AfterDawn: IT-alan uutiset

Vanhaselta tarjolle tiukkaehtoinen vapautus Yle-maksusta

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 11.9.2009 16:42 Kommentteja (47)

Vanhaselta tarjolle tiukkaehtoinen vapautus Yle-maksusta Pääministeri Matti Vanhanen olisi valmis vapauttamaan Yle-maksusta ne, jotka kirjallisesti todistavat, etteivät käytä mitään välineitä, joista Yleisradion ohjelmaa lähetetään. Vanhanen on tarjonnut tällaista mallia keskustan kannaksi kiisteltyyn Yle-maksuun. Asiasta uutisoi Suomenmaa
Suomenmaan mukaan Vanhanen teki ehdotuksensa keskustan puoluehallituksen kokouksessa torstaina. Keskustan varapuheenjohtaja Tuomo Puumala taas ehdotti, että keskusta ajaisi Yleisradion toiminnan rahoittamista budjettivaroin. Suomenmaa kertoo Puumalan esityksen saaneen kannatusta.

Puoluehallitus oli ajautumassa asiasta äänestykseen. Kilpailevista esityksistä ei kuitenkaan lähdetty äänestämään, vaan puoluehallitus perusti työryhmän hiomaan keskustan kantaa asiaan. Työryhmältä odotetaan esitystä puoluehallituksen lokakuun kokoukseen.

Keskustapuolueen kansanedustaja Mika Lintilän johtama työryhmä esitti keväällä nykyisen televisiomaksun korvaamista kattavammalla Yle-maksulla. Maksu kerättäisiin automaattisesti kaikilta asuntokunnilta sekä niiltä yrityksiltä ja yhteisöiltä, joiden liikevaihto ylittää 400 000 euroa. Työryhmä esitti maksun suuruudeksi 175 euroa, yrityksille maksu olisi kolminkertainen. Todennäköisesti Yle-maksu ei kuitenkaan jäisi 175 euroon, vaan sitä nostettaisiin pikku hiljaa. Myös Ylen toimitusjohtaja Jungner on myöntänyt, ettei maksu ole riittävä toiminnan rahoittamiseen.

Edellinen Seuraava  

47 kommenttia

111.9.2009 17:03

Onko se Ylellä niin hankalaa lätkiä mainoksia ohjelmien väliin, niin jäisipähän meidän lompuukit rauhaan. Onhan esimerkiksi noita automainoksia sun muita Yle 1 ja 2 kanavilla nähty ennenkin.

211.9.2009 17:09

Alan jakamaan omenia tien vieressä ja vaadin kaikilta suomalaisilta maksun siitä, ja jos ei halua maksaa pitää lähettää kirjallinen todistus ettei ole ottanut minulta omenoita.

311.9.2009 17:14

laki kieltää mainoksien esittämisen yleisradion kanavilla

411.9.2009 17:39

Lakeja on ennenkin muokattu ja miksei mediamaksua sit vois kerätä samalla periaattella asutokunnilta kuin yrityksiltäkin. Tietyn vuosiansion ylittävät joutuisvat maksamaan... ja vaikka sen kolminkertasen summan. Kyllä täälläki optiomiljonäärejä riittää :)

511.9.2009 18:07

Joo, se että kansanedustajilla on rahaa kuin roskaa ei tarkoita sitä että kaikilla muillakin olisi, tämän vuoksi ehdotankin että ylemaksua joutuu maksamaan vain ne henkilöt joilla on yhtäsuuret palkkiot tai nettotulot kuin kansanedustajilla (kansanedustajat siis luetaan mukaan maksun piiriin).

Sen lisäksi ehdotan että jos kansanedustaja haluaa luopua ylemaksusta niin hänen täytyy luopua palkkiostaan ja kaikesta rahallisesta hyödystä jonka hän valtiolta, eduskunnalta tai vastaavalta "laitokselta" saa.

611.9.2009 18:07

Esim. Lilius vois maksaa sen millin / vuosi.

711.9.2009 18:08

Jotenki tuntuu, että tästä laista saattaa seurata jopa kansalaistottelemattomuutta..

811.9.2009 18:36
WumWum
Inactive

Lakkautetaan Yle. On sekin yksi vaihtoehto.

911.9.2009 19:07

Siis kyllähän tuo pitäisi olle niin että köyhien ei tuota tarvitsisi maksaa.

Itse olen todella vahvasti sitä mieltä että meillä pitää olla Yle ja sen palvelut.

1011.9.2009 19:19

Minunkin mielestäni YLE tarvitaan, mutta se on nykyisessä rakenteessaan liian laaja ja vaatii liian suuria rahallisia panostuksia kansalaisilta. YLE voisi toimia vain netissä, yhdellä (tai kahdella) TV-kanavalla ja yhdellä (tai kahdella) radiokanavalla. Yli 100€/vuosi on aivan liikaa.

1111.9.2009 19:41

etteivät käytä mitään välineitä, joista Yleisradion ohjelmaa lähetetään...

Kuinkas monella on lähetintä?

Väline tarkoittaa myös radiota???

1211.9.2009 19:51

Ehdottomasti pitäs laittaa valtion budjettiin YLE:n rahoitus, siellä ei tunnu tollanen summa, säästetään sit vaikka ahneiden kansanedustajien ja ministerien jne. palkkiosta ja etuuksista. Palkkojen nostot viime vuosina ei ole olleet missään linjassa hintojen nousun tai muiden alojen palkkojen nostojen kanssa.

Tai sitten YLE:n kanavat maksukortille et maksaa ne ketkä niitä oikeesti katsoo... Todella törkeätä rahastaa turhasta kun ei tule YLE:n kanavia katsottua enkä tarvitse oikeasti mitään YLE:n palveluja... Tv-lähetysverkon ylläpitokustannukset sitten valtion budjettiin...

1311.9.2009 19:54

Poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.11.2009 @ 00:58

1411.9.2009 19:54

Jos tuolta ei voi välttyä luen minä sen että netistä lataaminen kuuluu maksuun koska en tv:tä katso joten en suostu siitä maksamaankaan sen takia että joku muu katsoo.

1511.9.2009 20:11
akkalis
Inactive

Pari vuotta sitten eteenpäin, tuon käyttöönotosta. Niin hinta onkin jo 250€ vuodessa.

1611.9.2009 20:18

Lainaus:
Todennäköisesti Yle-maksu ei kuitenkaan jäisi 175 euroon, vaan sitä nostettaisiin pikku hiljaa.
Muutama vuosi ja hinta on taas sama kuin nyt >_<, joten eipä tuosta ole mitään iloa. Yrittävät saada vain ylelle enemmän rahaa.

Mielestäni ylellä on ihan liian paljon kanavia ja palveluja, joihin rahaa menee ihan hukkaan.

Miksi tämäkin pitää tehdä näin hankalasti? Vuosi taas kohta mennyt ja mitään ei ole saatu aikaseksi -.-

1711.9.2009 20:21

Toisaalta jos eivät saa aikaan tietää että en joudu maksamaan... Pitää etsiä keinot että ei joudu maksamaan tai mistä tuon sitten vähentäisi... Kirkosta on erottu... Ruuasta? harrastuksista? Mistä ne kuvittelee että kaikilla on ylimääräistä?

1811.9.2009 20:56

Eli tällä taas sitten taataan että tv-lupatarkastajat saavat jatkaa idioottimaista kyttäystään. Naurettava ehdotus.

1911.9.2009 21:29

Niin eikös tuo tietokonekin kuuluisi sitten mediamaksun piiriin? Pakko maksu siis kaikille kotitalouksille. Myös mahdollisesti opiskelijakämpässä asuville. Kerrassaan turhauttavaa jos joutuu kohta maksamaa omista vähistä rahoista opiskelun aikana myös tuollaisenkin summan. Miksi helkkarissa pitäisi maksaa palveluista joista en ymmärtääkseni käytä YHTÄKÄÄN?! En kuuntele radiota, en katso TV:tä enkä edes Areenassa surffaile.

2011.9.2009 21:39

Lainaus:
Pääministeri Matti Vanhanen olisi valmis vapauttamaan Yle-maksusta ne, jotka kirjallisesti todistavat, etteivät käytä mitään välineitä, joista Yleisradion ohjelmaa lähetetään.
Mielestäni en ole koskaan omistanut lähetystornia.Tarkoittavat ilmeisesti vastaanottoa.

2111.9.2009 22:21

Lainaus:
Lainaus:
Pääministeri Matti Vanhanen olisi valmis vapauttamaan Yle-maksusta ne, jotka kirjallisesti todistavat, etteivät käytä mitään välineitä, joista Yleisradion ohjelmaa lähetetään.
Mielestäni en ole koskaan omistanut lähetystornia.Tarkoittavat ilmeisesti vastaanottoa.

Olisi kyllä näppärä jos laki menisi tuollaisena. Melko moni voi todistaa ettei tosiaankaan lähetä Yleisradion ohjelmia...

Tulee 100€/kk melko kalliiksi Pasilan katsomisesta.

2212.9.2009 9:58
akkalis
Inactive

Lainaus:
Lainaus:
Pääministeri Matti Vanhanen olisi valmis vapauttamaan Yle-maksusta ne, jotka kirjallisesti todistavat, etteivät käytä mitään välineitä, joista Yleisradion ohjelmaa lähetetään.
Mielestäni en ole koskaan omistanut lähetystornia.Tarkoittavat ilmeisesti vastaanottoa.
Pitääkin ruveta hankkiutumaan tuosta omasta radiomastosta eroon,

2312.9.2009 10:03

Korjatkaas joku jos olen väärässä mutta eikös TVmaksu ja nyt sitten tämä YLE-maksu...niin eihän se ole pelkästään YLE-kanaville? vaan eikös siitä mene aika iso potti myös televisio verkon kunnossapitoon? joten eihän tässä periaatteessa makseta pelkästään YLElle vaan kyllähän mtv3:t sun muut sitä verkkoa käyttävät ...voitaisiinhan tietty pistäää nekin maksamaan :) ...vaikka totuus taitaa olla se että maksetaan se miten vaan niin rahat lähtee meidän lompsasta...jos se pistetään valtion budjettiin niin kyllä se vero nousee...ilmasta lounasta ei olekkaan :)

2412.9.2009 10:30

Spardy: "Onko se Ylellä niin hankalaa lätkiä mainoksia ohjelmien väliin, niin jäisipähän meidän lompuukit rauhaan. Onhan esimerkiksi noita automainoksia sun muita Yle 1 ja 2 kanavilla nähty ennenkin."

Samaa mieltä. Ja tällä hetkellä Ylen kanavilla ohjelmien välinen aika täytetään tulevien ohjelmien mainoksilla niin eikö olisi ihan sama mainostaa jotain muutakin???

2512.9.2009 10:59

Ei mainosrahoitusta ylelle, koska rahoituksen kuten sisällönkin tulee olla mahollisemman puolueetonta. Karsittas vain tv- ja radio-kanavien määrää niin saatas tuo maksu kohtuulliseksi, kansa tyytyväiseksi ja turha sisältö pois.

2612.9.2009 11:09
Kellopeli
Inactive

* Yle tarvii rahaa, mainostajat ovat valmiita maksamaan.
* Yle tarvii rahaa, kuluttajat eivät ole valmiita maksamaan.

MIKÄ ON ONGELMA?!

2712.9.2009 11:25

En kyllä ole ainakaan YLE:n lakkauttamisen kannalla, joskaan tämä maksuehdotus ei tule mitenkään miellyttävänä.

2812.9.2009 11:32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kellopeli:
* Yle tarvii rahaa, mainostajat ovat valmiita maksamaan.
* Yle tarvii rahaa, kuluttajat eivät ole valmiita maksamaan.

MIKÄ ON ONGELMA?!
Kuluttajien asenne. Itse olisin valmis maksamaan siitä ettei mainoksia näkyisi muillakaan kanavilla. Muutenkin tämä YLE homma alkaa mennä saman kuuloiseksi kuin tilanne BBC:n kanssa. Siellähän kanssa mietitään onko oikein että BBC laajenee kokoajan ja toimii täysin valtion antaman budjetin turvin vääristäen kilpailua kanavien kesken ja niin edelleen...

Phenom X4 955BE | HD 5770 | 4GB DDR3 || #afterdawn.com @ QuakeNet

2912.9.2009 12:46

Itse en ole valvvis maksamaan siitä mitä en kaipaa tai tarvitse.
Mielestäni he saavat maksaa jotka käyttävät.

3012.9.2009 14:59

Yle välittää viranomaistiedotukset, joten jokaisella valveutuneella suomalaisella on vekotin, jolla voi vastaanottaa radiolähetyksiä, vaikka ei muuten kuuntele radiota. Muistaakseni kyseinen asia on lakiin kirjoitettu.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.9.2009 @ 15:02

3112.9.2009 23:34

Eli siis Vanhanen on valmis vapauttamaan YLE-verosta ne, joilla ei ole radiota, televisiota, tietokonetta eikä kännykkää. Montako tälläistä henkilöä tunnet?

Minä en tunne ketään muuta kuin Erkki-Pekan, joka jo valmiiksi asuu sillan alla ja kerjää euroja kadulla, jotta saisi yhden kalja pullon ja leivän päivässä.

YLEn rahoitus taitaa vahvahsti mennä joka tapauksessa valtion budjettiin käytännössä, kun kaikki opiskelijat ja köyhät laittavat YLE-veron asumistuen yhteyteen ja kela maksaa valtion rahoista. Olisi helpompaa vain antaa koko dinosauruksen kuolla ja siirtyä nykytekniikoihin. Valtion budjetissa ei tunnu missään hommata keskus TV- ja radio-lähettimiin ns. yliajo-toimintoa, jolla siis saadaan kaikki kanavat ajettua yli yhdelle ohjelmalle, eli viranomaistiedotteelle ja nykyisen YLEn budjetin tuntien saataisiin vielä tarkasti ajettua se viranomaistiedote vain niille, jotka kuuluvat siihen alueeseen, jota tiedote koskee. Tässä yks päivä kun olin vanhempieni luona käymässä niin TV:stä tuli viranomaistiedota ja se koski jotain itä-suomen aluetta ja se näkyi Turussa. Siis näinkö hyvin YLE käyttää kansan rahoja, että BBC:n jo valmiiksi nähtyjä sarjoja ostetaan, jotta saataisiin katsojaluvut nousuun, mutta sitten laitteistot ovat kuin kivikaudelta?

3213.9.2009 0:44

Aika mielenkiintoista, että juuri kukaan ei tunnu hyväksyvän yle-maksua. Kuitenkin kaavailtu maksu on reilusti pienempi kuin tällä hetkellä maksettava tv-lupa. Minun logiikalla täällä ruikuttavat ne, jotka luistavat lupamaksuista. Aika pieni, mutta äänekäs vähemmistö siis kyseessä.

Todellakin meillä pitää olla kansallinen radio-, tv- ja internetpalveluita tarjoava toimija, joka ei ole riippuvainen mainostajien sanomisista. Veikkaisin myös kiinnostuksen Ylen tarjontaa kohtaan kasvavan suurella osalla siinä vaiheessa, kun 25 vuoden rajapyykki jää taakse. Asiasisältö kun alkaa jostain syystä tuntumaan mielekkäältä.

3313.9.2009 4:10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jeekeri:
Aika mielenkiintoista, että juuri kukaan ei tunnu hyväksyvän yle-maksua. Kuitenkin kaavailtu maksu on reilusti pienempi kuin tällä hetkellä maksettava tv-lupa. Minun logiikalla täällä ruikuttavat ne, jotka luistavat lupamaksuista. Aika pieni, mutta äänekäs vähemmistö siis kyseessä.
Kyllä, TV-maksusta aina LUISTETAAN. Kaikilla on TV ja kaikki palavat halusta katsoa niitä salkkareita, mutta jotku on niin luihuja että VALEHTELEVAT. </sarkasmi>

Ei, vaan galluppienkin mukaan kansan mielipide on se, sinunlaisista itsekkäistä tapauksista huolimatta, että ihmisellä pitää olla vaihtoehto olla maksamatta ja käyttämättä palvelua. Vaikka se teillä maksajilla helpottaa niin ei ole oikein että pistetään senkin edestä maksamaan ne, jotka eivät käytä palvelua.

Lainaus:
Ei mainosrahoitusta ylelle, koska rahoituksen kuten sisällönkin tulee olla mahollisemman puolueetonta.
Ööööh, tuhatsata mainostajaa on huomattavasti objektiivisempi lähtökohta kuin yksi taho. Kaikki ymmärtävät että kyse on tietenki mainoksista mutta nimenomaan kaikenlaisen vakavan propagandan vaara on lähellä olematonta juuri mainosrahoitteisessa mallissa.

3413.9.2009 9:57

Lainaus:
Aika mielenkiintoista, että juuri kukaan ei tunnu hyväksyvän yle-maksua. Kuitenkin kaavailtu maksu on reilusti pienempi kuin tällä hetkellä maksettava tv-lupa. Minun logiikalla täällä ruikuttavat ne, jotka luistavat lupamaksuista. Aika pieni, mutta äänekäs vähemmistö siis kyseessä.
No kukaan ei hyväksy Yle-maksua jos on vähäänkään seurannut uutisointia niin tietää että se maksu tulee parin-muutaman vuoden kuluttua olemaan samalla tasolla kuin nykyäänkin.

PS3+2xDs3+Kauko-ohjain+7peliä+750Gt
Wii+pari kaveria+koppa kaljaa
HP Pavilion Dv7-2080eo

3513.9.2009 10:02

Ja vähän myöhemmin on korkeampi... kiva maksaa vaikka 300€/vuosi turhasta...
Ylen pitää siis karsia menoista, ruotsin kanavat pois, se on vähemistö, tv kanaviksi 1 ja 1 radio kanavaksi.
Lähettäköön vain tiedotuksia, uutisia jos on pakko jotain pyörittää kunhan minun ei tarvitse maksaa.
Minulla pitäisi olla vapaus valita mitä palveluja käytän ja sen mukaan maksaa niistä.

3613.9.2009 11:32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti yizzie82:
Korjatkaas joku jos olen väärässä mutta eikös TVmaksu ja nyt sitten tämä YLE-maksu...niin eihän se ole pelkästään YLE-kanaville? vaan eikös siitä mene aika iso potti myös televisio verkon kunnossapitoon?
Ei pidä enää nykyään paikkaansa kun digitaalinen televisioverkko ulkoistettiin Digitalle (ja jatkossa ainakin DVB-T2 koelähetykset DNA:lle). TV-maksut menee lähes kokonaisuudessaan Ylen toiminnan rahoittamiseen.

3713.9.2009 12:08

Ongelma on tässä Vanhasen kuningasajatuksessa että tehdään maksunkeräysjärjestelmä joka koskee kaikkia suomalaisia. Sitten tehdään järjestelmä jonka avulla voi päästä maksusta. Sitten tehdään järjestelmä jolla valvotaan että maksusta vapautetut ovat antaneet oikeat tiedot. Sitten tehdään järjestelmä jolla korjataan epäoikeudenmukaisuudet. Sitten vuosien kuluttua todetaan että onpas kallis järjestelmä

Meillä on jo järjestelmä joka huomioi nuo asiat eli verot

Mielestäni TV lupamaksu on hyvä siksi että jos verojen kautta kerättäisiin YLEn rahat, se jäisi huomiomielessä muiden varjoon. Olisi helppo nostaa kerralla ja ottaa pieni huuto mutta ei se budjettia kaataisi.Nyt lupamaksun korotus on kuitenkin aina oma kokonaisuutensa

Muuten olen sitä mieltä että nykymaailmassa ei suurinta osaa YLEn rönsyilystä kaivata. Olisi parempi palata perusasioihin ja sopeuttaa toiminta ja kulut sen mukaan

Ennen kaikkea oppia se että budjetti ei nouse sitä mukaa kun tehottomuus lisääntyy

3813.9.2009 16:54

No täähän on käytännössä samaa kuin jos valtiolla olis sanomalehti joka jaetaan pakolla joka talouteen. Maksat vuosimaksua siitä jos omistat postilaatikon jolla otat lehden vastaan, mutta jos luovut postilaatikosta et saa vastaanotettua muutakaan postia, reilua!

Sitäpaitsi, oletan että valtio vääristää tällä käytännöllä jo muidenkin markkinoiden kilpailua. TV-lupamaksun suuruus ajaa todennäköisesti aika paljon opiskelijoita ja nuoria pois tv:n ääreltä, ainakin itse en edes omista sellaista enkä tällä hinta/laatu suhteella sellaista kaipaa. Jos nuoret karttavat tv:tä jää joidenkin firmojen tv-mainokset saavuttamatta kohderyhmäänsä ja sitäkautta heikentää firman kilpailukykyä. Okei, ehkä vähän kärjistettyä mutta silti.

3914.9.2009 1:03

Lainaus:
Pääministeri Matti Vanhanen olisi valmis vapauttamaan Yle-maksusta ne, jotka kirjallisesti todistavat, etteivät käytä mitään välineitä, joista Yleisradion ohjelmaa lähetetään.
Vankilaan eivät joudu ne, jotka kirjallisesti todistavat, etteivät ole murhanneet, varastaneet, huijanneet, raiskanneet jne....

Voi vittu mitä paskaa, en todellakaan maksa mitään.

4014.9.2009 6:55
zonezzz
Inactive

Lainaus:
Lainaus:
Pääministeri Matti Vanhanen olisi valmis vapauttamaan Yle-maksusta ne, jotka kirjallisesti todistavat, etteivät käytä mitään välineitä, joista Yleisradion ohjelmaa lähetetään.
Vankilaan eivät joudu ne, jotka kirjallisesti todistavat, etteivät ole murhanneet, varastaneet, huijanneet, raiskanneet jne....

Voi vittu mitä paskaa, en todellakaan maksa mitään.
paskaa sulla on housussa, juoppo

4114.9.2009 9:19

Että ne jaksaa tuhlata valtion rahoja tyhjään.
Meneehän toki tv-luvasta aika paljon Digitalle verkon ylläpitoon, mutta käykääpäs googlamassa paljonkos Digita teki voittoa viime vuonna.. Toki Digitalla on muitakin palveluita, mutta en jaksa uskoa, että kaikki TV -yhtiöltä tulleet rahat olisi menneet 1:1 DVB -verkon ylläpitoon ja kehittämiseen.

4214.9.2009 10:53

Lainaus:
Lainaus:
Lainaus:
Pääministeri Matti Vanhanen olisi valmis vapauttamaan Yle-maksusta ne, jotka kirjallisesti todistavat, etteivät käytä mitään välineitä, joista Yleisradion ohjelmaa lähetetään.
Vankilaan eivät joudu ne, jotka kirjallisesti todistavat, etteivät ole murhanneet, varastaneet, huijanneet, raiskanneet jne....

Voi vittu mitä paskaa, en todellakaan maksa mitään.
paskaa sulla on housussa, juoppo
Ja sulla järkee päässä.

4314.9.2009 20:57

Lainaus:
Lainaus:
Lainaus:
Lainaus:
Pääministeri Matti Vanhanen olisi valmis vapauttamaan Yle-maksusta ne, jotka kirjallisesti todistavat, etteivät käytä mitään välineitä, joista Yleisradion ohjelmaa lähetetään.
Vankilaan eivät joudu ne, jotka kirjallisesti todistavat, etteivät ole murhanneet, varastaneet, huijanneet, raiskanneet jne....

Voi vittu mitä paskaa, en todellakaan maksa mitään.
paskaa sulla on housussa, juoppo
Ja sulla järkee päässä.
On tässäkii taas korkealentoista keskustelua uutisesta. Olis moderaattorille töitä...

4414.9.2009 21:39

Totta... apinat tappelee... toiset ei halua maksaa turhasta niin miksi pitäisi... Joittenkin vaikea vaikea hyväksyä sitä että kun en katso tv:tä niin en kovin iloissani ole jos joudun maksamaan siitä että joku sohva peruna tuijottaa uusintoja tai muuta surkeaa ohjelmaa.
Tuonkin rahan haluaisin käyttää itseni ja vaimoni yhteisiin hetkiin vaikka jossain kaukana etelässä tai idässä...

4515.9.2009 20:56

Ennen vanhaan juurikin tuon lähetysverkon ylläpidosta koostui suurin osa YLE:n menoista, nykyään se ei edes kuulu YLE:lle. Mielestäni nykypäivän selvästi korruptoituneessa valtiossa valtion omistama kanava ei ole mitään muuta, kuin propagandan väline. Miksi siis maksaa siitä, että sinulle annetaan vääriä mielikuvia maailmantilasta ja vieläpä törkeään hintaan.

Tottakai tämä YLE-maksu masonoidaan läpi, jotta tietyt henkilöt voivat vastaisuudessakin tukea "vaalikampanjoita" ja siinä sivussa ostaa vaikka uuden Mersun. Ihmisillä kun on tapana vain tyytyä siihen, mitä muut päättävät meidän "puolesta". Vai kuinka muuten on mahdollista, että lakeja muokataan vähemmistön kannalta edulliseksi demokratiassa?

Sellaista elämä on. Ruokitaan lamaa, niin porvarit tipahtaa palleiltaan!

4615.9.2009 21:43

Lainaus:
Ylen toimitusjohtaja Jungner on kertonut, ettei maksu ole riittävä toiminnan rahoittamiseen. Jungner kertoo 175 euron maksun nousevan viiden vuoden kuluessa noin 300 euroon vuodessa.

4720.9.2009 7:56

Nyt, kun DNA ottaa uuden tekniikan käyttöön, kannattaisi päättäjien hoksata, ettei uudella tekniikalla lähetettäviä kanavia vois vastaanottaa ilman kortinlukijaa ja maksukorttia.

Yle maksukortille, siinä, missä muutkin ei mainosrahoitteiset kanavat ja kellään ei pitäs ollla epäselvää, onko lupa Ylen ohjelmiin kunnossa. Maksutv operaattorit ovat jo vuosia käyttäneet salausta yms tekniikkaa, jonkun pitäs vaan tajuta, ettei kannata keksiä pyörää uudelleen, eikä verorahoja tarvitsisi kerätä kaikenmaailman monimutkaisuuksiin.

Ovathan maksutv operaattoreiden sisällötkin pay per view vai mikälie tekniikalla verkossa, miksei Areenakin. Vois katsoa Avaraa luontoa tai Pasilaa silloin kuin huvittaa hyvällä omalla tunnolla eikä maksa liikaa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Amazon haastaa Googlen uusilla aseilla – Joukkoistaa kysymyksiin vastaamisen Amazon haastaa Googlen uusilla aseilla – Joukkoistaa kysymyksiin vastaamisen (9.12.2018 13:23)
Googlettaminen on nykyisin yleisin tapa hakea ratkaisut yleistietoa vaativiin kiistoihin ja erimielisyyksiin, mutta käynnissä olevan muutoksen takia puheavustajat voivat korvata perinteiset ....
Älä osta näitä joululahjaksi – Verkkokauppa.comin paljasti eniten huoltoa tarvitsevat esineet Älä osta näitä joululahjaksi – Verkkokauppa.comin paljasti eniten huoltoa tarvitsevat esineet (9.12.2018 12:14)
Verkkokauppa.com on jo monena vuotena julkaissut kuluvan vuoden huolletuimmat- ja palautetuimmat tuotteet. Perinne jatkuu taas tänä vuonna uudella listalla. Syy miksi Verkkokauppa.com paljastaa ....
2 kommenttia
EU suosittaa välttämään Huawein tukiasemia – Britanniassa vaihdetaan niitä jo toisiin EU suosittaa välttämään Huawein tukiasemia – Britanniassa vaihdetaan niitä jo toisiin (8.12.2018 12:49)
Marraskuun lopulla uutisoimme tiedoista, joiden mukaan Yhdysvallat suosittelee kumppanimaitaan välttämään tilaamasta 5G-mobiiliverkkojen tukiasemia Huaweilta. Pelkona on, että Kiina voisi vakoilla ....
4 kommenttia
Apple päivitti suomalaisyhtiön kehittämän unianturin Apple päivitti suomalaisyhtiön kehittämän unianturin (8.12.2018 11:57)
Apple on julkaissut uuden version suomalaisen Bedditin kehittämästä unisensorista. Beddit Sleep Monitor 3.5:n lisäksi Apple päivitti laitteen hallintaan käytettävän iOS-sovelluksen, joka on ....
Apple hyökkää levy-yhtiöitä vastaan – Haluaa suoran yhteyden artisteihin Apple hyökkää levy-yhtiöitä vastaan – Haluaa suoran yhteyden artisteihin (8.12.2018 11:36)
Suoratoistomusiikissa on käynnistymässä uusi aikakausi Spotifyn uusien avausten ja Applen tuoreen yrityskaupan perusteella. Musiikkipalveluiden tarjoajat yrittävät luoda palvelun ja artistin ....
1 kommentti

Uutisarkisto