AfterDawn: IT-alan uutiset

Ajatuksia: Toivomuslista Spotifyn kehittäjille

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 11.10.2009 13:17 Kommentteja (22)

Ajatuksia: Toivomuslista Spotifyn kehittäjille Harhaudun erittäin, erittäin harvoin "hehkuttamaan" mitään yhtä yksittäistä tuotetta tai palvelua, mutta ruotsalaissyntyinen Spotify on tässä suhteessa selkeä poikkeus (amerikkalaisen nettitelevisiopalvelu Hulu on toinen virkistävä poikkeus tähän sääntöön). Kenties tärkein syy näiden kahden erinomaisen palvelun ilmaiselle "mainostamiselle" piilee siinä, että olen työkseni ja harrastuksekseni seurannut musiikki- ja elokuvateollisuuden taistelua tuulimyllyjä vastaan jo yli vuosikymmenen ajan. Ja koko tuon ajan olen uskonut, että piratismin pystyy -- tietyissä rajoissa, luonnollisestikin -- lopettamaan, mikäli sisällöntuottajat ovat valmiita luomaan palvelun tai palveluita, jotka ovat helppokäyttöisempiä ja parempia kuin laittomat vaihtoehdot.
Spotify vastaa haasteisiin aika hyvin -- palvelu on ilmainen, sisältää kuuden miljoonan biisin valikoiman, ilmaiskäyttäjille musiikki streamataan -q6 Vorbis -muodossa (joka vastaa, mielipiteestä riippuen 160 - 256kbps MP3:sta), maksullisille käyttäjille tarjotaan -q9 Vorbis -tason streamia, palvelun maksullista versiota voi käyttää jo mm. Linuxilla, iPhonella ja Androidilla -- ja ennenkaikkea virallisen desktop clientin käyttö on naurettavan helppoa.

Joten, tein noin puolen vuoden käyttökokemusten pohjalta oman pienen toivelistani siitä, miten toivoisin Spotifyn kehittyvän jatkossa -- tai mitä sen tulevien kilpailijoiden pitäisi sisällyttää omiin palveluihinsa pärjätäkseen kilpailussa:
 1. Etenkin Euroopassa S60-alustalla toimiva Spotify-sovellus on käytännössä pakko olla olemassa, jotta MP3:sten ylivalta alkaisi hiipua. Musiikkipuhelimet ovat kuitenkin iPodejakin suositumpi tapa kuunnella musiikkia muualla kuin työpöydän ääressä.
 2. Kuten varmasti useat palvelun käyttäjät ovat huomanneet, ei Spotify laajasta (yli kuuden miljoonan kappaleen) valikoimastaan huolimatta sisällä lähellekään kaikkien artistien/levy-yhtiöiden musiikkia. Joka johtaa siihen, että monen käyttäjän kovalevyltä löytyy edelleen MP3:sia, joita ei Spotifysta löydy. Joten olisikin erittäin toivottavaa, että Spotifyn soittolistoihin voisi lisätä myös omia, tietokoneelta löytyviä kappaleita.
  • Jos ja kun tämä toiminnallisuus ohjelmaan lisätään, toiveena olisi luonnollisesti myös, että MP3-kappaleista voisi selailla tietoja kuten Spotifyn omista biiseistä -- eli artistin diskografia, artistin tiedot, jne olisivat automaattisesti saatavilla myös Spotifyn kautta.
  • Myös MP3-kappaleen ilmestyttyä myös Spotifyn viralliseen valikoimaan, pitäisi ohjelman osata "tarjota" kappaleen vaihtamista Spotifyn omaan muotoon, jolloin biisiä voisi kuunnella myös muualla kuin omalla koneella.
 3. Kappaleiden suositteluominaisuus on aika korkealla toivelistallani -- isoinkin soittolista alkaa kyllästyttämään kuitenkin jossain vaiheessa ja uuden musiikin etsimisessä on oma vaivansa.
  • Last.fm ja Pandora tekevät tämän jo erittäin hyvin -- ja Spotifyn saakin kytkettyä kiinni Last.fm -tunnuksiin, mutta miksi käyttäjän pitäisi rekisteröityä kahteen eri palveluun?
 4. Paikallisten soittolistojen tuonti ohjelmaan
  • Loppujen lopuksi .m3u ja .pls -muotoiset soittolistat ovat olleet olemassa vuosikymmenen Spotifyä kauemmin, joten tuki niille olisi varsin suotavaa. Luonnollisesti ohjelma joutuisi kaivelemaan tiedot paikallisista MP3-tiedostoista, että soittolistat voisi kytkeä oikeisiin kappaleisiin -- tai sitten ohjelman pitäisi edellämainitun toiveen mukaisesti tukea MP3:sten toistoa.
 5. Tuki podcasteille ja verkkoradioille
  • Applelta kannattaa opetella asioita, etenkin kun puhutaan iPod/iTunes -ylivallasta. Yksi asioista, joissa Apple osui täydellisesti nappiin oli podcastien tilausmahdollisuus. Nyt podcastien kuuntelu vaatii Spotifyn sulkemista/pauselle pistämistä ja toisen ohjelman käyttöönottoa podcastin kuuntelun ajaksi.
 6. Ohjelmointirajapintojen (API) avaaminen kolmansille osapuolille
  • Jos Internetissä on viimeisen 2 vuoden ajalta jotain opittavaa syntynyt, on se ohjelmointirajapintojen merkityksen kasvu uusia palveluja luotaessa. Facebook ja Twitter eivät olisi todennäköisesti koskaan kasvaneet siihen pisteeseen missä ne ovat nyt ilman valtavaa kolmansien osapuolten panostusta kyseisten palveluiden kehittämiseksi (Twitter etenkin on omasta mielestäni varsin hirveä kokemus verkkosivujen kautta käytettynä, kun taas oikean desktop-ohjelman kautta koko käyttökokemus muuttuu aivan eri tasoiseksi).
  • Tokihan APIn avaaminen olisi pakko rajoittaa vain maksullisiin käyttäjätileihin, koska osa Spotifyn tuloista syntyy juurikin ohjelman mainosnäytöistä.
  • Täydellinen APIn avaaminen voisi luoda aivan uudenlaisia ideoita ja ratkaisuja siitä, miten musiikkia voidaan käyttää netissä, joka osaltaan vahvistaisi Spotifyn asemaa "alustana" eikä vain musiikkipalveluna.
  • Erinäköisten epävirallisten asiakasohjelmien kehitys mahdollistuisi aivan eri tasolla. Esimerkkinä vaikkapa Linuxin epävirallinen Spotify-sovellus Despotify. Ohjelman käyttöhän vaatii maksullisen Spotify-tilin avaamisen. Mutta moniko käyttäjä on valmis maksamaan palvelusta, joka voi sulkeutua hetkenä minä hyvänsä, sen vuoksi että ohjelma, jolla palvelua käytetään, perustuu käytännössä epäviralliseen "hackiin" eikä virallisesti julkaistuihin dokumentteihin ja rajapintoihin.
Siinäpä omia ajatuksiani laillisten musiikkipalveluiden jatkokehitykselle, tulivat ne sitten mukaan Spotifyhyn tai johonkin sen tulevaan kilpailijaan. Mielenkiintoista olisikin kuulla myös käyttäjien ideoita siitä, miten laillinen, streamaukseen pohjautuva musiikkipalvelu voisi heidän mielestään parantua?

Edellinen Seuraava  

22 kommenttia

111.10.2009 14:00

Hyviä ideoita. Itse odotan juurikin s60 softaa ja omien mp3:sten liittämistä softaan. Nämä tosin olisi heti käytössä, jos nuo rajapinnat avattaisiin, sillä uskon että innokkaita koodareita löytyy.

Uutena ajatuksena tuohon omien mp3:sten lisäämiseen voisi olla oma tila niille palvelimella. Lisäät siis biisin Spotifyyn ja se siirtyy automaattisesti Spotifyn palvelimelle ja voisit kuunnella sitä mistä tahansa. Tämä voisi olla lisäominaisuus premiumtiliin, joka tekisin sen houkuttelevammaksi.

211.10.2009 14:54

En ole varma että onko maksullisessa jotain tämän tapaista ominaisuutta, mutta soittolistat pitäisi pystyä synkronisoimaan mobiililaitteen kanssa helposti. Eihän niitä biisejä jaksa kahta kertaa hakea.

311.10.2009 14:58

Mielenkiintoisia ideoita. Erityisesti tuo omien mp3 kappaleiden lisääminen listoihin olisi aika herkkua. Mutta mielestäni puhelimiin voisi myös ottaa ilmaisen mainoksila käytettävän palvelun, koska rupesin laskemaan jos ostaisin datapaketin. alk 9.90€, siihen lisäksi Premium-tilin 9,99€ niin kuukausimaksua alkaisi kertymään jo liikaa. Siis kaikki tämä vielä normaalin internet-yhteyden kulujen päälle. Puhelimissa Spotfylla olisi todella paljon potentiaalia, mutta tuo maksullinen palvelu mielestäni jarruttaa sitä.

411.10.2009 16:16
WumWum
Inactive

waretus on paljon mukavampaa.

511.10.2009 16:17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Teku007:
En ole varma että onko maksullisessa jotain tämän tapaista ominaisuutta, mutta soittolistat pitäisi pystyä synkronisoimaan mobiililaitteen kanssa helposti. Eihän niitä biisejä jaksa kahta kertaa hakea.

Kyllä iphonella pystyy näkemään kaikki soittolistat mitä on esimerkiksi tietokoneella tehnyt, toimii myös toistepäin.

611.10.2009 16:33

Yksi mitä joskus mietin olisi bändien tuotannon lisäämisen toivominen. Mitään kommentointia tai vastaava ei ole järkevää laittaa, vaan nappi toivon lisää tätä. Vain kerran voisi äänestää yhtä artistia. Tällä ainakin saataisiin toivottuja artisteja lisää.
Lisäksi toivoisin genre- tai levy-yhtiöhakua. Radio on hyvä, mutta genrejä on kohtuullisen vähän.

Yhteistyö liittymäkauppiaiden kanssa olisi hyvä, kun saisi premium tunnat ja datapaketin sopiavaan hintaan.

711.10.2009 16:41

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Teku007:
En ole varma että onko maksullisessa jotain tämän tapaista ominaisuutta, mutta soittolistat pitäisi pystyä synkronisoimaan mobiililaitteen kanssa helposti. Eihän niitä biisejä jaksa kahta kertaa hakea.

Kyllä iphonella pystyy näkemään kaikki soittolistat mitä on esimerkiksi tietokoneella tehnyt, toimii myös toistepäin.
Eikös listat ole käyttäjätunnus sidonnaisia ja siten tule koneelle tai mobiililaitteelle.

811.10.2009 16:51

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WumWum:
waretus on paljon mukavampaa.
En tiedä onko se mukavampaa, mutta saa ainakin sitä mitä haluaa.

Itse en ole vielä Spotifyä jaksanut ruveta kokeilemaan, kun kumminkin tiedän, että siellä ei ole paljoakaan sellaista musiikkia, jota itse kuuntelen (ja tuskin tulee ihan heti olemaankaan). Ja muutenkin oma musiikinkuuntelu rajoittuu lähes kokonaan lenkille ja matkoille, joten eipä tuosta juurikaan itselleni kauheasti iloa olisi. Ja vaikka tuo s60 softa jossain vaiheessa tulisikin, niin sen käyttäminen olisi liian kallista, kun pitää vielä datapaketti hankkia (josta ei tuskin mitään muuta iloa olisi). Laajakaistakin on jo nyt ihan tarpeeksi kallis täällä korvessa...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.10.2009 @ 16:56

911.10.2009 17:07

Lainaus:
Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Teku007:
En ole varma että onko maksullisessa jotain tämän tapaista ominaisuutta, mutta soittolistat pitäisi pystyä synkronisoimaan mobiililaitteen kanssa helposti. Eihän niitä biisejä jaksa kahta kertaa hakea.

Kyllä iphonella pystyy näkemään kaikki soittolistat mitä on esimerkiksi tietokoneella tehnyt, toimii myös toistepäin.
Eikös listat ole käyttäjätunnus sidonnaisia ja siten tule koneelle tai mobiililaitteelle.
Okei no hyvä :D. Ja eikö nuo pysty sitten vaikka kotona wlanilla (tulevaa s60 versiota ajatellen) lataamaan puhelimeen ja kuunnella offline tilassa missä vaan, ettei datapakettia välttämättä tartte.

1011.10.2009 17:10

Parhaitenhan homma toimisi toivomusten kanssa niin, että kun lisäät jonkun biisin Spotifyhyn (viitaten siis uutisen ideaan) niin sen lisäksi että Spotify ilmoittaisi jos se löytyy jo ohjelmasta itsestään käyttäjä voisi myös toivoa jotakin biisiä lisättäväksi.

1111.10.2009 17:40

-

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.7.2014 @ 10:19

1211.10.2009 18:10

Erittäin hyviä ideoita. Spotify on kyllä hyvä esimerkki siitä miten laillinenkin vaihtoehto voi olla toimiva. Itselläni Spotify on syrjäyttänyt laittoman musiikin latauksen käytännössä kokonaan.

1311.10.2009 19:50

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti safy:
Puhelimissa Spotfylla olisi todella paljon potentiaalia, mutta tuo maksullinen palvelu mielestäni jarruttaa sitä.
Olen ymmärtänyt, että nykyisin mainosrahoitteinen versio tuottaa tappiota ja noilla mainoksilla ei tuosta ehkä koskaan saadakaan kannattavaa mallia aikaiseksi, vaan ideana on juurikin tarjota "maistiaista" ilmaisen palvelun kautta (ja lähinnä pienentää tappioiden määrää mainoksilla) ja toivoa, että premiumina tarjottavat lisäpalvelut tuovat riittävän ison asiakaskunnan, jolla sitten palvelu kokonaisuudessaan toisi voittoa.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 6volttia:
Haluatko siis hyväksynnän Afterdawnin lukijakunnalta ennenkuin lähetät toiveesi Spotifyn kehittäjille? Vai mikä on pointti?
Pahoittelen, jos välillä uutismuodossa herätetään keskusteluakin mm. siitä, miten laillisten musiikkipalveluiden tulisi kehittyä tulevaisuudessa. Pitänee ilmeisesti lopettaa tämäkin harrastus alkuunsa.

1411.10.2009 20:17

Lainaus:
Lainaus:
Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Teku007:
En ole varma että onko maksullisessa jotain tämän tapaista ominaisuutta, mutta soittolistat pitäisi pystyä synkronisoimaan mobiililaitteen kanssa helposti. Eihän niitä biisejä jaksa kahta kertaa hakea.

Kyllä iphonella pystyy näkemään kaikki soittolistat mitä on esimerkiksi tietokoneella tehnyt, toimii myös toistepäin.
Eikös listat ole käyttäjätunnus sidonnaisia ja siten tule koneelle tai mobiililaitteelle.
Okei no hyvä :D. Ja eikö nuo pysty sitten vaikka kotona wlanilla (tulevaa s60 versiota ajatellen) lataamaan puhelimeen ja kuunnella offline tilassa missä vaan, ettei datapakettia välttämättä tartte.
Kyllä näin toimii juurikin esim. Androidilla. Biisit, jotka on koneella, näkyy myös puhelimella ja toisinpäin. Eli, jos tallennat jonkun musiikin soittolistaasi puhelimessa, se näkyy myös koneella. Ja kyllä, Premium käyttäjät (Premium tili vaaditaan, jos haluaa käyttää puhelimella ja offlinea) voivat myös käyttää tätä offline moodia, jolloin itse valitset mitkä listat/biisit haluat pystyä kuunnella myös offlinessa, jolloin ne ilmeisesti jotenkin ladataan koneen/puhelimen muistiin (en ole vielä kokeillut). Rajattu määrä taisi olla 3333 biisiä.

1511.10.2009 21:57

Lainaus:
Lainaus:
Lainaus:
Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Teku007:
En ole varma että onko maksullisessa jotain tämän tapaista ominaisuutta, mutta soittolistat pitäisi pystyä synkronisoimaan mobiililaitteen kanssa helposti. Eihän niitä biisejä jaksa kahta kertaa hakea.

Kyllä iphonella pystyy näkemään kaikki soittolistat mitä on esimerkiksi tietokoneella tehnyt, toimii myös toistepäin.
Eikös listat ole käyttäjätunnus sidonnaisia ja siten tule koneelle tai mobiililaitteelle.
Okei no hyvä :D. Ja eikö nuo pysty sitten vaikka kotona wlanilla (tulevaa s60 versiota ajatellen) lataamaan puhelimeen ja kuunnella offline tilassa missä vaan, ettei datapakettia välttämättä tartte.
Kyllä näin toimii juurikin esim. Androidilla. Biisit, jotka on koneella, näkyy myös puhelimella ja toisinpäin. Eli, jos tallennat jonkun musiikin soittolistaasi puhelimessa, se näkyy myös koneella. Ja kyllä, Premium käyttäjät (Premium tili vaaditaan, jos haluaa käyttää puhelimella ja offlinea) voivat myös käyttää tätä offline moodia, jolloin itse valitset mitkä listat/biisit haluat pystyä kuunnella myös offlinessa, jolloin ne ilmeisesti jotenkin ladataan koneen/puhelimen muistiin (en ole vielä kokeillut). Rajattu määrä taisi olla 3333 biisiä.
Eiköhän alkuperäinen kirjoittaja tarkoittanut juuri offline tilaa. Varsinkin hitaammilla yhteyksillä koneelta puhelimeen synkronointi olisi huomattavasti käyttäjäystävällisempää vrt. kahteen kertaan biisien lataaminen hitaalla yhteydellä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.10.2009 @ 21:58

1612.10.2009 1:18

Toivoisin parempia hakuominaisuuksia esim näillä: tarkka genre, maa, artistin aliakset ja muusikko. Genret ovat ehkä suurin puute spotifyn kirjastossa. Lisäksi jotkut genrehaut toimivat epäsäännöllisesti. Esim haku genre:metal ei tuota nyt yhtään tulosta, vaikka viimeksi kokeillessani se toimi. Tarkalla genrellä tarkoitan esim hakua genre:"progressive death metal".

Nimimerkki epii:lle tiedoksi, että genreillä ja vuosiluvuilla voi jo nyt hakea.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.10.2009 @ 01:19

1712.10.2009 13:59

Yksi asia, joka olisi hyvä lisä vielä, että voisi katsoa biisistä myös videon, jos sellainen biisillä on. Tiedä sitten tulisiko paljon kalliimmaksi Spotifylle, olisiko mitenkään kannattavaa? Tai olisiko se edes mahdollista.

1812.10.2009 15:06

Nimimerkki epii:lle tiedoksi, että genreillä ja vuosiluvuilla voi jo nyt hakea.


Kiitos tiedosta. Varmaan samanlailla ittekkin hain, ettei haku tuottanut tuloksia, niin tästä päättelin ettei genrehaku onnistu.

@JuhaW: Video idea oli ihan hyvä. Ja jos tulis maksaan, niin voisihan siinä hyödyntää youtubea, jolla pitäisi olla jo sopimus videoiden esittämisestä.

Niin ja ittekkin toivoisin S60 softaa.

1912.10.2009 18:23

Laitetaas vielä tuosta Offline modesta kun se niin sekavasti tuossa tuli..
- Max. 3 laitteelle (puhelin tai tietokone) saa tallennettua Offline soittolistoja Premium tilillä.
- Max. 3333 kappaletta/laite.
- Soittolistat näkyvät samoin kaikissa laitteissa, eli jos poistat vaikka kännykällä soittolistan, se poistuu myös tietokoneelta, jos sitä ei koneelle ole tallennettu Offline listaksi.

Seuraavia toimia toivoisin Spotifylta lähiaikoina:
1. Spotify S60-alustalle ja vauhdilla!!!

2. Spotifyn tietokoneversioon Equalizer.

3. Jos mitenkään mahdollista, laulun sanojen näyttö Spotifyn tietokoneversioon. Tyyliin kun kuuntelet kappaletta, sanat näkyisivät vaikka oikeassa reunassa.. Ja tiedän, on jo olemassa ohjelma nimeltä ListDJ, mutta se ei löydä läheskään kaikkia sanoituksia oikeissa versioissaan.

Lainaus:
Yksi asia, joka olisi hyvä lisä vielä, että voisi katsoa biisistä myös videon, jos sellainen biisillä on. Tiedä sitten tulisiko paljon kalliimmaksi Spotifylle, olisiko mitenkään kannattavaa? Tai olisiko se edes mahdollista.

Aikanaan, mutta nyt ei kannata edes haaveilla moisesta ominaisuudesta.

Loppusanat: Tahtoo S60 pohjaisen Spotifyn!

2015.10.2009 14:45

Itse toivoisin tukea yleisimmille pc:n kaukosäätimille ja sit sellasta ominaisuutta, että pc:llä olevaa spotifytä voisi etäohjata matkapulimella, esim. iphonella tai jollain s60 alustaisella.

2115.10.2009 20:17

Olis kyl kiva jos levy-yhtiöt alkais pikkuhiljaa heräämään. Spotifyn kaltaset järjestelyt voi olla ainoita keinoja estää warettaminen. Spotifyn premium versiota en oo kokeillu, mutta kuulostaa aika hyvältä. Mahdollisuus maksaa kiinteä kuukausihinta kaikesta musiikista mitä kuutelee koneella tai musiikkisoittimesta kuulostaa jo semmoselta että vois maksaakki, kunhan ei oo liian kallis (alle 20€/kk). Toivottavasti musiikki valikoima kasvas vielä entisestään.

2221.11.2009 13:19

Spotify myös käyttöön PS3 :lle. Sillein että pleikalla voisi ohjata Spotifyita.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla (19.7.2018 18:25)
HMD Global on esitellyt Kiinan markkinoille Nokia X5 -älypuhelimen, jolla pyritään vetoamaan tyylikästä ja edullista puhelinta etsivään kansanosaan. Nokai X5:n muotoilussa noudatetaan aiemmin ....
3 kommenttia
Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi (19.7.2018 18:13)
Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai tuntuu olevan hyvin järkyttynyt Euroopan komission eilen julkistamasta 4,3 miljardin euron sakosta. Komission mukaan Google on käyttänyt määräävää markkina-asemaa ....
9 kommenttia
Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä (19.7.2018 18:08)
Yhdysvaltalainen lasivalmistaja Corning on ottanut uuden harppauksen älypuhelimien näyttöjen suojana käytettävissä Gorilla Glass -lasien kehityksessä. Yhtiö on esitellyt seuraajan nykyisissä ....
Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
5 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia

Uutisarkisto