AfterDawn: IT-alan uutiset

DirectConnect-lataajalle laskua 16 000 euron verran

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 2.9.2009 12:47 Kommentteja (32)

DirectConnect-lataajalle laskua 16 000 euron verran Tekijänoikeudella suojatun sisällön luvaton levitys on jälleen tullut kalliiksi DirectConnect-ohjelman käyttäjälle, kun Tuusulan käräjäoikeus rankaisi 25-vuotiasta miestä yli 2 000 euron sakoilla ja 14 000 euron korvausmaksuilla.
Oikeudenkäynti liittyi vuonna 2007 tehtyyn ratsiaan, jossa Espoon, Turun ja Oulun poliisit tekivät useita kotietsintöjä liittyen DirectConnect-hubeihin, joita käyttäneet henkilöt jakoivat luvatta eteenpäin tekijänoikeudella suojattua sisältöä. Poliisille asiasta tutkintapyynnön aikoinaan jätti Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus (TTVK).

Syytteiden mukaan tuomittu oli jakanut DirectConnect-ohjelman avulla 50 gigatavun edestä tekijänoikeudella suojattuja musiikkitiedostoja, joita muut DirectConnect-käyttäjät pystyivät lataamaan miehen tietokoneelta. Asianomistajat vaativat korvauksia yli 8000 musiikkikappaleen luvattomasta jakelusta, joten yksittäistä kappaletta kohden korvattavaa tuli noin 1,75 euroa.

Mies tuomittiin sekä tekijänoikeusrikkomuksesta että tekijänoikeusrikoksesta, koska hän oli jaellut tiedostoja ennen vuotta 2006, jolloin tekijänoikeudella suojattujen tiedostojen luvaton jakaminen oli vielä rikkomus ja vuoden 2006-2007 välisenä aikana, jolloin uuden tekijänoikeuslain myötä kyseinen toiminta muuttui rikokseksi.

Edellinen Seuraava  

32 kommenttia

12.9.2009 13:16

Lainaus:
Syytteiden mukaan tuomittu oli jakanut DirectConnect-ohjelman avulla 50 gigatavun edestä tekijänoikeudella suojattuja musiikkitiedostoja, joita muut DirectConnect-käyttäjät pystyivät lataamaan miehen tietokoneelta
Onko tämä nyt sitten sitä peloittelua yksittäisille käyttäjille?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2.9.2009 @ 13:16

22.9.2009 13:34

Onko suomessa tuomittu vielä ketään joka olisi jakanut torrenteina tiedostoja..
kaikki uutiset mitä minä olen hoksannut lukea on aina ollut dc++/hubejen pyörittäjiä.

32.9.2009 13:51

Joutuuko maksamaan samaan tahtiin korvauksia jos on
a) ladannut torrentteina jotain
b) kopioinut kaverilta vai
c) ladannut esim dc:llä ja/tai laittanut jakoon.

Onko siis kopioiminen/lataaminen vai jakaminen rangaistavampaa?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2.9.2009 @ 13:58

42.9.2009 13:51

Eikös ne finreactorinkin ihmiset olleet rekisteröityneitä käyttäjiä? Eli kun käytät torrentteja, ei huolta.

52.9.2009 13:54

varmaan vielä edessä ne torrent tuomiot.. nämähän on wanhoja tapauksia ajalta jolloin torrent ei ollut ihan niin suosittu kuin tänäpäivänä.

62.9.2009 14:53

Nettipiraattien kannattaisi viimeistään nyt lopettaa rikollinen ja laiton toimintansa. Nettipiratismi ei kannata, koska...

1. Siitä jää kiinni.
2. Siitä joutuu maksamaan kovia korvauksia jopa 16 000 euroa. Jos ei pysty maksamaan menee ulosottoon ja luottotietoihin tulee merkintä. Nykymaailmassa ei saa esimerkiksi, puhelinliittymää, laajakaistaliittymää, asuntoa yms. jne. Kun on merkintä luottotiedoissa.
3. Siitä tulee rikosrekisteriin pysyvä merkintä. Rikosrekisteri merkintä vaikeuttaa työn saantia. Lähes kaikissa työpaikoissa ei oteta töihin, jos on merkintä rikosrekisterissä. Hanttihommissa, kuten siivous yms jne. voi saada töitä. Rikosrekisterin omaavat eivät saa yleensä mitään töitä.

Nettipiraattien kannattaisi miettia kannattaako elämänsä pilata nettipiratismilla, koska kiinnijäämisen jälkeen elämä on mahdotonta. Luottotietoihin ja rikosrekisteriin tulee pysyvä merkintä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2.9.2009 @ 14:55

72.9.2009 15:17

Nuppi hommasi minulle sitten päivän naurut. Onko hän tosissaan sitä mieltä,että jokainen sunnuntai lataaja jää kiinni ja joutuu maksamaan isoja korvauksia.

82.9.2009 15:24

To-mafia jahtaa vain suomalaisia Suomen DC-hubeissa olevia DirectConnect-ohjelman käyttäjiä ja tekijänoikeudella suojatun sisällön luvatomia levittäjiä DirectConnect hubeissa.

Torrenteissa lataat ja levität vain yhtä tiedostoa kerralla. Minkä takia valvonta on vaikeaa ja kannattamatonta. Myös suurimmalla osalla on dynaaminen ip-osoite eli se vaihtuu jatkuvasti. Tekemällä seuraamisen mahdottomaksi.

DirectConnect-ohjelmaa käytettäessa saadaan ip-osoite ja kaikki materiaali mitä levittää selville heti. Nopeaa ja helppoa.

Toki käyttämällä rapidsharen kaltaisia palveluita. Lataat levittämättä mitään ja kukaan ulkopuolinen ei näe ip-osoitettasi.

VPN:ää https://www.torrentfreedom.com/ kannattaa käyttää, jos jakaa materiaalia DirectConnect-ohjelmalla tai jos haluaa anonyymisti levittää torrent verkoissa. Torrenfreedom ei säilytä mitään tietoja eli ei ole todisteita kuka on käyttänyt ja mitä tehnyt yhteydellä. Lisäksi yhteys on salattu, joten edes oma ISP ei näe, eikä tiedä mitä dataa liikkuu. Ruotsin poliisi totesi, että torrentfreedom käyttäjiä on mahdoton selvittää ja saada kiinni.

Jos välttämättä haluaa DirectConnect-ohjelmaa käyttää kannattaa käyttää muiden maiden, kuin Suomen dc-hubeja, koska niitä seurataan. Torrent verkoissa käytetään yleensä seedboxeja, jotka eivät säilytä tietoja. Eli oma ip ja tiedot ovat turvassa.

Osa VPN ja seedbox palvelun tarjoajista valitettavasti tallentaa kaikki tiedot, joiden perusteella saadaan kaikki tiedot selville. Poliisin helppo selvittää. Esimerkiksi Finreactor tapauksessa palvelimen vuokrannut hollantilainen yritys tallensi kaikki tiedot ja luovutti poliisille. Mikäli kyseinen firma ei olisi tallentanut tietoja sillä ei olisi ollut mitään luovutettavaa poliisille, jolloin ei ole todisteita, eikä tietoa kuka käyttää ja mihin käyttää.

Suomessa on muistaakseni noin 500 000 ihmistä joilla on luottotiedoissa merkintä. Kuulemma vaikka luottotiedoissa on merkintä pienellä kekseliäisyydellä pystyy saamaan kaikki mitä saisi ilman merkintään. Eli ei tuo niin paha ole. Omaa tietoa ei ole muuta, kuin muilta kuultua.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2.9.2009 @ 15:38

92.9.2009 15:37

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Luottotietoihin ja rikosrekisteriin tulee pysyvä merkintä.
No,eihän se kyllä nyt näin mene. Pysyyhän ne siellä aikansa mutta ei ikuisuuksia.

102.9.2009 15:46

Lainaus:
On syytä ymmärtää, että samasta jo kertaalleen maksuhäiriöksi rekisteröidystä velasta voi tulla uusi maksuhäiriömerkintä uuden tuloksettoman ulosottoyrityksen seurauksena, jolloin uuden maksuhäiriömerkinnän (UMV tai UMS) rekisteröintiajan kuluminen alkaa taas alusta. Yksittäisestä maksamatta jätetystä saatavasta voi siis olla maksuhäiriömerkintä voimassa jopa 15-20 vuotta, mikäli saatavaa ei koskaan makseta.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Maksuh%C3%A4iri%C3%B6merkint%C3%A4

Yksityiset perintätoimistot uusivat aina maksuhäiriämerkinnän, jos se meinaa vanhentua. Eli 15-20 vuotta säilyy merkintä.

Rikosrekisteri säilyy 5-20 vuotta rikoksesta riippuen.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Rikosrekisteri

112.9.2009 15:49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:

Nettipiraattien kannattaisi miettia kannattaako elämänsä pilata nettipiratismilla, koska kiinnijäämisen jälkeen elämä on mahdotonta. Luottotietoihin ja rikosrekisteriin tulee pysyvä merkintä.
Kyllä nyt 20000 euroa koevauksia pystyy maksamaan kuka tahansa työkykyinen, kunhan neuvotellaan joustava maksuaika. Ulosottokin on tavallaan joustavaa maksuaikaa, jos siihen joudutaan. Kiinnijäämisen riski on pieni ja Suomessa määrättävät korvauksetkin ovat noin pieniä, ettei kyse ole isosta riskistä eikä elämän pilaamisesta.

122.9.2009 15:49

Rikosrekisteriin tulee merkintä ainoastaan jos sinut tuomitaan ehdolliseen tai ehdottomaan vankeusrangaistukseen, ja nekin lähtevät pois 5-10 vuodessa.

Sakoista ei jää merkintää rikosrekisterii!

132.9.2009 16:24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti laikaxxx:
Rikosrekisteriin tulee merkintä ainoastaan jos sinut tuomitaan ehdolliseen tai ehdottomaan vankeusrangaistukseen, ja nekin lähtevät pois 5-10 vuodessa.

Sakoista ei jää merkintää rikosrekisterii!
Kyllä muuten taitaa jäädä. Kaveri varasti kaupasta aina kaljaa ym. ja yhesti jäi kiinni ja sai noin 300e sakot ja rikosrekisteriin jäi merkintä.

142.9.2009 16:45

Rikosrekisterin tarkoitus ja tiedot

2 §. Tuomioistuinten ilmoitusten perusteella rikosrekisteriin merkitään tiedot ratkaisuista, joilla henkilö on Suomessa tuomittu ehdottomaan vankeusrangaistukseen, yhdyskuntapalveluun, ehdolliseen rangaistukseen, oheissakkoon, nuorisorangaistukseen, nuorisorangaistuksen sijasta sakkoon, viraltapanoon tai jätetty rikoslain 3 luvun 3 §:n nojalla rangaistukseen tuomitsematta. Rikosrekisteriin ei kuitenkaan merkitä tietoja sakon muuntorangaistuksesta eikä siviilipalvelulain (1723/1991) nojalla tuomitusta vankeusrangaistuksesta. Rikosrekisteriin merkitään myös tiedot ratkaisuista, joilla oikeushenkilö on tuomittu yhteisösakkoon. (V:1.1.1997 M, A:12.12.1996, SK:1061/1996) Lisäksi rikosrekisteriin merkitään siten kuin asetuksella säädetään tiedot tuomioistuinratkaisusta, joilla Suomen kansalainen ja Suomessa pysyvästi asuva ulkomaalainen on ulkomailla tuomittu 1 momentissa mainittua seuraamusta vastaavaan seuraamukseen.

Eli tavalliset sakot ei siellä näy mutta tuomioistuimen antamat kyllä.

152.9.2009 16:51

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Nettipiraattien kannattaisi viimeistään nyt lopettaa rikollinen ja laiton toimintansa. Nettipiratismi ei kannata, koska...

1. Siitä jää kiinni.
2. Siitä joutuu maksamaan kovia korvauksia jopa 16 000 euroa. Jos ei pysty maksamaan menee ulosottoon ja luottotietoihin tulee merkintä. Nykymaailmassa ei saa esimerkiksi, puhelinliittymää, laajakaistaliittymää, asuntoa yms. jne. Kun on merkintä luottotiedoissa.
3. Siitä tulee rikosrekisteriin pysyvä merkintä. Rikosrekisteri merkintä vaikeuttaa työn saantia. Lähes kaikissa työpaikoissa ei oteta töihin, jos on merkintä rikosrekisterissä. Hanttihommissa, kuten siivous yms jne. voi saada töitä. Rikosrekisterin omaavat eivät saa yleensä mitään töitä.

Nettipiraattien kannattaisi miettia kannattaako elämänsä pilata nettipiratismilla, koska kiinnijäämisen jälkeen elämä on mahdotonta. Luottotietoihin ja rikosrekisteriin tulee pysyvä merkintä.
OK, lopetan moisen touhun jos ei kerta töitäkään enää saa.

Maailmassa on vikana se, että tyhmät ihmiset ovat niin varmoja kaikesta - ja älykkäät niin epävarmoja.

Bertrand Russell

162.9.2009 17:04

"Siitä tulee rikosrekisteriin pysyvä merkintä. Rikosrekisteri merkintä vaikeuttaa työn saantia. Lähes kaikissa työpaikoissa ei oteta töihin, jos on merkintä rikosrekisterissä. Hanttihommissa, kuten siivous yms jne. voi saada töitä. Rikosrekisterin omaavat eivät saa yleensä mitään töitä. "

Kyllä se kiinni mistä roikkuu. riippuen mistä rikoksesta sinut on tuomittu kun se rupee olemaan este työnsaannissa.. ja sitten tosiaan siitä mitä katsotaan hanttihommiksi.. tiedän tuttavapiiristä hemmoja esim.mainos,grafiikka ja mediasuunnittelun puolelta joilla tosiaan ei ole se puhtoisin menneisyys ja palkka on jotta kateeksi käy ja duunia piisais jotta kotoota soitetaan ja pyydetään töihin.

172.9.2009 17:31

Näinpä näin. Täällähän on todettukin jo, että proxyt, VPN:t ja muut apulaitteet vaikeuttavat IP-selvitystyötä, niin paljon ettei perinteinen poliisi sitä noin vain kaivele ylös. tonttilan kommentista "kopioinut kaverilta". Miten ihmeessä poliisi, tai TO-mafia tulee kaivamaan sinun LAN:ssa siirtämääsi tiedostoa? Edes palvelun tarjoajallasi ei ole harmainta haavistusta jos siinä on edes alkeellinen kryptaus siinä teidän yhteydessänne.

Kyllähän se tiedetään, että lataamisesta yksin tuskin saa kovin äkkiä (jos koskaan) mitään haastetta postiluukkuun. Eri asia sitten jos jakelet Metallican levyä ensijakajana ilman IP:n piilotusta. Ensijakaminen yksityisissä verkoissa taitaa mennä myös ensimmäisen kategoriaan, kun siellä vähemmän on kyttääjiä.

182.9.2009 19:17

Eikös ne tuomiot yleensä tule vain jakajille. Lataajat saavat imeä kaikin voimin, eikä mitään tapahdu.
DC++ on kyllä pahan kerran riskialtis ohjelma, toisin kuin Torrent.

Enkä muuten ymmärrä, miksi Nuppi laittaa joka lauseeseensa sanan nettipiratismi. :D

192.9.2009 21:26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Nettipiraattien kannattaisi viimeistään nyt lopettaa rikollinen ja laiton toimintansa. Nettipiratismi ei kannata, koska...

1. Siitä jää kiinni.
2. Siitä joutuu maksamaan kovia korvauksia jopa 16 000 euroa. Jos ei pysty maksamaan menee ulosottoon ja luottotietoihin tulee merkintä. Nykymaailmassa ei saa esimerkiksi, puhelinliittymää, laajakaistaliittymää, asuntoa yms. jne. Kun on merkintä luottotiedoissa.
3. Siitä tulee rikosrekisteriin pysyvä merkintä. Rikosrekisteri merkintä vaikeuttaa työn saantia. Lähes kaikissa työpaikoissa ei oteta töihin, jos on merkintä rikosrekisterissä. Hanttihommissa, kuten siivous yms jne. voi saada töitä. Rikosrekisterin omaavat eivät saa yleensä mitään töitä.

Nettipiraattien kannattaisi miettia kannattaako elämänsä pilata nettipiratismilla, koska kiinnijäämisen jälkeen elämä on mahdotonta. Luottotietoihin ja rikosrekisteriin tulee pysyvä merkintä.

***FACEPALM***

202.9.2009 21:32

Voi hyvät ihmiset, lopettakaa piratismi NYT! Se on todella huono asia, koska Jos jää kiinni niin joudut linnaan.VITSI!!!:D

212.9.2009 22:48

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Nettipiraattien kannattaisi viimeistään nyt lopettaa rikollinen ja laiton toimintansa. Nettipiratismi ei kannata, koska...

1. Siitä jää kiinni.
2. Siitä joutuu maksamaan kovia korvauksia jopa 16 000 euroa. Jos ei pysty maksamaan menee ulosottoon ja luottotietoihin tulee merkintä. Nykymaailmassa ei saa esimerkiksi, puhelinliittymää, laajakaistaliittymää, asuntoa yms. jne. Kun on merkintä luottotiedoissa.
3. Siitä tulee rikosrekisteriin pysyvä merkintä. Rikosrekisteri merkintä vaikeuttaa työn saantia. Lähes kaikissa työpaikoissa ei oteta töihin, jos on merkintä rikosrekisterissä. Hanttihommissa, kuten siivous yms jne. voi saada töitä. Rikosrekisterin omaavat eivät saa yleensä mitään töitä.

Nettipiraattien kannattaisi miettia kannattaako elämänsä pilata nettipiratismilla, koska kiinnijäämisen jälkeen elämä on mahdotonta. Luottotietoihin ja rikosrekisteriin tulee pysyvä merkintä.
eikös sitten kiinnijäädessä kannata hankkia suoraan valtion asunto.. ja siirtyä valtion asukiksi? ainakin ton tekstin perusteella olis helpointa hankkia ittensä elinkautis vangiks... on katto päällä ja lämmintä ruokaa kolmesti päivässä plus välipalat.. pienenä miinuksena voi mainita että naista ei saa jokapäivä..vaan kerran viikossa..

222.9.2009 23:15

Kyllä meikä vaan saanu aina töitä, vaikka ollutkin rikosrekisteri.
Ja jos tollasia korvauksia joutuisin joskus maksamaan,en maksaisi!
Ihan sama.

232.9.2009 23:21

En minä ainakaan töitä kieltäisi, vaikka rikosrekisterissä olisikin 'tuomittu törkeästä nettipiratismista.'
Saisi luultavasti vain lämpimämmän vastaanoton. ;)

243.9.2009 1:10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Nettipiraattien kannattaisi viimeistään nyt lopettaa rikollinen ja laiton toimintansa. Nettipiratismi ei kannata, koska...

1. Siitä jää kiinni.
2. Siitä joutuu maksamaan kovia korvauksia jopa 16 000 euroa. Jos ei pysty maksamaan menee ulosottoon ja luottotietoihin tulee merkintä. Nykymaailmassa ei saa esimerkiksi, puhelinliittymää, laajakaistaliittymää, asuntoa yms. jne. Kun on merkintä luottotiedoissa.
3. Siitä tulee rikosrekisteriin pysyvä merkintä. Rikosrekisteri merkintä vaikeuttaa työn saantia. Lähes kaikissa työpaikoissa ei oteta töihin, jos on merkintä rikosrekisterissä. Hanttihommissa, kuten siivous yms jne. voi saada töitä. Rikosrekisterin omaavat eivät saa yleensä mitään töitä.

Nettipiraattien kannattaisi miettia kannattaako elämänsä pilata nettipiratismilla, koska kiinnijäämisen jälkeen elämä on mahdotonta. Luottotietoihin ja rikosrekisteriin tulee pysyvä merkintä.

Itselläkin aikoinaan oli luottotiedoissa merkintä. mutta ei vaikeuttanut laajakaistan eikä kännykkä liittymän avaamista :) Vuokra asuntokin löytyi heti ensi yrittämällä :) Ei taida NUPPIN jutut oikeen pitää näiltä osin paikkaansa. Tainut itse vetää vähän randomilla noita juttujaan.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.9.2009 @ 01:22

253.9.2009 9:20

Lainaus:

Tainut itse vetää vähän randomilla noita juttujaan.
Hyvin todennäköistä entisistäkin kirjoituksista päätellen.

263.9.2009 9:44

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:

3. Siitä tulee rikosrekisteriin pysyvä merkintä. Rikosrekisteri merkintä vaikeuttaa työn saantia. Lähes kaikissa työpaikoissa ei oteta töihin, jos on merkintä rikosrekisterissä. Hanttihommissa, kuten siivous yms jne. voi saada töitä. Rikosrekisterin omaavat eivät saa yleensä mitään töitä.


OK, lopetan moisen touhun jos ei kerta töitäkään enää saa.


Eipä tuota työtä ole löytynyt ilman rikosrekisteriäkään =(

273.9.2009 10:05

Ei toi kylläkään mitään laitonta jakamista ole, jos mahdollistat koneesi tiedostojen etäkäytön ja joku sieltä käy jotain lataamassa niin eihän se sinun vikasi ole...
Ihan sama jos jättäisin kotioven auki ja joku käy lundian hyllystä pöllimässä levyt niin sinua syytettäisiin laittomasta jakamisesta...

Naurettavaa syyttää poloista tietokoneen käyttäjää joka haluaa vain työpaikallaan kuunnella omia musiikkejaan muttei osaa niitä muuten kuin direct connectin kautta ladata itselleen.

283.9.2009 14:16

Darknetit vaan pystyyn kun tulee pakottava tarve "jakaa" ;)

293.9.2009 16:34

Mitäköhän sanois tähän.

Mulla on n. 10 ystävää keillä on merkintä jostain rikoksesta (esim. tieliikenne rikkomus, varastus vai näpistys se on yms. ) ja ihan hyvin niillä on riittäny töitä. Ja kyllä se merkintä vähän vaikeuttaa duunin saantia mutta ei mitenkään vaarallisesti.

303.9.2009 18:31

Rikosrekisteriin tulee merkintä, kun henkilö tuomitaan:
ehdolliseen tai ehdottomaan vankeusrangaistukseen
ehdollisen vankeusrangaistuksen lisäksi sakkoon (oheissakkoon), yhdyskuntapalveluun tai valvontaan
yhdyskuntapalveluun
nuorisorangaistukseen tai sen sijasta sakkoon
viralta pantavaksi
jätetään ymmärrystä vailla olevana tuomitsematta


Eipä tossa mainita mitää sakoista ellei niitä tule ehdollisen tuomion lisäksi... nupin puheet kyllä aikamoista propagandaa ja lapsellista pelottelua... Samaa p*skaa mitä to-mafia syytää kokoajan...

Tuttavapiirin kautta tiedän myös ettei oikeudessa määrätyt korvaukset mene edes välttämättä ulosottoon, kyllä ne saa sovittua että maksaa joka kuukausi pienen osan korvauksista... Maksuhäiriö merkinnän takia hankaloituu kyllä mm. puhelinliittymän jne. hankinta (600€ pitää maksaa ainakin yhdelle operaattorille)... Mutta eipä se vaikuta jo omissa nimissä oleviin liittymiin jne. Lainan saamiseen kyllä vaikuttaa...

313.9.2009 22:13

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti laikaxxx:
Rikosrekisteriin tulee merkintä ainoastaan jos sinut tuomitaan ehdolliseen tai ehdottomaan vankeusrangaistukseen, ja nekin lähtevät pois 5-10 vuodessa.

Sakoista ei jää merkintää rikosrekisterii!
Kyllä muuten taitaa jäädä. Kaveri varasti kaupasta aina kaljaa ym. ja yhesti jäi kiinni ja sai noin 300e sakot ja rikosrekisteriin jäi merkintä.
Kylläpä vaan mutta tässä on kyse varastamisesta, ei siitä että kävelet punaisia päin. Rikesakko on eri asia kuin rikos. Varastaminen on rikos, ei rike, josta johtuen saamme syyn miksi rikosrekisteriin on merkintä jäänyt. Jos ajat autolla punaisia päin, saat sakot. OK, mutta tämä ei "varsinaisesti" ole rikos, vaan rike, josta ei tule (käsittääkseni) rikosrekisteriin merkintää. Korjatkaa jos olen väärässä.

324.9.2009 18:41

Minun on hyvin vaikea hahmottaa onko "nuppi" trolli ja tyypillisesti yksinkertainen to-mafian edustaja vai onko hän hyvin terävän sarkastisen huumorin omaava henkilö joka naureskelee meille jotka olemme joskus vastanneet näihin hänen kaikki to-mafian fraasit sisältäviin provosointeihinsa.
Niinpä en enää ole näihin hänen juttuihinsa reagoinut. Kannattaako teidän muidenkaan provosoitua?
Niin, ja "nuppi". Voisit nyt tässä vaiheessa jo hyvin paljastaa mikäli kyse onkin ollut vain pitkälle viedystä sarkastisesta huumorista.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto