AfterDawn: IT-alan uutiset

Viestintäministeri: Nykyiset digilähetykset jatkuvat vuoteen 2020 saakka

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 9.7.2009 23:38 Kommentteja (31)

Viestintäministeri: Nykyiset digilähetykset jatkuvat vuoteen 2020 saakka Vanhusten pelottelu "pian" alkavilla teräväpiirtolähetyksillä on monien nuorten mielestä hauskaa puuhaa, mutta antenniverkossa teräväpiirtopakko näyttää olevan vielä kaukainen haave ainakin jos asiaa kysytään viestintäministeri Suvi Lindéniltä.
Lindén kertoi Länsi-Savo-lehdelle, että hän uskoo nykyisten digitaalisten kanavien katoavan arvioitua hitaammin, ja Lindénin arvion mukaan antenniverkossa on ainoastaan teräväpiirtokanavia vasta vuonna 2020.

Monet muut tahot ovat ennakoineet nykyisten digikanavien sulkeutuvan vuoden 2016 lopulla, mutta Lindén ei usko näin tapahtuvan. "En usko, että meillä on valmiutta vielä 2016 siirtyä teräväpiirtolähetyksiin" kommentoi Lindén tilannetta Länsi-Savolle. Täten nykyiset antenniverkon digiboksit tulisivat olemaan käyttökelpoisia vielä kymmenen vuoden ajan. "Tästä ei kannata huolestua. Kenenkään ei tarvitse ostaa uutta boksia seuraavaan kymmeneen vuoteen, jos ei itse halua" sanoi Lindén.

Lindénin mukaan kuluttajien osalta siirtyminen teräväpiirtolähetyksiin tapahtuu kysynnän ja tarjonnan lakien lisäksi nykyisen elektroniikan lyhyen elinkaaren tuoman vaihtovälin johdosta, joten vuonna 2020 monilla kuluttajilta löytyvät laitteet jo valmiina. "Siinä vaiheessa suomalaisilla on jo uudet televisiot. Tänä päivänä puhutaan selvästi alle kymmenestä vuodesta televisioiden kestoiässä" kommentoi Lindén.

Lindén pitää siirtymää teräväpiirtolähetyksiin samankaltaisena kuin mitä siirtymä oli mustavalkoisista TV-lähetyksistä värillisiin ohjelmiin. "Mustavalkoisten lähetysten rinnalla tuli koko ajan värilähetyksiä, enkä edes muista, milloin me siirryimme kokonaan väritelevisiolähetyksiin" muisteli Lindén.

Värilähetysten myötä Suomessa tuli käyttöön erillinen väri-TV-lupamaksu vuonna 1969, joka korvasi mustavalkoluvan lopullisesti vasta vuonna 1996. Nähtäväksi jää, että uusiutuuko sama tapahtumaketju myös teräväpiirtolähetysten kanssa vai ehditäänkö nykyinen TV-maksu kuopata ennen uusia suunnitelmia.

Edellinen Seuraava  

31 kommenttia

110.7.2009 0:04
WumWum
Inactive

ei tähän voi muuta sanoa kuin Blogi: Mistä pätevä viestintäministeri?

mentäis nyt rinnan vaikka dvb-t2 aikaan niin kuin Iso-Britaniassa.

210.7.2009 0:10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WumWum:
ei tähän voi muuta sanoa kuin Blogi: Mistä pätevä viestintäministeri?

mentäis nyt rinnan vaikka dvb-t2 aikaan niin kuin Iso-Britaniassa.
Täysin (100%) samaa mieltä WumWumin kanssa.


Jääkööt vanhukset vaikka kokonaan ilman telkkaria...

310.7.2009 0:46

Lainaus:
...jos asiaa kysytään viestintäministeri Suvi Lindéniltä
Joskus vain tuntuu, että olisi parempi jos ei kysyttäisi.

Lainaus:
"Siinä vaiheessa suomalaisilla on jo uudet televisiot. "

Miten tämä liittyy asiaan?

Toisaalta: Televisiot kehittyvät, infrastruktuuri ottaa takapakkia lindenin takia.

Lainaus:
Nähtäväksi jää, että uusiutuuko sama tapahtumaketju myös teräväpiirtolähetysten kanssa vai ehditäänkö nykyinen TV-maksu kuopata ennen uusia suunnitelmia.


Hyvä idea! Pistetääs vielä teräväpiirto -vero mediamaksun päälle.

Lainaus:
Monet muut tahot ovat ennakoineet nykyisten digikanavien sulkeutuvan vuoden 2016 lopulla, mutta Lindén ei usko näin tapahtuvan. "En usko, että meillä on valmiutta vielä 2016 siirtyä teräväpiirtolähetyksiin"
On meillä, kun laitetaan suvi viralta pois.

Lainaus:
"Tästä ei kannata huolestua. Kenenkään ei tarvitse ostaa uutta boksia seuraavaan kymmeneen vuoteen, jos ei itse halua" sanoi Lindén.


Ja niin sitä ihmetellään, kun kaikki warettavat teräväpiirto elokuvia ja -sarjoja..

Jäikö yhtään kohtaa kritisoimatta? - Ei.

Onko kansa samaa mieltä(?)

410.7.2009 1:03

Lainaus:

Onko kansa samaa mieltä(?)
Lindenin kanssa? *köh* en usko että tulee olemaan.

Hyvin kritisoitu aihealueita =)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.7.2009 @ 01:15

510.7.2009 2:01

Ei mun mielestäni nykyisistä DVB-T1 -lähetyksistä tarvitse kokonaan luopua välttämättä "ikinä", jos se nyt niin arka asia on...

Täyden palvelun tarjontaan kaista ei kyllä taida riittää sekä teräväpiirtona että vanhassa formaatissa, joten pikku hiljaa olisi näitä vanhoja kanavanippuja lienee syytä availla teräväpiirron tarpeisiin.

Mutta kunhan nyt hemmetti edes aloittaisivat ne teräväpiirtolähetykset joskus, prkl. Näillä näkymin saadaan vielä ainakin vuosi odottaa? Eikä olla jäljessä esim. USA:ta kuin vasta 14 vuotta. No, tekniikka on toki kehittyneempi, mutta hitonko väliä, kun USA:ssa tuntuu vastaavasti pätevän eri luonnonlait kuin meillä ja kaistaa on tarjolla moninverroin, jolloin MPEG-2:kin riittää.

610.7.2009 2:05

"Lindén pitää siirtymää teräväpiirtolähetyksiin samankaltaisena kuin mitä siirtymä oli mustavalkoisista TV-lähetyksistä värillisiin ohjelmiin...enkä edes muista, milloin me siirryimme kokonaan väritelevisiolähetyksiin"

Ei näitä nyt täysin voi verrata. Kyllä ne mustavalkotelkkarit olivat ja ovat käyttökelpoisia niin kauan kuin vaan laite toimii.

Ihan järkevää kuitenkin ettei pakoteta siirtymään HD-aikaan, mutta mahdollisuus siirtyä HD-aikaan on oltava (ja sehän onkin laajenemassa huomattavasti antennijakelun myötä).

Kaapelissa (yli puolet kotitalouksista) on se suurin potentiaali tässäkin, tavaraa kun mahtuu vähän enemmän kuin ilmaan. DVB-T2 & H.264 ja 4 kanavaa/mux ihan ok. Toki sisältökin olisi hyvä olla kunnossa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.7.2009 @ 13:52

710.7.2009 2:49

Olipa terävää "kritiikkiä" nuo aikaisemmat postaukset (p.l. viljameh). Oikein vanhukset ollaan jättämässä ilman telkkaria. Ja kaikki warettavat koska ei tarvitse ostaa uutta digiboksia.

Lainaus:
Lindén pitää siirtymää teräväpiirtolähetyksiin samankaltaisena kuin mitä siirtymä oli mustavalkoisista TV-lähetyksistä värillisiin ohjelmiin. "Mustavalkoisten lähetysten rinnalla tuli koko ajan värilähetyksiä, enkä edes muista, milloin me siirryimme kokonaan väritelevisiolähetyksiin" muisteli Lindén.
:) Ja on hyvä että meillä on fiksuja ministereitä. Olisikin outoa, jos hän muistaisi jotain mitä ei ole ikinä tapahtunutkaan. Mustavalkotelkkari toimii ihan hyvin vieläkin erillisellä virittimellä. Siksihän me koodaamme videoon luman ja chroman erikseen.

810.7.2009 7:09

Mun mielestä voitais siirtyä mustavalkoiseen VHS-kuvaan takaisin. Vasta vuonna 3600 voitais ajatella HD-kuvaa, sillä silloin muualla maailmassa katsotaan jo hologrammilähetyksiä SUHD:nä. Ollaan ylpeitä siitä että suomi on kehityksen hännällä!!

910.7.2009 9:33

Meikä taas ainoana "vastarannan kiiskinä" tässä kommenttipuolella. Olen ihan tyytyväinen vaan ettei tarvitse vuosikausiin vielä ostella uusia laitteita. Nimim. "ilmaisella putkitelkkarilla pärjää ja hyvin".

1010.7.2009 10:31

Itse olen hieman skeptinen koko teräväpiirron tulemiseen TV:n muodossa. Kaapelin tai Canal Digitalin kautta HD-lähetyksiä katsoakseen haluava joutuu ostamaan joko kanavapaketin(tästä paketoinnista olisi päästävä eroon) tarjoavan yrityksen oman digiboksin, tai naittaa valmiiksi listattu boksi, jotta HD-sisältöä ei voi kopioida tietokoneelle talteen. Tämä mafiastudioiden - kuten Disneyn - vaatimuksesta.
Entäs kun YLE lopulta HD-aikaan siirtyneenä näyttää Ötökän Elämää -elokuvan? Emmekö saa edes ilmaiskanavien materiaalia siirrettyä boksin kovalevyltä "arkistokokoelmaamme".
Entä mitä tapahtuu PC:n TV-korteille? Suomi poistuu markkina-alueena? Thanks to Suvi Linden.

Luulenpa, että 2020 waretus on kasvanut 1000% ja suorat urheilulähetyksille löytyy aina striimit, nekin HD-laatua.

1110.7.2009 10:41

Mun mielestä siirtyminen ois jo todella tervetullutta. Jos ollaan kerran 14v jäljessä amerikasta:). Ja itsellä ei tarvi ostaa kait mitään kun on videotykki joka tukee teräväpiirtoa ja topfieldin 250 Gt kovalevyllä varustettu digiboksi:).

1210.7.2009 11:58

Tässä haiskahtaa vähän Lindeniltä tietämättömyyttä tai ei ole oikein perehtynyt asiaan, ilmeisesti tv kuin tv..oli sitten digi, HD tai ana...se loppu sitten on syvältä.

Itse juuri ihmettelen samaa Suvi-tytön linjat pikkuisen pokkoilevat ensin oli selvästi kallellaan HD:hen ja nyt vetää takaisin. Ja kymmenen vuotta perässä ollaan nyt "muita kehittyneitä" maita ja siis pian 20v perässä. Hienoa suomi, Linden saat potkut.

1310.7.2009 13:01

Ei kai missään maassa vielä SD-lähetyksiä ole lopetettu, joten ei siitä voi päätellä teknistä jälkeenjääneisyyttä. Tarkoitushan on lähettää HD:tä ja SD:tä rinnakkain.


KOVO tarkoittaa HARDWAREA

1410.7.2009 13:02

Meillä on näköjään sekä fiksuja ministereitä, että kommentoijia...

Suvin virhe on verrata mv-töllöjä hd-lähetyksiin, koska mv-töllöillä pystyi vastaanottamaan värilähetyksiä, mutta nykyisillä sd-virittimillä ei voi vastaanottaa hd-lähetyksiä.

Kommentoivat taas parkuvat tyhjää, kun valittavat nykyisten dvb1-sd-lähetysten jotenkin hidastavan hd-murrosta. Sd ja hd elävät ihan hyvin rinnakkain.

Sitä mukaa kun vastaanotinkanta muuntuu dvb2-hd:ksi, kaupalliset kanavat voivat siirtyä kohderyhmiensä mukana ja vähitellen vanhoja dvb1-mukseja voidaan päivittää dvb2:ksi tai sitten dvb3:ksi, joka varmasti tulee vielä ennen tuota 2020.
Luultavaa onkin, että 2020 meillä on yksi jäänne-uhf-dvb1-muksi mummoille, jotka ovat ostaneet liian kestäviä dvb1-virittimiä, vhf-dvb2-muksit ja uhf-dvb3-muksit.

1510.7.2009 14:14

Jeps, naamapalmu tuli kyllä välittömästi tänään aamulla, kun luin tuon länkkäristä. Johtavat poliitikot (tms.) kyllä jaksavat mainostaa mailmalla Suomea "teknologian edelläkävijänä", vaikka teknologian takapajulana ollaan ja pysytään tällä menolla.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WumWum:
ei tähän voi muuta sanoa kuin Blogi: Mistä pätevä viestintäministeri?
+1

Olisiko aika uudelle adressille?

1610.7.2009 14:40

Tuntuu kun nämä töllöjutut olis elämää suurempaa pohdittavaa, ei moisen kanssa tarvitse elämäänsä sekoittaa ostetaan uutta konetta ja laitetta sitämukaa kun on tarvetta ilmenee.

1710.7.2009 15:01

Jos on pakottava tarve haukkua ministereitä niin nyt se on ainakin aivan turhaa. Tässä on jo monta vuotta kansaa peloteltu aivan turhaa sillä että teräväpiirto tulee ja tekee nykyiset digiboksit käyttökelvottomiksi. Paljon aikaisemmin olisi pitänyt "arvovaltaiselta" taholta tulla näitä asiaa selventäviä tiedotuksia katkaisemaan vääriltä huhuilta kaulat. Tästä HD-hypestä kun eivät hyödy muut kuin kauppiaat jotka myyvät turhaa elektroniikka sellaisillekein ihmisille jotka eivät sitä tarvitse...

1810.7.2009 15:59

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WumWum:
ei tähän voi muuta sanoa kuin Blogi: Mistä pätevä viestintäministeri?

mentäis nyt rinnan vaikka dvb-t2 aikaan niin kuin Iso-Britaniassa.
Samat ajatukset täältäkin.Rinnalle vaan dvb-t2 ja pikkuhiljaa kun t1 laitteet poistuu markkinoilta sen voi lopettaa.Ruotsissa SVT aikoo lähettää kaikki lähetykset vain HD:nä 2010 mennessä.

Suomi "teknologian edelläkävijänä", joopa joo.
Kodinkoneliikkeet vuosia myyneet jo hd-ready töllöjä, koska teräväpiirtolähetykset alkavat aivan pian ;)

1910.7.2009 16:03

Toivon hartaasti että Lindenin kommenttien takana on ajatus siitä ettei yhteiskunta voi vaatia kansalaisilta näin lyhyellä välillä näinkin suuria investointeja television katselun mahdollistamiseen kotitaloudessa. Näin saattaa ollakin ja vaikka se hämentää niin ensimmäinen kerta kun Linden ei mielestäni saata itseään aivan naurunalaiseksi kommenteillaan.

2010.7.2009 16:35

Poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.11.2009 @ 00:43

2110.7.2009 16:36

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Quiote:
Toivon hartaasti että Lindenin kommenttien takana on ajatus siitä ettei yhteiskunta voi vaatia kansalaisilta näin lyhyellä välillä näinkin suuria investointeja television katselun mahdollistamiseen kotitaloudessa. Näin saattaa ollakin ja vaikka se hämentää niin ensimmäinen kerta kun Linden ei mielestäni saata itseään aivan naurunalaiseksi kommenteillaan.
Niin tuo on kyllä oikeastaan ainoa asia jonka voit rivienvälistä lukea..toivottavasti edes seuraava viestintäministeri olisi ajan tasalla.

2210.7.2009 17:09

Sama se minusta on tuleeko se lähetys missä muodossa kunhan siitä selvän saa. Myönnetään, olen verranut esim. DVD:n ja Blueray:n eroa ja sitähän on, mutten silti "osaa" kaivata kotiin moista.

Nämäkin on niin mielipideasioita, että eiköhän jokainen oo jollain tasolla oikeassa?

2311.7.2009 4:38

HD on kiva mutta niin kauan kuin siitä joutuu maksamaan kuukausimaksua johonkin suuntaan, meidän tv:stä katsellaa tavallisia lähetyksia. Mietin vain että paljonkohan mediamaksua korotetaan kun yle alkaa (väkisin) lähettämään meille hd kuvaa. Itse pärjäisin mtv3 ja nelosen (+sub/jim) tarjonnalla. Toivotaan että edellä mainitut siirtyvät hd aikaan aiemmin kuin yle niin voin ostaa boxin. Muutoin odotan vaikka maailman tappiin.

Ja kyllä minun puolestani niitä voi lähettää rinnan vaikka heti. Kai siellä nyt jossain on sen verran vapaita taajuuksia ettei tarvitse odottaa kuten että analogiset loppui että vapautui tilaa uusille jutuille. Muutoinkin tungetaan kuvanlaadun kustannuksella liikaa tavaraa samaan nippuun tällä hetkellä. Ehkä rinnakkaislähetyksien aikana voi käydä myös näin, ei tiiä..

2411.7.2009 9:37

Omaa hautaansa Linden tässä kaivaa kun menee lupailemaan asioita joita ei kuitenkaan yksinään pysty toteuttamaan. Jos yleinen mielipide jossain välissä alkaa olla teräväpiirtolähetysten puolella, siinä tuskin auttaa vaikka Linden kuinka lupailisi toista.

2511.7.2009 10:23

Ei kai poliitikko omaa hautaansa kaiva toteuttamalla yleistä mielipidettä?


KOVO tarkoittaa HARDWAREA

2611.7.2009 21:21

Linden saa haistaa v*tut ja työntäkää ne dvb-t2:set ja muut antennivirhepalikkap*skat p*rsuuksiinne (en tiedä mitkä kirosanat ovat sallittuja täällä). Jospa kerranki oltas muita maita edellä. Harava katolla on jo niin vanha systeemi, ettei sillä kannata yhtään mitään lähettää tai vastaanottaa. Olen toistanut tätä jo useampaankin otteeseen, mutta ainoa ja paras tapa toteuttaa tälläiset lähetykset on tykittää ne netin kautta striiminä tai muuna palveluna.

Jos vedetään joka tontin vierestä vähä valokaapelia, niin saadaan joka mökkiin kunnon laajakaista ja semmosta teräväpiirtoo kuin vaan halutaan. Koodekkit voi päivitellä netistä sitä mukkaa kun lähetykset paranee 720p:stä 1080p:een ja 3d:hen, ei enää tarvi ostaa ikinä uutta digipoksia. Sanoisin, että jos lama menee nopeesti ohi ja tartutaan heti toimeen, niin 5-7 vuodessa ollaan valmiita.

Tosin television katselu esimerkiksi asuntovaunussa tulee olemaan hieman erilaista. Langattomalla netillä kun ei päästä samoihin lukemiin, mutta kyllä sielläkin voidaan katsella, jos tarjotaan hieman heikompia kuvanlaatuja.

2712.7.2009 22:44

Ei se ole kuule helppoa ostaa jatkuvasti laitteita jatkuvasti. Ajatelkaa kuinka paljon resursseja 5 miljooman ihmisen televisioiden ja digiboxien uusiminen kuluttaa? On se parempi maksaa valmiista teknologiasta kuin tekniikasta joka keskeneräinen. Ei se laajakaista ole joka taloudessa saatika siitä että laitteiston ohjelmiston päivitys onnistuisi jokaiselta.
Tässä olen Suvin kanssa samaa mieltä ei siihen t2 kannata rynnätä suin päin varsinkaan kun emme ole mikään iso markkinalaue.

2818.7.2009 10:12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ropelli90:
Olen toistanut tätä jo useampaankin otteeseen, mutta ainoa ja paras tapa toteuttaa tälläiset lähetykset on tykittää ne netin kautta striiminä tai muuna palveluna.

Ei ole. Edelleenkään kaikki eivät asu jossain Helsingissä, jossa varmaan 100 Mbit/s -yhtyedet ovatkin kaikkien saatavilla. Omalla kotiseudulla jopa 2 Mbit/s on silkkaa luksusta. Sellaiseen kaistaan ei mahdu edes yhtä ainutta SD-kanavaa! Turha edes haihatella, että sellaiseen kaistaan mahtuisi kokonainen SD-nippu tai kokonainen HD-nippu, tai kaikki kaksi HD-nippua!

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ropelli90:

Jos vedetään joka tontin vierestä vähä valokaapelia, niin saadaan joka mökkiin kunnon laajakaista ja semmosta teräväpiirtoo kuin vaan halutaan. Koodekkit voi päivitellä netistä sitä mukkaa kun lähetykset paranee 720p:stä 1080p:een ja 3d:hen, ei enää tarvi ostaa ikinä uutta digipoksia. Sanoisin, että jos lama menee nopeesti ohi ja tartutaan heti toimeen, niin 5-7 vuodessa ollaan valmiita.

Niinpä: Jos.

Entäs, jos haluaa mennä katselemaan digi-telkkaria keskelle suota? Matka-TV toiminee sielläkin, mutta valokuitu-TV ei, koska ei kukaan vedä sitä kuitua suolle.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ropelli90:

Tosin television katselu esimerkiksi asuntovaunussa tulee olemaan hieman erilaista. Langattomalla netillä kun ei päästä samoihin lukemiin, mutta kyllä sielläkin voidaan katsella, jos tarjotaan hieman heikompia kuvanlaatuja.
Niinpä, ja samaa logiikkaa varmasti käytetään maaseutujen valokuitu-TV:ssä. Joka taloonhan sitä kuitua ei vedetä. Muistaakseni maksimietäisyys kuituun tulee olemaan noin 5 kilometriä. Eli nopeudet jäävät hyvinkin jälleen kerran sille 2 Mbit/s -tasolle. Mielestäsi on siis oikein, että maaseutulaiset joutuvat katselemaan sitä "hieman heikompaa kuvanlaatua"?

2918.7.2009 10:48

Laskelmieni mukaan kaikki SD-niput ja kaksi HD-nippua vievät kaistaa yhteensä noin 160 Mbit/s. Tähän, kun jätetään vielä hieman laajennusvaraa, niin havaitaan, että IPTV vaatiikin vähintään 200 Mbit/s -nettiyhteyden. Onnea yritykselle tuoda 200 Mbit/s -valokuitu joka taloon ja torppaan (myös maaseutujen syrjäseudulle) seuraavan vuoden kuluessa (DVB-T2 starttaa jo ensi vuonna).

3020.7.2009 20:49

Aika harva varmaan kaikkia kanavia samaan aikaan katsoo/tallentaa. Edes maaseudulla. Joten eiköhän vähän vaatimattomampikin kaista riittäne.


KOVO tarkoittaa HARDWAREA

3120.7.2009 23:30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WillKane:
Aika harva varmaan kaikkia kanavia samaan aikaan katsoo/tallentaa. Edes maaseudulla. Joten eiköhän vähän vaatimattomampikin kaista riittäne.
Jooh, mutta antenniverkon kautta pysytyn tallentamaan kaikki niput, jos jokaista nippua kohden on oma virittimensä. Miksi haluatte väkisin pilata minun digi-tv-katselunautintoani rajoittamalla katseltavien kanavien määrää?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla (19.7.2018 18:25)
HMD Global on esitellyt Kiinan markkinoille Nokia X5 -älypuhelimen, jolla pyritään vetoamaan tyylikästä ja edullista puhelinta etsivään kansanosaan. Nokai X5:n muotoilussa noudatetaan aiemmin ....
3 kommenttia
Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi (19.7.2018 18:13)
Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai tuntuu olevan hyvin järkyttynyt Euroopan komission eilen julkistamasta 4,3 miljardin euron sakosta. Komission mukaan Google on käyttänyt määräävää markkina-asemaa ....
9 kommenttia
Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä (19.7.2018 18:08)
Yhdysvaltalainen lasivalmistaja Corning on ottanut uuden harppauksen älypuhelimien näyttöjen suojana käytettävissä Gorilla Glass -lasien kehityksessä. Yhtiö on esitellyt seuraajan nykyisissä ....
Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
5 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia

Uutisarkisto