AfterDawn: IT-alan uutiset

Testattavaa: AfterDawnin kysy/vastaa -palvelu

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 11.8.2009 17:21 Kommentteja (39)

Testattavaa: AfterDawnin kysy/vastaa -palvelu Ensimmäiset pienen pienet askeleet kohti tulevaa "v4"-sivustopäivitystämme ovat nyt testattavissa, uuden "kysy/vastaa"-palvelumme muodossa.
Moni vakikäyttäjämme voi varmasti ihmetellä sitä, miksi moinen palvelu on rakennettu, etenkin kun AfterDawnista löytyy jo yksi Suomen suosituimmista tekniikkaan keskittyvistä keskustelualueista. Syitä on monia, tässä muutama:
  1. Rekisteröitymispakko on monelle käyttäjälle se suurin kynnyskysymys. Etenkin blogien suosio on muuttanut ihmisten asenteita rekisteröitymistä vastaan -- parhaiten tuntuvat menestyvän nykyisin palvelut, joissa sallitaan uutisten kommentointi, jne ilman rekisteröintiä. Kysy/vastaa -palvelun ideana on sallia myös täysin, siis ihan täydellisen, anonyymitkin kysymykset. Vastapainona toki myös rekisteröitymisestä on pyritty tekemään helppoa -- ja anonyymit kommentit sujahtavat aina automaattisesti roskapostisuodattimien läpi.
  2. Selkeä formaatti. Forumeilla usein kysymykset aloittavat mitä erilaisimpiin suuntiin vaeltelevaa, ns. off-topic -jutustelua, joka on osittain erittäin tervetullutta, mutta useille forumeihin perehtymättömille käyttäjille iso kynnys kysymyksen esittämisen tiellä. Eli alueella pyritään saamaan täsmällisiä kysymyksiä ja täsmällisiä vastauksia, ilman jatkokeskustelua aiheesta.
  3. Konsepti mahdollistaa hieman erilaisemman lähestymistavan käyttäjän ongelmiin. Palvelussa olemme ottaneet huomioon "rajattoman" kategorioinnin, kysymysten täggäyksen, jne jotka mahdollistavat kysymysten löytämisen -- ja ennenkaikkea selailun -- forumeita helpommin.
Ideana ei ole oikeastaan edes rajoittaa palvelua pelkästään tekniikkaan, vaan kaikesta voi ja saa kysyä. Jossain myöhemmässä vaiheessa palvelua saatetaan rajata tarkemmin pelkästään teknologiaan keskittyväksi, mutta toistaiseksi sana on aikalailla vapaa.

Painotan nyt tässä yhteydessä, että palvelu on erittäin, erittäin vahvasti beta eli ongelmia löytyy varmasti ja haluammekin mahdollisimman paljon palautetta teiltä, rakkaat käyttäjämme. Onko konseptissa mitään järkeä, toimiiko se niinkuin pitäisi, miten palvelua voisi jatkokehittää, jne?

Tulevista ominaisuuksista mainittakoon mm. nykyistä hieman kiillotetumpi ulkoasu, mahdollisuus selata vain joko vastattuja tai vastaamattomia kysymyksiä, mahdollisuus raportoida asiattomista kysymyksistä ja vastauksista suoraan ylläpidolle, jne.

Ja vielä kerran siis osoite, josta palvelu tällä hetkellä löytyy (osoite tulee muuttumaan loppusyksystä, kunhan sivustomme muut osat saadaan uuteen "v4"-ulkoasuun..):

http://fin.v4.afterdawn.com/miten/

P.S. Nimiehdotuksia otetaan vastaan -- vaikkapa palautelomakkeemme kautta, koska tällä hetkellä palvelun nimi on vielä hieman hakusessa :-)

Edellinen Seuraava  

39 kommenttia

111.8.2009 17:26

eikai v4 ole tuollainen puhelinvertailu tyyppinen ulkonäöltään? Liian kapea ja sekava ja rumakin verrattuna nykyiseen

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.8.2009 @ 17:27

211.8.2009 17:33

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti BaldAngel:
eikai v4 ole tuollainen puhelinvertailu tyyppinen ulkonäöltään? Liian kapea ja sekava ja rumakin verrattuna nykyiseen
Kyllä tulee olemaan, eli download.fi ja Puhelinvertailu ovat jo tuossa tulevassa v4-kuosissa. Mutta v4:een liittyy aika paljon muutakin kuin ulkonäköpäivitys -- pelkkä ulkoasun päivitys olisi ollut ehkä kuukauden homma, nykyistä v4-projektia on hierottu nyt 10 kuukauden ajan. Teemme käytännössä valtaosan koodista nollista uusiksi ja yritämme parantaa vähän jokaista osa-aluetta, helpottaa käytettävyyttä, parantaa löydettävyyttä, jne.

Mutta takaisin asiaan, mitä mieltä palvelusta/konseptista?

311.8.2009 17:38

Aika hyvältähän tuo vaikuttaa, mutta tuonne vastaus kohtaa vois lisätä muokkaa ja lainaus napinkin niin voi tarkentaa helpommin toisen vastausta tai jos on tullut kirjotusvirheitä / puhunu p##kaa nii voi korjata.

411.8.2009 17:46

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti HukkaHD:
Aika hyvältähän tuo vaikuttaa, mutta tuonne vastaus kohtaa vois lisätä muokkaa ja lainaus napinkin niin voi tarkentaa helpommin toisen vastausta tai jos on tullut kirjotusvirheitä / puhunu p##kaa nii voi korjata.
Joo, editointimahdollisuus omiin vastauksiin on tulossa jahka ehditään. Samoin nämä uutiskommenteista ja forumeilta tutut bold, italics, lainaa, jne napit tulevat noihin syöttökenttien yläpuolelle pikkuhiljaa. Muokkauskoodit toimivat jo nyt, eli [ b ] boldaa, jne.

511.8.2009 18:40

Lainaus:

P.S. Nimiehdotuksia otetaan vastaan -- vaikkapa palautelomakkeemme kautta, koska tällä hetkellä palvelun nimi on vielä hieman hakusessa :-)


Miten olisi Pinon ylivuoto? ;)

611.8.2009 19:13

Lainaus:
Mutta takaisin asiaan, mitä mieltä palvelusta/konseptista?
Lainaus:
eikai v4 ole tuollainen puhelinvertailu tyyppinen ulkonäöltään? Liian kapea ja sekava ja rumakin verrattuna nykyiseen

Olen samaa mieltä, tuo ulkoasu ei mitenkään 'säväytä'.

Ja muutakin kritisoitavaa löytyy;

1. Jos kirjoitat jonkun kysymyksen 'Hae'- kenttään, eikä yhtään vastaavaa kysymystä löydy, tulee tyhjä sivu. Eikö siihen voisi lisätä vaikka 'Ei hakuosumia', tms..

2. Toisekseen, haulla ei tee mitään jos se ei toimi.. Otetaanpa example; Systeemissä on kysymys; Miten saan videoni youtubeen?

Mutta se ei köydy haulla, jos kirjoittaa; Miten saan videon youtubeen?
Ymmärtänet että tuollaisella haku järjestelmällä ei tee mitään. Jotain Googlen tapaista arvaus masiinaa tuohon voisi varmaan soveltaa.

3. Älkää laittako niitä mainoksia niin turkaleen paljon tuonne. Foorumilla ei *onneksi* ole vielä enempää kuin 2 mainosta, mutta puhelinvertailussa on jo 4... Vähemmästäkin mainosten pakkosyötöstä menee halut edes katsella sivuja. Se on hyvä tuollaisenaan (mainokseton).

4. Jos minulta kysytään, niin en usko koko järjestelmän toimivuuteen. Lähes sama asia kun yritin kerran koodata ohjelmaa, joka neuvoisi tilanteissa, jossa tietokoneen kiintolevy on mennyt rikki ja tiedostoja pitäisi palauttaa mahdollisimman hyvällä onnistumis todennäköisyydellä. Mahdollisuudethan kasvoivat jo tuossa vaiheessa exponentiaalisesti ja koko homma romahti omaan mahdottomuuteensa.

5. Uutisten kommentoinnissakin olisi kiva olla 'esikatselu' buttoni. Toinen jännä juttu on, että kun foorumilla menee erikatseluun, nappien puoli vaihtuu. Ennen esikatselua 'Esikatselu' nappi on vasemmalla puolella ja kun olet esikatselussa, nappi 'Muutosten esikatselu' on oikealla puolella.

Ja jos jotain positiivista =], hyvä kun sait kirjautumisen toimimaan myös puhelinvertailussa samaan aikaan kun täällä on kirjautuneena.

Joo-o, tulipa taas aukaistua sitä sanaista arkkua..

E: typoja
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.8.2009 @ 19:16

Power corrupts

711.8.2009 19:20

tuostahan tulee suhteellisen hieno systeemi.
kunhan sieltä kyettäisiin kitkemään turhanpäiväisyydet pois.
kuten miten asennan näytön ja vastuksena on että ooksäävähä nuupi..

mutta tuo ulkoasu tulee olemaan omastamielestäni erittäin epämielyttävä.
antaisitte edes käyttäjän pitää vaihtoehtona old ja v4 versioita vaikka omista asetuksista.

811.8.2009 19:36

Lainaus:
1. Jos kirjoitat jonkun kysymyksen 'Hae'- kenttään, eikä yhtään vastaavaa kysymystä löydy, tulee tyhjä sivu. Eikö siihen voisi lisätä vaikka 'Ei hakuosumia', tms..

2. Toisekseen, haulla ei tee mitään jos se ei toimi.. Otetaanpa example; Systeemissä on kysymys; Miten saan videoni youtubeen?

Mutta se ei köydy haulla, jos kirjoittaa; Miten saan videon youtubeen?
Ymmärtänet että tuollaisella haku järjestelmällä ei tee mitään. Jotain Googlen tapaista arvaus masiinaa tuohon voisi varmaan soveltaa.
Juu, hakuun taisin nykymuodossa käyttää noin 5min aikaa, eli käytännössä sille ei ole tehty vielä mitään. Todennäköisesti nakkaan ainakin väliaikaisesti sinne Googlen hakukoneen (kuten v3 pääsaitissakin on) käyttöön jahka muut jutut on saatu hierottua vähän pidemmälle. Mutta hyvä huomio :-)

Lainaus:
3. Älkää laittako niitä mainoksia niin turkaleen paljon tuonne. Foorumilla ei *onneksi* ole vielä enempää kuin 2 mainosta, mutta puhelinvertailussa on jo 4... Vähemmästäkin mainosten pakkosyötöstä menee halut edes katsella sivuja. Se on hyvä tuollaisenaan (mainokseton).
Niinno, onhan forumeillakin threadista riippuen kahdesta neljään mainosta. Mainoksia ei kuitenkaan tungeta sisällön sekaan pahemmin ja ennenkaikkea pyritään pitämään ihmeelliset vilkkuvat "olet voittanut jotain!!"-mainokset kaukana saitista. Kuitenkin tässä tuodaan leipä pöytään aika moneen perheeseen jo, jonka ansiosta pystytään ihan palkkatyönä tuottamaan uutisia ja muuta sisältöä -- ja ainoa tapa tehdä rahaa netissä ihan oikeanoikeasti ovat mainokset.

Lainaus:
4. Jos minulta kysytään, niin en usko koko järjestelmän toimivuuteen. Lähes sama asia kun yritin kerran koodata ohjelmaa, joka neuvoisi tilanteissa, jossa tietokoneen kiintolevy on mennyt rikki ja tiedostoja pitäisi palauttaa mahdollisimman hyvällä onnistumis todennäköisyydellä. Mahdollisuudethan kasvoivat jo tuossa vaiheessa exponentiaalisesti ja koko homma romahti omaan mahdottomuuteensa.
Nooh, sen näkee sitten. Idea on vain omasta mielestäni varsin "kiva", tehdä tuollainen puhdas q/a-sivu, johon pertti peruskäyttäjäkin uskaltaa postata ilman, että "menettää kasvojaan" kysymällä outoja :-)

Lainaus:
5. Uutisten kommentoinnissakin olisi kiva olla 'esikatselu' buttoni.
Vähän offtopic.. Todnäk tulee, kun v4 etenee.

Lainaus:
Toinen jännä juttu on, että kun foorumilla menee erikatseluun, nappien puoli vaihtuu. Ennen esikatselua 'Esikatselu' nappi on vasemmalla puolella ja kun olet esikatselussa, nappi 'Muutosten esikatselu' on oikealla puolella.
Edelleen vähän offtopic :-) Mutta ideana tuossa on se, että oikeasti katsot ne esikatselut, etkä vain "sokeasti tuplaklikkaa" eteenpäin :-)

Lainaus:
Ja jos jotain positiivista =], hyvä kun sait kirjautumisen toimimaan myös puhelinvertailussa samaan aikaan kun täällä on kirjautuneena.
Joo, tuo sisäänkirjautuminen tulee olemaan v4-systeemissä -- tai siis on jo, PV:ssä, tuossa k/v -virityksessä ja downloadissa -- selkeästi nykyistä järjestelmää fiksumpi.

Lainaus:
Joo-o, tulipa taas aukaistua sitä sanaista arkkua..
Palaute aina good, mmkay :-)

911.8.2009 19:40

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teosto:
tuostahan tulee suhteellisen hieno systeemi.
kunhan sieltä kyettäisiin kitkemään turhanpäiväisyydet pois.
kuten miten asennan näytön ja vastuksena on että ooksäävähä nuupi..
Tarkoitus on olla suht pahalla natsiasenteella tuossa moderoinnissa, eli kyllä, ideana on karsia kaikki ei-aiheeseen-liittyvä horina ja suunsoitto samantien pois -- banninapin kera luonnollisesti -- kunhan palvelu avataan virallisesti joskus myöhemmin syksyllä.

Lainaus:
mutta tuo ulkoasu tulee olemaan omastamielestäni erittäin epämielyttävä.
Oikeastaan veikkaan, että kyseessä on ns. last touches -juttujen puuttuminen. Download.fi keräsi aika kritiikitöntä ylistystä leiskastaan, kun se avattiin -- ja sen leiska on pohjimmiltaan ihan sama. Tuosta k/v-osiosta puuttuvat vain nyt ne "viimeiset silaukset" ihan täysin, joita dl.fi:n kanssa hierottiin useampi viikko ennen virallista lanseerausta. Eli ei kannata ihan pessimismiin vaipua vielä :-)

Ja tietty leiskasta on _aina_ valitettu -- v1 -> v2, v2 -> v3, v3 -> v3.5, aina hirveä myrsky. Taisin joskus heittäkin linkin v1.0 -leiskaan, kommentilla että tässä oltaisiin edelleen, jos käyttäjien vastustusta oltaisiin aina kuuliaisesti toteltu ;-)

1011.8.2009 19:58

dRD, muistetaan käyttää sitä muokkaa-nappiajk

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.8.2009 @ 19:59

1111.8.2009 20:11

Jätti vastauksen julkaisematta, koska vastauksessa oli linkki Wikipediaan: http://en.wikipedia.org/wiki/Matroska

Enemmän kysymyksiä yhdelle sivulle, kuin nykyiset 10 kpl. Samalla asettelu paremmaksi, sillä nyt tuo kymmenen kysymyksen lista on pitkä suhteessa kysymysten määrään.

1211.8.2009 20:16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Juce:
Jätti vastauksen julkaisematta, koska vastauksessa oli linkki Wikipediaan: http://en.wikipedia.org/wiki/Matroska


Itse asiassa ei jättänyt julkaisematta -- ongelma on vain vähän hölmösti toimiva cachetus tällä hetkellä. Parannetaan..

Lainaus:
Enemmän kysymyksiä yhdelle sivulle, kuin nykyiset 10 kpl. Samalla asettelu paremmaksi, sillä nyt tuo kymmenen kysymyksen lista on pitkä suhteessa kysymysten määrään.
Kiitoksia, testaillaan, testaillaan...

1311.8.2009 21:27

Lainaus:
Edelleen vähän offtopic :-) Mutta ideana tuossa on se, että oikeasti katsot ne esikatselut, etkä vain "sokeasti tuplaklikkaa" eteenpäin :-)

Ei ideana ollut se tuplaklikkaus.. Olisi vain paljon loogisempaa jos nappien sijainti ei muuttuisi esikatselussa. Muilla foorumeilla tällaista 'vaihtumista' ei ole. Meinaan että välillä äpöstää vähän tuo vastaaminen kun on tottunut että näpit ovat samalla puolella.

Miksi tuplaklikata, jos voi painaa suoraan vastaa?

1411.8.2009 21:27

Leiska itsessään toimii, mutta testiversion teema ei kaikilta osin.

"tietoalueen" rajaus on tuossa testiversiossa huono: Kaksi mustaa viivaa toimiisi tarpeeksi minimalistisemmassa teemassa, mutta tuossa testiversiossa olevassa teemassa ne viivat tuntuvat minusta riittämättömiltä rajaamaan katsetta keskelle.

download.fi:ssä se onkin ratkaistu käyttämällä harmaata taustaa.

1511.8.2009 21:30

"parhaiten tuntuvat menestyvän nykyisin palvelut, joissa sallitaan uutisten kommentointi, jne ilman rekisteröintiä."
ja tähän saisitte hommata valvojia, sillä vituttaa noi turhanpäiväset "omfgg ihan paska mun iluuri on parempi d44" kommentit, lähinnä puhelinvertailun puolella, sillä 99,9998% nuista kommenteista on vieraitten lähettämiä

1611.8.2009 21:52

Tuohon voisi lisätä mahdollisuuden nähdä vain vastaamattomat kysymykset, ja määritellä miltä alueelta ne ovat. (E: tämähän taitaakin olla jo alkupostissa, pahoittelen) Muuten vaikuttaa ihan näppärältä, ainakin minä pidän. Voi olla myös joillekin helpompi vaihtoehto foorumeille.

Toivottavasti palvelu pysyy hyvällä tasolla, eikä se Yahoo! Answers:in tavoin täyty turhista kysymyksistä.

Bannaaminen on muuten jännä juttu, miten meinaatte sen hoitaa? Nimittäin jos anonyyminä vastailee ei bannia tule. ;) Ip-bannit on taas helppo kiertää,jos edes vähäsen osaa proxyä käyttää.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.8.2009 @ 21:57

1711.8.2009 22:19
Kellopeli
Inactive

Lainaus:
Lainaus:

P.S. Nimiehdotuksia otetaan vastaan -- vaikkapa palautelomakkeemme kautta, koska tällä hetkellä palvelun nimi on vielä hieman hakusessa :-)


Miten olisi Pinon ylivuoto? ;)
Joo kunnon kopio :D Yks lisä-ääni Pinon ylivuodolle.

1811.8.2009 22:30

Tuosta anonyymi vastaus toiminnosta. Kun on kirjautuneena (kuten kotikoneella on automaattikirjautumisella "älä unohda") niin voisi silti olla kiva voida vastata anonyymisti helposti.

Eli vastaa napin viereen kirjautuneille ruksi "vastaa anonyymisti" jolloin nimimerkki ei liity vastaukseen voisi olla hieno ominaisuus.

1911.8.2009 22:38

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jansku07:
Tuohon voisi lisätä mahdollisuuden nähdä vain vastaamattomat kysymykset, ja määritellä miltä alueelta ne ovat. (E: tämähän taitaakin olla jo alkupostissa, pahoittelen) Muuten vaikuttaa ihan näppärältä, ainakin minä pidän. Voi olla myös joillekin helpompi vaihtoehto foorumeille.
Jep, tosiaan tulossa on. Varmaankin tehdään sitten ihan lopullisessa versiossa siten, että jokaisessa listanäkymässä -- oli se sitten toi "uusimmat" tai kategoriakohtainen listaus -- näkyy yläreunassa joku täbisysteemi tms, joka vaihtaa näkymän samantien "vastatut", "vastaamattomat" ja "kaikki" väliltä.

Lainaus:
Toivottavasti palvelu pysyy hyvällä tasolla, eikä se Yahoo! Answers:in tavoin täyty turhista kysymyksistä.
Eiköhän, ongelma (edelliseen viestiin viitaten) esim. Puhelinvertailussa ei ole niinkään modejen passiivisuus, vaan työkalujen huonous. Tarkoitus on viimeistään koko v4-hulabaloon lopuksi vääntää modeille kunnon työkalut kaikkiin noihin osa-alueisiin, jossa anonyymina voi postailla -- helpot tavat poistaa sisältöä, IP-bannata, jne.

Lainaus:
Bannaaminen on muuten jännä juttu, miten meinaatte sen hoitaa? Nimittäin jos anonyyminä vastailee ei bannia tule. ;) Ip-bannit on taas helppo kiertää,jos edes vähäsen osaa proxyä käyttää.
Oikeastaan roskapostauksissa on sama idea kuin graffiteissakin -- jos ne torppaa mahd. nopeasti ja aina, niin motivaatio alkaa pikkuhiljaa tipahtamaan pahimmallakin pasiviistoistaveellä parinkymmenen kerran jälkeen, kun oma hengentuote on poistettu tunnin sisään :-)

2011.8.2009 23:55

Kun painaa "Lisää kysymyksiä..." linkkiä, niin sivu latautuu uudestaan ja hyppää alkuun. Samalla alhaalle ilmestyy sivujen määrät ja napit joista eri sivuille pääsee. Kuitenkin pysytään edelleen ensimmäisella sivulla.

Olisi ehkä järkevämpää hoitaa homma niin, että kun "lisää kysymyksiä..." linkkiä painaa, hypätään suoraan toiselle sivulle ja sivun alkuun. Ärsyttä selata uudestaan sivu alas, jotta pääsee painamaan nappia seuraavalle sivulle.

Ja samat napit myös ylemmäksi.
Esimerkiksi:
"Uusimmat kysymykset (*/**)" otsikon alapuolelle, kiitos.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.8.2009 @ 23:59

2112.8.2009 0:10

download.fi/puhelinvertailun sivujen ulkoasu ei ainakaan minua miellytä. Ei toki vanhassa (mutta niin tutussa ja turvallisessa) ole pakko pysyä mutta älkää ihmeessä tehkö niin RUMAA siitä uudesta kuin nuo 2 ed. mainittua. Kiitos.

2212.8.2009 1:14

Aluksi, idea on mielestäni erinomainen ja hyvin toteutettuna tulee varmasti palvelemaan suurta käyttäjäkuntaa. Tässä hieman omia ajatuksia.

Ulkoasu:
Itselleni v4 teemat eivät ole kulttuurishokki, vaan ne miellyttävät silmää niin kauan kuin materiaalia on esillä tarpeeksi. Selaimessa ns. "tyhjä" sivu näyttää orvolta. Silmään osui otsikkojen/aiheiden luettavuus. Oma silmä harhailee kysymyksien listauksessa, koska kysymykset ei ole eroteltu. Esim. rajauksella tai tuttuun tapaan joka toinen kysymys row hieman eri taustavärillä, aivan kuten vastausosiossa.

Filtteröinti:
Sivustolla tulee olemaan paljon sisältöä nopeasti, joten ongelman etsimisen on oltava helppoa (o rly?). Kysymyksiä on monenlaisia Mitä/missä/milloin/miten jne.. mutta luulen että että palsta tulee keskittymään miten ja mikä kysymyksiin. Toisessa käyttäjä kysyy apua miten hän suorittaa jonkun kinkkisen haasteen, ja toinen kysymystyyppi on täysin tietopohjainen, mikä on DVD-aseman etulevyssä olevan napin funktio. Onko näitä mahdollista ottaa huomioon etsiessä kysymystä vastaukseen?

Vastausten pisteyttäminen +/- napeilla, erottuuko paljon positiivisia ääniä saanut vastaus muiden joukosta, "hyvä vastaus" tyylillä. Ja paljon negatiivisia ääniä saanut himmeänä, tai täytyy klikata näkymään. Voiko käyttäjä vaikuttaa tähän: Näytä kaikki vastaukset/vain positiiviset jne..?

minun 2 senttiä.

2312.8.2009 7:53

Koko anonyyminä kirjoittelu mahdollisuus pois kokonaan. Kitkee noit turhanpäivän runoilijoita samantien.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.8.2009 @ 07:54

2412.8.2009 8:30

Lainaus:
Vastausten pisteyttäminen +/- napeilla, erottuuko paljon positiivisia ääniä saanut vastaus muiden joukosta, "hyvä vastaus" tyylillä. Ja paljon negatiivisia ääniä saanut himmeänä, tai täytyy klikata näkymään. Voiko käyttäjä vaikuttaa tähän: Näytä kaikki vastaukset/vain positiiviset jne..?

Ei tuollaisia, ei tämä mikään riemurasia ole. Vieläkö halutaan kultapeukku eiku kultamuna ominaisuus tännekin?

2512.8.2009 9:41
Kellopeli
Inactive

Lainaus:
Oikeastaan roskapostauksissa on sama idea kuin graffiteissakin -- jos ne torppaa mahd. nopeasti ja aina, niin motivaatio alkaa pikkuhiljaa tipahtamaan pahimmallakin pasiviistoistaveellä parinkymmenen kerran jälkeen, kun oma hengentuote on poistettu tunnin sisään :-)

Alkaa modeilla pikkuhiljaa motivaatio laskea kun kaveri ajaa 20 rivin scriptinsä kotikoneella ja tämä foorumi on täynnä paskaa ja lukossa sen jälkeen.

Lainaus:
Vastausten pisteyttäminen +/- napeilla, erottuuko paljon positiivisia ääniä saanut vastaus muiden joukosta, "hyvä vastaus" tyylillä. Ja paljon negatiivisia ääniä saanut himmeänä, tai täytyy klikata näkymään. Voiko käyttäjä vaikuttaa tähän: Näytä kaikki vastaukset/vain positiiviset jne..?

Ajatus on ihan hieno, mutta se ei toimi tällaisilla sivustoilla niinkuin digitodayssa erinomaisesti huomaa :D

2612.8.2009 9:52

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kellopeli:
Lainaus:
Oikeastaan roskapostauksissa on sama idea kuin graffiteissakin -- jos ne torppaa mahd. nopeasti ja aina, niin motivaatio alkaa pikkuhiljaa tipahtamaan pahimmallakin pasiviistoistaveellä parinkymmenen kerran jälkeen, kun oma hengentuote on poistettu tunnin sisään :-)

Alkaa modeilla pikkuhiljaa motivaatio laskea kun kaveri ajaa 20 rivin scriptinsä kotikoneella ja tämä foorumi on täynnä paskaa ja lukossa sen jälkeen.
aKismet torppaa nuo kokeilut varsin tehokkaasti, kaikki anonyymit kysymykset, vastaukset, uutiskommentit, jne ajetaan ko. roskapostinestopalvelun läpi aina.


Lainaus:
Lainaus:
Vastausten pisteyttäminen +/- napeilla, erottuuko paljon positiivisia ääniä saanut vastaus muiden joukosta, "hyvä vastaus" tyylillä. Ja paljon negatiivisia ääniä saanut himmeänä, tai täytyy klikata näkymään. Voiko käyttäjä vaikuttaa tähän: Näytä kaikki vastaukset/vain positiiviset jne..?

Ajatus on ihan hieno, mutta se ei toimi tällaisilla sivustoilla niinkuin digitodayssa erinomaisesti huomaa :D
Kysymisestä ja vastaamisesta poiketen plussien ja miinusten antaminen vaatii käyttäjätunnukset, joka todennäköisesti tekee noista äänistä keskimääräistä "parempia" monessa suhteessa. Digitodayn uutiskommenteissa olevat pisteet ovat vähän eri asia, siellä ihmiset antavat toistensa mielipiteille pisteitä, joka johtaa väistämättä aika mielenkiintoisiin tilanteisiin :-) Tässä nyt ei ole kysymys mielipiteistä, vaan q/a-tyyppisen "tietokannan" rakentamisesta :-)

Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
http://AfterDawn.com/

2712.8.2009 12:18

Pikaisella kokeilulla omalle vastaukselle voi antaa plussan/miinuksen. Tämä tuskin on tarkoitusellisesti. : )

2812.8.2009 12:29

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti rmCowboy:
Pikaisella kokeilulla omalle vastaukselle voi antaa plussan/miinuksen. Tämä tuskin on tarkoitusellisesti. : )
Terävä havainto :-) Korjataan..

2912.8.2009 15:38

Sitä etusivun listan ulkoasua on nyt hieman paranneltu luettavampaan muotoon. Samalla lisäsin siihen pikavastausmahdollisuuden kysymyksille, joilla ei ole vielä yhtään vastausta (eli siinä kysymyksen alla se "Vastaa kysymykseen" -linkki avaa sihen alle tekstilaatikon).

3012.8.2009 18:25

Okei, nyt on tehty sekalainen kasa pieniä muutoksia "konepellin alle". Lähinnä systeemin cachetusta ja sen käyttäytymistä on vähän parannettu -- tosin vastausten ja uusien kysymysten ilmestymisessä näkyviin saattaa edelleen olla noin 30sec viive pahimmillaan. Samalla koko konseptia on nopeutettu noin 90% aiempaan verrattuna, joten sivujen pitäisi yleisesti ottaen ladata nyt suht nopeasti.

Huomenna päästään toivottavasti sitten etenemään ominaisuuksien jatkokehittämisessä -- vastausten muokkaus, jne.

3112.8.2009 20:31

Etusivulla kun klikkaa "Lisää kysymyksiä", voisi suoraan mennä sivulle 2 eikä tarvitse rullata alas että pääsee vaihtaan sivua TAI se sivunvaihto juttu sivun yläreunaan myös.

3212.8.2009 23:18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tonttila:
Etusivulla kun klikkaa "Lisää kysymyksiä", voisi suoraan mennä sivulle 2 eikä tarvitse rullata alas että pääsee vaihtaan sivua TAI se sivunvaihto juttu sivun yläreunaan myös.
Tai:

Miksi tarvitsee ensin klikata "lisää kysymyksiä"? Eikö tuo sivunvaihtojuttu voisi olla heti siellä? Täysin turha välivaihe joka ihmetyttää.

3312.8.2009 23:24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teemu:
Sitä etusivun listan ulkoasua on nyt hieman paranneltu luettavampaan muotoon. Samalla lisäsin siihen pikavastausmahdollisuuden kysymyksille, joilla ei ole vielä yhtään vastausta (eli siinä kysymyksen alla se "Vastaa kysymykseen" -linkki avaa sihen alle tekstilaatikon).
Kun vastaa sivulla X pikavastauksella, vastauksen annon jälkeen tuo palauttaa ensimmäiselle sivulle, ei sivulle jossa kysymys oli johon vastaa.

Ja normaali vastaustavallakin kiitos sivulta olisi kiva linkki sinne sivulle missä oli.

Nykyinen tapa ruokkii tapaa "katson vaan ekan sivun" ja jos kysymys painuu ekalta sivulta, kukaan ei viitsi enään vastailla.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.8.2009 @ 23:30

3412.8.2009 23:42

Lainaus:
Rekisteröitymispakko on monelle käyttäjälle se suurin kynnyskysymys
minusta tuo on hyvä jutta Rekisteröitymispakko karsii nää irc ym foorumien ime munaa ihmiset

ei millään pahalla modeja kohtaan mut teidän olis mahdoton pitää foorumi asiallisena jos kaikki ohimennen voisi kirjoittaa jotain
Lainaus:
Palvelussa olemme ottaneet huomioon "rajattoman" kategorioinnin, kysymysten täggäyksen, jne jotka mahdollistavat kysymysten löytämisen
tarkoittaako tuo että joka toinen sana on linkitetty eikä kukaan tiedä mikä kirjoittajan laittama linkki

ja koska AI älyä ei ole vielä kehitetty tarpeeksi niin tuo täytyisi olla softa pohjainen

PS3 ero DVD toistaja Blu-ray verrattuna ei ole niin iso

tossakin tulee jo 4 linkkiä josta tuo iso ei liity asiaan

tosin nyt homma parantunut kun ei se linkitä kuin yhden saman sanan per kirjoitus ennen oli kaikki
Lainaus:
Niinno, onhan forumeillakin threadista riippuen kahdesta neljään mainosta. Mainoksia ei kuitenkaan tungeta sisällön sekaan pahemmin ja ennenkaikkea pyritään pitämään ihmeelliset vilkkuvat "olet voittanut jotain!!"-mainokset kaukana saitista
kaikki vihaa "olet 10 000 kävijä" banneriä joka vilkkuu kaikissa sateenkaaren väreissä

mut olen yhen kerran joutunut täällä mainoksen uhriksi

tuo kivenalla OY -> invisible shield <- tuli ostettu kännykään kun näin sen täällä joten on niistä jotain hyötyäkin

3513.8.2009 11:55

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tonttila:
Etusivulla kun klikkaa "Lisää kysymyksiä", voisi suoraan mennä sivulle 2 eikä tarvitse rullata alas että pääsee vaihtaan sivua TAI se sivunvaihto juttu sivun yläreunaan myös.
Tarkoitus on muuttaa toi nyt noin, että etusivullakin olisi suoraan ne sivunapit alareunassa. Jossain vaiheessa voi olla, että muutamme etusivua hieman erilaiseksi ja listasivut tulevat siirtymään kokonaan erillisiksi, mutta pitää nyt hieman pähkätä että miten tuo kannattaa tehdä loppupeleissä.

Lainaus:
Kun vastaa sivulla X pikavastauksella, vastauksen annon jälkeen tuo palauttaa ensimmäiselle sivulle, ei sivulle jossa kysymys oli johon vastaa.

Ja normaali vastaustavallakin kiitos sivulta olisi kiva linkki sinne sivulle missä oli.
Jees, yritetään funtsia tuota logiikkaa, että mihin vastauksen annon jälkeen pitäisi palata. Fiksuinta lienee tosiaan palata takaisin ko. kysymykseen ja näyttää joko kirjoitettu vastaus suoraan tai joku viesti "vastaustasi käsitellään ja se ilmestyy sivulle muutaman minuutin sisään" (spämmifiltterin ajo kestää toisinaan hetken).

Lainaus:
Lainaus:
Rekisteröitymispakko on monelle käyttäjälle se suurin kynnyskysymys
minusta tuo on hyvä jutta Rekisteröitymispakko karsii nää irc ym foorumien ime munaa ihmiset

ei millään pahalla modeja kohtaan mut teidän olis mahdoton pitää foorumi asiallisena jos kaikki ohimennen voisi kirjoittaa jotain
Forumeille ei ole tarkoitusta mahdollistaa postausta ilman rekisteröintiä, nyt on kyse vain ja ainoastaan tuosta kysy/vastaa -palstasta.

Lainaus:
Lainaus:
Palvelussa olemme ottaneet huomioon "rajattoman" kategorioinnin, kysymysten täggäyksen, jne jotka mahdollistavat kysymysten löytämisen
tarkoittaako tuo että joka toinen sana on linkitetty eikä kukaan tiedä mikä kirjoittajan laittama linkki
Nyt puhutaan eri asioista. En tarkoita täggäyksellä tuota sanojen automaattista muuttumista linkeiksi, vaan tuota, että kysymykselle voi antaa omaan kenttäänsä noita avainsanoja täysin vapaasti ja niistä muodostuu sivuille oma, yksi tapansa selata kysymyksiä.

3614.8.2009 17:46

Pientä päivitystä:

-Mahdollisuus selailla vain vastattuja tai vastaamattomia kysymyksiä

-nopeutettu sivustoa

-lisää kategorioita

-kysymykseen vastaaminen palauttaa takaisin ko. kysymyksen sivulle (kiitoksien kera)

-listoissa on nyt 15 kysymystä aiemman 10 sijaan

-nippu pienempiä muutoksia..

3716.8.2009 14:04

Lainaus:
Kysymisestä ja vastaamisesta poiketen plussien ja miinusten antaminen vaatii käyttäjätunnukset, joka todennäköisesti tekee noista äänistä keskimääräistä "parempia" monessa suhteessa.
Tämä on hyvä asia, ja se ettei voi siten tietenkään äänestää samaa vaihtoehtoa uudestaan.

Nimim. pariin ensimmäiseen vastaukseen miinukset saanut (olisiko johtunut linkeistä, mutta niissä se kysytty asia oli kyllä kerrottu) :)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 16.8.2009 @ 14:05

3817.9.2009 22:00

Ei ole vielä mitään muutosta tullut tuohon "lisää kysymyksiä" hommaan mistä mainitsin jo aikaisemmin, joten lainataan omaa viestiä, jos vaikka kehittäjät huomaisivat sen :)
Pieni mutta erittäin ärsyttävä vika.

"Kun painaa "Lisää kysymyksiä..." linkkiä, niin sivu latautuu uudestaan ja hyppää alkuun. Samalla alhaalle ilmestyy sivujen määrät ja napit joista eri sivuille pääsee. Kuitenkin pysytään edelleen ensimmäisella sivulla.

Olisi ehkä järkevämpää hoitaa homma niin, että kun "lisää kysymyksiä..." linkkiä painaa, hypätään suoraan toiselle sivulle ja sivun alkuun. Ärsyttä selata uudestaan sivu alas, jotta pääsee painamaan nappia seuraavalle sivulle.

Ja samat napit myös ylemmäksi.
Esimerkiksi:
"Uusimmat kysymykset (*/**)" otsikon alapuolelle, kiitos. "

3918.10.2009 19:12

Raportoi moderaattorille ominaisuus ei taida toimia.

Jos koittaa ilmoittaa epäasiallisesta kysymyksestä, tai vastauksesta, antaa sivu vain "no question or answers found" tekstin.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto