisiin mittasuhteisiin menevä hutkinta vain parantaa Piraattipuolueen asemia ja kansalaisten mitan täyttymistä...


YLE:n uutistoimituskin on asiaa sivunnut:

Lainaus:
Piraatti-Palmulehto on vapauden kannalla

http://yle.fi/alueet/lahti/2009/10/piraatti-palmulehto_on_vapauden_kannalla_1083217.html
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.10.2009 @ 17:06

"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

2515.10.2009 18:36

Nettipiraattien kannattaisi viimeistään nyt lopettaa rikollinen ja laiton toimintansa. Nettipiratismista jää kiinni ja joutuu maksamaan kovia korvauksia.

Olen erittäin tyytyväinen kyseiseen juttuun ja olen ollut mukana saamassa tätä nettipiraattia kiinni. Suomessa on jo ennakkotaupaus siitä, että ylläpitäjät ovat vastuussa kaikkien käyttäjien tekemistä tekijänoikeusrikoksista (Finreactor) ja miljoonien eurojen korvausvaatimukset ovat hyväksyttäviä (Finreactor).

Niille nettipiraateille, jotka kaikesta huolimatta jatkavat rikollista ja laitonta toimintaansa. Oikeudessa tavataan.

Nykyinen tekijänoikeuslaki mahdollistaa suurempienkin korvausten vaatimisen. Tekijänoikeusjärjestön edustajana olenkin ehdottanut nykyisten korvausten kymmenkertaistamista meidän kokouksissa. Nykyiset noin 5000 euron korvaukset nousisivat vähintään 50 000 - 100 000 euroon ja maksimissaan useisiin miljooniin euroihin.

Nykyistä paljon kovemmat tuomiot (vankeustuomiot) ja korvaukset (miljoonien eurojen) vähentävät tehokkaasti nettipiratismia. Paljon kovemmat korvaukset on vasta ensivaihe taistelussa nettipiratismia vastaan. Paljon kovempia keinoja on tulossa ja paljon kovempi tekijänoikeuslaki. Kannatan myös nettipiraatien vankilaan laittamista ja ajan sitä asiaa kunnes se menee läpi.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.10.2009 @ 19:04

2615.10.2009 18:54

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Nettipiraattien kannattaisi viimeistään nyt lopettaa rikollinen ja laiton toimintansa. Nettipiratismista jää kiinni ja joutuu maksamaan kovia korvauksia.

Olen erittäin tyytyväinen kyseiseen juttuun ja olen ollut mukana saamassa tätä nettipiraattia kiinni. Suomessa on jo ennakkotaupaus siitä, että ylläpitäjät ovat vastuussa kaikkien käyttäjien tekemisistä ja miljoonien eurojen korvausvaatimukset ovat hyväksyttäviä.

Niille nettipiraateille, jotka kaikesta huolimatta jatkavat rikollista ja laitonta toimintaansa. Oikeudessa tavataan.

Nykyinen tekijänoikeuslaki mahdollistaa suurempienkin korvausten vaatimisen. Tekijänoikeusjärjestön edustajana olenkin ehdottanut nykyisten korvausten kymmenkertaistamista meidän kokouksissa. Nykyiset noin 5000 euron korvaukset nousisivat vähintään 50 000 - 100 000 euroon ja maksimissaan useisiin miljooniin euroihin.

Nykyistä paljon kovemmat tuomiot (vankeustuomiot) ja korvaukset (miljoonien eurojen) vähentävät tehokkaasti nettipiratismia. Paljon kovemmat korvaukset on vasta ensivaihe taistelussa nettipiratismia vastaan. Paljon kovempia keinoja on tulossa ja paljon kovempi tekijänoikeuslaki.
"Suomessa on jo ennakkotaupaus siitä, että ylläpitäjät ovat vastuussa kaikkien käyttäjien tekemisistä"

samalla periaatteella vois laittaa chat ja treffipalstat vastuuseen siitä jos vaikka joku pedofiili siellä tapaa jonku lapsen ja raiskaa sen koska ylläpito ei puuttunut valvonut

2715.10.2009 19:14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Nettipiraattien kannattaisi viimeistään nyt lopettaa rikollinen ja laiton toimintansa. Nettipiratismista jää kiinni ja joutuu maksamaan kovia korvauksia.

Olen erittäin tyytyväinen kyseiseen juttuun ja olen ollut mukana saamassa tätä nettipiraattia kiinni. Suomessa on jo ennakkotaupaus siitä, että ylläpitäjät ovat vastuussa kaikkien käyttäjien tekemistä tekijänoikeusrikoksista (Finreactor) ja miljoonien eurojen korvausvaatimukset ovat hyväksyttäviä (Finreactor).

Niille nettipiraateille, jotka kaikesta huolimatta jatkavat rikollista ja laitonta toimintaansa. Oikeudessa tavataan.

Nykyinen tekijänoikeuslaki mahdollistaa suurempienkin korvausten vaatimisen. Tekijänoikeusjärjestön edustajana olenkin ehdottanut nykyisten korvausten kymmenkertaistamista meidän kokouksissa. Nykyiset noin 5000 euron korvaukset nousisivat vähintään 50 000 - 100 000 euroon ja maksimissaan useisiin miljooniin euroihin.

Nykyistä paljon kovemmat tuomiot (vankeustuomiot) ja korvaukset (miljoonien eurojen) vähentävät tehokkaasti nettipiratismia. Paljon kovemmat korvaukset on vasta ensivaihe taistelussa nettipiratismia vastaan. Paljon kovempia keinoja on tulossa ja paljon kovempi tekijänoikeuslaki. Kannatan myös nettipiraatien vankilaan laittamista ja ajan sitä asiaa kunnes se menee läpi.
ei ristus mikä läppä.. ei voinu ku nauraa tälle tekstille :D teille kukkahattu ihmisille pitäs kehittää oma valtio jossa voitte kitissä ja narissa iha keskenänne... :D hallitus, teosto ja muut kikkelinvenytys tahot ovat täynnä kaltaisiasi ihmisiä..

"Piratismi" se nyt vaan on tullut jäädäkseen

2815.10.2009 19:45

pysähtyykö divisioona yhteen kaatuneeseen?

2915.10.2009 19:55

Jaa Nuppi se taas siellä. Jotenkin kertaantuvaa tekstiä tuntuu olevan.

3015.10.2009 21:04

tuli täs nyt äkkiseltää tämmöne idea voi kuulostaa hölmöltä et perustettais järjestö mihin maksettais jäsenmaksu ikäänku vakuutus että jos kärähtää warettamisesta ni ainaki osa vahingonkorvauksista sit maksettais näistä "jäsenmaksuista" et jos käry kävis ni ei ois ihan loppuelämää veloissa jos vähän nyt liioittelee

oliko ihan pässi idea? :)

3115.10.2009 22:11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti erseki:
tuli täs nyt äkkiseltää tämmöne idea voi kuulostaa hölmöltä et perustettais järjestö mihin maksettais jäsenmaksu ikäänku vakuutus että jos kärähtää warettamisesta ni ainaki osa vahingonkorvauksista sit maksettais näistä "jäsenmaksuista" et jos käry kävis ni ei ois ihan loppuelämää veloissa jos vähän nyt liioittelee

oliko ihan pässi idea? :)
Pakko todeta että aika paljon lahjoituksia/"vakuutusmaksuja" pitäisi saada.

Vaikkapa tuohon 3,6 miljoonaan euroonkin, taikka vain osaan siitä.

Omalla kohdalla ei ole mitään merkitystä olisinko 200 000€ vai 10miljoonaa velkaa valtiolle, koskaan en sitä pystyisi maksamaan. :)

Mielestäni ei mikään huippu idea. :D

3215.10.2009 23:37

:) teostolle ei mitään... jotain "kulukorvauksia" sitten sieltä warestosta

3316.10.2009 1:03

Velka ei kestä nykyään enään koko elämän ajan vain 15 vuotta tai 20 vuotta siitä hetkestä, kun se on siirtynyt ulosottoon tai tuomion antamisesta. Se, että velka säilyy hautaan asti on vanhaa tietoa.

Lainaus:
Velkaa voidaan periä velallisena olevalta luonnolliselta henkilöltä ulosottotoimin 15 vuoden ajan (eräissä tapauksissa 20 vuoden ajan. Määräaika lasketaan ensimmäisestä ulosottohetkestä alkaen tai lopullisesta tuomiosta. Nykyisten säännösten mukaan määräajan päättyminen estää saman velan ulosottoperinnän.

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2007/20070705


Lainaus:

Velan lopullista vanhentumista koskeva säännös tuli voimaan vuoden 2008 alusta. Sen mukaan saatava vanhentuu lopullisesti, kun ulosoton enimmäisaika on kulunut umpeen. Enimmäisaikaa koskevat säännökset lisättiin ulosottolakiin jo vuonna 2004. Päävelallisen vapauduttua myös takaaja vapautuu. Saatavaa ei jatkossa voida enää periä myöskään velallisen kuolinpesästä.
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2007/20070705

3416.10.2009 9:45

Käsi ylös, kuka muistaa? Miten waretus hoidettiin ennen nettiaikaa? Koska on ollu semmonen aika, että peleistä ja ohjelmista olisi pitänyt maksaa? Sitäpaitti, suurin kärsiä nettipiratismissa on GNU/GPL lisenssoidut tuotteet. Eli nettipiratismin suurin hyötyjä on Microsoft, joka on saavutanut markkina-aseman, jossa siltä puuttuu kilpailu. Ilman piraatti-windowsseja linux olisi valta-asemassa yksityiskoneissa, jotakautta se olisi merkittävästi suositumpi myös yritysmaailmassa, ja firmat hyötyisivät.

3516.10.2009 10:28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Nettipiraattien kannattaisi viimeistään nyt lopettaa rikollinen ja laiton toimintansa. Nettipiratismista jää kiinni ja joutuu maksamaan kovia korvauksia.

Olen erittäin tyytyväinen kyseiseen juttuun ja olen ollut mukana saamassa tätä nettipiraattia kiinni. Suomessa on jo ennakkotaupaus siitä, että ylläpitäjät ovat vastuussa kaikkien käyttäjien tekemistä tekijänoikeusrikoksista (Finreactor) ja miljoonien eurojen korvausvaatimukset ovat hyväksyttäviä (Finreactor).

Niille nettipiraateille, jotka kaikesta huolimatta jatkavat rikollista ja laitonta toimintaansa. Oikeudessa tavataan.

Nykyinen tekijänoikeuslaki mahdollistaa suurempienkin korvausten vaatimisen. Tekijänoikeusjärjestön edustajana olenkin ehdottanut nykyisten korvausten kymmenkertaistamista meidän kokouksissa. Nykyiset noin 5000 euron korvaukset nousisivat vähintään 50 000 - 100 000 euroon ja maksimissaan useisiin miljooniin euroihin.

Nykyistä paljon kovemmat tuomiot (vankeustuomiot) ja korvaukset (miljoonien eurojen) vähentävät tehokkaasti nettipiratismia. Paljon kovemmat korvaukset on vasta ensivaihe taistelussa nettipiratismia vastaan. Paljon kovempia keinoja on tulossa ja paljon kovempi tekijänoikeuslaki. Kannatan myös nettipiraatien vankilaan laittamista ja ajan sitä asiaa kunnes se menee läpi.
Kuoppaa kaivat itselles ja nuoleskelemillesi järjestöille. Toivon vaan että se kuoppa tulee valmiiksi pian.

3616.10.2009 19:22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Nykyinen tekijänoikeuslaki mahdollistaa suurempienkin korvausten vaatimisen. Tekijänoikeusjärjestön edustajana olenkin ehdottanut nykyisten korvausten kymmenkertaistamista meidän kokouksissa. Nykyiset noin 5000 euron korvaukset nousisivat vähintään 50 000 - 100 000 euroon ja maksimissaan useisiin miljooniin euroihin.

Nykyistä paljon kovemmat tuomiot (vankeustuomiot) ja korvaukset (miljoonien eurojen) vähentävät tehokkaasti nettipiratismia. Paljon kovemmat korvaukset on vasta ensivaihe taistelussa nettipiratismia vastaan. Paljon kovempia keinoja on tulossa ja paljon kovempi tekijänoikeuslaki. Kannatan myös nettipiraatien vankilaan laittamista ja ajan sitä asiaa kunnes se menee läpi.
Voihan sitä yrittää vaatia vaikka kuuta taivaalta, eri asia mitä mieltä suomen oikeuslaitos on asiasta... Siellä kuitenki tunnetaan sana kohtuus eikä vaan jääräpäisesti ajeta omaa agendaa ja rahastuspolitiikkaa niinku nykyiset ahneuden sokaisemat riistokapitalistit... Varsinkaan kun to-mafialla ei ole konkreettisia todisteita esittää piratismin aiheuttamista teoreettisista tulonmenetyksistä, yhdestäkään puolueettomasta tutkimuksesta en ole kuullut mikä näyttäisi vedenpitävästi toteen todelliset tulonmenetykset... Päinvastoin tutkimuksia löytyy mitkä kertovat päinvastaista ja todelliset syyt minkä takia ahneen mediamafian tulot ovat tippuneet... Mistä iso osa on mediamafian ihan omaa syytä, itse kiristävät ja uhkailevat kuluttajia maksamaan ylihintaa pääosin paskoista tuotteistaan jotka on tehty vain rahastusta varten...

3717.10.2009 3:27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Nettipiraattien kannattaisi viimeistään nyt lopettaa rikollinen ja laiton toimintansa. Nettipiratismista jää kiinni ja joutuu maksamaan kovia korvauksia.

Olen erittäin tyytyväinen kyseiseen juttuun ja olen ollut mukana saamassa tätä nettipiraattia kiinni. Suomessa on jo ennakkotaupaus siitä, että ylläpitäjät ovat vastuussa kaikkien käyttäjien tekemistä tekijänoikeusrikoksista (Finreactor) ja miljoonien eurojen korvausvaatimukset ovat hyväksyttäviä (Finreactor).

Niille nettipiraateille, jotka kaikesta huolimatta jatkavat rikollista ja laitonta toimintaansa. Oikeudessa tavataan.

Nykyinen tekijänoikeuslaki mahdollistaa suurempienkin korvausten vaatimisen. Tekijänoikeusjärjestön edustajana olenkin ehdottanut nykyisten korvausten kymmenkertaistamista meidän kokouksissa. Nykyiset noin 5000 euron korvaukset nousisivat vähintään 50 000 - 100 000 euroon ja maksimissaan useisiin miljooniin euroihin.

Nykyistä paljon kovemmat tuomiot (vankeustuomiot) ja korvaukset (miljoonien eurojen) vähentävät tehokkaasti nettipiratismia. Paljon kovemmat korvaukset on vasta ensivaihe taistelussa nettipiratismia vastaan. Paljon kovempia keinoja on tulossa ja paljon kovempi tekijänoikeuslaki. Kannatan myös nettipiraatien vankilaan laittamista ja ajan sitä asiaa kunnes se menee läpi.

Taas menee puurot ja vellit sekasin...

3817.10.2009 8:08

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Nettipiraattien kannattaisi viimeistään nyt lopettaa rikollinen ja laiton toimintansa. Nettipiratismista jää kiinni ja joutuu maksamaan kovia korvauksia.

Olen erittäin tyytyväinen kyseiseen juttuun ja olen ollut mukana saamassa tätä nettipiraattia kiinni. Suomessa on jo ennakkotaupaus siitä, että ylläpitäjät ovat vastuussa kaikkien käyttäjien tekemistä tekijänoikeusrikoksista (Finreactor) ja miljoonien eurojen korvausvaatimukset ovat hyväksyttäviä (Finreactor).

Niille nettipiraateille, jotka kaikesta huolimatta jatkavat rikollista ja laitonta toimintaansa. Oikeudessa tavataan.

Nykyinen tekijänoikeuslaki mahdollistaa suurempienkin korvausten vaatimisen. Tekijänoikeusjärjestön edustajana olenkin ehdottanut nykyisten korvausten kymmenkertaistamista meidän kokouksissa. Nykyiset noin 5000 euron korvaukset nousisivat vähintään 50 000 - 100 000 euroon ja maksimissaan useisiin miljooniin euroihin.

Nykyistä paljon kovemmat tuomiot (vankeustuomiot) ja korvaukset (miljoonien eurojen) vähentävät tehokkaasti nettipiratismia. Paljon kovemmat korvaukset on vasta ensivaihe taistelussa nettipiratismia vastaan. Paljon kovempia keinoja on tulossa ja paljon kovempi tekijänoikeuslaki. Kannatan myös nettipiraatien vankilaan laittamista ja ajan sitä asiaa kunnes se menee läpi.
Total repeäminen :'D.

3917.10.2009 15:16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Nettipiraattien kannattaisi viimeistään nyt lopettaa rikollinen ja laiton toimintansa. Nettipiratismista jää kiinni ja joutuu maksamaan kovia korvauksia.

Olen erittäin tyytyväinen kyseiseen juttuun ja olen ollut mukana saamassa tätä nettipiraattia kiinni. Suomessa on jo ennakkotaupaus siitä, että ylläpitäjät ovat vastuussa kaikkien käyttäjien tekemistä tekijänoikeusrikoksista (Finreactor) ja miljoonien eurojen korvausvaatimukset ovat hyväksyttäviä (Finreactor).

Niille nettipiraateille, jotka kaikesta huolimatta jatkavat rikollista ja laitonta toimintaansa. Oikeudessa tavataan.

Nykyinen tekijänoikeuslaki mahdollistaa suurempienkin korvausten vaatimisen. Tekijänoikeusjärjestön edustajana olenkin ehdottanut nykyisten korvausten kymmenkertaistamista meidän kokouksissa. Nykyiset noin 5000 euron korvaukset nousisivat vähintään 50 000 - 100 000 euroon ja maksimissaan useisiin miljooniin euroihin.

Nykyistä paljon kovemmat tuomiot (vankeustuomiot) ja korvaukset (miljoonien eurojen) vähentävät tehokkaasti nettipiratismia. Paljon kovemmat korvaukset on vasta ensivaihe taistelussa nettipiratismia vastaan. Paljon kovempia keinoja on tulossa ja paljon kovempi tekijänoikeuslaki. Kannatan myös nettipiraatien vankilaan laittamista ja ajan sitä asiaa kunnes se menee läpi.
Myös tuo todistaa ettei etujärjestöjen vaatimuksissa ole mitään todellisuuspohjaa, summat vedetään hatusta kun huomattiin että Suomen oikeuslaitos siunaa ihan kaiken mitä kehdataan pyytää. Kun tuo sikailu nyt vaan prkele saataisiin valtaosan tietoon niin alkais päitä putoileen. Sitä odotellessa.

4017.10.2009 15:45

Nupilla nyt on vaan vähän vanhahtavat aatteet ja sen sellaset... mää ainaka tunnustas jos olisin to mafian alaisuudessa työskentelevä... :D tuu muuta ku sanomista ja pahaa mieltä to mafialle.. tosin normaaleille ihmisille päivän kovimmat naurut ^^

4222.10.2009 19:10
kekri76
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Nettipiraattien kannattaisi viimeistään nyt lopettaa rikollinen ja laiton toimintansa. Nettipiratismista jää kiinni ja joutuu maksamaan kovia korvauksia.

Olen erittäin tyytyväinen kyseiseen juttuun ja olen ollut mukana saamassa tätä nettipiraattia kiinni. Suomessa on jo ennakkotaupaus siitä, että ylläpitäjät ovat vastuussa kaikkien käyttäjien tekemistä tekijänoikeusrikoksista (Finreactor) ja miljoonien eurojen korvausvaatimukset ovat hyväksyttäviä (Finreactor).

Niille nettipiraateille, jotka kaikesta huolimatta jatkavat rikollista ja laitonta toimintaansa. Oikeudessa tavataan.

Nykyinen tekijänoikeuslaki mahdollistaa suurempienkin korvausten vaatimisen. Tekijänoikeusjärjestön edustajana olenkin ehdottanut nykyisten korvausten kymmenkertaistamista meidän kokouksissa. Nykyiset noin 5000 euron korvaukset nousisivat vähintään 50 000 - 100 000 euroon ja maksimissaan useisiin miljooniin euroihin.

Nykyistä paljon kovemmat tuomiot (vankeustuomiot) ja korvaukset (miljoonien eurojen) vähentävät tehokkaasti nettipiratismia. Paljon kovemmat korvaukset on vasta ensivaihe taistelussa nettipiratismia vastaan. Paljon kovempia keinoja on tulossa ja paljon kovempi tekijänoikeuslaki. Kannatan myös nettipiraatien vankilaan laittamista ja ajan sitä asiaa kunnes se menee läpi.

No mitä ihmettä sä sitte näillä sivuilla teet lataat laillisesti vai? Taiat olla niitä jotka haluaa tosiaan maksaa siitä että nykyään leffat ja musalevyt maksaa kolme kertaa enemmän vaikka itse tekeminen on kaksi kertaa halvempaa

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto