AfterDawn: IT-alan uutiset

AEPOC: Piraattipuolueet aivopesevät nuoria

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 23.7.2009 15:17 Kommentteja (29)

AEPOC: Piraattipuolueet aivopesevät nuoria Ruotsin Piraattipuolueen (Piratpartiet) saama paikka Euroopan parlamentista ei ole ollut kaikkien tahojen mieleen, ja nyt myös TV-jättejä sekä telekommunikaatioalaa edustava AEPOC (Association Européenne pour la Protection des Œuvres et services Cryptés) on julkaissut oman tulikivenkatkuisen tiedotteensa piraatti-ideologiaa tukevien puolueiden toimista.
AEPOC:in mukaan Ruotsin Piraattipuolueen saama asema osoittaa sen, että EU:n ja sen jäsenmaiden pitäisi tehdä selväksi niiden asema taistelussa piratismia vastaan. AEPOC:ia johtava Jean Grenier sanoi järjestön tiedotteessa, että hallitusten ja Euroopan komission pitäisi herätä viimeistään nyt taistelemaan piratismia ja sen aiheuttamia ongelmia vastaan.

Grenieriltä ei heru sympatiaa Ruotsin Piraattipuolueelle, joka sai AEPOC:in tiedotteen mukaan reilusti sympatiaääniä The Pirate Bayn ylläpitäjien keväisen tuomion myötä. Grenierin mielestä piratismi ei ole urheilua, vaan se on varkautta, jonka takia nuoria ei pitäisi kannustaa kyseiseen toimintaan. Grenier sanoo, etteivät nuoret osaa enää erottaa näitä asioita, jonka johdosta piraattipuolueiden kannatus on noussut. Grenierin mukaan piraattipuolueet välittävät hyväuskoisille nuorille romantisoidun kuvan piratismista, vaikka todellisuudessa kyse on rikollisesta toiminnasta.

AEPOC:in jäseniä ovat mm. BSkyB, Canal+, Motorola ja Philips.

Edellinen Seuraava  

29 kommenttia

123.7.2009 15:33

Jokaisella on oikeus olla oma mielipide.Sen takia ei kannata kuunnella tuollaisia.Kuka ikinä muka olisi sanonut piratismiä urheiluksi?

223.7.2009 15:53

Nuoret eivät erota piratismia urheilusta. Välittävät nuorille romantisoidun kuvan piratismista.

Mistä ne oikeen repii näitä lauseita?

323.7.2009 15:59

Internet-selailukin on äärimmäistä urheilua.

423.7.2009 16:17

Niinpä niin, piraattipuoluehan se on joka aivopesee... Siihen puolueeseen liittyy ja sitä tukee asiaan uskovat ihmiset joihin media mafian aivopesu ei ole toiminu.

523.7.2009 16:25

Hätä alkaa olla suurta kun nuoretkin alkavat järjestäytyä ja saamaan sanomaansa perille.Ja kun ne vielä osaavat puhua asiaa ja tuoda julki faktoja vanhat plösöt ovat peloissaan.Voi kunpa nuoret olisivat suomessakin aktiivisia eikä lippalakki vinossa nenää kaivavia mummonpotkijoita ;)

623.7.2009 16:33

vähän yliampuvasti kirjotettu raportti mut paljon siinä on oikeetakin.

jos nyt suomenkin pp äänestäjät/kannattajakortin kirjottaneet kattelis sitä puolueohjelmaa ni ni..
no en jaksa ruveta paasaamaan

723.7.2009 16:42

Eihän piraattipuolueet kannusta ihmisiä harrastamaan laittomuuksia verkossa, vaan he pyrkivät edistämään sananvapautta ja lopettamaan nämä järjettömät metsästykset lataajia ja jakajia kohtaan, eli he mielestäni juuri pyrkivät edistämään asiaa että ihmiset eivät lataisi laittomasti kaikkea.

En tiedä onko itselläni väärä kuva piraattipuolueesta tai onko AEPOC päättäjillä väärää tietoa, ilmeisesti nimi hämää?

823.7.2009 16:50
WumWum
Inactive

Eihän se näin ole, että piraattipuolueet aivopesisivät kansalaisia.
Tekijänoikeusjärjestöt ovat toimineet kyseenalaisesti ja piraattipuolue on tullut auttamaan kansalaisia heidän oikeuksissaan. On selvää, että Suomessa kuten ei muuallakaan maailmassa ole lainsäädäntö 2000-luvun digiaikaa vastaava. Nykyiset puolueet ovat vanhoillisia, jotka pyrkivät siirtämään arkielämän toimintatavat suoraan internet maailmaan. Se ei ole toimivaa. Piraattipuolue auttaa tässä ja on tervetullut minun puolestani.

923.7.2009 16:58

Ihan sama oikeus on piraattipuolueilla olla olemassa kuin Hollannin pedofiilipuolueella. Jos tarpeeksi moni ihminen niin tahtoo niin (edustuksellisessa) demokratiassa pitää voida menestyksekkäästi ajaa vaikka uutta holocaustia.

Demokratian idea kuitenkin on, että ihmiset päättävät mitä valtio tekee.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23.7.2009 @ 16:59

1023.7.2009 17:27

Paaaaska puhetta sanon minä... Ainoat ketkä aivopesee nuoria on valtio, teosto mafia ja muut kukkahattupelle järjestöt!!

1123.7.2009 17:35
masa92
Inactive

Hyvin on se aivopesu uponnut ainakin ylempiin kommentoijiin :DD

1223.7.2009 18:15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ddarud:
Internet-selailukin on äärimmäistä urheilua.

Rulaa pyörittävälle keskisormelle :-p. Joskus kyllä ihmettelen että ajatteleeko nämä päättäjät ensin vai ovatko nämä lauseet/sanomiset vain inspiraation tuotetta? Niin eivät päättäjät ajattele mitään muuta kuin omaa napaansa, muusta viis.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23.7.2009 @ 18:15

1323.7.2009 18:59

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ddarud:
Internet-selailukin on äärimmäistä urheilua.

Rulaa pyörittävälle keskisormelle :-p. Joskus kyllä ihmettelen että ajatteleeko nämä päättäjät ensin vai ovatko nämä lauseet/sanomiset vain inspiraation tuotetta? Niin eivät päättäjät ajattele mitään muuta kuin omaa napaansa, muusta viis.
Uskon, että niillä ei oo mitään muuta tekemistä kuin säädellä jotain järjettömiä lakeja. EU:n päättäjät eivät kyllä yhtään katso mitä säätävät vaan säätävät oman napansa parhaaksi.

Kuten Klamydian laulaja on kommentoinut:
"Jos EU ei kiellä reiättömiä makaroneja tänään, niin ne tekee sen huomenna"

1423.7.2009 21:37

Käytännössä APEOCilla ei ole varaa puhua "aivopesusta", sillä heidän välineillä sitä tehdään hyvin paljon suuremmassa mittakaavassa kuin piraattiliittojen pojat: APOEC:n jäsenet ylläpitävät ja kehittävät "aivopesuissa" käytettäviä apuvälineitä - täysin tietoisesti siitä, että medioilla on valtava vaikutus ihmisiin. Jos APOEC haluaa "aivopesun" loppuvan, he voivat lopettaa oman toimintansa: Ei välineitä - Ei viestejä - Ei "aivopesua".

Jos alkaa tuo APOEC/TEOSTO/RIAA/MPAA tekopyhyys ja kaksinaamaisuus nakertamaan niin aina voi tehdä oman ratkaisun: television katselua voi vähentää, radion kuuntelua voi vähentää, musiikin kuuntelua (ja imuttamista) voi vähentää, leffojen tuijotusta (ja lataamista) voi vähentää - helppoahan tuo ei ole mutta ei siihen kuole.

Lainaus:
Demokratian idea kuitenkin on, että ihmiset päättävät mitä valtio tekee.
on tainut demokratia-aivopesu on kyllä nyt upota kuin kuuma veitsi voihin.. ideana kaunis mutta kuten hyvin usein, käytäntö ja todellisuus ei vastaa näitä mielikuvia.

Ihmiset voivat päättää ketä äänestävät, ihmiset eivät suoranaisesti päätä sitä mitä eduskunta tekee. Suomessa kun on kyse suhteellisesta vaalitavasta, niin silloin voi tapahtua vaikka sellaista, että paljon ääniä saanut ei pääse koska on pienen puolueen ehdokas. Eniten ääniä saaneiden puolueiden edustajat valitaan hallitukseen ja hallitus tekee päätökset.

1523.7.2009 21:53
WumWum
Inactive

Lainaus:
paljon ääniä saanut ei pääse koska on pienen puolueen ehdokas
Siksipä puolueet pitäisi lakkauttaa, jotta jokainen edustaja pääsisi paremmin kuulumaan. Nyt päätöksiin vaikuttaa puolueen mielipide liikaa.

mut se siitä politikoinnista.. pois se minusta.
------------------------------------------------------------

http://en.wikipedia.org/wiki/AEPOC

joku voisi tonne wikipediaan kirjoittaa nohevan kuvauksen AEPOC:in toiminnasta...kun on niin pikkujärjestö, että edes wikipedia ole sitä vielä noteerannut.

1623.7.2009 21:59

Eihän se mitään laitonta oo jos oman mielipiteen esittää ja sillä mennään päättäviin elimiin, niin kansa on puhunut. Jos kansa saa enemmistön parlamenttiin ja lait muutetaan toisenlaisiksi niin se on laillista.
Kyllähän mun mielestä on laitonta kans että globaalit suur yritykset kyykyttää köyhiä maita, mutta ei se lainsäädännössä laitonta ole, se on "vastuullista markkinataloutta" hommat hoidetaan siellä missä ne edukkaimmin tehdään, vaikka vähän riistettäiskin laillistahan se on.

1723.7.2009 22:01

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ddarud:
Internet-selailukin on äärimmäistä urheilua.
Pitäsikö toikin sitten olympialaisiin pistää :D.

Mutta ihan asiaakin tuossa teksissä on, vaikka tilanne on kokonaan itse aiheutettua erilaisten kopioinnin estojen takia.

1824.7.2009 0:02

Mutta ihan asiaakin tuossa teksissä on, vaikka tilanne on kokonaan itse aiheutettua erilaisten kopioinnin estojen takia.


Aivan mahtava lause... Hehhehhehhehehhehhee!
Tähän oli pakko kommentoida. Näin se piratismi on ajateltu.
Perkeleen suojaukset pitäisi kieltää lailla. Lataaminen on oikeus. Hehhehehehehhehee

1924.7.2009 0:14

Oletteko huomannut, että nykyinen lainsäädäntö melkein kannustaa mielumminkin varastamaan cd:n kaupasta kun warettamaan ?

2024.7.2009 2:12

Ongelmahan on pitkälti puolueen nimessä, sillä mediassa yms. usein yleistetään helposti tuntematta asiaa: PIRAATTIpuolue = piratismi. Todellisuudessa puolueellahan on melko vähän tekemistä varsinaisen piratismin kanssa...

...ja kuten aikaisemmin oli kommentoitu, jos ihmiset viitsisivät lukea ne puolueohjelmat, moni olisi jättänyt sen kannattajakortin ainakin Suomessa allekirjoittamatta. Ohjelma kun sisältää monia sellaisia kohtia joiten rinnalla hippiaatekin näyttää järkevältä. Vaikka toki vasta kärjistämällä voidaan herättää keskustelua.

PS. Kannatan puolueen toimintaa siltä osin kun se vastustaa mediajättien epätoivoisia pyrkimyksiä säilyttää asemansa muuttamatta liiketoimintatapoja tälle vuosituhannelle. (Kopiosuojaukset, taiteen ja tiedon levitys yms.) Lyhyesti sanottuna yksittäisen pienen ja mitättömän kuluttajan oikeuksien puolustaminen tässä karussa ja armottomassa maailmassa. :) ...mutta ei nyt sentään äärimmäisyyksiin asti.

EDIT: PSS. Siinä teille äärimmäistä urheilua: http://www.youtube.com/watch?v=phOjmGxK5EQ ;)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.7.2009 @ 02:16

2124.7.2009 5:57

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teosto:

jos nyt suomenkin pp äänestäjät/kannattajakortin kirjottaneet kattelis sitä puolueohjelmaa ni ni..
no en jaksa ruveta paasaamaan
Sama mieltä ja asia menee entisestään hauskemmaksi, kun hieman seuraa sitä niiden foorumia.

2224.7.2009 5:57

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teosto:

jos nyt suomenkin pp äänestäjät/kannattajakortin kirjottaneet kattelis sitä puolueohjelmaa ni ni..
no en jaksa ruveta paasaamaan
Sama mieltä ja asia menee entisestään hauskemmaksi, kun hieman seuraa sitä niiden foorumia.

EDIT: Mites hitossa voi tulla kahteen kertaan viesti vaikkei paina kuin kerran "Lähetä-nappia"?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.7.2009 @ 06:02

2324.7.2009 7:37

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Elmokki:
Demokratian idea kuitenkin on, että ihmiset päättävät mitä valtio tekee.
Diktatuuri on ainoa toimiva demokratia.

Aivan kuten Ysf kirjoitti, on toiveajattelua luulla äänestämäsi ehdokkaan ajavan asioita joita vaalilupauksina antoi. Kyllä puoluekuri silottaa pahimmatkin poukkoilijat.

2424.7.2009 13:40

Tämähän on sama kuin verrattaisiin että vasemmistoliitto yllyttää kommunismiin ja perus suomalaiset natsismiin?

2524.7.2009 16:15

Jos piraattipuolueet yms. populismiin taipuvaiset liikkeet saavat ihmiset ajattelemaan enemmän omilla aivoillaan, niin hyvästä ne ovat. Mitä enemmän politiikka kiinnostaa kansaa, sen parempaa politiikkaa tullaan tekemään.


Maailmassa on vikana se, että tyhmät ihmiset ovat niin varmoja kaikesta - ja älykkäät niin epävarmoja.

Bertrand Russell

2624.7.2009 16:20

Olen sitä mieltä että ennemmin piraatti kuin mafian kiristettävä.

Tiedote on täyttä paskaa ja sille voisi tarjota shift+del yhdistelmää.

2724.7.2009 16:26

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ddarud:
Internet-selailukin on äärimmäistä urheilua.

Rulaa pyörittävälle keskisormelle :-p. Joskus kyllä ihmettelen että ajatteleeko nämä päättäjät ensin vai ovatko nämä lauseet/sanomiset vain inspiraation tuotetta? Niin eivät päättäjät ajattele mitään muuta kuin omaa napaansa, muusta viis.
Ne vaan asettelee niitä sanoja peräkkäin niin pitkään että ne alkaa rimmaamaan päättäjän oman nimen kanssa, jos eivät itse jaksa niin sitten laitetaan avustaja tekemään sitä ja verrataan vain mikä kuulostaa omasta mielestä parhaalta runollisessa mielessä.

Lopuksi juodaan kansan (tai milloin kenenkin) piikkiin kalleinta viiniä ja syödään hanhenmaksapalleroita.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.7.2009 @ 16:28

2826.7.2009 20:29

"AEPOC:in jäseniä ovat mm. BSkyB, Canal+, Motorola ja Philips" - Siis boikottiin kaikki kuten Sony ja Samsung jo ovat ... ja miksi Samsung?

Tämä menee off-topic, mutta menköön nyt tämän kerran ;-)

1. Eräs sen lcd-näyttö on käyttöohjeensa mukaan niin turvallinen kun sen dvi-liitäntä on suojattu hdcp:llä jotta voit huoletta siirtää signaalin tietokoneen dvi-liitännästä näytölle - Kuvaa ei tullut ollenkaan, vaikka esim. Acer, Fujitsu ka Video Seven toimivat moitteetta samassa koneessa ja samalla itsekuvatulla Virtual-Dubissa toistetulla avi-pätkällä ... aika vedätystä tuo Samsungin "turvallisuus", mutta näin sitä suurta harmaata massaa yritetään puolitotuuksilla ohjailla ...

2. Eräs Samsungin digi-boksi hukkaa kerran viikossa kaikki tallennetut kanavansa muistista ja uskokaa tai älkää, tämä tapahtuu vain jos ko. laitteeseen tekee ajastettuja nauhoituksia ... minä en meinannut itsekään uskoa mutta nyt noin puolen vuoden testauksen jälkeen alkaa olla pakko uskoa; siis kun ei tee ajastuksia niin kanavat säilyvät ja heti kun tekee ajastujsen niin se on viikko ja kone on käynyt huollossa ... ei vain löydy vikaa joten olisi ns. dokumentoimaton ominaisuus a'la MS ...

2914.8.2009 13:56

Lainaus:
Grenierin mukaan piraattipuolueet välittävät hyväuskoisille nuorille romantisoidun kuvan piratismista, vaikka todellisuudessa kyse on rikollisesta toiminnasta.

Kaikki varmasti tajuavat että kyse on rikollisesta toiminnasta. Ongelma onkin se, miksi kyseinen toiminta on rikollista?
Niin kauan kuin P2P verkot tarjoavat parempia palveluita kuin maksulliset kanavat, olen yksi piraateista.
Jos esim. elokuvasta maksaa sen 20€ niin kyllä sillä hinnalla saisi luvan käyttää kaikkea levyllä esiintyvää materiaalia omaan ja perheen viihdekäyttöön, YouTube-filmeihin ym. Siis mielestäni sillä pitäisi saada tehdä ihan mitä vain, kunhan mainitsee kuka on tuotteen alkuperäinen tekijä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
1 kommentti
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
1 kommentti
Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä (18.7.2018 16:33)
Euroopan komission on määrännyt Googlelle 4,34 miljardin euron sakon yhtiön hakukoneen määräävää markkina-asemaa vahvistavien laittomien käytäntöjen vuoksi. Käytännössä kyse on siitä, että Google ....
2 kommenttia
Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita (18.7.2018 06:48)
Spotify on tehnyt Android- ja iOS-sovelluksiinsa viimeisten viikkojen aikana pienen muutoksen, mutta se helpottaa monen kuuntelijan elämää ratkaisevasti. Ainakin arjessa on yksi ensimmäisen ....
1 kommentti
Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää (18.7.2018 06:30)
Seuraavien sukupolvien VR-lasien käyttömukavuus voi olla täysin toista luokkaa kuin nykyään, sillä VirtualLink-konsortio on esitellyt uuden USB-C-liitäntään pohjautuvan standardin, joka mahdollistaa ....

Uutisarkisto