AfterDawn: IT-alan uutiset

Tanskankin piraattipuolue tähyää nyt parlamenttiin

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 28.9.2009 11:14 Kommentteja (10)

Tanskankin piraattipuolue tähyää nyt parlamenttiin Tanskan piraattipuolue on liittynyt vaalikelpoisten piraattipuolueiden rintamaan. Puolue, viralliselta nimeltään Piratpartiet, ilmoitti sunnuntaina verkkosivuillaan saaneensa maan vaaliviranomaisten hyväksynnän ja olevansa nyt parlamenttivaalikelpoinen puolue. Toukokuussa 2008 toimintansa aloittaneen puolueen urakka on kuitenkin vasta alussa, sillä seuraavana puolueen pitää kerätä 20 000 kannattajan allekirjoitus saadakseen ehdokkaansa vuoden 2011 parlamenttivaaleihin.
Puolueella on kova työ tarvittavien nimien keräämisessä, sillä 20 000 nimeä tarkoittaa 0,5 prosentin osuutta äänestäjistä, tietää Piraattiliitto kertoa. Toisaalta maan perustuslaki takaa, että 20 000 kannattajaa kerännyt puolue pääsee automaattisesti parlamenttivaalien virallisiin äänestyslippuihin, saa oman esittelyohjelmansa maan televisioon ja pääsee myös osallistumaan vaalien loppukeskusteluun.

Tällä hetkellä puolueella on noin 250 jäsentä, joten listasta puuttuu vielä noin 19 750 nimeä. Puolueen varapuheenjohtaja Erik Ernst luottaa siihen, että allekirjoitukset kuitenkin saadaan kerättyä. Puolue hyödyntää nimien keräämisessä nettiä, ja Ernst uskoo, että puolet tarvittavasta kannattajamäärästä tavoitetaan netin kautta ja toinen puoli jalkautumalla kaduille kertomaan puolueen toiminnasta.

Naapurimaiden Saksan ja Ruotsin piraattipuolueiden menestys on innoittanut myös Tanskalaisia. Vaikka puolue jonain päivänä toivookin saavansa oman edustajansa EU-parlamenttiin, kertoo Ernst tärkeimmän tavoitteen tässä vaiheessa olevan toiminnan käynnistäminen.

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

128.9.2009 13:38

Hienoa. Nyt narsistitkin ovat vihdoin saamassa oman puolueensa ja äänensä kuuluviin. :)

228.9.2009 18:46

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Padam91:
Hienoa. Nyt narsistitkin ovat vihdoin saamassa oman puolueensa ja äänensä kuuluviin. :)
Narsistit,nyt meni kyllä pahasti ohi vai olenko tyhmä

http://fi.wikipedia.org/wiki/Narsistinen_persoonallisuus

Paitsi jos tarkoitit että kaikki poliitikot ovat narsisteja.

328.9.2009 21:49

No mikä tuossa muka oli väärin? :D

En kyllä ymmärrä mitä tällaiset parlamentissa tekisi. Lobbausporukaksi menis vielä, mutta kun ei mitään tietoa että jos tota äänestää niin äänestääkö oikeistoa vai vasemmistoa tai homoja vastaan tai diktatuurin puolesta. Tai siis, eikö ole hieman yhden asian puolue.

Ihmisiä kuolee nälkään ja afganistanistanissa riehuu täysi sota ja joku keksii mennä parlamenttiin jotta saisi yhden lakiuudistuksen läpi. Mitä järkeä?

429.9.2009 4:19

Jos ei muut ns. monenasianpuolueet aja Internet-kuluttajan etuja niin eikö silloin kannata perustaa liikkeelle puolue? Minusta TO-mafia tarvitsee vastavoiman jotta asioista voidaan sopia demokraattisesti yhden osapuolen sanelupolitiikan sijaan. Tässä on myös sananvapaudesta kyse.

529.9.2009 15:51

Mtta eikö silloin olisi järkevintä äänestää jotain ehdokasta joka haluaa tekijänoikeussuojan lyhentämistä mutta jolla on myös muita mielipiteitä. Vai onko tekijänoikeuslaki se tärkein asia mihin Suomen päättäjien pitäisi kiinnittää huomiota?

629.9.2009 18:29

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 0tto:
Mtta eikö silloin olisi järkevintä äänestää jotain ehdokasta joka haluaa tekijänoikeussuojan lyhentämistä mutta jolla on myös muita mielipiteitä. Vai onko tekijänoikeuslaki se tärkein asia mihin Suomen päättäjien pitäisi kiinnittää huomiota?
Aivan samaa mietin. Lisäksi olisi uskottavempaa, jos asianajo lähtisi uskottavammasta puolueesta. Jotenkin minulla sellainen kutina, että muut puolueet vähät välittää jonkun Piraattipuolueen piipityksistä, jos edes ylipäätän yksikään jäsen parlamenttiin pääsee.
Kuitenkin huoli huomisesta kohdistuu varmasti vielä ensi vaaleissakin ihan muuhun, kuin miten saan ilmaiseksi Tuiskun Antin levyn.

729.9.2009 21:48

Lainaus:
Kuitenkin huoli huomisesta kohdistuu varmasti vielä ensi vaaleissakin ihan muuhun, kuin miten saan ilmaiseksi Tuiskun Antin levyn.

Ehkä kannattaisi lukea sen puolueen puolueohjelma. Ihmiset äänestävät nykyään aivan liikaa mielikuvien perusteella. Esimerkiksi vihreitä äänestetään, koska he "välittävät ympäristöstä". Kuitenkin ympäristönsuojelu on vain yksi osa vihreiden ideologiaa.

Samaten tekijänoikeusreformi on vain yksi osa piraattien ideologiaa. Muun muassa talouspolitiikka tosiaan puuttuu piraateilta, mutta "waretuspuolueeksi" leimaaminen on huomattavan yksisilmäistä ajattelua.

829.9.2009 21:57

Mutta mitä siellä puolueohjelmassa lukee, on että tarkoituksena muuttaa tekijänoikeuslakia. Mihinkään muuhun ei puututa. Yksittäisten lakien muuttamista varten on lobbaus ja voihan sitä kansanedustajiin ottaa yhteyttä. Mutta äänestäjän pitää tietää, mitä äänestää. Kaikilla eduskunnassa tällä hetkellä olevilla puolueilla on selkeät linjaukset kaikkiin tärkeimpiin asioihin valtion johtamisen kannalta.

Jos äänestätä piraattipuoluetta, voi olla että äänestämäsi henkilö on rasisti ja natsi.

Mitä siis ajan takaa on, että piraattipuolueen ehdokkaiden ja kannattajien rivistö on äärimmäisen hajanainen verrattuna muihin puolueisiin missä on yhteiset linjat ja arvomaailma. Yhteisiä tekijöitä Piraattipuolueella on vain tekijänoikeus-mikä-lie-laki-muutos, ja muuten edustajat ovat kommunisteista äärioikeistoon, toisin kuin muilla puolueilla, missä äänestetään koko valtion ja monen valtion asian puolesta.

930.9.2009 20:37

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 0tto:
Mutta mitä siellä puolueohjelmassa lukee, on että tarkoituksena muuttaa tekijänoikeuslakia. Mihinkään muuhun ei puututa. Yksittäisten lakien muuttamista varten on lobbaus ja voihan sitä kansanedustajiin ottaa yhteyttä. Mutta äänestäjän pitää tietää, mitä äänestää. Kaikilla eduskunnassa tällä hetkellä olevilla puolueilla on selkeät linjaukset kaikkiin tärkeimpiin asioihin valtion johtamisen kannalta.

Jos äänestätä piraattipuoluetta, voi olla että äänestämäsi henkilö on rasisti ja natsi.

Mitä siis ajan takaa on, että piraattipuolueen ehdokkaiden ja kannattajien rivistö on äärimmäisen hajanainen verrattuna muihin puolueisiin missä on yhteiset linjat ja arvomaailma. Yhteisiä tekijöitä Piraattipuolueella on vain tekijänoikeus-mikä-lie-laki-muutos, ja muuten edustajat ovat kommunisteista äärioikeistoon, toisin kuin muilla puolueilla, missä äänestetään koko valtion ja monen valtion asian puolesta.
Kenen lippua kannat?

Jos äänestät perussuomalaisia, voi olla että äänestämäsi henkilö on rasisti ja natsi, on paljon todennäköisempää.
Mutta samaa nyt voisi pelätä jokaisesta ehdokkaasta joka ei lupaa ajaa parlamentissa myös vähemmistöjen asiaa.
En tiedä kuin vihreät joilla on kaikissa ohjelmissa mainittu kaikki vähemmistöt ja joka vaaleissa ollut heitä myös ehdokkaina.
Puolueen jäsenet valikoituvat puolueessa vallitsevan arvomaaliman mukaan. Jos inhoat rasisteja ja koet että puolueesi ei vastusta rasismia tarpeeksi voimakkaasti vaihdat tietysti puoluetta.

Mielestäni piraattipuolueita tarvitaan kaikkiin maihin jotta kun se to-mafian lobbaama lakialoite saapuu päätettäväksi, olisi edes yksi järjen ääni sitä vastustamassa!

Äänestäkää sitä joka teitä edustaa. Itse äänestän vihreitä.

1030.9.2009 22:59

kokoomuksen aatteeseen kuuluu suvaitsevaisuus ja sdp mainitsee tasa-arvon. Olen sitä mieltä, että näiden piraattipuolueiden ehdokkaiden pitäisi olla sitoutumattomia tai löytää puolue, joka oikeasti kertoo poliitikon ajatusmaailmasta. Nyt on vaarana, että joillakin vasemmistoliittolaisilla on enemmän yhteistä äärioikeiston kanssa kuin piraattipuolueen jäsenillä keskenään. Täten piraattipuolueesta voi löytyä äärivasemmalta äärioikeaan poliitikkoja. Suomen vertauslukuun perustuva vaalijärjestelmä aiheuttaa sen, että ääni menee periaatteessa myös muille puolueen jäsenille, jolloin voi tietämättään auttaa ihan väärää ehdokasta.

Mutta siis, jos valtion tärkein päätös/tehtävä on tällä hetkellä muuttaa tekijänoikeuslakia, ja haluaa sijoittaa kaikki muut mielipiteet toissijaisiksi, niin silloin on oikein äänestää piraattipuoluetta.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla (19.7.2018 18:25)
HMD Global on esitellyt Kiinan markkinoille Nokia X5 -älypuhelimen, jolla pyritään vetoamaan tyylikästä ja edullista puhelinta etsivään kansanosaan. Nokai X5:n muotoilussa noudatetaan aiemmin ....
1 kommentti
Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi (19.7.2018 18:13)
Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai tuntuu olevan hyvin järkyttynyt Euroopan komission eilen julkistamasta 4,3 miljardin euron sakosta. Komission mukaan Google on käyttänyt määräävää markkina-asemaa ....
3 kommenttia
Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä (19.7.2018 18:08)
Yhdysvaltalainen lasivalmistaja Corning on ottanut uuden harppauksen älypuhelimien näyttöjen suojana käytettävissä Gorilla Glass -lasien kehityksessä. Yhtiö on esitellyt seuraajan nykyisissä ....
Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
5 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia

Uutisarkisto