AfterDawn: IT-alan uutiset

AACS:n analogirajoitukset käyttöön vuonna 2011

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 11.6.2009 22:43 Kommentteja (8)

AACS:n analogirajoitukset käyttöön vuonna 2011 Blu-ray- ja HD DVD -elokuvien kopiosuojauksena käytetyn AACS-tekniikan lisensointiehdot kokivat viime viikolla muutoksia, joiden seurauksena analogisten ulostulojen käyttö näyttää loppuvan kokonaan tulevaisuudessa.
AACS LA:n työstämien uusien lisensointiehtojen mukaan kaikkien vuoden 2011 alusta alkaen markkinoille tuotujen AACS-yhteensopivien laitteiden on annettava analogisten ulostulojen kautta ulos korkeintaan 480i- tai 576i-resoluution videota. Käytännössä tämä rajoitus vaikuttaa ainoastaan komponenttivideo-ulostuloihin, joista saa nykyään usein ulos 1080i-resoluution videota.

AACS:n analogirajoitukset eivät kuitenkaan lopu tähän, vaan vuoden 2014 alusta alkaen myytävät AACS-yhteensopivat tuotteet eivät saa enää toistaa AACS-suojattua sisältöä analogisten ulostulojen kautta. Täten esim. tulevaisuuden Blu-ray-soittimissa ei todennäköisesti nähdä lainkaan komposiitti-, S-Video-, SCART- tai komponenttivideo-ulostuloja, vaan tilalla ovat ainoastaan HDMI:n ja Displayportin tapaiset digitaaliset liitännät.

AACS tukee jo nykyisellään ICT-rajoitusta, jonka avulla kopiosuojauksia tukemattomien video-ulostulojen resoluutiota voidaan pienentää. Tällä hetkellä markkinoilla ei ole juuri ICT-rajoituksia käyttäviä elokuvia, mutta AACS:n uudet lisensointiehdot vaativat jatkossa tuotteeseen selvän merkinnän, jos siinä käytetään ICT- tai DOT-suojauksia, jotta analogisia kuvansiirtotapoja käyttävät kuluttajat voivat varautua mahdollisiin ongelmiin.

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

111.6.2009 22:50

Poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.11.2009 @ 00:38

211.6.2009 23:08

turhaan rehkii kun ei se kuitenkaan mitään estä

311.6.2009 23:36

Ja näin sitä taas huononnetaan kaupallisten tuotteiden käytettävyyttä kuluttajalle verrattuna piraattituotteisiin - piratisminvastaisen taistelun nimissä, ja ennustettavin seurauksin.

412.6.2009 0:12

Tuo menetys nyt ei suuri ole. Tuskin kovin moni haluaisikaan BluRay-leffoja Scartin kautta televisioon siirtää. Tai jos haluaisi, niin sietääkin jäädä leffat näkemättä. :)

512.6.2009 7:42

Sheesh. Pistää miettimään mitä sillä olisi saatu viimeisen 10 vuoden aikana jos kaikki kopiosuojauksiin laitettu raha olisikin sijoitettu nettikauppojen kehittämiseen, joista elokuvia voisi ladata koneelle laillisesti maksua vastaan, helposti ja fiksussa formaatissa. Kenties kopiosuojauksille ei olisi sitten edes tarvetta.

612.6.2009 11:59

Nuo suojaukset nyt on jo kierretty (AnyDVD). Heh. Ai niin, taisin rikkoa lakia kun puhuin tuollaisista.

713.6.2009 21:33

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hape:
Tuo menetys nyt ei suuri ole. Tuskin kovin moni haluaisikaan BluRay-leffoja Scartin kautta televisioon siirtää. Tai jos haluaisi, niin sietääkin jäädä leffat näkemättä. :)
Maailma on pullollaan HD-tason näyttöjä, joissa ei ole kuin VGA-liitäntä. Sillä ja komponenttiliitännällä saadaan siirrettyä HD-kuvaa ihan yhtä laadukkaasti ellei laadukkaammin kuin HDMI:llä. Pahasti ampuu TO-mafia itseään jalkaan, kun ei suostu myymään leffoja ihmisille katsottavaksi. Pakottavat lataamaan netistä... Vissiin oikeudenkäynnit on noiden liiketoiminnan ydinaluetta ja myynti vain sivutuloa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 16.6.2009 @ 21:03

813.6.2009 23:33

Mitäs meininkiä tämäkin nyt on?!

Oikee läpsitään kuluttajaa perseelle ja kannustetaan warettamaan.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.6.2009 @ 23:34

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
1 kommentti
Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä (18.7.2018 16:33)
Euroopan komission on määrännyt Googlelle 4,34 miljardin euron sakon yhtiön hakukoneen määräävää markkina-asemaa vahvistavien laittomien käytäntöjen vuoksi. Käytännössä kyse on siitä, että Google ....
Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita (18.7.2018 06:48)
Spotify on tehnyt Android- ja iOS-sovelluksiinsa viimeisten viikkojen aikana pienen muutoksen, mutta se helpottaa monen kuuntelijan elämää ratkaisevasti. Ainakin arjessa on yksi ensimmäisen ....
Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää (18.7.2018 06:30)
Seuraavien sukupolvien VR-lasien käyttömukavuus voi olla täysin toista luokkaa kuin nykyään, sillä VirtualLink-konsortio on esitellyt uuden USB-C-liitäntään pohjautuvan standardin, joka mahdollistaa ....
OnePlus 6:n kamera saa kehuja – Tarkennus on tarkka ja nopea OnePlus 6:n kamera saa kehuja – Tarkennus on tarkka ja nopea (17.7.2018 18:11)
Elisalla ja Telialla huippumyynteihin yltänyt OnePlus 6 saa suitsutusta valokuvaukseen erikoistuneelta DxO Labsilta. Puhelimen kamera saavutti DxOMark-testissä komeat 96 pistettä. OnePlussan ....
1 kommentti

Uutisarkisto