AfterDawn: IT-alan uutiset

Limewiren avulla henkilötietoja vienyt joutui vankilaan

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 13.8.2009 14:11 Kommentteja (5)

Limewiren avulla henkilötietoja vienyt joutui vankilaan P2P-ohjelmilla voi tekijänoikeusrikosten lisäksi harrastaa muitakin luvattomia toimia, kuten yritystensalaisuuksien kopioimista ja identiteettivarkauksia. Jälkimmäisestä aktiviteetista tuomittiin tiistaina Yhdysvalloissa vankilaan Seattlen kaupungissa asuva mies, joka oli ladannut ihmisten tietoja itselleen Limewire-ohjelman avulla.
Tuomittu Frederick Wood sai rikollisista toimistaan 39 kuukauden vankeustuomion ja lisäksi hänen toimiaan tullaan valvomaan kolme vuotta hänen vapautumisensa jälkeen. Syyttäjä Kathryn Warman mukaan tällaiset P2P-ohjelmien avulla tapahtuvat identiteettivarkaudet eivät ole harvinaisia.

Wood etsi Limewiren avulla ihmisten tietokoneilla jaossa olleita dokumentteja, jotka täsmäsivät verotukseen ja tilitietoihin liittyviin hakusanoihin. Limewirellä ja muilla P2P-ohjelmilla sopivia dokumentteja löytyy tuhansia kappaleita, koska monet tietokoneet omistajat eivät tiedä joidenkin P2P-ohjelmien jakavan tietokoneelta löytyviä tiedostoa verkkoon.

Kerättyjen tiedostojen avulla Wood tekaisi väärennettyjä henkilöllisyystodistuksia, joiden avulla mm. avasi pankissa luottotilejä uhriensa nimiin ja väärensi shekkejä. Woodilla oli kiinni jäädessään ainakin 120 ihmisen tietoja, ja lisäksi hän oli tehnyt muitakin huijauksia, kuten olemattomien tietokoneiden myymisiä.

Warman mukaan kuluttajat voivat välttyä ongelmilta poistamalla Limewiren tapaiset ohjelmat kokonaan tietokoneiltaan. Warma sanoo P2P-ohjelmien olevan tarkoitettu ainoastaan edistyneemmille käyttäjille, jotka tietävät mitä he tekevät.

Wood on toinen Yhdysvalloissa P2P-identiteettivarkauden takia vankilaan joutunut henkilö. Ensimmäinen oli viime vuonna neljäksi vuodeksi vankilaan tuomittu Gregory Kopiloff, jolla oli tutkijoiden mukaan kytköksiä Woodiin.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

113.8.2009 14:19
WumWum
Inactive

Hän ei tehnyt muuta väärää kuin alkoi käyttämään hankkimiaan tietoja. P2P ohjelmat ovat erinomaisia, eikä niissä ole mitään miksi niitä ei kannattaisi käyttää.

213.8.2009 16:29

Onko sitten Limewiressä niin että se automaattisesti jakaa kaikki tietokoneesi tiedostot? Vai oliko käyttäjä/joku toinen vahingossa laittanut tuollaisia tiedostoja jakoon?

313.8.2009 17:15

Joo tästä ei ole muuten ikinä puhuttukaan.Tupp3, jos joku on tarpeeks tyhmä niin voi todellakin vahingossa laittaa ja ei ammattilaiselle ole vaikeata kaivaa niitä esiin.Tällä tavalla voi myös saada firmojen tietoja, joka saattaa olla jopa vakavampaa kuin tekijänoikeuden rikkominen.

413.8.2009 18:24

Limewire jakaa tietääkseni oletuksena kaikkia tiedostoja, jotka löytyvät latauskansioksi asetetusta kansiosta. Eli toisin sanoen tietämätön henkilö saattaa asettaa latauskansioksi sellaisen kohteen, josta löytyvät kaikki hänen tiedostonsa.

513.8.2009 18:25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti TuPP3:
Onko sitten Limewiressä niin että se automaattisesti jakaa kaikki tietokoneesi tiedostot? Vai oliko käyttäjä/joku toinen vahingossa laittanut tuollaisia tiedostoja jakoon?

Aivan! on se mukavaa ladata ohjelma koneelle perehtymättä itseasiaan sen enempi.

Mitä uutiseen tulee ihan oikein että tuomiota tuli mutta mitä helvettiä, jenkeissä ja 39kk tuomio eikä korvauksia? Eikö se 200vuotta olisi ollut SE normirangaistus ja n.30000000000€ korvauksia uhreille? ai,niin ei kun ei jaettu sitä 30 mp3 tiedostoa

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung nostaa Galaxy S9:n hintaa – Näin paljon se maksaa Samsung nostaa Galaxy S9:n hintaa – Näin paljon se maksaa (23.2.2018 15:09)
Sunnuntaina esiteltävästä Samsungin Galaxy S9:stä tiedetään jo lähes kaikki tietämisen arvoinen. Muotoilu, tekniikka ja myynnin aloituspäivä ovat olleet jo hyvän tovin tiedossa. Sen sijaan puhelimen ....
5G-läppärit rynnivät markkinoille aiemmin kuin luulitkaan 5G-läppärit rynnivät markkinoille aiemmin kuin luulitkaan (23.2.2018 14:46)
Nokia kokeili aikoinaan millaista kysyntää matkapuhelinverkkoon kytkeytyvällä kannettavalla tietokoneella on. Markkinat eivät reagoineet 3G-yhteydellä varustettuun kannettavaan erityisen hyvin, ....
SIM-kortit halutaan hävittää kokonaan – iSIMit tulevat SIM-kortit halutaan hävittää kokonaan – iSIMit tulevat (23.2.2018 14:36)
Älypuhelimet ovat tiiviisti pakattuja tietokoneita, joissa uusien ominaisuuksien tai suorituskyvyn lisääminen tarkoittaa lähes aina pinta-alan tarvetta muodossa tai toisessa. Tämän takia älypuhelinvalmistajat ....
1 kommentti
WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen (22.2.2018 22:20)
WhatsApp on maailman suosituin viestisovellus, jonka käyttäjämäärissä lähelle pääsee vain toinen yli miljardin käyttäjän viestin, Facebook Messenger. Molemmat omistaa tietysti Facebook, joka ....
Bloomberg: Apple uudistaa AirPods-kuulokkeita parilla tärkeällä ominaisuudella Bloomberg: Apple uudistaa AirPods-kuulokkeita parilla tärkeällä ominaisuudella (22.2.2018 21:15)
Applen viime vuoden iPhone-julkaisut toivat merkittäviä uudistuksia yhtiön älypuhelinlinjastoon. Monille iPhone X:n näyttö ja käyttöliittymäuudistukset olivat merkittävin uudistus vuosikausiin, ....
1 kommentti

Uutisarkisto