AfterDawn: IT-alan uutiset

Mobiili-tv:n comeback - YLE, MTV3 ja Sub maksullisena DNA:lta

Kirjoittaja Markus Lehtiniitty @ 8.10.2009 15:19 Kommentteja (5)

Mobiili-tv:n comeback - YLE, MTV3 ja Sub maksullisena DNA:lta Mobiili-tv saa jälleen uutta virtaa Suomessa, kun YLE ja MTV MEDIA tuovat omat kanavansa vakituisesti saataville ja palvelu tulee saataville DNA-operaattorin kautta. Vielä mobiili-television katselu onnistuu ilmaiseksi, mutta tutustumisjakson jälkeen lähetykset tullaan salaamaan ja niiden katselu muuttuu maksulliseksi.
Ilmainen tutustumisjakso alkaa uusin sisällöin tänään.

YLE:n ja MTV MEDIA:n pysyvän mukaantulon myötä mobiili-tv-verkossa voi seurata YLE TV1:n ja YLE TV2:n sekä kotimaisia että ulkomaisia sisältöjä, MTV MEDIA:n MTV3- ja Sub-kanavia sekä The Voice -tv-kanavaa. YLE:n radiokanavista mukana ovat YleX- ja YLE Radio1-kanavat ja lisäksi tarjolla on kuvaradioakanavina Radio Nova, Iskelmä ja The Voice. Merkittävimmistä televisiokanavista joukosta puuttuu siis Sanoma Entertainmentin Nelonen, joka luopui mobiili-tv:n tukemisesta noin vuosi sitten.

"Kesän aikana saadut kokemukset kokeilujakson aikana mobiili-tv-lähetyksistä olivat myönteisiä ja nyt olemme valmiita jatkamaan lähetyksiä mobiili-tv-verkossa. Tavoitteenamme on saattaa tv- ja radiotarjontamme suomalaisten ulottuville myös uusien jakelukanavien kautta", kertoo johtaja Olli-Pekka Heinonen Yleisradiosta.

Toistaiseksi mobiili-tv-palveluja alkaa tarjoamaan vasta DNA, mutta Digitan ylläpitämä mobiili-tv-verkko on avoinna myös muille palveluntarjoajille.

"Digitan MobiiliTV-palvelu täydentää hyvin palveluvalikoimaamme. Uskomme MobiiliTV:n tuovan lisäarvoa asiakkaillemme, sillä kännykän käyttö monipuolistuu kaiken aikaa. Mobiili-tv-verkon tarjoama kuvanlaatu ja luotettavuus vastaavat kuluttajien odotuksia tv-palveluiden laadukkuudesta, joten kaupallisen toiminnan aloittaminen on mielekästä. Kun televisiopalvelut tarjotaan niille erityisesti rakennetun verkon kautta, 3G-verkon kapasiteetti on täysin käytettävissä muulle laadukkaalle mobiiliviestinnälle", toteaa kuluttajaliiketoiminnan johtaja Pekka Väisänen DNA Oy:stä.

Ilmaisen tutumisjakson jälkeen DNA alkaa periä mobiili-tv:n katselusta kuukausittaista liittymämaksua, mutta kyseisen maksun suuruudesta ei vielä toistaiseksi ole tietoa. Lisäksi kerrotaan mobiili-tv-verkon mahdollistavan myös lisämaksulliset tv-palvelut.

Mobiili-tv-verkko kattaa toistaiseksi pääkaupunkiseudun kehyskuntineen sekä laajasti Tampereen, Oulun sekä Turun ja Salon seudun. Katseluun vaaditaan DVB-H-tuellinen laite, joita toistaiseksi Suomessa on markkinoilla vain Nokialta. Näitä ovat N77, N92 ja N96 (kuvassa) - lisäksi erillisellä SU-33W-lisälaitteella DVB-H-tuki saadaan 5800 XpressMusic -, N73-, N79-, N85-, N97- sekä E75-puhelimiin.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

18.10.2009 15:53

Ja summaten: maksan yle maksun, maksan mobiililaajakaistan, maksan liittymämaksun katsoakseni kännykällä kanavia.

Eikö yle maksun pitäisi korvata se, että saan katsella tv-kanavia laitteesta riippumatta? Toki ymmärrän operaattorin tarpeen/halun periä maksu palveluistaan.

Saattanee nämä moninkertaiset maksut yhdestä asiasta karkottaa osan asiakkaista.

28.10.2009 16:51

Kyllä mie tyydyn ihan kattelemaan iPhonella Tvkaistalta kattomisen arvoiset ohjelmat.

38.10.2009 17:05
user
Vahvistamaton

> Toki ymmärrän operaattorin tarpeen/halun periä maksu
> palveluistaan.

DNA ei verkkoa ylläpidä, eikä ilmeisesti jakelekkaan, toimii "vain" laskuttajana.

MobiiliTV suosiota kyllä jarruttaa maksullisuus, entisten suoppeiden kuuluvuusalueiden lisäksi, eikä vähäinen päätelaite tarjonta tilannetta helpota. Olisi myös luullut että ainakin radiokanavia olisi mahtunut reilusti ja se olisi edes vähän vauhdittanut.

48.10.2009 23:09

Joo käytin kesällä 2008 n77 mallia. Silloin tuo oli kokeiluasteella, helsingissä, turussa ja tampereella. Kanavina oli mtv3, nelonen ja voice. Ihan ok se oli kun kuvalaatukin oli tosi huippuluokkaa verrattuna siihen mp4 mitä se puhelin itse pysty nauhottaa. Ainoona ongelmana oli vaan se että kuuluvuusalue heikkeni huomattavasti kun poistuttiin keskustasta, eikä laitakaupungilla saanut nauttia kun tökkivästä kuvasta.


Hp Pavilion dv6
Samsung S5230 Star

59.10.2009 15:32

Kukaan ei kyllä jaksa katsoa televisiota puhelimesta, ja vielä maksaa siitä =]

E: Väärä threat..

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.10.2009 @ 15:34

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto