AfterDawn: IT-alan uutiset

Käräjäoikeus sulki The Pirate Bayn hetkellisesti

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 24.8.2009 23:13 Kommentteja (55)

Käräjäoikeus sulki The Pirate Bayn hetkellisesti The Pirate Bay -sivusto (TPB) koki jälleen tänään kovia, kun Tukholman käräjäoikeus määräsi sivuston suljettavaksi suuren uhkasakon voimalla. 500 000 kruunun eli noin 50 000 euron uhkasakko oli tarpeeksi tehokas keino TPB:lle internet-yhteyksiä tarjoavan Black Internet -yrityksen pelotteluun, jonka myötä yritys katkaisi TPB:n internet-yhteydet.
Käräjäoikeuden päätös liittyy elokuvastudioiden viime kuussa nostamaan oikeusjuttuun, jonka avulla elokuvastudiot haluavat lopettaa TPB:n avulla tapahtuvat tekijänoikeusrikokset.

TPB:n ylläpitäjät olivat kuitenkin varautuneet tällaiseen päätökseen, ja he ovat jo siirtäneet sivuston uuden internet-yhteyden päähän. TPB:n trakkeri palaa TorrentFreak-sivuston saamien tietojen mukaan linjoille huomenna aamulla, ja itse sivusto alkaa toimimaan välittömästi, kunhan eri DNS-palvelimet päivittävät tietonsa.

Ylläpitäjien mukaan oikeuden uhkasakko rikkoo Ruotsin ja EU:n lakeja, joten ylläpitäjät epäilevät blogikirjoituksessaan, että viihdeteollisuuden edustajat ovat maksaneet lahjuksia päättäjille, jotta uhkasakko on saatu lainvoimaiseksi. Ylläpitäjät myös naureskelevat sille, että mediajätit ovat uhranneet runsaasti aikaa ja rahaa sivuston sulkemiseen, mutta lopputuloksena on ainoastaan kolmen tunnin käyttökatko.

Ylläpitäjät tulevat muistamaan mediateollisuuden edustajia uusilla t-paidoilla, joihin painettu teksti muistuttaa heitä heidän tuhlaamastaan ajasta ja rahasta.

Edellinen Seuraava  

55 kommenttia

124.8.2009 23:33

linkkii tuohon paitaan?

224.8.2009 23:33

Repesin.

424.8.2009 23:47

http://torrentfreak.com/the-pirate-bay-t...orities-090824/

Tuolla on ainakin kuva siitä paidasta.

525.8.2009 1:51

"Ylläpitäjien mukaan oikeuden uhkasakko rikkoo Ruotsin ja EU:n lakeja, joten ylläpitäjät epäilevät blogikirjoituksessaan, että viihdeteollisuuden edustajat ovat maksaneet lahjuksia päättäjille ..."

Siinä meni taas muutama ikäluokka ns. pesuveden mukana; mitenköhän pitkään oikeusjärjestelmän uskottavuus mahtaa kestää, jossain vaiheessa pää tulee väkisin käteen ...

625.8.2009 7:01

Tuo paitojen lähetys oli aika syvä juttu:). On sitten pojilla pokkaa.

725.8.2009 7:29

Lainaus:
Ylläpitäjät tulevat muistamaan mediateollisuuden edustajia uusilla t-paidoilla, joihin painettu teksti muistuttaa heitä heidän tuhlaamastaan ajasta ja rahasta.
Lainaus:
No eikö tuo ole jo lapsellista?Miksei vaan käske häpeemään oikeussalissa nurkkaan pariksi tunniksi?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.8.2009 @ 07:30

825.8.2009 8:25

Varakaistantarjoajalla on hieman fiber-ongelmia että saattaa mennä hieman odotettua kauemmin kun koko sivusto on taas toiminnassa. Miljoonilla dollareilla vain 3 tunnin käyttökatkos? Nauroin melkein yhtä paljon kuin vuoden 2006 ratsian jälkimainingeissa.

925.8.2009 8:58

Eipä toimi ainakaan vielä.. :(

1025.8.2009 9:09

Ei toimi, ei. Ei vaikka kirveellä yrittäis.

1125.8.2009 9:20

Mistäköhän saisi tietää mitä lakeja tuollainen uhkasakko rikkoo?
Luin jo TechDirtin, Cnetin, TorrentFreakin ja tietenkin AfterDawnin selostukset tapahtuneesta mutta kaikki vain sanovat että "ylläpitäjien mukaan uhkasakko rikkoo lakia".

En väitä etteikö voisi rikkoakin, harmittaa vain kun ei ole mitään tukemaan sitä.

1225.8.2009 9:26

openbittorrent.com on ylhäällä.

Now some have died and some are alive and others sail on the sea with the keys to the cage...

Heave ho, Seeders and Leechers, never shall we die

1325.8.2009 10:06
WumWum
Inactive

No niin nyt Suomen sirkukset, ottakaa lisää mallia Ruotsin sirkuksista. Mielestäni suomalaisilla sirkuksilla on mahdollisuus nousta samalle tasolle ruotsalaisten sirkuksien kanssa. Eihän me sukulaiskansa paljoa huonommaksi jäädä.

Odotellen Suomi-Ruotsi maaottelua. Laamanni klovnit on tänäpäivänä varsinaisia pellejä.

1425.8.2009 11:07
akkalis
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti syrtek66:
Now some have died and some are alive and others sail on the sea with the keys to the cage...

Heave ho, Seeders and Leechers, never shall we die
Tälle sai kyllä nauraa :)

1525.8.2009 13:13

Oikeus voitti viimeinkin useiden vuosien jälkeen. Laittomuuksien tarjoamiseen keskittynyt sivusto saatiin alas mikä on hyvä asia.
Toivottavasti muissa maissa saadaan myös TPB:n kloonipalvelimet ajettua alas nopeasti ja ihmisille taottua järkeä että toisten tekijänoikeuksilla suojatuilla teoksilla ei saa ilman lupaa a) ansaita rahaa b) viihdyttää itseään varastamalla muilta c) yrittää saada ilmaiseksi sitä mikä laillisesti maksaa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.8.2009 @ 17:37

1625.8.2009 13:19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Finnisher:
Mistäköhän saisi tietää mitä lakeja tuollainen uhkasakko rikkoo?
Luin jo TechDirtin, Cnetin, TorrentFreakin ja tietenkin AfterDawnin selostukset tapahtuneesta mutta kaikki vain sanovat että "ylläpitäjien mukaan uhkasakko rikkoo lakia".

En väitä etteikö voisi rikkoakin, harmittaa vain kun ei ole mitään tukemaan sitä.
Niinpä. Edelleenkin on paljon mahdollista, että tutkinnassa oleva ja etenkin oikeusasteisiin noussut tapaus pistetään toimintakieltoon, kunnes asia varmistuu lailliseksi.
Tapa ei poikkea millään muotoa muista tutkittavista asioista.

1725.8.2009 13:20

Tai sitten vain noudatetaan lakia länsimaissa?

1825.8.2009 14:00

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti poppah:
Tai sitten vain noudatetaan lakia länsimaissa?
Lait ovat aina oikeassa ja niiden oikeudenmukaisuutta ei kannata pohtia?

1925.8.2009 16:18

Nyt toimii taas Pirate Bay :D

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.8.2009 @ 16:21

2025.8.2009 16:57

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Oikeus voitti viimeinkin useiden vuosien jälkeen. Laittomuuksien tarjoamiseen keskittynyt sivusto saatiin alas mikä on hyvä asia.
Toivottavasti muissa maissa saadaan myös TPB:n kloonipalvelimet ajettua alas nopeasti ja ihmisille taottua järkeä että toisten tekijänoikeuksilla suojatuilla teoksilla ei saa ilman lupaa a) ansaita rahaa b) viihdyttää itseään c) yrittää saada ilmaiseksi sitä mikä laillisesti maksaa.
Jep, hyvin onnistui. TPB se ei vaan tunnu kuolevan tekijänoikeusjärjestöjen iskuihin, vaikka miten koittavat.

Ja ihan sinulle Nuppi henkilökohtaisesti..
Sinua ei vissiin kiinnosta millä tavoin piratismin mahdollistavat palvelut saadaan ajettua alas? Sinulle tuntuu olevan aivan sama, käytetäänkö kyseiseen tapahtumaan ylipäänsä oikeuslaitosta. Itse varmaankin laittaisit saunan taakse kaikki, jotka ovat edes kuulleet sanat "BitTorrent", "Tracker" tai "Peer-To-Peer".

Jos ei mikään tuosta täsmää, niin ainakin teksteistäsi saa sen käsityksen, että kaikki piratismia harrastavat ovat jollakin tavalla huonompia ihmisiä. Itse asiassa et taida pitää heitä edes ihmisinä.

Piratismi voi olla rumaa, muttei tämä tekijänoikeusjärjestöjen toimintakaan mitenkään kovin kaunista ole. Sen lisäksi että he vievät artisteilta suuren osan levytuloista, he näyttävät vieläpä käyttävän kiristystä, joka on ainakin viimeisen tarkistukseni mukaan LAITONTA! (korjaathan, jos olen väärässä.)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.8.2009 @ 17:00

2125.8.2009 17:00

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Oikeus voitti viimeinkin useiden vuosien jälkeen. Laittomuuksien tarjoamiseen keskittynyt sivusto saatiin alas mikä on hyvä asia.
Toivottavasti muissa maissa saadaan myös TPB:n kloonipalvelimet ajettua alas nopeasti ja ihmisille taottua järkeä että toisten tekijänoikeuksilla suojatuilla teoksilla ei saa ilman lupaa a) ansaita rahaa b) viihdyttää itseään c) yrittää saada ilmaiseksi sitä mikä laillisesti maksaa.
Jep, hyvin onnistui. TPB se ei vaan tunnu kuolevan tekijänoikeusjärjestöjen iskuihin, vaikka miten koittavat.

Ja ihan sinulle Nuppi henkilökohtaisesti..
Sinua ei vissiin kiinnosta millä tavoin piratismin mahdollistavat palvelut saadaan ajettua alas? Sinulle tuntuu olevan aivan sama, käytetäänkö kyseiseen tapahtumaan ylipäänsä oikeuslaitosta. Itse varmaankin laittaisit saunan taakse kaikki, jotka ovat edes kuulleet sanat "BitTorrent", "Tracker" tai "Peer-To-Peer".

Jos ei mikään tuosta täsmää, niin ainakin teksteistäsi saa sen käsityksen, että kaikki piratismia harrastavat ovat jollakin tavalla huonompia ihmisiä. Itse asiassa et taida pitää heitä edes ihmisinä.

Piratismi voi olla rumaa, muttei tämä tekijänoikeusjärjestöjen toimintakaan mitenkään kovin kaunista ole. Sen lisäksi että he vievät artisteilta suuren osan levytuloista, he näyttävät vieläpä käyttävän kiristystä, joka on ainakin viimeisen tarkistukseni mukaan LAITONTA! (korjaa toki, jos olen väärässä.)
Älä huoli keijjo, nupille on jo varmasti lähtenyt postitse tuollainen TPB:n etusivua komistava t-paita.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.8.2009 @ 17:01

2225.8.2009 17:06

Varmasti on lähtenyt. :)

Ja eikös koko tapauksesta lähde uskottavuus, kun "lakia rikkovaa" -sivustoa vastaan "sodittaessa" aletaan itse rikkomaan lakeja?

"Sodassa ja rakkaudessa kaikki on sallittua"
Niinhän se sanontakin meni.

2325.8.2009 17:23

haha sivu on taas päällä

2425.8.2009 17:33

Lainaus:
Jos ei mikään tuosta täsmää, niin ainakin teksteistäsi saa sen käsityksen, että kaikki piratismia harrastavat ovat jollakin tavalla huonompia ihmisiä. Itse asiassa et taida pitää heitä edes ihmisinä.

Piratismi voi olla rumaa, muttei tämä tekijänoikeusjärjestöjen toimintakaan mitenkään kovin kaunista ole. Sen lisäksi että he vievät artisteilta suuren osan levytuloista, he näyttävät vieläpä käyttävän kiristystä, joka on ainakin viimeisen tarkistukseni mukaan LAITONTA! (korjaathan, jos olen väärässä.)
Nettipiratismia harrastavat rikkovat lakia ja ovat siksi rikollisia. Piratebay suljettiin oikeuden päätöksellä täysin laillisesti lain mukaan. Piratebay on laiton, koska se on laittomuuksien tarjoamiseen keskittyvä sivusto.

Nettipiratismi on rikollista toimintaa ja sitä harrastavat tuomitaan lain mukaan. Tämä antaa selkeän viestin nettipiraateille. Toiminta on laitonta ja yhteiskunta ei hyväksy nettipiratismia. Uudet tuomiot vahvistavat sen asian, että mikään valtio ei hyväksy, eikä suvaitse nettipiratismia. Nettipiratismia kitketään jokaisessa maassa. Nettipiraateilla ei ole paikkaa missä he voivat jatkaa rikollista ja laitonta toimintaansa jäämättä siitä kiinni.

Jatkuvasti tiukentuvat ja koventuvat tuomiot nettipiratismista, sekä paljon kovemmat uudet tekijänoikeuslait. Todistavat sen, että yhteiskunta taistelee ja kitkee nettipiratismia päättäväisesti. Yhteiskunta on ymmärtänyt, kuinka tärkeää on puuttua nettipiratismiin. Nettipiratismin kitkentä on maailman tärkein asia ja myös yhteiskunta on sitä mieltä. Paljon kovempia lakeja ja tuomioita on tulossa. Esimerkiksi kolmesta varoituksesta nettiyhteys poikki nettipiraateilta. 12-vuoden ehdottomat vankeustuomiot. Satojentuhansien eurojen korvaukset nettipiratismista. Ne kaikki tulevat olemaan arkipäivää hyvin pian, jokaisessa EU-maassa.

IFPI:n tutkimuksen mukaan yli 90% tuomituista nettipiraateista jatkaa laitonta ja rikollista toimintaansa tuomioista huolimatta. Tämän takia tekijänoikeusjärjestöt ja kaikki EU-maat ovat yhdessä sopineet, että ongelman poistamiseen vaaditaan pitkiä ehdottomia vankeustuomioita 12-vuotta. Lakia on siksi muutettava ja ainoa keino saada nettipiraattien rikollinen toiminta loppumaan on pistää heidät mahdollisimman pitkäksi aikaa vankilaan.

IFPI:n tutkimusten mukaan ehdottomat vankeustuomiot nettipiratismista tulisi olla vähintään 20-30 vuoden mittaisia. Nykyinen 12-vuoden ehdoton vankeustuomio nettipiratismista EU-direktiivi, ei ole vielä riittävä peloite. Valitettavasti kaikki EU-maat ovat hyväksyneet vain 12-vuoden mittaisen ehdottoman vankeustuomion nettipiraateille EU-direktiivissä. Lisäksi moni EU-maa ei ole vielä säätänyt 12-vuoden vankeustuomioita nettipiraateille kansalliseksi laiksi. Kuitenkin EU-direktiivi pakottaa, jokaisen maan säätämään 12-vuoden ehdottoman vankeustuomion nettipiratismista, jokaiseen EU-maahana vuoteen 2012 mennessä. Tarvitaan myös satojentuhansien eurojen korvauksia maksettavaksi, jokaiselle nettipiraatille, jotta saadaan riittävä peloite vaikutus.

Nettipiratismin kitkeminen ja vähentäminen on kaikkien tekijänoikeusjärjestöjen tarkein tavoite seuraavina vuosina. Kovempien lakien lobbaus ja kovempien korvauksien lobbaus jatkuu kovempana ja tehokkaampana, kuin koskaan aikaisemmin. Tämä on vahva näyttö siitä, että tekijänoikeusjärjestöt, yhteiskunta, valtiot ja hallitukset tulevat taistelemaan nettipiratismia vastaan kovemmin ja tehokkaammin, kuin koskaan aikaisemmin.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.8.2009 @ 19:31

2525.8.2009 17:52

Lainaus:
Lainaus:
Jos ei mikään tuosta täsmää, niin ainakin teksteistäsi saa sen käsityksen, että kaikki piratismia harrastavat ovat jollakin tavalla huonompia ihmisiä. Itse asiassa et taida pitää heitä edes ihmisinä.

Piratismi voi olla rumaa, muttei tämä tekijänoikeusjärjestöjen toimintakaan mitenkään kovin kaunista ole. Sen lisäksi että he vievät artisteilta suuren osan levytuloista, he näyttävät vieläpä käyttävän kiristystä, joka on ainakin viimeisen tarkistukseni mukaan LAITONTA! (korjaathan, jos olen väärässä.)
Nettipiratismia harrastavat rikkovat lakia ja ovat siksi rikollisia. Piratebay suljettiin oikeuden päätöksellä täysin laillisesti lain mukaan. Piratebay on laiton, koska se on laittomuuksien tarjoamiseen keskittyvä sivusto.

Nettipiratismi on rikollista toimintaa ja sitä harrastavat tuomitaan lain mukaan. Tämä antaa selkeän viestin nettipiraateille. Toiminta on laitonta ja yhteiskunta ei hyväksy nettipiratismia. Uudet tuomiot vahvistavat sen asian, että mikään valtio ei hyväksy, eikä suvaitse nettipiratismia. Nettipiratismia kitketään jokaisessa maassa. Nettipiraateilla ei ole paikkaa missä he voivat jatkaa rikollista ja laitonta toimintaansa jäämättä siitä kiinni.
Ei oo todellista, että melkein jokaisessa lauseessa sana "nettipiratismi". >_<

2625.8.2009 17:59

Miksi ei googlea suljeta kun sieltä löytyy yhtälailla torrentteja? eihän piratebayn palvelimillakaan ollut itse laitonta materiaalia vai olenko väärässä?

2725.8.2009 18:08
akkalis
Inactive

Mahtava Google-kortti on taas vedetty esiin.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.8.2009 @ 18:08

2825.8.2009 18:21

Lainaus:
Nettipiratismia harrastavat rikkovat lakia ja ovat siksi rikollisia. Piratebay suljettiin oikeuden päätöksellä täysin laillisesti lain mukaan. Piratebay on laiton, koska se on laittomuuksien tarjoamiseen keskittyvä sivusto.

Nettipiratismi on rikollista toimintaa ja sitä harrastavat tuomitaan lain mukaan. Tämä antaa selkeän viestin nettipiraateille. Toiminta on laitonta ja yhteiskunta ei hyväksy nettipiratismia. Uudet tuomiot vahvistavat sen asian, että mikään valtio ei hyväksy, eikä suvaitse nettipiratismia. Nettipiratismia kitketään jokaisessa maassa. Nettipiraateilla ei ole paikkaa missä he voivat jatkaa rikollista ja laitonta toimintaansa jäämättä siitä kiinni.
Tulikohan nyt taas otettua niitä lääkkeitä?

Ensimmäisenä voidaan ottaa tähän se legendaarinen lausahdus: "Jos piratebay on laiton, on myös google, koska googlellakin pystyy hakemaan torrent tiedostoja."

Piratebay tarjoaa ainoastaan mahdollisuuden lisätä linkkejä henkilön X koneella oleviin tiedostoihin. Tämä EI ollut LAITONTA viimeksi kun tarkistin (korjaathan taas, kun olen väärässä)

Tämä sinun "yhteiskuntasi" menee kohti seuraavaa mallia.

Seuraava tekstinpätkää EI ole tehty loukkaamaan Nuppia

"Ei ole paikkaa missä he voivat jatkaa rikollista ja laitonta toimintaansa jäämättä siitä kiinni."

Siinä tapauksessa tämä sinun "yhteiskuntasi" myöskin tietää missä liikut, koska petät vaimoasi ja kuinka usein pyyhit takapuolesi (jos pyyhit ollenkaan). He myös tietävät kuinka monta nettipiraattia sinun saunasi takana on ja millon heidät on haudattu sinne. Yhteiskuntasi myös tuntee jokaisen henkilön nimeltä ja pystyy milloin tahansa jäljittämään heidät pelkkää nappia painamalla.

Tajuat varmaan itsekin että tässä "tarinassa" oli tarkoitus painottaa sellaista asiaa, jota et tule ikinä sisäistämään. Kyseistä asiaa eräät moukat kutsuvat "Ihmisoikeuksiksi". Joka sisältää vieläpä hauskemman alakohdan, jota kyseiset moukat kutsuvat "Oikeudeksi yksityis- ja perhe-elämän suojaan". Oheen voisin ottaa myös niin kutsutusta "Sananvapaudesta" pari lainausta, mutta jätetään se ensi kertaan.

Oikeus yksityis- ja perhe-elämän suojaan
"Älköön mielivaltaisesti puututtako kenenkään yksityiselämään, perheeseen, kotiin tai kirjeenvaihtoon älköönkä loukattako kenenkään kunniaa ja mainetta."

Jos haluat vielä laajemmin tutustua asiaan (voisi olla suotavaa), ole hyvä ja tutustu oheiseen linkkiin: Ihmisoikeudet.net

2925.8.2009 18:21

Onkohan jollakin nuppi seonnut?

3025.8.2009 18:25

Ja nyt sitten nuppi: Käytäppä nyt sitä niin kutsuttua "maalaisjärkeä".

12 vuotta ehdotonta vankeutta nettipiratismista. Siinä vaiheessa kun tuo menee läpitse niin voi todellakin sanoa, että Suomi on vallan perseestä. Sillä Suomessahan taisi saada noin 9kk raiskauksesta?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.8.2009 @ 18:28

3125.8.2009 18:31

Nupilla ja muilla to-mafian edustajilla on aivan liian paljon valtaa ja heidän to-järjestöillä ympäri maailman. Poliitikot hyväksyvät kaikki to-mafian ehdotukset, koska to-mafia lahjoo kaikki poliitikot.

Nupin kaikki kirjoitukset kertovat kyllä selkeästi, kuka nupin palkan maksaa ja miksi hän on töissä sellaisessa to-mafiassa. Nupin kanssa keskustelu on sama, kun keskustelisi minkä tahansa muun to-mafian edustajan kanssa tai vaikka Antti Kotilaisen kanssa.

Olen kyllä samaa mieltä siitä nupin kanssa, että to-mafia tulee aivan varmasti muuttamaan lainsäädäntöä kaikissa EU-maissa. Eli kovemmat tuomiot ja korvaukset tulevat varmasti kovenemaan, joka vuosi. Jatkuvasti koventuneet to-lait eri maissa, kuvastavat sitä mihin suuntaan maailma on menossa kiihtyvällä vauhdilla. To-mafian poliisivaltio häämöttää horisontissa jo.

Ranskassa ja nyt myös Englannissa ollaan ottamassa juuri käyttöön kolmesta varoituksesta nettiyhteys poikki nettipiraateilta. Moni muu maa on myös valitettavasti seuraamassa esimerkkiä ja valitettavasti myös Suomen to-mafia haluaa, vaatii ja lobbaa kunnes täällä on sama käytössä. Se on varmaa, että kolmesta varoituksesta yhteys poikki tulee myös Suomeen ja monet muut järjettömyydet, jotka to-mafia on lobannut muihin maihin tai EU-direktiiveissä.

EU:n salaiset ACTA-neuvottelut to-mafian kanssa, jossa ollaan muuttamassa koko EU:n tekijänoikeuslainsäädäntöä paljon tiukemmaksi ja kovemmaksi. Valitettavasti lahjotut poliitikot ovat jo hyväksyneet kaiken mitä to-mafia ACTA-neuvotteluissa on ehdottanut. Siinä mielessä 12 vuoden tuomiot ja satojentuhansien eurojen korvaukset ovat väistämättömiä myös EU:ssa ja jokaisessa jäsenmaassa.

To-mafia jyrää ja lahjoo poliitikot, joten ei ole mitään vastavoimaa, jolla saataisiin to-mafia aisoihin. Mikäli 12 vuoden tuomiot nettipiratismista ja satojentuhansien eurojen korvaukset ovat sinusta väärin liity ja äänestä piraattipuoluetta.

Olen useasti varoitellut tällä forumilla to-mafian aivan liian suurta valtaa, joka vain kasvaa, joka vuosi uusien paljon kovempien to-lakien myötä. On yleisesti tiedossa ja kuten nupin kirjoituksesta voi lukea. TO-mafia on valmis menemään niin pitkälle, kuin tarve vaatii, että nettipiratismi saadaan kitkettyä. Jos ihmiset, eivät viimeistään nyt herää ja ala äänestämään piraattipuoluetta. Kymmenen vuoden päästä on turha itkeä, kun nettipiratismista tulee suoria kuolemantuomioita jokaisessa maassa ja jopa voidaan suoraan teloittaa, joissakin maissa. Silloin on turha itkeä, koska nyt on mahdollisuus muuttaa asioita äänestämällä ja liittymällä piraattipuolueeseen. Se on ainoa keino vaikuttaa.

http://www.piraattipuolue.fi/

Äänestä ja liity piraattipuolueeseen ja vaikuta. Toinen vaihtoehto on olla äänestämättä ja elää to-mafian poliisivaltiossa tulevaisuudessa. To-mafian edustajien kanssa keskustelu on turhaa. Myös forumeilla valittaminen on turhaa, koska ne eivät muuta asioita. TO-mafia lobbaa ja lahjoo poliitikot tasan tarkkaan niin kauan, kunnes tulee vastavoima. Sellaista vastavoimaa ei ole muuta, kuin piraattipuolue. To-mafiall on jo nyt liian suuri valta ja se tulee vain kasvamaan. Siinä ei auta keskustelut, eivätkä valittamiset netissä. Ainoa keino on olla aktiivinen ja ruveta tukemaan vastavoimaa eli piraattipuoluetta, jotta to-mafian järjettömyydet saadaan loppumaan. Lex Karpela, Lex Nokia ja monet muut järjettömät lait, jotka tulevat voimaan tulevaisuudessa, vain sen takia, koska to-mafialla on liikaa valtaa.

Uutisia seuraavat ovat havainneet, että to-asioissa tulee vain negatiivisia uutisia jatkuvasti ja enemmän, kuin aikaisemmin. Nämä kaikki johtuvat siitä mitä nuppi sanoi. Eli to-mafia lobbaa ja lahjoo kovemmin hallituksia ja poliitikoita, kuin koskaan aikaisemmin. Olen varma, että tulemme näkemään paljon lisää erittäin negatiivisia to-uutisia.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.8.2009 @ 19:35

3225.8.2009 21:30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti keijjo91:
Varmasti on lähtenyt. :)

Ja eikös koko tapauksesta lähde uskottavuus, kun "lakia rikkovaa" -sivustoa vastaan "sodittaessa" aletaan itse rikkomaan lakeja?

"Sodassa ja rakkaudessa kaikki on sallittua"
Niinhän se sanontakin meni.
Kysyn näin sivumennen, että onko sinulla aavistustakaan missä kohtaa on lakia rikottu, jos sivusto on poissuljettu verkosta?

3325.8.2009 21:39

keskustelusta

Ei päästä joku muukaan sinne..

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.8.2009 @ 21:40

3425.8.2009 23:24

Mitä? hyvinhän pirate taas rullaa muah:)

3526.8.2009 5:37
NightFlye
Inactive

"IFPI:n tutkimuksen mukaan yli 90% tuomituista nettipiraateista jatkaa laitonta ja rikollista toimintaansa tuomioista huolimatta. Tämän takia tekijänoikeusjärjestöt ja kaikki EU-maat ovat yhdessä sopineet, että ongelman poistamiseen vaaditaan pitkiä ehdottomia vankeustuomioita 12-vuotta. Lakia on siksi muutettava ja ainoa keino saada nettipiraattien rikollinen toiminta loppumaan on pistää heidät mahdollisimman pitkäksi aikaa vankilaan.

IFPI:n tutkimusten mukaan ehdottomat vankeustuomiot nettipiratismista tulisi olla vähintään 20-30 vuoden mittaisia. Nykyinen 12-vuoden ehdoton vankeustuomio nettipiratismista EU-direktiivi, ei ole vielä riittävä peloite. Valitettavasti kaikki EU-maat ovat hyväksyneet vain 12-vuoden mittaisen ehdottoman vankeustuomion nettipiraateille EU-direktiivissä. Lisäksi moni EU-maa ei ole vielä säätänyt 12-vuoden vankeustuomioita nettipiraateille kansalliseksi laiksi. Kuitenkin EU-direktiivi pakottaa, jokaisen maan säätämään 12-vuoden ehdottoman vankeustuomion nettipiratismista, jokaiseen EU-maahana vuoteen 2012 mennessä. Tarvitaan myös satojentuhansien eurojen korvauksia maksettavaksi, jokaiselle nettipiraatille, jotta saadaan riittävä peloite vaikutus."Huoh..

Eihän tuollainen saisi kulkea enää vapaanakaan..
Jos joku lobbaa liikaa, ko henkilö voidaan jo "poistaa" ja ihmishenki on muuttunut arvottomaksi näiden TO tuomioiden perusteella..

"Money Rules The World"

PS. Ajan autoa ilman turvavyötä, samalla puhuen puhelimeen.. huih, olen riKoLLinen

3626.8.2009 7:15
berethiel
Inactive

Voi tulla täyttä vankiloissa jos tuo älyvapaa laki tulee joskus voimaan.

3726.8.2009 7:24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti NightFlye:

PS. Ajan autoa ilman turvavyötä, samalla puhuen puhelimeen.. huih, olen riKoLLinen
No ainakin olet pahempi rikollinen noin toimiessasi kuin ladatessasi netistä jotain.

3826.8.2009 8:23

Pelottaa sekin ajatus että Nuppi saattaa olla politiikassa mukana.
+1 ääni omalta osaltani piraattipuolueelle.

Jos murha ja raiskaus on mielestäsi pienempiä rikoksia niin saisit kyllä hyvä mies mennä lääkärille ja pyytää sieltä joitain lääkkeitä tuohon MAFIAA-aivopesuun. Joka kerta vastaavissa aiheissa alkaa ottamaan päähän kun lukee tekstejäsi. 12 vuotta on naurettava idea lataamisesta ja jakamisesta, jonka aiheuttama "vahinko" on toistaiseksi "todistettu" vain IFPI:n tutkimuksissa. IFPI:llä saattaa olla asiasta puolueellinen näkemys ja toivottava tulos, eikö?

Jos jaan Keijo Kaverille levyn ja hän tykästyy ja ostaa sen tai käy konserteissa olen ainakin omasta mielestäni lisännyt artistin tuloja. Hauku rikolliseksi tai vastaavaksi minkä kerkeät. Omasta mielestäni olen toiminut omalle lempiartistilleni oikein kun olen hänen tuotantoaan levittämällä tuottanut hänelle myös lisää rahaa.

3926.8.2009 10:12

(laiton)torrent=promootio=(ilmainen)mainos=lisää rahaa artistille/levy-yhtiölle.
Voi sen noinkin ajatella, miksei..

4026.8.2009 11:56

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tonttila:
(laiton)torrent=promootio=(ilmainen)mainos=lisää rahaa artistille/levy-yhtiölle.
Voi sen noinkin ajatella, miksei..
Jos vaikka lukisit edellisen kommentin ennen kuin alat tekemään mitään sun jumalallisia johtopäätöksiäsi.

4126.8.2009 15:04

Kyllä mä luinkin. Ja nimenomaan sen viimeisen kappaleen. Jos siinä mun kommentissa oli jotain jumalaista niin siunausta lapseni :)

4226.8.2009 16:31

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tonttila:
Kyllä mä luinkin. Ja nimenomaan sen viimeisen kappaleen. Jos siinä mun kommentissa oli jotain jumalaista niin siunausta lapseni :)
Kommenttisi vaan kuulosti ihan sarkasmivittuilulta...

4326.8.2009 16:49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Oikeus voitti viimeinkin useiden vuosien jälkeen. Laittomuuksien tarjoamiseen keskittynyt sivusto saatiin alas mikä on hyvä asia.
Toivottavasti muissa maissa saadaan myös TPB:n kloonipalvelimet ajettua alas nopeasti ja ihmisille taottua järkeä että toisten tekijänoikeuksilla suojatuilla teoksilla ei saa ilman lupaa a) ansaita rahaa b) viihdyttää itseään c) yrittää saada ilmaiseksi sitä mikä laillisesti maksaa.
Mitä, onko tuokin jo laitonta? :D

Maailmassa on vikana se, että tyhmät ihmiset ovat niin varmoja kaikesta - ja älykkäät niin epävarmoja.

Bertrand Russell

4426.8.2009 19:50

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
ihmisille taottua järkeä että toisten tekijänoikeuksilla suojatuilla teoksilla ei saa ilman lupaa a) ansaita rahaa b) viihdyttää itseään c) yrittää saada ilmaiseksi sitä mikä laillisesti maksaa.
Ei vaan tuu väkisin menemään mihinkään jakeluun, ahneuden sokaisemat yli-itsekkäät to-mafian edustajat kusevat vaan omiin muroihinsa yhä enemmän ja enemmän... Niin naurettaviin mittasuhteisiin mennyt tää piratismista vouhottaminen kuinka se tuottaa "tappiota", todellisuudessa ei voida puhua tappiosta vaan teoriassa saamatta jääneestä tulosta, mistä ei ole ainakaa suomessa esitetty mitään todisteita, mm. IT-alan lehdessä haastateltu to-mafian edustaja ei vastannut suoraan kysymykseen millaisia "tappioita" piratismista tulee vaan kierteli ja kaarteli kysymystä...

Ennemmin pitäisi alkaa tutkimaan to-mafian omaa rahankäyttöä ja kuinka paljon todellisuudessa kerätyistä maksuista päätyy artistien taskuun ja kuinka paljon to-mafian oman toiminnan pyörittämiseen... Esimerkkinä mm. Teoston pääjohtajan 140 000€ vuositulot (vrt. suomen presidentti 127 000€), aivan älyttömät kyseessä kuitenki "välistävetävä" mafian osa ja vielä yhdistys kaiken lisäksi... Sen jälkeen tarkistaa kuluttajille myytävien tuotteiden hinnat kohtuulliselle tasolle, nykyään aina kun tulee uusi formaatti hinnat pomppaavat reilusti ylöspäin, eikä hinnat siitä laske mihinkään... Tämä kaaviohin kangistunut pelkästään rahastamiseen ja pienen vajavaisen (ahneen ja yli-itsekkään) ihmisjoukon hyödyttämiseen tehty koneisto pitäisi ehdottomasti romuttaa...

Tosiasia valitettavasti on että nyky to(/media)-mafialla on liikaa valtaa kurruptoineessa EU:ssa jossa tuntuu sopivia tahoja lobbaamalla saavan melkeen minkälaisen vaan lain läpi...

Itse äänestän aivan varmasti seuraavissa vaaleissa Piraattipuoluetta ja aion ihan periaatteesta myös äänestää joka vaaleissa...

Lopuksi vielä suosittelen kaikille nykymaailman menoon kyllästyneille Zeitgeist-liikettä

Meidän maailmamme ongelmia ei voida ratkaista yhteiskunnassa, joka perustuu voiton maksimointiin. Tämä maailma ei piittaa vähäosaisten hyvinvoinnista, nälänhädästä, sodista, ympäristön laiminlyönnistä, oikeuksista, maapallon rajoista tai tarpeettomista kuolemista. Ovathan nämä asiat luonteeltaan kuitenkin sellaisia, joiden avulla voidaan maksimoida taloudellinen hyöty.

On selvää, että yhteiskunnallinen kehityksemme on jäänyt pahasti jälkeen teknisestä kehityksestämme. On aika aloittaa uuden maailman rakennus. Tässä uudessa maailmassa asetamme ihmiskunnan teknologiset saavutukset tuomaan hyvinvointia ja kestävää kehitystä kaikille sen asukkaille sen sijaan, että vain kourallinen maailman rikkaimpia ihmisiä nauttisi näistä etuuksista samalla rikastuen yhä enemmän ja enemmän.

Ongelmien juurien tiedostaminen.

Ihmiskunnan on korkea aika nähdä ongelmiemme todelliset lähtökohdat. Ei ole järkeä yrittää paikata jokaista ilmenevää ongelman oiretta säätämällä sitä vastaan loputtomasti lakeja, heittämällä sitä rahalla tai uhkailemalla sitä luopumaan â€�joukkotuhoaseistaanâ€� sodan varjolla. Vain parantamalla itse sairaus voidaan oireet hävittää lopullisesti.

Ratkaisu ei ole heittää nälkää näkeviä varkaita vankiloihin, eikä myöskään kameroiden tai metallinpaljastimien asentaminen pelokkaiden lasten kouluihin. Nämä lähestymistavat taistelevat ongelman sijaan vain oiretta vastaan. Jatkuva oireiden "parantaminen" johtaa ainoastaan kiihtyvässä määrin yksilön vapauksien ja yksityisyyden rajoituksiin, ja tällä tavalla huonontavat koko ihmiskunnan oloja.

4526.8.2009 20:21

Lainaus nuppilta: Nettipiratismin kitkentä on maailman tärkein asia ja myös yhteiskunta on sitä mieltä.

"eiköhän maailmassa ole paljon tärkeämpiäkin asioita"

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.8.2009 @ 20:23

4627.8.2009 0:14
berethiel
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti armani83:
Lainaus nuppilta: Nettipiratismin kitkentä on maailman tärkein asia ja myös yhteiskunta on sitä mieltä.

"eiköhän maailmassa ole paljon tärkeämpiäkin asioita"
Hitler toteutti tätä kieroa systeemiään vajaa sata vuotta sitten ja siitä emme ole siltikään oppineet mitään. Kukaan ei piittaa, kun vallan kahvassa kiinno olevat ihmiset yrittävät käyttää asemaansa väärin hyväkseen. Tärkein asia maailmassa on pitää nämä Hitlerit ruodussa. Ei pidä alistua ahneuden sokaiseman diktaattorin edessä.

4727.8.2009 0:19

Tähän alkuun pitää heti mainita että hyvin kirjoitettu, zya.

Lainaus:
Toiminta on laitonta ja yhteiskunta ei hyväksy nettipiratismia.

IFPI:n tutkimuksen mukaan yli 90% tuomituista nettipiraateista jatkaa laitonta ja rikollista toimintaansa tuomioista huolimatta. Tämän takia tekijänoikeusjärjestöt ja kaikki EU-maat ovat yhdessä sopineet, että ongelman poistamiseen vaaditaan pitkiä ehdottomia vankeustuomioita 12-vuotta. Lakia on siksi muutettava ja ainoa keino saada nettipiraattien rikollinen toiminta loppumaan on pistää heidät mahdollisimman pitkäksi aikaa vankilaan.

Yhteiskunta ei hyväksy? Mikäs demokratia tämä on, en muista ottaneeni osaa moiseen kyselyyn..

Oletko tosissasi tuosta vankeustuomiosta? Jos olet niin suosittelen menemään mielentila tutkimuksiin, oikeasti. Esim; raiskauksesta tuomio suomessa on jotain 9kk ja jos siihen rinnastetaan joku paska musiikkikappale, jonka jakamisesta ensinnäkin tulee korvauksia 6'000'000e ja jonka päälle vielä linnaa 12 vuotta...

...ymmärrät kantani ja sitä on täten turha ilmaista.

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Oikeus voitti viimeinkin useiden vuosien jälkeen. Laittomuuksien tarjoamiseen keskittynyt sivusto saatiin alas mikä on hyvä asia.
Toivottavasti muissa maissa saadaan myös TPB:n kloonipalvelimet ajettua alas nopeasti ja ihmisille taottua järkeä että toisten tekijänoikeuksilla suojatuilla teoksilla ei saa ilman lupaa a) ansaita rahaa b) viihdyttää itseään c) yrittää saada ilmaiseksi sitä mikä laillisesti maksaa.
Mitä, onko tuokin jo laitonta? :D

Varmasti on mafian mittapuulla. Pitäisiköhän pian käydä kysymässä lupa kun menee paskalle?

Ps. joko paita tuli perille, nuppi?

Power corrupts

4828.8.2009 23:51
mopopoika
Inactive

saiskoha noita t-paitoi jostai ? :O

4929.8.2009 0:57

Nuppi kirjoitti:"Nettipiratismi on rikollista toimintaa ja sitä harrastavat tuomitaan lain mukaan. Tämä antaa selkeän viestin nettipiraateille. Toiminta on laitonta ja yhteiskunta ei hyväksy nettipiratismia. Uudet tuomiot vahvistavat sen asian, että mikään valtio ei hyväksy, eikä suvaitse nettipiratismia. Nettipiratismia kitketään jokaisessa maassa. Nettipiraateilla ei ole paikkaa missä he voivat jatkaa rikollista ja laitonta toimintaansa jäämättä siitä kiinni."

Veikkaan että kohta on taas kouluampujat uutisissa, kun joutuu tollasta paskaa lukemaan.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.8.2009 @ 00:58

5029.8.2009 1:06

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mopopoika:
saiskoha noita t-paitoi jostai ? :O

Eikö T-paitojen vitsi ole vähän latistunut, sillä TPB:n trackerit eivät edelleenkään toimi vaikka kolmetuntisia on kulunut useampia?

KOVO tarkoittaa HARDWAREA

5129.8.2009 4:53
pernite
Inactive

Lainaus:
Nettipiratismia harrastavat rikkovat lakia ja ovat siksi rikollisia. Piratebay suljettiin oikeuden päätöksellä täysin laillisesti lain mukaan. Piratebay on laiton, koska se on laittomuuksien tarjoamiseen keskittyvä sivusto.

Nettipiratismi on rikollista toimintaa ja sitä harrastavat tuomitaan lain mukaan. Tämä antaa selkeän viestin nettipiraateille. Toiminta on laitonta ja yhteiskunta ei hyväksy nettipiratismia. Uudet tuomiot vahvistavat sen asian, että mikään valtio ei hyväksy, eikä suvaitse nettipiratismia. Nettipiratismia kitketään jokaisessa maassa. Nettipiraateilla ei ole paikkaa missä he voivat jatkaa rikollista ja laitonta toimintaansa jäämättä siitä kiinni.

Jatkuvasti tiukentuvat ja koventuvat tuomiot nettipiratismista, sekä paljon kovemmat uudet tekijänoikeuslait.
"nuppi" mitkä lait??? Jos viranomaiset eivät noudata lakeja, ei niitä silloin tarvitse muidenkaan noudattaa. Milloinkas "IFPI" on alkanut neuvottelemaan muiden eu maiden kanssa, kansanedustuslaitoksen ja hallituksen ohitse?? Milloin "IFPI" ja muut etujärjestöt ovat saaneet diktatuurivallan avaimet??

5229.8.2009 8:50

Tottahan tuo on, että tekijänoikeusjärjestöjen toimet hipovat jo täydellistä naurettavuutta. Jos nämä vankeustuomiot astuvat voimaan, pitäisi jo olla rakenteilla rutkasti vankiloita. ;) Toisaalta tämä saa vain useammat kannattamaan piraattipuoluetta, niin että mikäs siinä.

Eikä tosiaankaan tee vaikuttavaa kirjoitusta vaikka joka lauseessa onkin 'nettipiratismi' tai 'nettipiraatti.' :D

Jotenkin tämän on päätyttävä piraattien ja tekijänoikeusmiesten välillä, mutta siitä olen varma, ettei ratkaisu ole kompromissi.

5329.8.2009 11:07

Voi vain kuvitella maassa vierailevan ulkomaalaisen ilmettä, ostettuaan cd:n, ja siirrettyään sen mp3-soittimeensa, joku nuppi tulee ja ottaa korvasta kiinni ja kertoo kaverin saaneen juuri 12 vuotta linnaa.

5429.8.2009 12:31

:D:D:D
Tuo oli kyllä hyvä pointti!

Mutta jos p2p on laiton, entäs sitten esim. huuto.net

Huuto.netissähän myydään käytettyjä tuotteita, esim. pelejä. Jos ostan kaupasta pelin, asennan sen ja myyn huuto.netissä... eikös se ole aika samanlaista kuin torrentien kautta levittäminen. Ei yhtä nopeaa, muttei siitäkään artisteille/pelintekijöille ansioita tipu.

5529.8.2009 18:55

Salaiset ACTA neuvottelut. Kyllä to-mafia lobbaa ja lahjoo kovemmin kuin koskaan. Se jo, että to-mafia on saanut ACTA neuvottelut salaisiksi ja valtiot salassa ovat hyväksymässä järjettömiä tekijänoikeuslakeja. Kertoo siitä kuinka korruptoitunut EU on ja kuinka helppo on to-mafian lahjoa poliitikkoja, valtioita jne. Seuraavat linkit, kun lukee niin voi huolestua todella.

Lainaus:
EU Conceals Anti-Piracy Treaty Documents
The Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA) currently being discussed by several of the world’s leading countries, will undoubtedly lead to stricter anti-piracy legislation. The problem though, is that nobody really knows what it will entail. The EU refuses to make the drafts public, which makes it impossible for the public to review the documents before they are signed.

http://torrentfreak.com/eu-conceals-anti...090114/


Wikileaks: ACTA will kill the Net

http://battleangel.org/2008/05/24/wikile...l-kill-the-net/

Leaked ACTA Draft: More Power to the RIAA

http://torrentfreak.com/leaked-acta-draf...he-riaa-090414/

http://en.wikipedia.org/wiki/Anti-Counterfeiting_Trade_Agreement

How people are tracked using bittorrent

http://www.youtube.com/watch?v=9U-f47S5Cb8&feature=related

VIDEO – How the MPAA & RIAA Track People Using BitTorrent

http://deepgoa.wordpress.com/2008/01/16/...ing-bittorrent/
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.8.2009 @ 21:49

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto