AfterDawn: IT-alan uutiset

Windows 7:n kokeiluversio nyt ladattavissa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 2.9.2009 14:46 Kommentteja (5)

Windows 7:n kokeiluversio nyt ladattavissa Microsoftin Windows 7 -käyttöjärjestelmä ilmaantuu kauppojen hyllyille lokakuun 22. päivä, mutta Windows 7:n voi ladata itselleen vaikka heti, jos hallussa on esim. MSDN-jäsenyys. Latausoikeutta vailla olevien henkilöiden onneksi Microsoft on tuonut kuluttajien ulottuville 90 päivän kokeiluversion Windows 7:n Enterprise-versiosta, joten uuteen käyttöjärjestelmään pääsee tutustumaan vaikka saman tien.
Windows 7:n aiemmista Beta- ja Release Candidate -julkaisuista poiketen uusi kokeiluversio vastaa täysin kauppoihin tulevaa Windows 7 -versiota ominaisuuksiensa osalta, joten kuluttajat pääsevät tutustumaan lopulliseen tuotteeseen.

Microsoft suosittelee kokeiluversiota ainoastaan IT-ammattilaisille ja muille asiansa osaaville henkilöille, koska kokeiluversiota ei voi päivittää normaaliin Enterprise-julkaisuun, joten 90 päivän käytön jälkeen edessä on käyttöjärjestelmän uudelleenasennus, koska tämän aikarajan jälkeen Windows sammuttaa itseään tunnin välein. Lisäksi kokeiluversio pitää aktivoida internetin kautta viimeistään 10 päivää asennuksen jälkeen tai se aloittaa saman tunnin välein tapahtuvan sammutusrutiinin.

Enterprise-versiota ei nähdä tavallisten tietotekniikkakauppojen hyllyillä, joten jos sen tarjoamat lisäominaisuudet Home- ja Professional-versiohin verrattuna tuntuvat tarpeellisilta, täytyy tavallisen kuluttajan hankkia itselleen lähes vastaava Ultimate-versio.

Microsoft tarjoaa kokeiluversiota englannin-, ranskan-, saksan-, japanin- ja espanjankielisinä versioina sekä 32- (x86) että 64-bittisille (x64) suorittimille. Kokeiluversio on ladattavissa ensi vuoden marraskuun loppuun asti.

Laitteiston osalta testiversion minimivaatimukset ovat 1 GHz tai nopeampi x86- tai x64-yhteensopiva suoritin, gigatavun verran keskusmuistia 32-bittisissä asennuksissa tai 2 gigatavun verran keskusmuistia 64-bittisissä asennuksissa, 16 gigatavun verran kiintolevytilaa 32-bittisissä asennuksissa tai 20 gigatavun verran kiintolevytilaa 64-bittisissä asennuksissa, DirectX 9 -yhteensopiva näytönohjain sekä internet-yhteys aktivointia varten.

Latausta tarjotaan ISO-tiedostona, joka pitää asennusta varten kirjoittaa DVD-levylle esim. ilmaisen ImgBurn- tai maksullisen Nero-ohjelmiston avulla. Tämän jälkeen kone käynnistetään kyseisellä levyllä, jolloin asennus alkaa. Asennuksen voi suorittaa myös muistitikulta. ISO-tiedostoilla on kokoa noin 2,5 gigatavua, joten niiden lataamisessa kestää hitaammilla internet-yhteyksillä useita tunteja.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

12.9.2009 17:34

MSDNAA:sta tuli ladattua Proffessionaali, mutta jossain vaiheessa kusi, ja asennus jämähti asennuksen taustakuvan lataamisen jälkeen. Kaveri (myös MSDNAA) sai omansa toimimaan. Saas nähdä milloin yritän uudestaan ladata 7:n. Varmaan silloin kun ostan uuden tietokoneen, joka quadtruplaa tämän hetkisen tehot.

22.9.2009 18:18

Jaa-a jonkun Win 7 Pro x64 pistin äsken valumaan tuolta msdnaa:sta mutten khyl tiedä onko se retaili :P Ajattelinpa kuitenkin koitta.

32.9.2009 20:56

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti FrostRose:
MSDNAA:sta tuli ladattua Proffessionaali, mutta jossain vaiheessa kusi, ja asennus jämähti asennuksen taustakuvan lataamisen jälkeen. Kaveri (myös MSDNAA) sai omansa toimimaan. Saas nähdä milloin yritän uudestaan ladata 7:n. Varmaan silloin kun ostan uuden tietokoneen, joka quadtruplaa tämän hetkisen tehot.
onko käytössä kenties nvidian näyttis? win7:lla on asennusongelmia näytönohjaimen ajureiden kanssa joillain nvidian korteilla. asennusongelma korjaantuu käyttämällä vga-johtoa asennuksen ajan näytön ja koneen välillä. omalla kohdalla ongelma ratkesi laittamalla adapteri näyttikseen dvi -> vga ja siitä johto näyttöön. sen jälkeen asennus meni kiltisti läpi. tosin win7:lla flash ohjelmien ajo antaa bluescreeniä.

43.9.2009 11:00

Windows 7:ssa on paljonkin ongelmia ja no. varsinkin ajureiden kanssa, koska ohjelmaa ei ole virallisesti julkistettu. Tilanne paranee ajan myötä, kun sitä aletaan virallisesti tukea ohjelmistovalmistajien taholta. Henkilökohtaisesti olen suhteellisen tyytyväinen Windows7, joten XPpro:n en enää palaa ja Vista jäi omalta kohdalta kokonaan väliin - lisensseistä huolimatta.

Linkki: Window7 ongelmiin ja niiden ratkaisu yrityksiin.

http://www.sevenforums.com/

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.9.2009 @ 11:01

Communis Opinium Doctorum

53.9.2009 13:12
WumWum
Inactive

Karmic Koalan saa täältä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.9.2009 @ 13:12

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto