AfterDawn: IT-alan uutiset

Lindén: Mediamaksu kaikille tasapuolisesti

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 3.6.2009 21:22 Kommentteja (61)

Lindén: Mediamaksu kaikille tasapuolisesti Tulossa oleva TV-maksun korvaava mediamaksu on aiheuttanut närää erityisesti siitä syystä, että se olisi kaikille sama – ei väliä, onko taloudessa televisiota vai ei. Esimerkiksi pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) on ilmaissut halunsa suunnitteilla olevan mediamaksun muutoksiin.
Keskustelua on ollut myös siitä, tulisiko vähätuloisten mediamaksua helpottaa. Kainuun sanomien haastattelema viestintäministeri Suvi Lindén (kok.) kertoo kuitenkin, ettei Yleisradion rahoituksella tule tasata tuloeroja.

"Tuloeroja tasataan jo progressiivisella verotuksella", hän muistuttaa.

Lindénin mukaan mediamaksun kohtaama kritiikki on luonnollista, koska maksut ja verot ovat maksajille aina epämieluisia. YLE:n rahoitus on kuitenkin turvattava, ettei sisällöntuotanto vaarannu.

"YLE:n rooli on kulttuurin säilyttäminen ja tuottaminen", Lindén toteaa. Hän muistuttaa myös YLE:n tarjoamien ruotsinkielisten ja muiden vähemmistöille suunnattujen sisältöjen kuuluvan julkisen palvelun velvoitteisiin.

Viestintäministerin mukaan kotitalouksille tarkoitettu tasaeräinen mediamaksu on siis edelleenkin tulossa, väistämättä.

Edellinen Seuraava  

61 kommenttia

13.6.2009 21:41

"YLE:n rooli on kulttuurin säilyttäminen ja tuottaminen"

Eiköhän nykypäivänä kulttuurin säilyttäjiä löydy muualtakin kuin YLE:stä. 30 vuotta sitten Ylellä varmasti olikin tällainen asema, nyt en nostaisi sitä kovinkaan korkealle nokkimisjärjestyksessä. Jos Lindenillä on näinkin suppea käsitys kulttuurimme ylläpitäjistä niin Rouva Viestintäministeri saisi kyllä paikkansa luovuttaa välittömästi.

Julkisen palvelun puolesta ruotsinkielisten ohjelmien säilyttäminen ei ainakaan kaikkien kukkaroissa pitäisi melkein 200 euroa vuodessa painaa. Mainosrahoitteisuus ja maksukanavat ovat nykypäivää ja ihmisystävällisempi rahoitusmuoto kuin yhden valtion tuottaman medialaitoksen hyysääminen 200e per talous vuodessa. 200e ei kuulosta paljolta, mutta yksin asuvalle opiskelijalle tuollainen tuntuu ja itse entisenä opiskelijana ymmärrän varsin hyvin heidän kantansa.

23.6.2009 21:46

Se on hel**in hienoa että tuota YLE-veroa yritetään piilottaa tuollaisen hienon termin "mediamaksu" taakse. Muistaakseni joku on joskus perustellut tätä mediamaksua sillä että nykyään on internet ym. mediat television lisäksi. On vain kummma että mediamaksua perustellaan tällä tavalla jos kuitenkin maksun tuotto menee kokonaisuudessaan yhdelle yhtiölle.
YLE:n rahoitus joko valtion budjetista, mainosrahoitus tai sitten maksukortin taakse, siinä ne kolme ainutta järkevää vaihtoehtoa.

33.6.2009 21:55

Sitä en tosiaan myöskään ymmärrä että perustellaan maksua, koska internet on olemassa. YLE ei muistaakseni ole internet vaan tarjoaa siellä palveluita, palveluntarjoajalleni maksan kuukaudessa internetistä.

"Kaikkihan ovat netissä vain ylen takia" <- veikkaisin jotain vastaavaa Lindeniltä seuraavaksi.

43.6.2009 21:56
Vihtori_
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teme565:

YLE:n rahoitus joko valtion budjetista, mainosrahoitus tai sitten maksukortin taakse, siinä ne kolme ainutta järkevää vaihtoehtoa.
Tuo taas ei ole ylen kannalta järkevää kun se meneittäisi todella paljon asiakkaita ja sitten ei tulisi sitä rahaa. Ja rahaahan näitten isojen yritysten on aina pakko saada.

53.6.2009 22:00

Palautetta voi laittaa rouva viestintäministerille osoitteeseen: suvi.linden at eduskunta.fi

Loput kansanedustajat löytyvät osoitteesta eduskunta.fi

63.6.2009 22:02

Itse suosisin hyvin matalaa ylä-rajalista veroa eli esim. 24k € vuodessa tienaavat taloudet maksaisivat tuon summan ja vähemmän tienaavat vähemmän. Eli siis noin 1% tai vähemmän oleva vero jolla on tiukka yläraja. Ja tämäkin siis asuinkunta tai talous kohtainen.

73.6.2009 22:07

Lainaus:
Keskustelua on ollut myös siitä, tulisiko vähätuloisten mediamaksua helpottaa. Kainuun sanomien haastattelema viestintäministeri Suvi Lindén (kok.) kertoo kuitenkin, ettei Yleisradion rahoituksella tule tasata tuloeroja.

"Tuloeroja tasataan jo progressiivisella verotuksella", hän muistuttaa.

Tällä periaatteella voitaisin poistaa kaikki opiskelija, työttömyys ja varusmies alennukset sillä kyllähän tuloeroja tasataan progressiivisella verotuksella.

Huoh...
Lainaus:
Lindénin mukaan mediamaksun kohtaama kritiikki on luonnollista, koska maksut ja verot ovat maksajille aina epämieluisia. YLE:n rahoitus on kuitenkin turvattava, ettei sisällöntuotanto vaarannu.

Ylen toiminta on edelleenkin turvattu nykyisellä rahoitusmallilla.

Suvi ei vaan kehtaa sanoa että mediamaksu pitää ajaa läpi sillä ylen pamput haluaa saada lisää rahaa tuhlattavaksi.

Kansanedustajana olemiseen voisi kuulua vaikka 1-2 kuukautta opiskelijan budjetilla elämistä. Osaisivat sen jälkeen miettiä asioita vähätuloistenkin kannalta.

83.6.2009 22:45

Lainaus:
viestintäministeri Suvi Lindén (kok.) kertoo kuitenkin, ettei Yleisradion rahoituksella tule tasata tuloeroja
Kuuluuko sillä sitten kasvattaa tuloeroja?

93.6.2009 23:01

Semmonen yksinkertainen pointti että kun Suomessakin on paljon ihmisiä, työttömiä ja opiskelijoita, joiden ainut tulo on valtion takaama tuki, niin mitä järkeä on vaatia sitä heti takaisin mediamaksun merkeissä?

Tällaisenaan luvassa on vain turhaa byrokratiaa, ja maksu ei voi mennä pidätyksenä valtion tuesta automaattisesti, koska mediamaksu on talouskohtainan ja jakautuu monen kohdalla monimutkaisesti ja vaihtelevasti eri asumisvaiheissa.

Jos kaikkia lähitään laskuttaan niin mikä vika on suosiolla (tulojen skaalautuvuuden kannalta) reilussa verojärjestelmässä?

Ja mikä vika on TV-maksussa? Näyttäis että YLE on sillä tähänki asti hengissä pysyny ja on pystytty jopa laajentamaan toimintaa nettiinkin. Kyse on vain rahanahneudesta.

103.6.2009 23:04

Voin vaan kuvitella Suomen 10 vuoden päästä...

113.6.2009 23:13

No onko se kaikille tasapuolinen kun perheellinen opiskelija, jonka tulot ei riitä edes ruokaan joutuu maksamaan saman kuin miljoonatienestejä suhteilla vetävä yritysjohtaja? Progressiivesta verotuksesta kun ei ole etua sellaiselle, jonka tulot eivät riittäisi ilman verojakaan!

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.6.2009 @ 23:13

123.6.2009 23:38

Lindén pois virasta: tekee hyvää kaikille tasapuolisesti.

On kyl jo vähän turhan kauan katsottu noita sen pelleilyjä. Kyllä sai tätä pohtinu työryhmä mahtavia ideoita, onko tää oikeesti paras vaihtoehto??!!?!

133.6.2009 23:57

Opiskelijat eivät joudu maksamaan tuota maksua jos ovat samaan aikaan kirjoilla vanhempiensa asunnossa.

Yle tekee hienoa työtä esimerkiksi näyttämällä viittomakielisiä uutisia, jumalanpalveluksia ym. vähemmistöille tärkeitä ohjelmia, joita ei mainostuloilla voisi kustantaa, koska yksikään mainostoimisto ei osta tilaa viittomakielistenuutisten mainoskatkolta, koska sille ei ole tarpeeksi katsojia. Ylen palveluiden pitää antaa kaikille jotakin, eikä vain niille joille mainokset on suunnattuja.

-Teku

144.6.2009 0:05

Kertoisitko vielä miksei nämä pienryhmät maksa itse ohjelmistaan vaikka kanavapakettien muodossa niinkuin muutkin joutuvat täällä tekemään??Minkä takia kaikkien pitäisi osallistua esim ruotsinkieliseen tv:n ??Olet varmaan ylellä töissä tai kekkoslandian kasvatti ;)

154.6.2009 0:11

Jos elettäisiin muutama vuosikymmen takaperin, tuollainen haaska oli poltettu roviolla. Kuka tätä rouvaa oikein äänesti? Tuollahan ei ole tullut kuin surkeampia ja surkeampia ideoita päivästä toiseen.

164.6.2009 0:13

Olen myös sitä mieltä, että ainut tapa on laittaa YLE kortin taakse. Mut eipä voikkaan, koska silloin ei tule rahaa niin paljoa kun tarvitaan. Tämä on tätä pakko ryöstöä. Miettikääs paljon raha rupeaa virtaamaan kun kaikki maksaa sen vajaan 200€, esim. tähän nykyiseen YLE maksun sijaan missä voi vaan ilmoittaa ettei ole televisiota. Ei taida ihmiset käsittääkkään kuinka korruptoitunutta sakkia tuolla eduskunnassa istuu. Se on raha mikä puhuu, ei mikään muu.

174.6.2009 0:18

Todella perseestä. Siis suoraan suomeksi sanottuna. PERSEESTÄ.

Lind"ééé"n joutaisi heittää pellolle ja naru nilkkaan ja toinen pää hevoseen, pikkusen läppäsis pollea takamukselle ja sinnepä menis tuollainen idiootti. On oikea helevetin tasapuolisuus tuossa YLE-verossa. Loistaa kuin Naantalin aurinko.

Jok´ikinen Afterdawnilaineen joka vähänkin on huolestunut tästä, menee tänne ja allekirjoittaa nimensä listaan jotta tuohon saisi edes jotain tolkkua. YLE porskuttaa nykyisilläkin noin 2 miljoonalla televisioluvan maksajallaan niin huolettomasti kuin olla ja voi. Voisi tuohonkin sontayritykseen menevän rahan laittaa ihan johonkin muuhun kuin sen tukemiseen. Suomessa on kodittomia vailla kotia! Nälänhätää! Monen lapsen yksinhuoltajia! Työttömiä ja jatkuvasti tulee "taantuman" syventyessä lisää! Näiltä pumpataan SILTI VÄKISIN lisää rahaa että saadaan joku helevetin YLE pyörimään paremmin ja nostetaan YLEn johtajien ja henkilöstön palkkaa, kröhöm, anteeksi, tarkoitin tietenkin ohjelmiston laatua ja niin edespäin.

Sitten kun minulla on työpaikka ja vakaa tulonlähde, suostun mukisematta maksamaan tuon maksun. Mutta työttömiltä, opiskelijoilta sekä muilta vähätuloisilta tuo maksu on täysin poistettava tai realisoitava maksukykyyn nähden! HALOO!

184.6.2009 0:35

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Supo:
Kertoisitko vielä miksei nämä pienryhmät maksa itse ohjelmistaan vaikka kanavapakettien muodossa niinkuin muutkin joutuvat täällä tekemään??Minkä takia kaikkien pitäisi osallistua esim ruotsinkieliseen tv:n ??Olet varmaan ylellä töissä tai kekkoslandian kasvatti ;)
Samasta syystä kun ei käydä liikuntakyvyttömien ovilla keräämässä ylimäärästä rahaa terveyskeskuksien ovi ramppeihin ja invahisseihin vaan ne maksetaan kaikkien toimesta veroista. Hyvinvointi yhteiskunnassa joutuu maksamaan palveluista joita ei itse käytä. Niin se vaan toimii. Ei ole reilua että vain rikkaat kuulorajoitteiset saavat tietää mitä maailmalla tapahtuu.

Suomen ruotsinkieliset maksavat suomenkielisestä sisällöstä, miksi ei suomenkieliset sitten ruotsinkielisestä? Suomi on kaksikielinen maa, hyväksy se.

194.6.2009 0:52

Lainaus:
YLE:n rahoitus on kuitenkin turvattava, ettei sisällöntuotanto vaarannu.

Mikä sisältö? Meinaaks se tällä niinku sitä svt5 ruotsinkanavaa ja kaikkea muuta *askaa, mitä yle lähettää?

Lainaus:
"YLE:n rooli on kulttuurin säilyttäminen ja tuottaminen", Lindén toteaa. Hän muistuttaa myös YLE:n tarjoamien ruotsinkielisten ja muiden vähemmistöille suunnattujen sisältöjen kuuluvan julkisen palvelun velvoitteisiin.

Miksei ruotsin -kielisiä kanavia laiteta maksullisiksi? Tämä on S-u-o-m-i! Ei ruotsi..! Vaikka kuinka oltaisiin oltu Ruotsin vallan alla, ei Ruotsi lähetä yhtään Suomalaista kanavaa, muuta kuin Suomen kanavia maksukortilla sateliitista. Välitä yhtään vaikka yle 1 ja 2 lopettaisi koko ohjelmien lähetykset, tuskin tämä maailma siihen kaatuisi.

Lainaus:
Viestintäministerin mukaan kotitalouksille tarkoitettu tasaeräinen mediamaksu on siis edelleenkin tulossa, väistämättä.

Taitaa jäädä maksamatta... niinkuin televisiolupakin. (PlusTv -kortti kyllä löytyy :D )

<EDIT>

Lainaus:
Suomen ruotsinkieliset maksavat suomenkielisestä sisällöstä, miksi ei suomenkieliset sitten ruotsinkielisestä? Suomi on kaksikielinen maa, hyväksy se.

Ei tätä tarvitse kenenkään hyväksyä. Toinen asia mikä ketuttaa, on että suomessa on *pakollinen* toinen kotimainen kieli Ruotsi!!!

Miksei sitten ruotsissa asuville suomalaisille ole omaa suomenkielistä tv-kanavaa (muuten kuin maksamalla sateliitista, jotta voi suomen kanavia katsoa)?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.6.2009 @ 00:57

Power corrupts

204.6.2009 0:53

Kiitos kaikki lupamaksulintsarit. Mun maksut pienenee :D

214.6.2009 1:43

Siis en ymmärrä tätä suomen systeemiä. Oikeasti mediamaksu -nimen taakse piilotettu yle -maksu olisi pitänyt tulla jo 20 vuotta sitten. En ymmärrä mikä otti niin kauan keksiä sellainen rahastussysteemi millä ei jätetä ketään pois ja saadaan ne viimeisetkin roposet johtajien palkkoihin. Tosin ihan hyvä vaan että ovat sen verran pöljiä tuolla päättäjä osastolla että eivät keksi tälläisiä asioita. On se hemmetin hienoa kun häviää tililtä rahaa kun ei sitä ois muutenkaan jaeltavaksi asti.

Alkaa muutenkin hajottaa tää Lindenin touhu, mutta ne pitää sen siellä vaan siks että sitä on hyvä käyttää syntipukkina joka asiassa.

224.6.2009 1:44

Ylen rooli ei ole mitään kulttuuria eikä mitään muutakaan.
Ylen rooli on vain uusintoja uusintojen perään.
Ylen rooli on saada optioherroille lisää fyrkkaa.
Ylen roolin mukaan minullakaan ei ole muutakuin televisioluvan uusinta vuodelta 1973.
Ylen roolin mukaan jos minua rokotetaan raamatun lukemisesta joka
Ylen roolin mukaan ei ole missään tekemisessä tv:n katsomisen kanssa,
Niin silloin Ylen roolin mukaan nyppii,palautan lähettämänne laskun
vetoamalla siihen että lähetitte sen väärään osoitteeseen.
Ja eiköhän toi verottaja ole jo kaivanut joka ukon ja akan perskarvo-
ja tarpeeks, et repii neki rahat sieltä niin on tasapuolista maksamis
ta. PS. Ajoin just karvani..Hihihii.

234.6.2009 1:59

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ergopad:
Jos elettäisiin muutama vuosikymmen takaperin, tuollainen haaska oli poltettu roviolla. Kuka tätä rouvaa oikein äänesti? Tuollahan ei ole tullut kuin surkeampia ja surkeampia ideoita päivästä toiseen.
Olen samaa mieltä Ergopadin kanssa kyseisestä rouvasta, mut roviolla.
OK Miks ei. Tää kyseinen rouva oli noin 10:n vuotta sitten selittä-
mässä omia visioitaa meidänkin työmaalla. Mutta kun lopuksi kysyttiin
että mitä se anteeksi hän tietää asvalttihommista. Noni siinä oli kun
HOO moilanen. Eli mitä hän tietää tänäpäivänä näistä hommista.

244.6.2009 3:13

Taitaa Lindeliini olla siellä Ylen jengissä

Tostahan ne vetää semmoset 87500000€

Varmaan Maksaa Tosi paljon semmoset viittomakieli ja Ruotsalaiset ohjelmat, Kun noin paljon rahaa tarvitaan.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.6.2009 @ 03:14

254.6.2009 7:21

no pitää erota kirkosta, eiköhän siitä riitä rahat tuohon ja jää vähän ylikin.

264.6.2009 8:06

Siinä taas on yksi Vitun_tyhmä_kansanedustaja. Jos tollanen pakkomaksu tulee niin ensiksikin jätän sen maksamatta niin pitkään että alkavat soitella. Tosta vois tehdä jonkun kampanjan jolla sais mahdollisimman monet olemaan maksamatta.

274.6.2009 9:42

Yle löysi hyvän rahastusväylän, korttimaksu oli heti pois suljettu koska ylen korttia ei juurikaan ostaisi kuin vanhemmat ihmiset ja tv-lupa maksu oli taas jämähtänyt paikoilleen. Tällä media maksulla tulee massua huomattavasti enemmän kuin tulisi vaikka kaikki tv:n omistajat maksaisivat luvan olisi sitten digiviritintä tai ei...

Perusveron mukana vaikka 150€ olisi hyvä summa ja se maksettaiin veroissa oman prossan mukaan. Mutta tämä ei käynyt koska se muka olisi ollut vaikeaa, tai niin selitettiin.

Kommentti ylen kulttuurista....mitä se on ylellä? Manne-tv? HBO-sarjat? montakertaa pyörivät vahnat kotimaa-sarjat? Heh ei voi kuin nauraa.

Ylellä ei ole kulttuuria. Ja Lindenin kertoman mukaan hätätapauksessa pitäisi olla yksi kanava hätävaralle se ei kyllä ole telvisio vaan radio ja känny, sorry Linden saat potkut. Minä en vain yksinkertsisesti ymmärrä tätä että normiverotuksen kautta siitä ei olisi tullut näin suurta kohua. Jos on nyt vero vaikka 17.3% niin siihen ylen osuus 0.3% olisi silloin 17.6% ei vaikeaa....


No katsotaan mitä pääministeri saa aikanaa hänhän on luvannut (jos pystyy) palauttaan sen takaisin valmisteluun....

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.6.2009 @ 09:45

284.6.2009 10:05

Allekirjoitan mediamaksun typeryyden. Minkä takia kansalaisten pitäisi automaattisesti tukea jotain tiettyä tahoa/instanssia, joka on hallinnut "markkinoita" viimeiset vuosikymmenet. Henkilökohtaisesti en yle:n sisältöä seuraa, ellei urheilua lasketa mukaan (sekin tosin löytyisi monipuolisempana maksullisilta kanavilta).

Väite että YLE ylläpitää/säilyttää kulttuuriamme on jopa absurdi. Jos kulttuurin säilyminen on tv:stä kiinni, niin upotkoon suohon.

Ehdottomasti ns. mediamaksun tulisi kohdistua eri tuloluokkiin eri suuruisena (itse kuulun ylempään tuloluokkaan, joten marmatukseni ei johdu siitä). Vajaa parisataa on suuri raha opiskelijalle/työttömälle/eläkeläiselle.

Ajatus siitä että siirrettäisiin maksut kortille ei välttämättä olisi kuitenkaan paras ajatus. Jälleen monella olisi edessä digiboksin päivitys - kaikissa "laatikoissa" ei ole kortin lukijaa. Lisäksi kortin joutuu monesti lunastamaan paikalliselta puhelinyhtiöltä kuukausivuokrana, joten se lisäisi myös kustannuksia moneen talouteen.

Myöskään nykyinen järjestelmä ei tällaisena toimi. Lukemattomat taloudet jättävät tv-maksunsa maksamatta; vaikka töllöttimen omistaa ja käyttää tv:n katsomiseen. Tämä on näiltä talouksilta pois, jotka maksunsa kiltisti hoitaa (maksujen noustessa).

Kysymys onkin: tulisiko kansalaisten tukea valtiollista instanssia, koska päättäjät niin sanovat????

294.6.2009 10:25

Ajais koko YLEn alas ennemmin ku tuo mediamaksu. Ite en välitä koko putiikistaja. Nyppii kyllä, jos sen ylläpitämiskuluihin pitää väkisten osallistua.


Tuo Linden kyllä pitää saada tuolta vallankahvasta pois ja vitun äkkiä. Se akka ei ole koskaan saanu mitään hyvää aikaseksi. Tuntuu vain, että pitää joka väliin päässä pätemään.

304.6.2009 10:42

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jrmrinne:
Myöskään nykyinen järjestelmä ei tällaisena toimi. Lukemattomat taloudet jättävät tv-maksunsa maksamatta; vaikka töllöttimen omistaa ja käyttää tv:n katsomiseen. Tämä on näiltä talouksilta pois, jotka maksunsa kiltisti hoitaa (maksujen noustessa).
Tv-lupamaksuahan joutuu maksamaan, mikäli sinulla on rikkinäinen televisio jossa on viritin, tai esim. dvd-soitin tai digiboksi. Ei tarvitse olla toimivia, jos sulla on joku noista ja niissä on viritin jolla voit "vähäisellä toimenpiteellä alkaa vastaanottamaan lähetystä" niin joudut maksamaan lupamaksua. Itselläni oli aikanaan ekassa kämpässä dekoratiivisesta syystä vanha musta 32" taulutöllö josta kuului vain ääni, kuva näkyi vihreänä ja liikevirtaa siinä ei näkynyt. Eli vihreä suttuinen ruutu vain, lupaukko antoi 50 € sakot. HIENOA!

Milloinhan radiosta aletaan tekemään samoin, ja kännyverkoista, niin ja oma WLAN-yhteys, se pitää myös verottaa. Kaikki muuhan tässä melkein vielä onkin verotettu, raikkaassa ulkoilmassa lenkkeilystä vielä ei olla rokotettu. Huom. VIELÄ.

314.6.2009 10:49

Lainaus:
Miksei sitten ruotsissa asuville suomalaisille ole omaa suomenkielistä tv-kanavaa (muuten kuin maksamalla sateliitista, jotta voi suomen kanavia katsoa)?

Viime kesänä kun kävin Ruotsissa, niin kyllä hotellissa näkyi kanava, jolla näytettiin suomenkielistä ohjelmaa eri suomen kanavilta. En tiedä kuitenkaan näkyykö tämä jokaisessa kotitaloudessa.

324.6.2009 10:52

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JiikaxFIN:
Lainaus:
Miksei sitten ruotsissa asuville suomalaisille ole omaa suomenkielistä tv-kanavaa (muuten kuin maksamalla sateliitista, jotta voi suomen kanavia katsoa)?

Viime kesänä kun kävin Ruotsissa, niin kyllä hotellissa näkyi kanava, jolla näytettiin suomenkielistä ohjelmaa eri suomen kanavilta. En tiedä kuitenkaan näkyykö tämä jokaisessa kotitaloudessa.
Hotelleissa on sateliittikanavat, maanpäällisenä Ruotsissa ei Suomen kanavia lähetetä. Mutta nekin kanavat ovat Suomen kanavia, Ruotsi ei ylläpidä omaa Suomenkielistä kanavaa. Suomi sensijaan pitää ja se on ihan idioottimaista maksattaa se kanava Suomalaisilla..

Power corrupts

334.6.2009 11:56

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Teku007:
Opiskelijat eivät joudu maksamaan tuota maksua jos ovat samaan aikaan kirjoilla vanhempiensa asunnossa.
-Teku
Enpä yhtään tällaista opiskelijaa tunne ja tuskinpa perheelliselle opiskelijalle olisi mahdollistakaan. Muistetaan myös, että jos on kirjoilla vanhempien asunnossa niin mitenkäs käy asumislisän?

Yle kyllä tuottaa ja lähettää tärkeitä ohjelmia, joihin ei mainoksia saisi. Kaikille ylen lukuisille kanaville ei järkevää ohjelmaa kuitenkaan riitä ja samaan aikaan kilpaillaan mm. mestareiden liigan lähetysoikeuksista kaupallisten ilmaisten kanavien kanssa. Paljonkohan saataisiin järkevillä säästöillä ja mainostuloilla edes osalta ylen kanavista säästettyä...budjettivaje ainakin jäis pienemmäksi
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.6.2009 @ 11:22

344.6.2009 12:32

Ens vaaleis vois viestintäministeriks laittaa jonku sellasen joka tajuaa televisiosta enemmän kuin sen miten se pistetään päälle, samoin tietotekniikasta, ja muustakin elektroniikasta yleensäkkin.

354.6.2009 13:20

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Teku007:
Opiskelijat eivät joudu maksamaan tuota maksua jos ovat samaan aikaan kirjoilla vanhempiensa asunnossa.
-Teku
Enpä yhtään tällaista opiskelijaa tunne ja tuskinpa perheelliselle opiskelijalle olisi mahdollistakaan. Muistetaan myös, että jos on kirjoilla vanhempien asunnossa niin mitenkäs käy asumislisän?

Yle kyllä tuottaa ja lähettää tärkeitä ohjelmia, joihin ei mainoksia saisi. Kaikille ylen lukuisille kanaville ei järkevää ohjelmaa kuitenkaan riitä ja samaan aikaan kilpaillaan mm. mestareiden liigan lähetysoikeuksista kaupallisten ilmaisten kanavien kanssa. Nämä järkevät säästökohteet tulisi katsoa ensin, sen jälkeen antaa mainostuksen mahdollisuus osalle ylen kanavista...ja vasta tämän jälkeen katsotaan, paljonko budjetista uupuu.


Mitens luulisit mtv3:n ja 4:n ynnä muiden kaupallisten toimioiden reagoivan siihen että ylelle tulisi mainoksia?

364.6.2009 17:00
SotaOrava
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tkkaisla:
Ens vaaleis vois viestintäministeriks laittaa jonku sellasen joka tajuaa televisiosta enemmän kuin sen miten se pistetään päälle, samoin tietotekniikasta, ja muustakin elektroniikasta yleensäkkin.
Noh noh äläs nyt :D Onhan linden täysi ammattilainen taitaa olla Filosofian maisteri ja valmistunut vielä Oulun Yliopistosta Tietojenkäsittelytieteenlaitokselta(tai noh ainakin opiskellut). Tosin en ymmärrä miten...

374.6.2009 23:12

Suvi Linden joutaa vaikka polkea suohon niin saadaan edes marjat kasvamaan paremmin.

Miksi kukaan ei kannata mitään hyviä ideoita kuten Suomen muuttamista yksikieliseksi maaksi ja se yksi ja ainoa kieli olisi tietenkin Suomi.

Olisikohan pikkuisen ollut pettymys niille kavereille jotka soti suomen puolesta aikoinaan kun olisivat tienneet millaisia ääliöitä eduskunnassa tulee olemaan.

384.6.2009 23:44

Kansanedustaja on jo vanha nimike. Uusi on omanedun tai isojen yhtiöiden edustaja. Mielestäni pitkään aikaan ei olla missään asiassa edustettu kansaa saatikaan kuunneltu. Tässähän se taas nähdään. Täälläkin on 99.9% kyseistä ehdotusta vastaan, niin mitenkäs muu Suomi?

395.6.2009 0:41

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tkkaisla:
Ens vaaleis vois viestintäministeriks laittaa jonku sellasen joka tajuaa televisiosta enemmän kuin sen miten se pistetään päälle, samoin tietotekniikasta, ja muustakin elektroniikasta yleensäkkin.
Noh noh äläs nyt :D Onhan linden täysi ammattilainen taitaa olla Filosofian maisteri ja valmistunut vielä Oulun Yliopistosta Tietojenkäsittelytieteenlaitokselta(tai noh ainakin opiskellut). Tosin en ymmärrä miten...
niin no kyllähän tuo tietojenkäsittely ja tietotekniikka noin sanallisesti vaikuttaa aika samalta.... ja vielä yliopistossa! sittenhän on pätevä vaikka mihin!

405.6.2009 8:57
hemmo44
Inactive

Kiitos teille kaikille ihanille tv-lupamaksua laistaneille sankareille, jotka täällä vikisette poliisivaltioista ja sorrosta. Olen tyytyväinen toimintaanne, koska tämähän merkitsee, että oma lupamaksuni pienenee, kun saadaan teidätkin pakolla remmiin maksamaan. Tätä muutosta onkin jo odoteltu. Kiitos vielä kerran kaikille =)))))

415.6.2009 10:31

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hemmo44:
Kiitos teille kaikille ihanille tv-lupamaksua laistaneille sankareille, jotka täällä vikisette poliisivaltioista ja sorrosta. Olen tyytyväinen toimintaanne, koska tämähän merkitsee, että oma lupamaksuni pienenee, kun saadaan teidätkin pakolla remmiin maksamaan. Tätä muutosta onkin jo odoteltu. Kiitos vielä kerran kaikille =)))))
Minä olen maksanut lupani aina :-p, mutta tuossa olet oikeassa tämä laittaa pinnarit kuriin. Mutta kuinka kaun luulet ylen nauttivan 170€...heh 2 viikkoo ja mediamaksu on yllättäen 240€....seuraavana vuonna indeksikorotus ja hups 300€....

425.6.2009 11:10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tkkaisla:
Ens vaaleis vois viestintäministeriks laittaa jonku sellasen joka tajuaa televisiosta enemmän kuin sen miten se pistetään päälle, samoin tietotekniikasta, ja muustakin elektroniikasta yleensäkkin.
En muista ketään ministeriä äänestäneeni virkaan. Pätevyys ei ratkaise.

BTW. Jos työttömänä tai opiskelijana ollessa tuo sonta tulee voimaan niin, varmasti kiikutan lappusen sosiaalitoimistoon. Ainakin ostan pari kuukautta lisäaikaa maksuun käsittelyä osotellessa ellei valtio sitä maksa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.6.2009 @ 11:15

435.6.2009 12:22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hemmo44:
Kiitos teille kaikille ihanille tv-lupamaksua laistaneille sankareille, jotka täällä vikisette poliisivaltioista ja sorrosta. Olen tyytyväinen toimintaanne, koska tämähän merkitsee, että oma lupamaksuni pienenee, kun saadaan teidätkin pakolla remmiin maksamaan. Tätä muutosta onkin jo odoteltu. Kiitos vielä kerran kaikille =)))))
Onhan sitä opiskelijalla varaa maksaa. Paljos se olikaan 200€ 6kk? Kyllä ehdottomasti maksetaan kun ei edes telkkaria ole. Ja vaikka olisi niin ei se auta yhtään mitään kun ei oo siltikään rahaa..

Enkä usko että se sinun osuus tippuu yhtään mediamaksun myötä, yhtä suurta kusetusta koko homma.

Amd Phenom II X4 955BE @ 3,7GHz+Noctua NH-U12P | Asus M4A78T-E | G.Skill 2x2Gb DDR3 1600Mhz | ATI Radeon 5850 | Samsung Spinpoint F1 1TB | Corsair HX-620W | Terratec Aureon 7.1 | Antec 300

445.6.2009 12:33

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hemmo44:
Kiitos teille kaikille ihanille tv-lupamaksua laistaneille sankareille, jotka täällä vikisette poliisivaltioista ja sorrosta. Olen tyytyväinen toimintaanne, koska tämähän merkitsee, että oma lupamaksuni pienenee, kun saadaan teidätkin pakolla remmiin maksamaan. Tätä muutosta onkin jo odoteltu. Kiitos vielä kerran kaikille =)))))
Minäkin maksan TV-lupamaksua, mutta vapaus valita pitää olla. TV ei ole kaikille välttämättömyys, tiedän itsekin opiskelijoita joilla ei ole TV:tä kämpässään.

455.6.2009 12:34

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hemmo44:
Kiitos teille kaikille ihanille tv-lupamaksua laistaneille sankareille, jotka täällä vikisette poliisivaltioista ja sorrosta. Olen tyytyväinen toimintaanne, koska tämähän merkitsee, että oma lupamaksuni pienenee, kun saadaan teidätkin pakolla remmiin maksamaan. Tätä muutosta onkin jo odoteltu. Kiitos vielä kerran kaikille =)))))
Onhan sitä opiskelijalla varaa maksaa. Paljos se olikaan 200€ 6kk? Kyllä ehdottomasti maksetaan kun ei edes telkkaria ole. Ja vaikka olisi niin ei se auta yhtään mitään kun ei oo siltikään rahaa..

Enkä usko että se sinun osuus tippuu yhtään mediamaksun myötä, yhtä suurta kusetusta koko homma.


Aivan.
Laskekaas n. n.5 milj. x 170€....aika paljon enemmän mitä nyt olisi lupa-maksajia vaikka siihen laskettaisiin se 300.000 pinnariakin.
Eli yle saa sairaanpaljon enemmän tuolla tavalla ja suomen väkiluku on noin 6 milj, joista se 1 milj. jotka ovat alaikäisiä jne..ja vaikka luvun tiputtaisit 4 mil, silti se on moninkertaisesti enemmän kuin luvalla saatavat maksut. Eli yle koittaa nyt saada rahastus automaatin jonka summaa voisi korotella joka vuosi...paskaa koko hoito.

465.6.2009 14:14

Lainaus:
Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hemmo44:
Kiitos teille kaikille ihanille tv-lupamaksua laistaneille sankareille, jotka täällä vikisette poliisivaltioista ja sorrosta. Olen tyytyväinen toimintaanne, koska tämähän merkitsee, että oma lupamaksuni pienenee, kun saadaan teidätkin pakolla remmiin maksamaan. Tätä muutosta onkin jo odoteltu. Kiitos vielä kerran kaikille =)))))
Onhan sitä opiskelijalla varaa maksaa. Paljos se olikaan 200€ 6kk? Kyllä ehdottomasti maksetaan kun ei edes telkkaria ole. Ja vaikka olisi niin ei se auta yhtään mitään kun ei oo siltikään rahaa..

Enkä usko että se sinun osuus tippuu yhtään mediamaksun myötä, yhtä suurta kusetusta koko homma.


Aivan.
Laskekaas n. n.5 milj. x 170€....aika paljon enemmän mitä nyt olisi lupa-maksajia vaikka siihen laskettaisiin se 300.000 pinnariakin.
Eli yle saa sairaanpaljon enemmän tuolla tavalla ja suomen väkiluku on noin 6 milj, joista se 1 milj. jotka ovat alaikäisiä jne..ja vaikka luvun tiputtaisit 4 mil, silti se on moninkertaisesti enemmän kuin luvalla saatavat maksut. Eli yle koittaa nyt saada rahastus automaatin jonka summaa voisi korotella joka vuosi...paskaa koko hoito.
Paitsi että tuota maksua ei joudu maksamaan pelkästään täysi-ikäiset vaan kotitaloudet sekä yritykset (kolme kertaa suurempana). Kotitalouksia Suomessa on noin 2500000 eli se kun kerrotaan 175 € joka suunnilleen on tuo maksu, totaalilasku ois 4,4 miljardia euroa vuodessa PELKÄSTÄÄN kotitalouksilta. Lisäksi lätkitään yritysten summa kolminkertaisena. Suomessa on yrityksiä aikalailla myöskin, joten pelkkää puhdasta rahanhimoista paskaa tuo on nyt. Noin 5 vuotta sittenhän tv-maksu oli jotain tuota luokkaa 175 €, ei faktaa.

Tiimillä on oma napa tärkein, tuonkin rahan voisi käyttää valtionvelan lyhentämiseen, jonka voisin maksaa mieluusti siinä tapauksessa. Mutta kun kyseessä on joku perkeleen "mediamaksu" eli siis Ylen "kulttuurin" säilyttäminen (uusinnat, uusinnat, uusinnat, svenskateevee, ja jotain muuta täysin idioottimaista ja turhaa) niin en voi kuin vittuuntua ankarasti. Jos Ylellä ei olisi tällaista pakkovääntökeinoa jolla pumpattaisiin rahaa ihmisiltä, niin ei Yleä olisi ollut vuosiin olemassa, joka olisi pelkästään hyvä asia.

475.6.2009 15:59

Lainaus:
Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Teku007:
Opiskelijat eivät joudu maksamaan tuota maksua jos ovat samaan aikaan kirjoilla vanhempiensa asunnossa.
-Teku
Enpä yhtään tällaista opiskelijaa tunne ja tuskinpa perheelliselle opiskelijalle olisi mahdollistakaan. Muistetaan myös, että jos on kirjoilla vanhempien asunnossa niin mitenkäs käy asumislisän?

Yle kyllä tuottaa ja lähettää tärkeitä ohjelmia, joihin ei mainoksia saisi. Kaikille ylen lukuisille kanaville ei järkevää ohjelmaa kuitenkaan riitä ja samaan aikaan kilpaillaan mm. mestareiden liigan lähetysoikeuksista kaupallisten ilmaisten kanavien kanssa. Nämä järkevät säästökohteet tulisi katsoa ensin, sen jälkeen antaa mainostuksen mahdollisuus osalle ylen kanavista...ja vasta tämän jälkeen katsotaan, paljonko budjetista uupuu.


Mitens luulisit mtv3:n ja 4:n ynnä muiden kaupallisten toimioiden reagoivan siihen että ylelle tulisi mainoksia?
No mitäs väliä sillä on?
Vapaata markkinataloutta oman edun nimissä kanattavien yritysten purnaus kilpailusta tuskin on kuuntelemisen arvoista...

485.6.2009 20:11

Lainaus:
Noh noh äläs nyt :D Onhan linden täysi ammattilainen taitaa olla Filosofian maisteri ja valmistunut vielä Oulun Yliopistosta Tietojenkäsittelytieteenlaitokselta(tai noh ainakin opiskellut). Tosin en ymmärrä miten...
Juu, piti oikein tarkistaa tua Linteenin koulutus omilta sivuiltaan. Hämmästyttää vaan hänen tiätämättömyytensä asioista, joita työkseen käsittelee.

497.6.2009 15:14

Lainaus:

Juu, piti oikein tarkistaa tua Linteenin koulutus omilta sivuiltaan. Hämmästyttää vaan hänen tiätämättömyytensä asioista, joita työkseen käsittelee.
Ei se sitä sano, että Linden tietämätön olisi. Yksinkertaisesti massea saattaa saada enemmän, puhumattakaan muista eduista jos tuollainen menee läpi. Lisäksi vanhempi ikäpolvi mikä tunnollisesti on maksanut tv-lupaa kannattaa Lindeniä, koska heillä maksu pienee.
On hyvä edustaa, kun ei lait itseään kumminkaan koske vai miten se Irwin aikoinaan lauloi..

507.6.2009 23:17

Poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.11.2009 @ 00:39

518.6.2009 21:17

Aivan perseestä tällainen. Ihmettelen kyllä jos näin epäoikeudenmukainen laki menee läpi.

Itse maksoin aina kiltisti tv-maksuni kunnes sitten analogiset lähetykset loppuivat. Digiboksia ei ollut varaa hommata ja kun uusi tv-lupakin samoihin aikoihin tuli maksetavaksi niin päätin luopua television katselusta toistaiseksi. Tauko venähti ja huomasin etten edes kaipaa television katselua. Kaikki hyvät filmit ja sarjat tulee kuitenkin ostettua dvd:llä kunhan hinta tipahtaa tarpeeksi.

Ylen kanavia en juuri koskaan katsonut silloinkaan kun televisio vielä oli, kyllä kaikki ne hyvät ohjelmat tulivat neloselta ja subbarilta, kolmoseltakin jotain. Mielestäni paras vaihtoehto olisikin nykyinen tv-maksukäytäntö ja Ylen toiminnan karsiminen sellaiseksi mihin tv-maksurahat riittävät.

Ja kun maksun nimi on mediavero ja sitä perustellaan mm. nettimedian käytöllä tästähän voisi hätäinen vetää johtopäätöksen että kaikki netistä downloadattava materiaali on laillista koska siitä joutuu jo maksamaan moista veroa :)

5212.6.2009 10:15

Sinänsä tässä voi nähdä lain periaatteet:
*TV-maksun aleneminen taloutta kohden (tarkoitus saada nykyiset maksajat automaattisesti kannattajiksi - raha ratkaisee)
*TV-maksun periminen kaikilta elämäntilanteeseen, taloudelliseen tilanteeseen, tai mihinkään muuhunkaan katsomatta (eli rajoitetaan valinnanvapautta maksaa tai olla maksamatta, muutetaan TV-maksu TV-veroksi)
*Kulttuurin säilytys ja tuottamisrooli (ruotsinkieliset vähemmistökanavat voisi irroittaa TV:stä erilliselle maksukortille, minusta suomen olisi jo korkea aika irroittautua ruotsista - paljonko silläkin säästettäisiin?)

"mediamaksu on siis edelleenkin tulossa, väistämättä. "
-Tämä TV-veron pakotettu läpiajaminen on uskomatonta. Tuntuu, että on melko yleistäkin, että Suomessa ajetaan pakolla läpi laki, vaikka siitä olisi julkisuudessa huomatettu epäkohtia, niitä ei alata korjaamaan. Samaa "pakotettua läpiajamista" on havaittavissa uudessa valmisteilla olevassa aselaissa, jonka uudistukset monet asealan asiantuntijat, harrastajat ja lehdet ovat jo nyt tyrmänneet.

5312.6.2009 10:38

Lainaus:
"mediamaksu on siis edelleenkin tulossa, väistämättä. "
-Tämä TV-veron pakotettu läpiajaminen on uskomatonta. Tuntuu, että on melko yleistäkin, että Suomessa ajetaan pakolla läpi laki, vaikka siitä olisi julkisuudessa huomatettu epäkohtia, niitä ei alata korjaamaan. Samaa "pakotettua läpiajamista" on havaittavissa uudessa valmisteilla olevassa aselaissa, jonka uudistukset monet asealan asiantuntijat, harrastajat ja lehdet ovat jo nyt tyrmänneet.
Tämä on hyvä pointti, mutta asiantuntijat ja harrastajat jäävät lukumäärältään ja vaikutukseltaan varsin pieniksi, kuten myös lehtien palstatila. Minkäänlaista kansanliikettä ei ole laisinkaan syntynyt, korkeintaan kymmenisen atk-harrastajaa kyltteineen eduskuntatalon porteilla. Kaikkea jaksetaan arvostella, mutta piittaamattomuus vallitsee kansan keskuudessa, kun pitäisi toimiin ryhtyä. Tässä minäkin moralisoin, vaikka lex nokian, lex karpelan, lapsipornolain, aselakien jne arvostelun olen itsekin jättänyt nettiavautumisen tasolle!

p.s. Suvi Linden jaksaa yhä hämmästyttää, jos hän edustaa kansaa, niin en tiedä missä tämä kansa oikein on.

p.p.s. Verotuksen progressiivisuuden tärkeyttä jaksetaan kyllä korostaa, kun sitä nostetaan tuloerojen mukaan, mutta kun niistä koituisi epäoikeudenmukaisuutta köyhimmille, niin ollaan heti kaikille yhteistä minimiä määrittämässä. Kaksinaamaista.

5412.6.2009 12:24

Lainaus:
Kaikkea jaksetaan arvostella, mutta piittaamattomuus vallitsee kansan keskuudessa, kun pitäisi toimiin ryhtyä. Tässä minäkin moralisoin, vaikka lex nokian, lex karpelan, lapsipornolain, aselakien jne arvostelun olen itsekin jättänyt nettiavautumisen tasolle!
Onko kansa sitten piittaamaton, vai eivätkö virkamiehet vain halua kuunnella? 2000-luvun ihmisiä yhdistää kiire joka paikkaan, kaikilla ei ole aikaa mielenosoituksiin. Netissä on hyvä keskustella asioista, mutta onko sillä sitten vaikutusta, se on toinen juttu.

Paljonkohan lakeja tekevät virkamiehet edes seuraavat näitä nettikeskusteluja? Entä paljonko he itse tietävät kokemuksesta asioista, joihin he lakeja tekevät? Käytännöllisyys jää joskus taka-alalle ja lain säätämisessä voidaan tukeutua pelkkiin mielikuviin, kuulematta asiantuntijatasoja. Jos näitä nettikeskusteluja pidetään pelkkinä "avautumisina", lienee sitten edes turha keskustella, koska virkamies on aika oikeassa? :/ Näin se ilmeisesti menee kotisuomessa, samoin lex karpela oli kiistanalainen (on vieläkin) eikä sitäkään korjailtu...

5512.6.2009 22:51

Lainaus:
Paljonkohan lakeja tekevät virkamiehet edes seuraavat näitä nettikeskusteluja? Entä paljonko he itse tietävät kokemuksesta asioista, joihin he lakeja tekevät? Käytännöllisyys jää joskus taka-alalle ja lain säätämisessä voidaan tukeutua pelkkiin mielikuviin, kuulematta asiantuntijatasoja. Jos näitä nettikeskusteluja pidetään pelkkinä "avautumisina", lienee sitten edes turha keskustella, koska virkamies on aika oikeassa? :/ Näin se ilmeisesti menee kotisuomessa, samoin lex karpela oli kiistanalainen (on vieläkin) eikä sitäkään korjailtu...
Itsehän me olemme nämä tyypit eduskuntaan äänestäneet. Enemmistö päättänyt. Jos tästä yksittäisestä asiasta tehtäisiin kansan äänestys niin kyllä puolestakin tulisi varmasti äänia valtavasti ihmisiltä jotka ovat lupansa maksaneet ja haluavat sen pienenevän. Enemmistön sana päättää, muut voi vaan valittaa. :/

5612.6.2009 23:48

Lainaus:

Itsehän me olemme nämä tyypit eduskuntaan äänestäneet. Enemmistö päättänyt. Jos tästä yksittäisestä asiasta tehtäisiin kansan äänestys niin kyllä puolestakin tulisi varmasti äänia valtavasti ihmisiltä jotka ovat lupansa maksaneet ja haluavat sen pienenevän. Enemmistön sana päättää, muut voi vaan valittaa. :/

Kansa ei ole valinnut Lindenia viestintäministeriksi.

Eikä kansaa voi syyttää siitä että Linden ajaa täysin järjetöntä asiaa läpi mille ei ole mitään perusteluita.

Tässäkään asiassa enemmistö ei taatusti päätä vaan omat edut ja lobbaajien rahat tekevät tehtävänsä.

Ja jotkut vielä väittävät että suomi ei ole täysin korruptoitunut maa...

Lisäksi järjen pitäisi olla se mikä voittaa. Jos sata idioottia luulee että maapallo on litteä niin ei ne ole oikeassa vaikka tätä väitettä vastustaisi vain yksi viisas henkilö...

Michael Moorelta voit kysyä että onko muulla väliä kuin enemmistön mielipiteellä :)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.6.2009 @ 23:51

5713.6.2009 1:13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tkkaisla:
Ens vaaleis vois viestintäministeriks laittaa jonku sellasen joka tajuaa televisiosta enemmän kuin sen miten se pistetään päälle, samoin tietotekniikasta, ja muustakin elektroniikasta yleensäkkin.
Turha toivo :-( Tässä Kekkosen viitoittamassa poliittisessa kulttuurissa joudutaan samojen ministerien naamoja sietämään aina kolmekymmentä vuotta.

5813.6.2009 1:19

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tkkaisla:
Ens vaaleis vois viestintäministeriks laittaa jonku sellasen joka tajuaa televisiosta enemmän kuin sen miten se pistetään päälle, samoin tietotekniikasta, ja muustakin elektroniikasta yleensäkkin.
Turha toivo :-( Tässä Kekkosen viitoittamassa poliittisessa kulttuurissa joudutaan samojen ministerien naamoja sietämään aina kolmekymmentä vuotta.
Ei siinä ois Kekkonne auttanu jos kansa ois päättäny olla äänestämättä Lindeniä edes eduskuntaan, mut ku ei nii ei. Ja nyt kärsitään.

5913.6.2009 1:37

Lainaus:
Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tkkaisla:
Ens vaaleis vois viestintäministeriks laittaa jonku sellasen joka tajuaa televisiosta enemmän kuin sen miten se pistetään päälle, samoin tietotekniikasta, ja muustakin elektroniikasta yleensäkkin.
Turha toivo :-( Tässä Kekkosen viitoittamassa poliittisessa kulttuurissa joudutaan samojen ministerien naamoja sietämään aina kolmekymmentä vuotta.
Ei siinä ois Kekkonne auttanu jos kansa ois päättäny olla äänestämättä Lindeniä edes eduskuntaan, mut ku ei nii ei. Ja nyt kärsitään.
Jos äänestäjät on noita "kekkosia" niin viestintäministeritki on myös tulevaisuudes "lindeneitä" ;)

6019.6.2009 20:04

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Supo:
Kertoisitko vielä miksei nämä pienryhmät maksa itse ohjelmistaan vaikka kanavapakettien muodossa niinkuin muutkin joutuvat täällä tekemään??Minkä takia kaikkien pitäisi osallistuae esim ruotsinkieliseen tv:n ??Olet varmaan ylellä töissä tai kekkoslandian kasvatti ;)
Minusta YLE:n olemassaolo on hyvä asia juuri näiden takia. Toisin kuin vaikka sci-fi kanavista diggaava joka on valinnut itse maksaa kanavista koska sattuu tykkäämään ei esim. kuurolla ole valintaa että kuuleeko vaiko eikö ja mm. juuri sen takia YLE:n palvelut ovat olemassa. Minulla on kritisoitavaa vain maksusysteemistä.

En tykännyt tv-lupamaksusta - nyt tämä mediamaksu (joka käytännössä on tasavero hienolla nimellä) nostattaa niskavillat pystyyn. Jos otettaisiin käyttöön tässä maksussa progressiivinen verotus (tv-vero) niin minä ainakin kannattaisin :p En itse katso juuri lainkaan YLEä.


Peace & Love, Sir Robin * http://kapsi.fi/~robsku/ - HackNBlog
* ZTE Blade: My first android computer. Old, so? No slide-out keyboard nor stylus :(
* Amilo laptop: Pentium Dual CPU T2390 @ 1.86GHz, 1MB Cache, RAM: 3GB, HDD: 120GB (not original), AMD/ATI Mobility Radeon HD 2400. Linux Mint Debian Edition.
...sen tarvi olla niin justiinsa

6119.6.2009 20:23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hemmo44:
Kiitos teille kaikille ihanille tv-lupamaksua laistaneille sankareille, jotka täällä vikisette poliisivaltioista ja sorrosta. Olen tyytyväinen toimintaanne, koska tämähän merkitsee, että oma lupamaksuni pienenee, kun saadaan teidätkin pakolla remmiin maksamaan. Tätä muutosta onkin jo odoteltu. Kiitos vielä kerran kaikille =)))))
Sori vaan, en pygee. Ei ole yksinkertaisesti rahaa tuollaiseen.


Peace & Love, Sir Robin * http://kapsi.fi/~robsku/ - HackNBlog
* ZTE Blade: My first android computer. Old, so? No slide-out keyboard nor stylus :(
* Amilo laptop: Pentium Dual CPU T2390 @ 1.86GHz, 1MB Cache, RAM: 3GB, HDD: 120GB (not original), AMD/ATI Mobility Radeon HD 2400. Linux Mint Debian Edition.
...sen tarvi olla niin justiinsa

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto