AfterDawn: IT-alan uutiset

Digitan huoltotyöt aiheuttavat katkoksia langattomassa laajakaistassa sekä tv-, radio- ja mobiili-tv-lähetyksissä

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 28.9.2009 17:18

Digitan huoltotyöt aiheuttavat katkoksia langattomassa laajakaistassa sekä tv-, radio- ja mobiili-tv-lähetyksissä Digita on aloittanut tänään tietoliikenneyhteyksien uusimisen Pasilassa sijaitsevassa verkonhallintakeskuksessa. Mittavat uudistukset kohdentuvat kaikkiin palveluihin, joiden tietoliikenneyhteys kulkee keskuksen kautta. Uudistustöiden aikana radio- ja tv-lähetyksissä sekä mobiili-tv:n ja langattoman @450-laajakaistan palveluissa voi esiintyä lyhyitä katkoksia.
Digitan mukaan uudistuksilla parannetaan erityisesti radio- ja tv-yhteyksien käytettävyyttä ja toimintavarmuutta. Työt ovat mittavia, joten uuteen järjestelmään siirrytään vaiheittain. Tänään alkaneet työt jakautuvat neljälle päivälle, eli homma saadaan pakettiin 1.10.2009 mennessä. Katkokset ovat pääosin lyhyitä ja ajoittuvat klo 9.00 - 16.00 väliseen ajankohtaan. Katkosajat koskevat koko maata.

Digita erittelee myös mahdolliset katkosajat verkoittain. Anteni-tv-verkossa ei ole varsinaisia lähetyskatkoksia, mutta kuvassa ja äänessä saattaa esiintyä erittäin lyhyitä räpsyjä tiistaina ja keskiviikkona. Radioverkossa on lyhyitä katkoksia koko uudistustöiden ajan klo 9.00-16.00 välillä.

Mobiili-tv-verkossa taas on katkos tiistaina 29.9.2009 klo 9.00-10.45 Helsingin alueella. @450-laajakaistaverkossa on noin 50 minuutin katkos tiistaina 29.9.2009 klo 9.00-10.45 välisenä aikana, mutta katkos koskee pelkästään Espoon ja Vihdin Enäjärven tukiasemia.

Mahdollisista muutoksista katkosajoissa Digita tiedottaa erikseen. Uudistustöiden edistymistä voi seurata netissä digita.fi-sivuston kautta.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto