AfterDawn: IT-alan uutiset

Aitojen CD-levyjen laatu arveluttaa

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 19.8.2009 12:52 Kommentteja (5)

Aitojen CD-levyjen laatu arveluttaa Kuluttajat ovat saaneet postissa luotettavilta verkkokaupoilta epäilyttävän näköisiä CD-levyjä, joita on epäilty jopa piraattituotteiksi. YLE Uutisten mukaan esimerkiksi pohjoismaisen CDON.com -verkkokaupan tuotevalikoimiin kuuluvan CD Baby -levy-yhtiön levyt ovat herättäneet epäilyjä levyjen aitoudesta. Pahimmillaan epäilyille ollaan jouduttu hakemaan selvitystä poliisilta.
Vantaalaisnaisen CDON.com:sta tilaaman Wayra-yhtyeen levyn ulkonäkö ei vastannut odotuksia. Sininen levy, outo kansi ja lakkaamaton pinta johtivat piraattiepäilyksiin. Koska levyn aitoudesta ei tiedoitettu, eikä asiakaspalvelua ollut saatavilla suomeksi, niin tietoa haettiin poliisilta. Tässäkin tapauksessa levy oli kuitenkin aito.

CDON.com:n Pohjoismaiden operatiivinen johtaja Johannes Leppänen valotti YLE Uutisille epäilyttävistä levyistä, "Juuri näissä tapauksissa on kyse amerikkalaisesta levy-yhtiöstä nimeltä CD Baby, ja he eivät paina osaa sortimentistaan varastoon vaan tilausten mukaan. Kyseessä ei ole kopio vaan täysin laillinen tuote, kyse on vaan siitä että se painetaan kysynnän mukaan ja siksi se on sininen ja näyttää siltä miltä näyttää. Suuri ongelma on se, että tällä hetkellä emme pysty informoimaan hyvällä tapaa kuluttajalle missä on painettu tuote kyseessä ja me sitä juuri selvittelemme. CD Babylläkin on vain osa katalogistaan näitä painettuja tuotteita."

CDON.com on kyselyistä johtuen asettanut harkintaan suomenkielisen puhelinpalvelun, jonka lisäksi aitouden voi varmistaa levy-yhtiöltä. YLEn haastatteleman Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksen (TTVK) toiminnanjohtajan Antti Kotilaisen mukaan suuremmista verkkokaupoista tilaaminen on kuitenkin pääsääntöisesti turvallista.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

119.8.2009 13:46

kerran tuli tilattua tuolta virumaalta cdmarketista kokeeksi yks levy ja ihmetytti kovasti kun sisäkannessa levyn alla oli joku philipsin expanium mainos

219.8.2009 18:39

Loppuenlopuksi, kun miettii niin CD ja DVD levyjä on todella helppo tehdä aidonnäköisiksi.Printtaa kuoren paperit ja printtaa poltetun levyn erikseen, sellaisia printtereitä löytyy vaikka anttilasta.Hankkii vain oikeanlaista paperia kansille.

319.8.2009 22:35

Poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.11.2009 @ 00:53

420.8.2009 21:33

^ Niin, kai sisällöstä maksetaan eikä itse levystä ^

Toki täytyy maksettu tuote olla myös aito, muutenhan se on aivan sama warettaa itse ja ei maksaa mitään.

522.8.2009 12:36

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Yesse:
Loppuenlopuksi, kun miettii niin CD ja DVD levyjä on todella helppo tehdä aidonnäköisiksi.Printtaa kuoren paperit ja printtaa poltetun levyn erikseen, sellaisia printtereitä löytyy vaikka anttilasta.Hankkii vain oikeanlaista paperia kansille.
Luitko ollenkaan uutista? Juuri levyn pinta pohjasta katsottuna oli aiheuttanut epäilyksiä. Eiköhän tuossa tapauksessa levy ollut printattu juurikin miten kuvailit. Aidon näköisiä noista poltetuista ei saa kotikonstein millään, eikä juuri teollisestikaan. Painettu ja poltettu levy kuitenkin eroavat melko paljon. Painetussa levyn pohja yleensä hopeinen, poltetuissa tumma, yleensä sininen. Harjaantunut silmä erottaa heti poltetun levyn. Uutisessa puhutaan "Painetaan kysynnän mukaan" tarkoittaa tässä oikeasti sitä, että levy poltetaan kysynnän mukaan. Tosin tuskin kovin haluavat mainostaa tuota tietyistä syistä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla (19.7.2018 18:25)
HMD Global on esitellyt Kiinan markkinoille Nokia X5 -älypuhelimen, jolla pyritään vetoamaan tyylikästä ja edullista puhelinta etsivään kansanosaan. Nokai X5:n muotoilussa noudatetaan aiemmin ....
3 kommenttia
Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi (19.7.2018 18:13)
Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai tuntuu olevan hyvin järkyttynyt Euroopan komission eilen julkistamasta 4,3 miljardin euron sakosta. Komission mukaan Google on käyttänyt määräävää markkina-asemaa ....
8 kommenttia
Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä (19.7.2018 18:08)
Yhdysvaltalainen lasivalmistaja Corning on ottanut uuden harppauksen älypuhelimien näyttöjen suojana käytettävissä Gorilla Glass -lasien kehityksessä. Yhtiö on esitellyt seuraajan nykyisissä ....
Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
5 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia

Uutisarkisto