AfterDawn: IT-alan uutiset

Twitterillä hallitaan nyt bottiverkkoja

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 17.8.2009 12:44

Twitterillä hallitaan nyt bottiverkkoja Hakkerit ovat keksineet uuden keinon hallita bottiverkkoja netin mikroblogipalveluiden avulla. Viime viikolla paljastui Twitter-tili, jota käytettiin bottiverkkoon kaapattujen koneiden ohjeistamiseen. Samanniminen tili löytyi myös Googlen Jaiku-palvelusta sekä Tumblrista.
Rikollisiin tarkoitetun upd4t3-nimisen Twitter-tilin havaitsi Arbor Networksin tutkija Jose Nazario, joka kiinnitti huomiota salatuilta näyttäneisiin twiitteihin. Paljastui, että viestejä käytettiin itse asiassa saastuneiden koneiden ohjaamiseen. Saastuneet koneet kävivät lukemassa ohjeviestin, joka opasti koneen hakemaan lisätietoa toisesta sijainnista.Linkin takaa löytyi joko lisäohjeita tai haittaohjelmia suoritettavaksi.

Nazaron selvityksen mukaan saastuneita koneita oli arviolta satoja, joista suurin osa oli Brasiliassa. Tutkittuaan asiaa enemmän huomasi Nazario samannimisen tilin löytyvän myös Jaikusta ja Tumblrista. Kaikki tilit on nyt suljettu.

Parin sadan koneen saastuminen ei ole vielä bottiverkkojen mittakaavassa suurikaan saavutus, sillä verkot saattavat koostua tuhansista koneista. Mikroblogien valjastaminen rikollisiin tarkoituksiin on kuitenkin osoitus rikollisten luovuudesta ja muistutus siitä, että omalla tunnuksellaan palveluun kirjautuneen käyttäjän kannattaa olla varovainen klikkaillessaan tuntemattomia linkkejä.Upd4t3:n Twitter-tili (Kuva Jose Nazario).


Upd4t3:n Jaiku-tili täyttyi samanlaisesta sisällöstä (Kuva Jose Nazario).


Myös Tumblrista löytyi saman käyttäjän tili (Kuva Josa Nazario).

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista (17.7.2018 06:56)
Netflix joutui aiheuttamaan pettymyksen sijoittajille julkaisemalla kasvuluvut, jotka jäivät kuitenkin odotuksista. Osavuosituloksen julkistuksen jälkeen Netflixin kurssi putosi jälkihuutokaupassa ....
Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan (17.7.2018 06:39)
Korealainen The Bell -julkaisu kertoi viime viikolla tiedoista, joiden mukaan Samsungilta olisi tulossa ensi vuonna peräti kolme Galaxy S10 -mallia. Tähän asti erilaisia kokovariaatioita on ....
Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle (16.7.2018 19:42)
Aikoinaan nettivideopuheluiden ykköseksi muodostunut Skype on saamassa ominaisuuden, jota palvelun käyttäjät ovat jollain tasolla toivoneet ehkä jo 15 vuotta – nimittäin mahdollisuuden nauhoittaa puheluita. ....
Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle (16.7.2018 06:53)
Uuden sukupolven teknologiassa ominaisuudet lisääntyvät ja tehostuvat, mutta hinta pysyy usein samalla tasolla kuin aiemminkin. Tästä näkökulmasta katsottuna ei pitäisi olla kovin suuri ihme, ....
3 kommenttia
Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille (16.7.2018 06:41)
Supercellin data scientist Jarno Seppälä piti hiljattain esitelmän Games First -tapahtumassa, missä on kertoi miten peliyhtiö hyödyntää koneoppimisen mahdollisuuksien Clash Royale -pelissä. ....

Uutisarkisto