AfterDawn: IT-alan uutiset

Luvattoman musiikin jakaminen maksoi 2,4 miljoonaa euroa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 23.6.2009 12:43 Kommentteja (3)

Luvattoman musiikin jakaminen maksoi 2,4 miljoonaa euroa Tekijänoikeuksien rikkominen internetin avulla on jälleen osoittautunut kalliiksi virheeksi, kun Milanon oikeuslaitos määräsi Italiassa musiikkisivustoja pyörittäneet tahot menettämään 2,4 miljoonan euron edestä omaisuutta.
Kyseinen omaisuus jäädytettiin yleisen syyttäjän toimesta vuonna 2003, jolloin Italian poliisi tutki yhdessä piratismia vastaan taistelevan FPM-järjestön kanssa eräiden musiikkisivustojen toimintaa. Tuolloin epäiltiin, että nämä musiikkisivustot olivat jaelleet luvatta eteenpäin tekijänoikeudella suojattua musiikkia ja 54 ihmistä haastettiin näiden syytösten perusteella oikeuteen.

Tapauksen käsittely oikeudessa venyi kuitenkin odotettua pidemmäksi, joten epäiltyjen tekemät rikokset ehtivät vanhentua ja täten kyseisiä henkilöitä ei tuomittu koskaan rikoksistaan.

Rikoksien vanhentuminen ei kuitenkaan pelastanut syytettyjä aivan kaikilta rangaistuksilta, sillä oikeuslaitoksen mielestä he olivat syyllisiä, jonka takia he eivät saa takaisin jäädytettyä omaisuutta tai sivustojen pyörittämiseen käytettyjä tietokoneita, jotka on määrätty tuhottaviksi, koska ne olivat rikoksentekovälineitä.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

123.6.2009 13:25

Siis

Rikos vanheni, ei tuomiota, ei mitään, mutta ihan muuten vaan tuhotaan 2,4 miljoonan euron edestä omaisuutta. Vuoden 2003 palvelimet sun muut tuskin ovat kovassa arvossa, mutta on tässä nyt jotenkin mätä maku koko tuomiossa.

224.6.2009 13:34

Ahaa, nyt ymmärrän miksi €u moitti suomeakin liian pitkistä oikeuskäsittelyistä. Yleisin rangaistushan on sakko, kyllähän joku silläkin tienaa. Kukahan.... Tässä tapauksessa "Kukahan" ei saanut rahaa, joten tuhotaan toisten omaisuutta sitten. Tulee ihan mieleen Clawfingerin video, missä pikkukakara huutaa: "Tee niinku mää sanon"...

327.6.2009 2:30
Hybridi
Inactive

Höpö höpö, tuhota nyt hyviä laitteita turhan takia, kyllä minulle kelpaisi... ;)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Päivän diili: SSD-levyjä superhalvalla - 120GB 21 eurolla, 240GB 35 eurolla, 480GB, 960GB, ... Päivän diili: SSD-levyjä superhalvalla - 120GB 21 eurolla, 240GB 35 eurolla, 480GB, 960GB, ... (19.1.2019 11:50)
Vanhemmalle läppärille tai pöytäkoneelle saa kummasti lisää käyttövuosia, kun vaihtaa tietokoneen kovalevyn tilalle SSD-levyn. Jopa hitaimmatkin SSD-levyt päivittävät käytännössä kaikki kovalevyt ....
Tässä se on – Samsungin Galaxy S10 -mallisto Tässä se on – Samsungin Galaxy S10 -mallisto (19.1.2019 11:05)
Älypuhelinmerkkien yllätyksiä jo vuosia murskannut Evan Blass (@evleaks) on iskenyt jälleen julkaisemalla lehdistökuvan Samsungin Galaxy S10 -mallistosta. Kuten on jo vähän aikaa ollut puhetta, ....
3 kommenttia
Spotify julkaisee tänä vuonna oman soittimen – Yhtiön ensimmäinen laitejulkaisu Spotify julkaisee tänä vuonna oman soittimen – Yhtiön ensimmäinen laitejulkaisu (19.1.2019 10:34)
Suoratoistopalvelu Spotify on kokeilemassa mahdollisuuksiaan laitemarkkinoilla, kertoo brittiläinen talousjulkaisu Financial Times. Myöhemmin tänä vuonna ruotsalaisyhtiö aikoo nimittäin esitellä ....
Microsoft: Windows 10 Mobile on kuollut, vaihtakaa Androidiin tai iPhoneen Microsoft: Windows 10 Mobile on kuollut, vaihtakaa Androidiin tai iPhoneen (18.1.2019 21:36)
Microsoft on virallisesti kuopannut myös Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmän ja kehottaa käyttäjiä vaihtamaan muihin käyttöjärjestelmiin ennen tuen loppumista joulukuussa 2019.
10 kommenttia
Microsoft luovutti Cortanan kanssa? Ei kilpaile Alexaa vastaan Microsoft luovutti Cortanan kanssa? Ei kilpaile Alexaa vastaan (18.1.2019 14:29)
Kerroimme aiemmin tällä viikolla Microsoftin aikomuksesta erottaa Windows 10:n hakupalkki ja Cortana toisistaan. Ohjelmistojätti näyttää uudistavan Cortanan ympärille rakennettavaa liiketoimintastrategiaa ....

Uutisarkisto