AfterDawn: IT-alan uutiset

Film Fresh kauppaa Hollywood-elokuvia DivX:nä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 27.8.2009 12:13 Kommentteja (3)

Film Fresh kauppaa Hollywood-elokuvia DivX:nä Vaikka DivX saavutti aikanaan suurta suosiota elokuvien luvattomassa nettijakelussa, ei kyseinen formaatti ole saanut kunnollista jalansijaa laillisilla elokuvamarkkinoilla. Nyt tähän asiaan on tulossa pienoinen muutos, kun elokuvien latauspalveluna tunnettu Film Fresh ilmoitti eilen aloittavansa Hollywood-elokuvien kauppaamisen kyseisessä formaatissa.
Latauspalvelun valikoimiin lisättiin eilen 600 elokuvaa neljältä suurelta elokuvastudiolta, ja näiden elokuvien joukkoon kuuluvat mm. Iron Man, Watchmen, The Curious Case of Benjamin Button (Benjamin Buttonin uskomaton elämä) ja The Godfather (Kummisetä). Toistaiseksi elokuvia ainoastaan myydään kuluttajille ja niiden hintataso vaihtelee 10-16 dollarin (noin 7-11 euron) välillä.

Elokuvien ostaminen tapahtuu internet-selaimen avulla ja lataaminen puolestaan DivX player -mediasoittimen avulla, ja täten lataaminen onnistuu vain Windows- ja Mac OS X -käyttöjärjestelmillä. Elokuvien katsominen onnistuu kuitenkin tietokoneiden lisäksi monilla DivX-sertifioiduilla mediasoittimilla (mm. PlayStation 3 -pelikonsolit ja tietyt DVD-soittimet), kunhan laitteen tiedot lisää omaan DivX-tiliinsä ja autentikoi soittimen sopivalla tiedostolla.

Latauspalvelun sivuilla ei mainita kuinka suuria ladattavat elokuvatiedostot ovat. Joidenkin elokuvien kohdalla tarjotaan mahdollisuutta ladata esim. espanjankielisellä tekstityksellä varustettu versio elokuvasta.

Suomessa asuvia kuluttajia latauspalvelu ei lämmitä, koska se kauppaa elokuviaan ainoastaan Yhdysvalloissa asuville kuluttajille.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

127.8.2009 16:24

3-4€ per leffa ja rajoittamaton latausnopeus niin olen asiakas!

227.8.2009 17:03

Lainaus:
Suomessa asuvia kuluttajia latauspalvelu ei lämmitä, koska se kauppaa elokuviaan ainoastaan Yhdysvalloissa asuville kuluttajille.

Hyvä vaan näin. Noin kallista psskan kauppauspalvelua tänne kaivatakkaan. 10e jostain ladattavasta tiedostosta, jota ei kuitenkaan voi katsoa omalla DVD-soittimella (juu, ei nuo toimi kuin ihan uusimmissa tuotoksissa).

Annetaan tyhmien amerikkalaisten ostella, ladataan me netistä ja sijoitetaan rahat hyviksi todettujen tuotteiden DVD/BR-julkaisuihin.

327.8.2009 18:02

Onkos HD-matskulle samanmoista palvelua? Toi alkaa kuulostaan jo ihan järkevältä touhulta. Itellä ei intoo ostaa 20-30e leffoja hyllyt täyteen, mutta latailla vois noihin hintaluokkiin. Tosiaan se 3-5e/leffa vois alkaa oleen jo harkittava vaihtoehto. Varsinkin jos sieltä löytyis teräväpiirtoo ja edullisia vanhoja klassikkoja.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista (17.7.2018 06:56)
Netflix joutui aiheuttamaan pettymyksen sijoittajille julkaisemalla kasvuluvut, jotka jäivät kuitenkin odotuksista. Osavuosituloksen julkistuksen jälkeen Netflixin kurssi putosi jälkihuutokaupassa ....
Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan (17.7.2018 06:39)
Korealainen The Bell -julkaisu kertoi viime viikolla tiedoista, joiden mukaan Samsungilta olisi tulossa ensi vuonna peräti kolme Galaxy S10 -mallia. Tähän asti erilaisia kokovariaatioita on ....
Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle (16.7.2018 19:42)
Aikoinaan nettivideopuheluiden ykköseksi muodostunut Skype on saamassa ominaisuuden, jota palvelun käyttäjät ovat jollain tasolla toivoneet ehkä jo 15 vuotta – nimittäin mahdollisuuden nauhoittaa puheluita. ....
Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle (16.7.2018 06:53)
Uuden sukupolven teknologiassa ominaisuudet lisääntyvät ja tehostuvat, mutta hinta pysyy usein samalla tasolla kuin aiemminkin. Tästä näkökulmasta katsottuna ei pitäisi olla kovin suuri ihme, ....
3 kommenttia
Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille (16.7.2018 06:41)
Supercellin data scientist Jarno Seppälä piti hiljattain esitelmän Games First -tapahtumassa, missä on kertoi miten peliyhtiö hyödyntää koneoppimisen mahdollisuuksien Clash Royale -pelissä. ....

Uutisarkisto