AfterDawn: IT-alan uutiset

Rabid Neurosis -ryhmän jäseniä syytetään tekijänoikeusrikoksista

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 11.9.2009 22:08

Rabid Neurosis -ryhmän jäseniä syytetään tekijänoikeusrikoksista Internetin kautta tekijänoikeudella suojattua musiikkia luvatta jaelleen Rabid Neurosis -ryhmän (RNS) jäsenet ovat pian kävelemässä tulisilla hiilillä, sillä Yhdysvaltain oikeusministeriö ilmoitti torstaina lisäävänsä neljä ryhmän jäsentä syytelistalle, joka koskee musiikin luvatonta nettijakelua.
Oikeusministeriön mukaan syytetyt ovat jaelleet vuosien 1999-2007 välisenä aikana luvatta eteenpäin tuhansia tekijänoikeuden suojaamia musiikkikappaleita, joiden joukkoon kuului mm. Jay-Z:n, Eminemin ja Fall Out Boyn musiikkia. Rikokset ovat oikeusministeriön selvityksen perusteella olleet erittäin haitallisia musiikkiteollisuudelle, koska ryhmän jäsenet levittivät musiikkia netissä usein ennen kuin kyseinen levy oli ehtinyt kauppojen hyllyille.

Vielä julkaisemattomiin levyihin pääsi käsiksi ryhmässä mukana ollut Bennie Glover, joka oli töissä Pohjois-Carolinassa toimivassa CD-levyjä monistaneessa tehtaassa.

Jos syytetyt todetaan syyllisiksi tekijänoikeusrikoksiin, voivat he saada maksimirangaistuksena 5 vuoden vankeusrangaistuksen ja 250 000 dollarin sakot.

Nyt syytteiden saaneiden henkilöiden lisäksi paria muuta ryhmän jäsentä on syytetty vastaavista rikoksta, ja toinen heistä on tunnustanut syyllisyytensä, joten häntä odottaa enää tuomion kuuleminen, joka tapahtuu joulukuun 4. päivä.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto