AfterDawn: IT-alan uutiset

Osakkeenomistajat hyväksyivät TPB-kaupan

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 28.8.2009 10:16 Kommentteja (5)

Osakkeenomistajat hyväksyivät TPB-kaupan Ruotsalaisen Global Gaming Factory X:n suunnitelmat ostaa The Pirate Bay -sivusto (TPB) ovat jälleen edenneet eilen, kun toimitusjohtaja Hans Pandeyan esittelemä suunnitelma hyväksyttiin yksimielisesti.
Pandeyan saama vankka tuki ei kuitenkaan kuulemma johdu suunnitelman toimivuudesta, vaan tuen takana on Pandeyan tuttujen ja perheenjäsenten omistama osake-enemmistö, jonka turvin Pandeyan pääsee uimaan pidemmälle.

TPB:n varsinainen ostaminen vaatii kuitenkin rahaa 60 miljoonan kruunun eli noin 5,9 miljoonan euron verran, ja viimeaikaisten tietojen valossa yrityksellä ei ole tarpeeksi rahavaroja sivuston ostamiseen. Tämän johdosta yrityksen osakkeen kauppaaminen lopetettiin jälleen viime viikon torstaina ja sen kauppaaminen saattaa loppua kokonaan Aktietorget-markkinapaikalla, jos asiaa tutkiva ryhmä huomaa yrityksen informoineen osakkeenomistajia virheellisillä tiedoilla.

Nykyisen suunnitelman mukaan TPB-kaupan laskun maksavat isoimmat osakkeenomistajat, jotka kaivavat kauppasumman omista taskuistaan mm. myymällä yrityksen osakkeita, kunhan se tulee jälleen mahdolliseksi.

Isolta kuulostava kauppasumma peritään takaisin uuden The Pirate Bayn käyttäjiltä, jotka Pandeyan mukaan ovat valmiita maksamaan 20 dollaria kuukaudessa, jotta he pääsevät käsiksi lailliseen latauspalveluun.

Kauppasumman maksamiselle ei ole toistaiseksi kerrottu mitään ajankohtaa, joten TPB jatkanee nykyistä toimintaansa kunnes rahasumma on saatu kokoon.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

128.8.2009 13:11

Vahvasti epäilen ihmisten maksavan edelleenkään lataamisistaan mitään, kun joltain toiselta trackerilta saavat ilmaiseksi kuitenkin.

228.8.2009 15:00

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tontodz:
Vahvasti epäilen ihmisten maksavan edelleenkään lataamisistaan mitään, kun joltain toiselta trackerilta saavat ilmaiseksi kuitenkin.

Totta, en usko että kukaan siellä sen osoitteen takia alkaa maksamaan jos ei halua maksaa.
Eihän tuo domain kyllä julkisuudelta voi välttyä.

328.8.2009 19:44

Kyllä jotenki on aistimus jotta löivät kätensä paskaan ja syvälle..

429.8.2009 5:23

Pian uutisissa:

Global Gaming Factory X ajutui konkurssiin. Uusi piratebay sai vain kourallisen asiakkaita ja plaa plaa...

530.8.2009 0:20

ei oo kyllä ees paha toi 20€/kk jossei oo latauslimittiä ja sisältöä yhtä laajasti kun nykyään.. kyllä ainakin itse mielelläni lataisin laillisesti jos siihen vaan tarjottaisiin tämän kaltaisia palveluita :p

ps. spotifyyyy

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto