AfterDawn: IT-alan uutiset

Digitan huoltotyöt aiheuttavat katkoksia langattomassa laajakaistassa sekä tv-, radio- ja mobiili-tv-lähetyksissä

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 28.9.2009 17:18

Digitan huoltotyöt aiheuttavat katkoksia langattomassa laajakaistassa sekä tv-, radio- ja mobiili-tv-lähetyksissä Digita on aloittanut tänään tietoliikenneyhteyksien uusimisen Pasilassa sijaitsevassa verkonhallintakeskuksessa. Mittavat uudistukset kohdentuvat kaikkiin palveluihin, joiden tietoliikenneyhteys kulkee keskuksen kautta. Uudistustöiden aikana radio- ja tv-lähetyksissä sekä mobiili-tv:n ja langattoman @450-laajakaistan palveluissa voi esiintyä lyhyitä katkoksia.
Digitan mukaan uudistuksilla parannetaan erityisesti radio- ja tv-yhteyksien käytettävyyttä ja toimintavarmuutta. Työt ovat mittavia, joten uuteen järjestelmään siirrytään vaiheittain. Tänään alkaneet työt jakautuvat neljälle päivälle, eli homma saadaan pakettiin 1.10.2009 mennessä. Katkokset ovat pääosin lyhyitä ja ajoittuvat klo 9.00 - 16.00 väliseen ajankohtaan. Katkosajat koskevat koko maata.

Digita erittelee myös mahdolliset katkosajat verkoittain. Anteni-tv-verkossa ei ole varsinaisia lähetyskatkoksia, mutta kuvassa ja äänessä saattaa esiintyä erittäin lyhyitä räpsyjä tiistaina ja keskiviikkona. Radioverkossa on lyhyitä katkoksia koko uudistustöiden ajan klo 9.00-16.00 välillä.

Mobiili-tv-verkossa taas on katkos tiistaina 29.9.2009 klo 9.00-10.45 Helsingin alueella. @450-laajakaistaverkossa on noin 50 minuutin katkos tiistaina 29.9.2009 klo 9.00-10.45 välisenä aikana, mutta katkos koskee pelkästään Espoon ja Vihdin Enäjärven tukiasemia.

Mahdollisista muutoksista katkosajoissa Digita tiedottaa erikseen. Uudistustöiden edistymistä voi seurata netissä digita.fi-sivuston kautta.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Viestiohjelma Discord yhteistyöhön eSports-huippujen kanssa Viestiohjelma Discord yhteistyöhön eSports-huippujen kanssa (24.2.2018 18:28)
Suosiotaan jatkuvasti nostava kilpapelaaminen, nk. eSports, vaatii paljon paitsi pelaajalta niin myös välineiltä. Itse pelikoneen, ohjaimien ja muiden oheislaitteiden lisäksi myös sovelluspuoli ....
Samsung nostaa Galaxy S9:n hintaa – Näin paljon se maksaa Samsung nostaa Galaxy S9:n hintaa – Näin paljon se maksaa (23.2.2018 15:09)
Sunnuntaina esiteltävästä Samsungin Galaxy S9:stä tiedetään jo lähes kaikki tietämisen arvoinen. Muotoilu, tekniikka ja myynnin aloituspäivä ovat olleet jo hyvän tovin tiedossa. Sen sijaan puhelimen ....
5G-läppärit rynnivät markkinoille aiemmin kuin luulitkaan 5G-läppärit rynnivät markkinoille aiemmin kuin luulitkaan (23.2.2018 14:46)
Nokia kokeili aikoinaan millaista kysyntää matkapuhelinverkkoon kytkeytyvällä kannettavalla tietokoneella on. Markkinat eivät reagoineet 3G-yhteydellä varustettuun kannettavaan erityisen hyvin, ....
SIM-kortit halutaan hävittää kokonaan – iSIMit tulevat SIM-kortit halutaan hävittää kokonaan – iSIMit tulevat (23.2.2018 14:36)
Älypuhelimet ovat tiiviisti pakattuja tietokoneita, joissa uusien ominaisuuksien tai suorituskyvyn lisääminen tarkoittaa lähes aina pinta-alan tarvetta muodossa tai toisessa. Tämän takia älypuhelinvalmistajat ....
1 kommentti
WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen (22.2.2018 22:20)
WhatsApp on maailman suosituin viestisovellus, jonka käyttäjämäärissä lähelle pääsee vain toinen yli miljardin käyttäjän viestin, Facebook Messenger. Molemmat omistaa tietysti Facebook, joka ....

Uutisarkisto