AfterDawn: IT-alan uutiset

Limewiren avulla henkilötietoja vienyt joutui vankilaan

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 13.8.2009 14:11 Kommentteja (5)

Limewiren avulla henkilötietoja vienyt joutui vankilaan P2P-ohjelmilla voi tekijänoikeusrikosten lisäksi harrastaa muitakin luvattomia toimia, kuten yritystensalaisuuksien kopioimista ja identiteettivarkauksia. Jälkimmäisestä aktiviteetista tuomittiin tiistaina Yhdysvalloissa vankilaan Seattlen kaupungissa asuva mies, joka oli ladannut ihmisten tietoja itselleen Limewire-ohjelman avulla.
Tuomittu Frederick Wood sai rikollisista toimistaan 39 kuukauden vankeustuomion ja lisäksi hänen toimiaan tullaan valvomaan kolme vuotta hänen vapautumisensa jälkeen. Syyttäjä Kathryn Warman mukaan tällaiset P2P-ohjelmien avulla tapahtuvat identiteettivarkaudet eivät ole harvinaisia.

Wood etsi Limewiren avulla ihmisten tietokoneilla jaossa olleita dokumentteja, jotka täsmäsivät verotukseen ja tilitietoihin liittyviin hakusanoihin. Limewirellä ja muilla P2P-ohjelmilla sopivia dokumentteja löytyy tuhansia kappaleita, koska monet tietokoneet omistajat eivät tiedä joidenkin P2P-ohjelmien jakavan tietokoneelta löytyviä tiedostoa verkkoon.

Kerättyjen tiedostojen avulla Wood tekaisi väärennettyjä henkilöllisyystodistuksia, joiden avulla mm. avasi pankissa luottotilejä uhriensa nimiin ja väärensi shekkejä. Woodilla oli kiinni jäädessään ainakin 120 ihmisen tietoja, ja lisäksi hän oli tehnyt muitakin huijauksia, kuten olemattomien tietokoneiden myymisiä.

Warman mukaan kuluttajat voivat välttyä ongelmilta poistamalla Limewiren tapaiset ohjelmat kokonaan tietokoneiltaan. Warma sanoo P2P-ohjelmien olevan tarkoitettu ainoastaan edistyneemmille käyttäjille, jotka tietävät mitä he tekevät.

Wood on toinen Yhdysvalloissa P2P-identiteettivarkauden takia vankilaan joutunut henkilö. Ensimmäinen oli viime vuonna neljäksi vuodeksi vankilaan tuomittu Gregory Kopiloff, jolla oli tutkijoiden mukaan kytköksiä Woodiin.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

113.8.2009 14:19
WumWum
Inactive

Hän ei tehnyt muuta väärää kuin alkoi käyttämään hankkimiaan tietoja. P2P ohjelmat ovat erinomaisia, eikä niissä ole mitään miksi niitä ei kannattaisi käyttää.

213.8.2009 16:29

Onko sitten Limewiressä niin että se automaattisesti jakaa kaikki tietokoneesi tiedostot? Vai oliko käyttäjä/joku toinen vahingossa laittanut tuollaisia tiedostoja jakoon?

313.8.2009 17:15

Joo tästä ei ole muuten ikinä puhuttukaan.Tupp3, jos joku on tarpeeks tyhmä niin voi todellakin vahingossa laittaa ja ei ammattilaiselle ole vaikeata kaivaa niitä esiin.Tällä tavalla voi myös saada firmojen tietoja, joka saattaa olla jopa vakavampaa kuin tekijänoikeuden rikkominen.

413.8.2009 18:24

Limewire jakaa tietääkseni oletuksena kaikkia tiedostoja, jotka löytyvät latauskansioksi asetetusta kansiosta. Eli toisin sanoen tietämätön henkilö saattaa asettaa latauskansioksi sellaisen kohteen, josta löytyvät kaikki hänen tiedostonsa.

513.8.2009 18:25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti TuPP3:
Onko sitten Limewiressä niin että se automaattisesti jakaa kaikki tietokoneesi tiedostot? Vai oliko käyttäjä/joku toinen vahingossa laittanut tuollaisia tiedostoja jakoon?

Aivan! on se mukavaa ladata ohjelma koneelle perehtymättä itseasiaan sen enempi.

Mitä uutiseen tulee ihan oikein että tuomiota tuli mutta mitä helvettiä, jenkeissä ja 39kk tuomio eikä korvauksia? Eikö se 200vuotta olisi ollut SE normirangaistus ja n.30000000000€ korvauksia uhreille? ai,niin ei kun ei jaettu sitä 30 mp3 tiedostoa

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
3 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia
Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä (18.7.2018 16:33)
Euroopan komission on määrännyt Googlelle 4,34 miljardin euron sakon yhtiön hakukoneen määräävää markkina-asemaa vahvistavien laittomien käytäntöjen vuoksi. Käytännössä kyse on siitä, että Google ....
5 kommenttia
Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita (18.7.2018 06:48)
Spotify on tehnyt Android- ja iOS-sovelluksiinsa viimeisten viikkojen aikana pienen muutoksen, mutta se helpottaa monen kuuntelijan elämää ratkaisevasti. Ainakin arjessa on yksi ensimmäisen ....
1 kommentti
Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää (18.7.2018 06:30)
Seuraavien sukupolvien VR-lasien käyttömukavuus voi olla täysin toista luokkaa kuin nykyään, sillä VirtualLink-konsortio on esitellyt uuden USB-C-liitäntään pohjautuvan standardin, joka mahdollistaa ....
1 kommentti

Uutisarkisto