AfterDawn: IT-alan uutiset

Digitan huoltotyöt aiheuttavat katkoksia langattomassa laajakaistassa sekä tv-, radio- ja mobiili-tv-lähetyksissä

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 28.9.2009 17:18

Digitan huoltotyöt aiheuttavat katkoksia langattomassa laajakaistassa sekä tv-, radio- ja mobiili-tv-lähetyksissä Digita on aloittanut tänään tietoliikenneyhteyksien uusimisen Pasilassa sijaitsevassa verkonhallintakeskuksessa. Mittavat uudistukset kohdentuvat kaikkiin palveluihin, joiden tietoliikenneyhteys kulkee keskuksen kautta. Uudistustöiden aikana radio- ja tv-lähetyksissä sekä mobiili-tv:n ja langattoman @450-laajakaistan palveluissa voi esiintyä lyhyitä katkoksia.
Digitan mukaan uudistuksilla parannetaan erityisesti radio- ja tv-yhteyksien käytettävyyttä ja toimintavarmuutta. Työt ovat mittavia, joten uuteen järjestelmään siirrytään vaiheittain. Tänään alkaneet työt jakautuvat neljälle päivälle, eli homma saadaan pakettiin 1.10.2009 mennessä. Katkokset ovat pääosin lyhyitä ja ajoittuvat klo 9.00 - 16.00 väliseen ajankohtaan. Katkosajat koskevat koko maata.

Digita erittelee myös mahdolliset katkosajat verkoittain. Anteni-tv-verkossa ei ole varsinaisia lähetyskatkoksia, mutta kuvassa ja äänessä saattaa esiintyä erittäin lyhyitä räpsyjä tiistaina ja keskiviikkona. Radioverkossa on lyhyitä katkoksia koko uudistustöiden ajan klo 9.00-16.00 välillä.

Mobiili-tv-verkossa taas on katkos tiistaina 29.9.2009 klo 9.00-10.45 Helsingin alueella. @450-laajakaistaverkossa on noin 50 minuutin katkos tiistaina 29.9.2009 klo 9.00-10.45 välisenä aikana, mutta katkos koskee pelkästään Espoon ja Vihdin Enäjärven tukiasemia.

Mahdollisista muutoksista katkosajoissa Digita tiedottaa erikseen. Uudistustöiden edistymistä voi seurata netissä digita.fi-sivuston kautta.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
1 kommentti
Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä (18.7.2018 16:33)
Euroopan komission on määrännyt Googlelle 4,34 miljardin euron sakon yhtiön hakukoneen määräävää markkina-asemaa vahvistavien laittomien käytäntöjen vuoksi. Käytännössä kyse on siitä, että Google ....
Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita (18.7.2018 06:48)
Spotify on tehnyt Android- ja iOS-sovelluksiinsa viimeisten viikkojen aikana pienen muutoksen, mutta se helpottaa monen kuuntelijan elämää ratkaisevasti. Ainakin arjessa on yksi ensimmäisen ....
Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää (18.7.2018 06:30)
Seuraavien sukupolvien VR-lasien käyttömukavuus voi olla täysin toista luokkaa kuin nykyään, sillä VirtualLink-konsortio on esitellyt uuden USB-C-liitäntään pohjautuvan standardin, joka mahdollistaa ....
OnePlus 6:n kamera saa kehuja – Tarkennus on tarkka ja nopea OnePlus 6:n kamera saa kehuja – Tarkennus on tarkka ja nopea (17.7.2018 18:11)
Elisalla ja Telialla huippumyynteihin yltänyt OnePlus 6 saa suitsutusta valokuvaukseen erikoistuneelta DxO Labsilta. Puhelimen kamera saavutti DxOMark-testissä komeat 96 pistettä. OnePlussan ....
1 kommentti

Uutisarkisto