AfterDawn: IT-alan uutiset

Apple yllätti: hyväksyi Spotifyn iPhonelle

Kirjoittaja Markus Lehtiniitty @ 28.8.2009 09:10 Kommentteja (7)

Apple yllätti: hyväksyi Spotifyn iPhonelle Apple on hyväksynyt ruotsalaisen Spotify-musiikkipalvelun sovelluksen iPhonen ja iPod touchin App Store -sovelluskauppaan. Saataville se on tulossa aivan lähiaikoina.
"Nykyinen tila on, että se on hyväksytty ja toivomme pystyvämme lisäämään sovelluksen sovelluskauppamme yli 65 000 sovelluksen valikoimaan erittäin pian. Olemme pitäneet jatkuvaa yhteyttä kehittäjään ja olemme jo ilmoittaneet heille, että sovellus tulee saataville App Storessa hyvin pian", kommentoi Applen edustaja paidContent-sivustolle.

Spotify on musiikkipalvelu, jonka kautta musiikkia voi kuunnella ilmaiseksi mainosten kera tai maksamalla kuukausittaista maksua, joka poistaa mainokset. Puhelimiin Spotify tulee vain maksullisena.

Toistaiseksi Spotify on tietokoneen kautta saatavilla Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Isossa-Britanniassa, Ranskassa sekä Espanjassa. Myös iPhone-sovelluksen odotetaan saapuvan aluksi näille markkinoille. Tulevasta hinnoittelusta Suomessa ei ole toistaiseksi tietoa. Isossa-Britanniassa iPhone-sovelluksen sisältävän palvelun hinnaksi odotetaan 10 puntaa kuukaudessa ja ilmeisesti tarjolle on tulossa myös vuosimaksullinen laskutusvaihtoehto. Spotifyn käyttö iPhonessa vaatii Spotifyn Premium-palvelun, joka maksaa 9,99 euroa kuukaudessa. Yhtiö odottaakin maksavien käyttäjien määrän lisääntyvän mobiiliversioiden myötä merkittävästi.

Spotifyn iPhone-sovelluksen toiminta poikkeaa hieman tietokoneversiosta, sillä se myös tallentaa kappaleita puhelimen muistiin kuunneltavaksi, jotta sisältöä olisi tarjolla myös puhelimen ollessa offline-tilassa.

Spotifyn iPhone-sovelluksen hyväksymistä kohtaan on ollut epäilyjä tähän asti. Applen on pelätty tulevan hylkäämään sen perustuen siihen, että Spotify toistaisi iPhonesta jo löytyviä ominaisuuksia. Applella on oma iTunes-musiikkikauppansa, mutta sen kautta ei ainakaan toistaiseksi myydä musiikkia tilausperusteella.

Lisätietoa Spotifystä löytyy sen omilta sivuilta.

PÄIVITYS: selvennetty hinnoittelua

Alta löytyy vielä Spotifyn iPhone-sovelluksen esittelyvideo liitettynä YouTubesta:

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

128.8.2009 9:27
jackoff
Vahvistamaton

No niin sitä pitää!

228.8.2009 9:28

Näyttää jotenkin karulta ja turhan mobilisoidulta; ei uskoisi spotifyiksi. Etenkin haku näytti kömpelöltä, etenkin jos tuloksia on monta sataa(yllätys yllätys, videolla valittiin heti ensimmäinen raita).

Mutta mikäli on toimiva, niin täytyy Nokiankin tämä saada. Music storet in my ass.

328.8.2009 9:29

Aika ylläri et näin nopee tuli. Olin varma, että Apple taistelee Spotifyta vastaan niin pitkään ku mahdollista.

Todella vakuuttava sovellus koneella, uskon samoin olevan myös kännyssä. Tvasti tulee Symbianille o/ Me like!

428.8.2009 9:34
Phonettaja
Vahvistamaton

Ei muuta kuin musat soimaan taustalle ja surffailemaan. Vai..?

528.8.2009 9:53

@4
Tämä ei tietääkseni Spotify:ssa toimi (ei tue moniajoa).

S60 alustalla toimisi ainakin.

Joka tapauksessa olisi kivaa saada joku puhelinvertailu.com:n testi kyseisestä ohjelmasta. Ja tieto milloin ohjelma ilmestyy muille järjestelmille.

628.8.2009 10:07

Toivottavasti tulee myös Maemolle... =)

731.8.2009 16:58

applen oli pakko hyväksyä sillä teostomafia(RIAA) omistaa ison osan spotifyä...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto