AfterDawn: IT-alan uutiset

Samsungin uusi kosketusnäytöllinen mediasoitin on M1

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 8.9.2009 12:48 Kommentteja (5)

Samsungin uusi kosketusnäytöllinen mediasoitin on M1 Kosketusnäytöllä varustettujen kannettavien mediasoittimien tarjonta on parantunut merkittävästi tämän vuoden aikana, ja uusia soittimia pusketaan markkinoille tasaisella tahdilla. Samsung esitteli oman P3-soittimensa tämän vuoden alkupuolella CES-messuilla ja viime viikolla käynnistyneillä IFA-messuilla yritys esitteli uuden M1-soittimen.
Euroopassa Beat Player M1 -nimellä kulkeva uutukainen perustuu Microsoftin Zune HD -soittimen tavoin NVIDIA:n kehittelemään Tegra-alustaan, joten ainakin teoriassa laite soveltuu esim. teräväpiirtovideoiden katseluun. Laitteen näyttö on 3,3 tuuman AMOLED-malli ja se tukee haptista palautteen antamista kosketuksen yhteydessä, jonka myötä soittimen käyttäjä saa välitöntä palautetta tekemistään toiminnoista.

Mediatiedostojen osalta laite tukee mm. AAC-, MP3-, OGG- (Vorbis), FLAC-audiota sekä DivX-, Xvid- ja H.264-videota. Laitteesta löytyy myös Flash Player -soitin Adoben Flash -sisältöä varten, mutta koska laitteessa ei ole WLAN:ia tai internet-selainta, jää Flash-tuki lähinnä kuriositeetiksi.

Sisäänrakennetun flash-muistin lisäksi laite osaa toistaa mediatiedostoja microSD-muistikorteilta. Aiemman P3:n tavoin M1:llä voi kuunnella mediatiedostojen ohella radiota (FM-viritin) sekä nauhoittaa ääntä sisäänrakennetun mikrofonin avulla. Myös P3:sta tuttu Bluetooth-toiminnallisuus on mukana, joten laite toimii tarvittaessa Bluetooth-handsfreen korvikkeena. Soitin sisältää lisäksi sisäänrakennetun kaiuttimen, joten kuulokkeiden käyttäminen ei ole pakollista.

Laitteen käyttöliittymä on toteutettu yrityksen matkapuhelimista tutulla TouchWiz-tekniilla, joten median toistamisen lisäksi laitteessa voi ajaa erilaisia Widget-sovelluksia sekä pelejä.

Akun luvataan kestävän musiikin kuuntelua noin 30 tuntia ja videoiden katselua 5 tuntia.

Kokoa laitteella on 98,9 x 54 x 9,9 mm ja painoa 91 grammaa. Euroopassa soittimesta julkaistaan kolme eri versiota, jotka eroavat toisistaan sisäänrakennetun flash-muistin osalta (8, 16 ja 32 gigatavua). Suositushinnoiksi on kerrottu 236, 290 ja 334 euroa.

Alla kuva ja video soittimesta, lisää kuvia voi katsella esim. Engadgetin galleriasta.Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

18.9.2009 16:36

Ihan vaikuttava UI.

28.9.2009 16:53

Ihme että vasta nyt muut julkaisevat kosketusnäytöllisen soittimen joka esim applella on ollut jo muutaman vuoden.

38.9.2009 18:17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ibanez90:
Ihme että vasta nyt muut julkaisevat kosketusnäytöllisen soittimen joka esim applella on ollut jo muutaman vuoden.

Toki Samsungilla:kin on ollut jo pari vuotta kosketusnäytöllisiä mediasoittimia, mm. P2 ja tekstissäkin mainittu P3.

Tuo Flash Player ei toista flash-videoita, vaan on tarkoitettu, kuten tuossa videossakin näkyy, swf-tiedostojen ajoon.
Jo P3:ssa on natiivi videotoisto vaan ei flashille. Mutta niistähän saa helposti enkoodamatta "jotain" mikä kelpaa.

Tuo UI:kin on kutakuinkin sama kuin P3:ssa.

48.9.2009 18:59

Poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.11.2009 @ 00:57

58.9.2009 19:24

Meneeköhän Samsungilla nyt vähän liian kovaa?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto