AfterDawn: IT-alan uutiset

Applen App Storesta jo yli 2 miljardia sovelluslatausta

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 28.9.2009 17:58 Kommentteja (1)

Applen App Storesta jo yli 2 miljardia sovelluslatausta Apple ilmoitti tänään, että yhtiön iPhone-puhelimille ja iPod touch -medialaitteille tarkoitetusta App Store -sovelluskaupasta on ladattu jo yli 2 miljardia sovellusta. Apple tituleeraa sovelluskauppansa vallankumoukselliseksi, mikä ei ole pahastikaan yliampuva kommentti palvelun valtaisan suosion huomioiden. Vuoden 2008 heinäkuussa avattu palvelu juhlisti miljardin latauksen rajapyykin saavuttamista huhtikuun 2009 lopulla, ja heinäkuista yksivuotissyntymäpäiväänsä App Store vietti rikkomalla 1,5 miljardin latauksen rajan.
Valtaisat latausluvut ovat seurausta palvelun helppokäyttöisyydestä ja valtaisasta ohjelmistotarjonnasta. Apple kertoo App Storen ohjelmistovalikoiman kattavan tällä hetkellä yli 85 000 ohjelmaa, jotka on jaoteltu 20 eri kategoriaan. Sovelluskehittäjiä on Applen kertoman mukaan jo yli 125 000.

Ohjelmistoja lataavaa käyttäjäkuntaa löytyy virallisesti 77 eri maasta. Yhteensä App Storesta hyötyviä iPhonen ja iPod touchien omistajia on 50 miljoonaa. Vielä heinäkuussa Apple ilmoitti samoja laitteita olevan maailmalla 40 miljoonaa kappaletta, eli yhtiö on kahdessa kuukaudessa toimittanut 10 miljoonaa laitetta lisää. Samassa ajassa sovelluslatauksia kertyi 500 miljoonaa.

App Storen suosio on saanut kilpailijat väsäämään omia sovelluskauppojaan. RIMillä ja Googlella on omat App World ja Android Market -ohjelmistokauppansa, kun taas Nokialla on oma Nokia Ovi Store -konseptinsa. Tuoreimpana tulokkaana LG on lanseerannut oman LG Application Storensa.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

130.9.2009 16:50

Lainaus:
Valtaisat latausluvut ovat seurausta palvelun helppokäyttöisyydestä ja valtaisasta ohjelmistotarjonnasta.
Ja mahdollisesti siitä, että jos ei halua takuuta rikkoa, ko. palvelu on AINOA TAPA saada ohjelmia iPhonelle? Kovin ylipositiivinen asenne tässä uutisessa, tärkein faktakin jäi ilmoittamatta kun piti niin ylistää.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto