AfterDawn: IT-alan uutiset

EU tahtoo taajuuskaistaa tietoliikenteelle ja tehokkuutta taajuuskäyttöön

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 14.9.2009 22:38 Kommentteja (3)

EU tahtoo taajuuskaistaa tietoliikenteelle ja tehokkuutta taajuuskäyttöön Suomessa jo läpikäyty ja muuallakin Euroopassa meneillään oleva televisiolähetysten digitalisointi johtaa siihen, että osa taajuuskaistasta jää vapaaksi muuhun käyttöön. EU:n komissio on valmistanut selvityksen, jonka tavoitteena on EU-tasolla ohjata vapautuvien taajuuksien uusiokäytön valmistelua mahdollisimman tehokkaasti.
Selvitystyössä EU:n komissiota konsultoi Analysys Mason -tutkimuslaitos, joka on selvittänyt tilannetta eri maissa sekä laatinut taajuuksien eri käyttötapoihin perustuvia skenaarioita mahdollisesti saavutettavista sosioekonomisista hyödyistä. Tutkimuksen perusteella laadittu suositus tiivistyy kahteen pääkohtaan. Ensimmäinen näistä on, että 800 megahertsin alue (790-862 MHz) varattaisiin jatkossa tietoliikenteelle kaikissa maissa (ja että tämä tehtäisiin mahdollisimman pian).

Toinen suositus koskee maanpäällisten digitaalisten televisiolähetysten tulevaisuutta EU-maissa. Analysys Mason suosittaa, että kaikilta digitaalisilta vastaanottimilta vaadittaisiin jatkossa tehokkuudeltaan vähintään MPEG-4:ää vastaavaa pakkausta, jotta taajuudet saataisiin hyödynnettyä tehokkaasti.

Lisätietoa EU:n taajuuskäyttöä valmistelevasta työstä löytyy EU-komission sivuilta sekä erityisen hyvin Analysys Masonin sivuilta.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

114.9.2009 22:49

luin uutisten jo 10min sitten mut vieläkin mietin onko tuo hyvä vai huono asia

214.9.2009 23:02

"Suomen taajuusasian huoltajana on meidän nostettava hintojamme 200%, jotta saisimme tästä tulevat kulut maksettua."
Perusnegatiivisuus \o/. Mutta pitääpä oikeesti katsoa kuinka paljon tulee valitusta "muutoksen" aiheuttamasta lisämaksusta toimitsijoille.

315.9.2009 8:40

YLE voisi myös vapauttaa taajuuksia kaupallisille kanaville ja siten karsia menojansa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Viimeisimmät uutiskommentit

Uutisarkisto