AfterDawn: IT-alan uutiset

Spotifyn Daniel Ek haastattelussa

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 22.9.2009 14:14 Kommentteja (6)

Spotifyn Daniel Ek haastattelussa Ilmaista (mainosrahoitteista) ja kuukausimaksullista musiikkia tarjoava Spotify on kasvanut huimaa vauhtia Euroopassa. Kotimaassaan Ruotsissa se on ohittanut osittain jopa iTunesin. Yrityksen perustaja Daniel Ek vieraili Lontoossa yrittäjille suunnatussa tapahtumassa, jossa BBC:n Virginia Eastman haastatteli herraa yleisön avustuksella yli tunnin ajan. Käymme läpi haastattelun pääpointteja, mutta suosittelemme myös katsomaan videot jutun lopusta.
Erityisesti haastattelussa keskityttiin yrityksen perustamiseen, ansaintamalleihin sekä yhteistyöhön levy-yhtiöiden kanssa.

Daniel Ek kertoi, että tärkeintä uuden yrityksen perustamisessa on palava into yrityksen ideaa kohtaan. Vastoinkäymisiä tulee ja tuottoennusteet epäonnistuvat, mutta työtä on tehtävä aina vaan lisää ja onnistumiseen on uskottava.

Vaikka palvelu on jo nyt osassa Euroopan maista erittäin suosittu, niin Ek kertoi, että Spotify on vielä alkutaipaleissa. Tarkoituksena on laajentaa sekä mainosrahoitteisen ja käyttäjälle ilmaisen palvelun että kuukausimaksullisen Premium-palvelun kattavuutta muihin Euroopan maihin ja Yhdysvaltoihin vielä tämän vuoden tai ensi vuoden alun aikana. Ek viittasi yrittäjyyskeskustelussa myös Aasiaan -- kenties Spotifyllakin on tulevaisuus sielläkin.

Kysyttäessä maksullisten ja ilmaisten käyttäjätilien suhdetta Ek kertoi, että vaikkei tarkkoja prosentteja halua kertoa, niin maksullisten käyttäjien osuus on alle 10 prosenttia. Maksulliset käyttäjät kuitenkin tuottavat noin puolet rahasta.

Yksi yleisön mielenkiintoisimmista kysymyksistä koski Spotifyn tavoitetta olla alusta artistien ja fanien välillä. Kysymys kuului, pystyykö Spotify jättämään välikädet (levy-yhtiöt) pois. Ek kertoi, että toki tämä olisi mahdollista, mutta eivät halua sitä tehdä. "Pidämme levy-yhtiöistä. Monet luulevat, että levy-yhtiöt vain tekevät ja toimittavat fyysisiä levyjä kauppaan, mutta heillä on paljon suurempi rooli. Esimerkiksi markkinoinnista on tullut yhä vain tärkeämpää artisteille, sillä kilpailu on kovaa."Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

122.9.2009 18:29

Oletteko varmoja, että noita videoita on nyt ihan tarpeeksi?

222.9.2009 19:30
akkalis
Inactive

Itsekkin petyin pahasti, koska olisin toivonut vielä yhdeksättä videota.

322.9.2009 20:04

Noihan on siis se koko juttu kahdeksassa osassa.

423.9.2009 9:49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti miika2:
Oletteko varmoja, että noita videoita on nyt ihan tarpeeksi?
Youtubessa taitaa olla edelleenkin 10min raja yhden videon maksimipituudelle, joten noita on vähän pitänyt splitata :-)

523.9.2009 10:33

Lainaus:

Daniel Ek kertoi, että tärkeintä uuden yrityksen perustamisessa on palava into yrityksen ideaa kohtaan. Vastoinkäymisiä tulee ja tuottoennusteet epäonnistuvat, mutta työtä on tehtävä aina vaan lisää ja onnistumiseen on uskottava.

Saa muuten ollakin aika hyvä idea ja sopivalla bisnessektorilla. Aika harvan firman onnistuu tänä päivänä kerätä idealleen niin paljon/pitkään pääomasijoituksia, että tuotto-odotusten jatkuva epäonnistuminen tuossa mittakaavassa olisi siedettävissä. Ihan joka kick-offilla ei ole mahdollisuuksia tehdä kolmentena vuotenaan edelleen 3,5 miljoonan tappioita. Jos seuraavat Amazonin mallia niin takkiin tulee kaiken lisäksi vielä piiittkkäään.....

623.9.2009 12:54

Tää varmaan kyllä tulee menestyy... Itse siirryn heti vaki asiakkaaksi kun ottavat. Vuotuisen maksun käyttöön että niin ku maksais vaikka 30€ vuodesta ja sais sitte kuunnella ja selata artistei ilman mainoksii jne jne... Taikka kun S60 alustalle tulee sovellus, löytää tämä tiensä meikäläisen kännykkään

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Hyviä uutisia iPhone 5S omistajille - tuki jatkuu sittenkin? Hyviä uutisia iPhone 5S omistajille - tuki jatkuu sittenkin? (21.4.2018 15:07)
Perinteisesti uusi Applen iOS-käyttöjärjestelmän versio on merkinnyt myös loppua vanhimpien iPhone-mallien tuelle. Tänä syksynä julkaistava iOS 12 on ilmeisesti tekemässä ison poikkeuksen tähän ....
Opas: Näin käynnistät Androidin vikasietotilassa Opas: Näin käynnistät Androidin vikasietotilassa (21.4.2018 14:05)
Toisinaan Android on sen verran jumissa, että tilanteen selvittelyn vuoksi se kannattaa käynnistää vikasietotilassa. Oppaassamme kerromme miten käynnistät Android-puhelimen tai -tabletin vikasietotilaan - ja miten pääset vikasietotilasta pois.
Google paransi, ja erityisesti helpotti, tietoturvaansa iOS-laitteilla Google paransi, ja erityisesti helpotti, tietoturvaansa iOS-laitteilla (20.4.2018 21:55)
Google on tarjonnut jo vuosia mahdollisuutta lisätä verkkopalveluiden tileihin kaksiosaisen autentikoinnin. Yksi tietoturvan peruspilareista käytännössä estää väärinkäytökset useimmiten, vaikka ....
Galaxy S9:n haukutuin ominaisuus löytyy LG:n huippupuhelimsta, mutta yhdellä valtaisan suurella erolla Galaxy S9:n haukutuin ominaisuus löytyy LG:n huippupuhelimsta, mutta yhdellä valtaisan suurella erolla (20.4.2018 20:19)
Maailman suurimpiin älypuhelinvalmistajiin kuuluvista yhtiöstä Huaweilta ja Samsungilta on jo tälle vuodelle nähty uudet huippulaitteet, mutta tulossa on tietysti vielä paljon, paljon mielenkiintoisia ....
Huawein uusin puhelin on näyttölovella varustettu värikäs ja edullisempi Honor 10 Huawein uusin puhelin on näyttölovella varustettu värikäs ja edullisempi Honor 10 (20.4.2018 18:46)
Huawein hiljattain esittelemät P20-uutuuspuhelimet ovat saaneet mediassa palstatilaa kiitettävästi, ja syystä. Erityisesti Pro-mallin kolmoiskameraa on kehuttu ensikokeiluissa melkoisesti, ja ....

Uutisarkisto