AfterDawn: IT-alan uutiset

NPD: Wii Sports Resort ei lopettanut pelialan vapaapudotusta

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 14.8.2009 07:41 Kommentteja (6)

NPD: Wii Sports Resort ei lopettanut pelialan vapaapudotusta Yhdysvalloissa NPD Groupin julkaisemat heinäkuun myyntiluvut pelialan osalta eivät juuri lämmitä peliteollisuutta, sillä sekä pelien että pelikonsolien myynti laski jälleen reilusti viime vuoteen verrattuna.
Rautapuolella tiputus oli 37 prosenttia ja kappalemäärissä eniten viime vuoden heinäkuuhun verrattuna kärsi Nintendon Wii, jonka myyntiluvut putosivat 555 000 konsolista 253 000 konsoliin. Nintendon onneksi DS-käsikonsolin kohdalla lasku ei ollut näin suuri, vaan viime vuoden 608 000 konsolista tiputtiin tänä vuonna 539 000 konsoliin.

Edellisistä kuukausista poiketen Microsoftin Xbox 360 -pelikonsoli ei onnistunut parantamaan myyntilukujaan, vaan viime vuoden 205 000 konsolista tiputtiin tämän vuoden heinäkuussa 203 000 konsoliin.

Nintendon tavoin heinäkuu sujui heikosti myös Sonyn kannalta. Sekä PlayStation 3- (225 000 -> 122 000), PlayStation 2- (156 000 -> 108 000) että PSP-konsoleiden (222 000 -> 123 000) myynnit vähenivät selvästi viime vuoden heinäkuuhun verrattuna. Sony ei pärjännyt myöskään pelien myynneissä, ja Top 10 -listalle nousi ainoastaan yksi Sonyn alustoille suunnattu peli, kun NCAA Football 10 -pelin PS3-versio nousi listan kolmossijalle (237 000 myytyä peliä).

Microsoftilla meni hieman paremmin pelien osalta, ja yrityksen konsoleille julkaistut urheilupelit nappasivat itselleen kaksi paikkaa Top 10 -listalta. Toiselta sijalta löytyy NCAA Football 10 -pelin Xbox 360 -versio (370 000 peliä) ja listan kahdeksannelta sijalta löytyvä Fight Night Round 4 (116 000 peliä). Loput listan sijat menivät Wii- ja DS-peleille, joista parhaiten menestyi maailmallakin hyvin myynyt Wii Sports Resort, jota kaupattiin heinäkuussa 508 000 kappaletta.

Kaikki Top 10 -listalle yltäneet pelit ovat joko EA:n tai Nintendon julkaisemia pelejä. Pelimyyntien osalta laskua viime vuoden vastaavaan ajankohteen verrattuna tuli 26 prosenttia.

Pelialan huonon tilanteen uskotaan jatkuvan ainakin syyskuuhun asti, jolloin analyytikot ennustavat tilanteen parantuvat, kun uudet nimekkäät pelit saapuvat myyntiin. Elokuun myyntilukuihin saattavat vaikuttaa mm. ensi viikolla mahdollisesti tapahtuva PS3 Slim -konsolin julkaisutapahtuma ja Xbox 360 Elite -paketin hinnanalennus.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

114.8.2009 7:54

ja pahin lama on vielä edessä

214.8.2009 9:22

Konsolien pelit on sellaisissa hinnoissa, että siitä on hyvä säästää ja näin näyttää moni tehneen.

314.8.2009 13:14

Mutta silti Wii möi enemmän kuin PS3 ja Xbox 360 yhteensä, vaikka myynnin lasku on huima. Ja näköjään Nintendolla menee hyvin myös pelien myynti puolella jos kerran top10 myydyimmissä on 3. PS3, 2. ja 8. Xbox 360 niin muut sijat ovat Nintendolla.

Vaikkei DS voita PSP:tä tehoissa eikä Wii pärjää PS3:lle eikä Xbox 360:lle niin näköjään ihmiset ostavat ja omistavat niitä enemmän. Ihan hienoahan se on, että konsolissa on tehoja ja ominaisuuksia, mutta jos peli tarjonta on sitä samaa vanhaa räiskintää ja pelaaminen sitä samaa vanhaa napin hakkaamista niin näköjään ei uppoa massoihin enään. Vaikka Sony ja MS molemmat ovat tuomassa saman tyyppisiä ohjaimia kuin Wiissä niin tuskin nekään auttavat nostamaan niitä "konsoli sodan" voittajiksi enään. Ja ainakin jos verrataan Xboxin menneisyyteen niin tuo Wii-ohjaus Xbox 360:lle tulee olemaan niin kallis, ettei sitä monikaan osta (niin kuin Steel batallion Xboxilla, joka ei olisi koskaan pärjännyt hintansa takia massamyynnissä).

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.8.2009 @ 13:16

414.8.2009 13:33

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti johtaja59:
Konsolien pelit on sellaisissa hinnoissa, että siitä on hyvä säästää ja näin näyttää moni tehneen.
Juurikin näin. Sitten jos hinnat olisi ~40e, niin itsekin voisin niitä vielä ostaa. Tällä hetkellä ei ole yksinkertaisesti varaa pistää ~60e peliin, vaikka haluaisikin. Tainnut Resident Evil 5 olla viimeinen peli, jonka olen ostanut.

514.8.2009 17:59

Poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.11.2009 @ 00:48

614.8.2009 23:12

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti johtaja59:
Konsolien pelit on sellaisissa hinnoissa, että siitä on hyvä säästää ja näin näyttää moni tehneen.
Juurikin näin. Sitten jos hinnat olisi ~40e, niin itsekin voisin niitä vielä ostaa. Tällä hetkellä ei ole yksinkertaisesti varaa pistää ~60e peliin, vaikka haluaisikin. Tainnut Resident Evil 5 olla viimeinen peli, jonka olen ostanut.

Käytetyt pelit on ainoita mitä ostan. Sama juttu CDeissä, vain käytettyjä. Näin tuen ainoastaan kaupan yrittäjää, en mafiaa. Toisaalta olisi parempi ostaa uusia pelejä mutta samapahan tuo. Eivät he minun rahoja tarvitse.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista (17.7.2018 06:56)
Netflix joutui aiheuttamaan pettymyksen sijoittajille julkaisemalla kasvuluvut, jotka jäivät kuitenkin odotuksista. Osavuosituloksen julkistuksen jälkeen Netflixin kurssi putosi jälkihuutokaupassa ....
Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan (17.7.2018 06:39)
Korealainen The Bell -julkaisu kertoi viime viikolla tiedoista, joiden mukaan Samsungilta olisi tulossa ensi vuonna peräti kolme Galaxy S10 -mallia. Tähän asti erilaisia kokovariaatioita on ....
Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle (16.7.2018 19:42)
Aikoinaan nettivideopuheluiden ykköseksi muodostunut Skype on saamassa ominaisuuden, jota palvelun käyttäjät ovat jollain tasolla toivoneet ehkä jo 15 vuotta – nimittäin mahdollisuuden nauhoittaa puheluita. ....
Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle (16.7.2018 06:53)
Uuden sukupolven teknologiassa ominaisuudet lisääntyvät ja tehostuvat, mutta hinta pysyy usein samalla tasolla kuin aiemminkin. Tästä näkökulmasta katsottuna ei pitäisi olla kovin suuri ihme, ....
3 kommenttia
Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille (16.7.2018 06:41)
Supercellin data scientist Jarno Seppälä piti hiljattain esitelmän Games First -tapahtumassa, missä on kertoi miten peliyhtiö hyödyntää koneoppimisen mahdollisuuksien Clash Royale -pelissä. ....

Uutisarkisto