AfterDawn: IT-alan uutiset

Jenkeissä joka tuhannes äänilevy on hitti

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 6.10.2009 11:11 Kommentteja (7)

Jenkeissä joka tuhannes äänilevy on hitti Viime viikonloppuna Washington DC:ssä järjestetty Future of Music Coalition Policy Summit -tapahtuma toi jälleen ikäviä uutisia artisteille ja musiikkiteollisuudessa työskenteleville henkilöille, sillä Ariel Hyattin tapahtumassa julkaisemat tilastot äänilevyjen myyntiluvuista eivät olleet kovin valoisia.
Vuonna 2008 Yhdysvalloissa julkaistiin 115 000 uutta äänilevyä, joista suurin osa ei menestynyt kaupallisesti kovinkaan hyvin. Viime vuonna vain 110 albumia rikkoi maagisen 250 000 myydyn levyn rajan, 1 500 albumia rikkoi 10 000 myydyn levyn rajan ja 6 000 albumia rikkoi 1 000 myydyn levyn rajan. Täten Yhdysvalloissa julkaistiin viime vuonna noin 109 000 albumia, joista yksikään ei yltänyt tuhannen levyn myyntilukuihin, joten noin 95 prosenttia albumeista menestyi kaupallisella mittapuulla todella huonosti.

Albumeiden myyntiluvut tuskin paranevat lähivuosien aikana, ja esitettyjen arvioiden mukaan albumeiden myynnit vain laskevat tulevien vuosien aikana, jonka seurauksena levy-yhtiöiden ja artistien on etsittävä muita keinoja rahan tekemiseksi, kuten oheistuotteiden ja soittoäänien myyminen.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

16.10.2009 11:19

Aika tehdä kuunneltavaa musiikkia?

26.10.2009 12:00

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Dreamlore:
Aika tehdä kuunneltavaa musiikkia?
Ihan hyvä pointti. :-D

Liekö tuossa huomioitu muutamia tosiseikkoja:

- levyjä voi ostaa käytettynä.
- jotkut saattavat kiertää kaupallisen musiikin, ja ostaa levyjä listpjen ulkopuolelle jääviltä artisteita.
- ihmisten viihdekäyttötottumukset ovat kenties muuttuneet: nyt rahaa menee myös elokuviin, kenties peleihin, konsoleihin... etc. Musiikkiin kulutettavan rahamäärän osuus on siis pienempi. Kenties, henkilökohtaisesti musiikki on ainoa viihdepuolen asia, johon käytän rahaa. Pelit eivät jaksa enää innostaa, elokuvat eivät ole koskaan kiinnostaneet ja CD-levyt ovat paljon halvempia kuin pelit. (vrt. uusi levy ~18 euroa, uusi peli 30-60 euroa.)

Lisäksi monissa pienemmissä levyliikkeissä, tyyliin Firebox, on varsin huikein alennuksin tehtäviä varastontyhjennyksiä. Ja alennuksia muutenkin, alennuslevyjen hinnat ovat esim. juuri Fireboxilla hintahaarukalla 3,90-9,90 euroa.

36.10.2009 13:05

Lainaus:
...muita keinoja rahan tekemiseksi, kuten oheistuotteiden ja soittoäänien myyminen.

En tiedä kuka näitä soittoääniä enään ostaa kun käytännössä kaikissä kännyköissä alkaa olla soittimet joilla mp3 muotoisia normaaleja kappaleita voi soittaa.

Artistithan edelleen saa suurimmaksi osaksi rahansa keikkailemalla. Se bisnes on vain kasvanut vuosi vuodelta. Levy-yhtiöt ovat ne joilla alkaa tekemään tiukkaa kun ei levyt myy entiseen tapaan.

46.10.2009 13:55

Lainaus:
Lainaus:
...muita keinoja rahan tekemiseksi, kuten oheistuotteiden ja soittoäänien myyminen.

En tiedä kuka näitä soittoääniä enään ostaa kun käytännössä kaikissä kännyköissä alkaa olla soittimet joilla mp3 muotoisia normaaleja kappaleita voi soittaa.
mutta varokin soittamasta niitä julkisilla paikoilla. saat vielä TO-mafian perääsi :P

56.10.2009 15:22

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Dreamlore:
Aika tehdä kuunneltavaa musiikkia?
Ihan hyvä pointti. :-D

Liekö tuossa huomioitu muutamia tosiseikkoja:

- levyjä voi ostaa käytettynä.
- jotkut saattavat kiertää kaupallisen musiikin, ja ostaa levyjä listpjen ulkopuolelle jääviltä artisteita.
- ihmisten viihdekäyttötottumukset ovat kenties muuttuneet: nyt rahaa menee myös elokuviin, kenties peleihin, konsoleihin... etc. Musiikkiin kulutettavan rahamäärän osuus on siis pienempi. Kenties, henkilökohtaisesti musiikki on ainoa viihdepuolen asia, johon käytän rahaa. Pelit eivät jaksa enää innostaa, elokuvat eivät ole koskaan kiinnostaneet ja CD-levyt ovat paljon halvempia kuin pelit. (vrt. uusi levy ~18 euroa, uusi peli 30-60 euroa.)

Lisäksi monissa pienemmissä levyliikkeissä, tyyliin Firebox, on varsin huikein alennuksin tehtäviä varastontyhjennyksiä. Ja alennuksia muutenkin, alennuslevyjen hinnat ovat esim. juuri Fireboxilla hintahaarukalla 3,90-9,90 euroa.
Pitää myös huomioida se että, kaikki artistit/bändit eivät saa osakseen samanlaista huomiota tai mainontaa kuin toiset. Ns. huippu artistit/bändit voivat julkaista täyttä sontaa vuodesta toiseen, mutta silti niiden levyt myyvät hemmetin hyvin. Eli onko kyse enään kuunneltavasta musiikista..Tuskinpa vain =)

66.10.2009 16:23

Lainaus:
Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Dreamlore:
Aika tehdä kuunneltavaa musiikkia?
Ihan hyvä pointti. :-D

Liekö tuossa huomioitu muutamia tosiseikkoja:

- levyjä voi ostaa käytettynä.
- jotkut saattavat kiertää kaupallisen musiikin, ja ostaa levyjä listpjen ulkopuolelle jääviltä artisteita.
- ihmisten viihdekäyttötottumukset ovat kenties muuttuneet: nyt rahaa menee myös elokuviin, kenties peleihin, konsoleihin... etc. Musiikkiin kulutettavan rahamäärän osuus on siis pienempi. Kenties, henkilökohtaisesti musiikki on ainoa viihdepuolen asia, johon käytän rahaa. Pelit eivät jaksa enää innostaa, elokuvat eivät ole koskaan kiinnostaneet ja CD-levyt ovat paljon halvempia kuin pelit. (vrt. uusi levy ~18 euroa, uusi peli 30-60 euroa.)

Lisäksi monissa pienemmissä levyliikkeissä, tyyliin Firebox, on varsin huikein alennuksin tehtäviä varastontyhjennyksiä. Ja alennuksia muutenkin, alennuslevyjen hinnat ovat esim. juuri Fireboxilla hintahaarukalla 3,90-9,90 euroa.
Pitää myös huomioida se että, kaikki artistit/bändit eivät saa osakseen samanlaista huomiota tai mainontaa kuin toiset. Ns. huippu artistit/bändit voivat julkaista täyttä sontaa vuodesta toiseen, mutta silti niiden levyt myyvät hemmetin hyvin. Eli onko kyse enään kuunneltavasta musiikista..Tuskinpa vain =)
Totta puhut, kansa seuraa mediaa ja media huomioi kaiken, joka myy. Kuitenkin tuon suurimman mediakentän alla on tuhansia pienempiä toimijoita, jotka erikoistuvat ja tarjoavat itsenikin kaltaisille marginaaleja etsiskelevälle mahdollisuuden etsiä mielenkiintoista uutta kuunneltavaa välttäen melko tehokkaasti kaikki mainstream-puolen yhtyeet. Jotain musiikkimaustani kertonee se, että saisin murto-osan omistamistani levyistä warettamalla. Ei niitä löydä p2p-verkoista. :)

77.10.2009 22:11

En tiedä, oliko tuohon laskettu mukaan mp3-kappaleiden myynti, enkä tiedä, onko tuo juoni nostaa musiikin hintaa... Taas... Kaikkihan sen varmaan jo tietää, miten "rehellistä" musabisnes on.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto