AfterDawn: IT-alan uutiset

On jälleen aika päivittää iTunes- ja QuickTime-ohjelmat

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 2.6.2009 13:35 Kommentteja (15)

On jälleen aika päivittää iTunes- ja QuickTime-ohjelmat iTunes- ja QuickTime-ohjelmien kehityksestä vastaava Apple on julkaissut kyseistä ohjelmista uudet versiot, joissa on korjattu erilaisia tietoturva-aukkoja ja lisätty uusia ominaisuuksia.
Tietoturva-aukkoja on päivityksissä korjattu yhteensä 11 kappaletta, ja pahimmassa tapauksessa niiden väärinkäyttöön riittää pelkkä internet-selaimen ohjaaminen pahantahtoiselle web-sivustolle. Aukkoja löytyy sekä ohjelmien Mac OS X- että Windows-versioista, joten jos koneelle on asennettu QuickTime-ohjelma, kannattaa se päivittää 7.6.2-versioon ja iTunes-ohjelma puolestaan 8.2-versioon. Päivityksen voi suorittaa joko lataamalla uudet asennusohjelmat netistä tai vaihtoehtoisesti käyttämällä Applen omaa päivitysohjelmaa.

Tietoturvakorjauksien lisäksi iTunes 8.2 sisältää tuen 3.0-ohjelmistoversioilla varustetuille iPhoneille ja iPod toucheille. 3.0-ohjelmistoversio ei ole vielä tavallisten kuluttajien ulottuvilla, vaan toistaiseksi se on ainoastaan ohjelmistokehittäjien käytössä. Virallisesti 3.0-ohjelmistoversio julkaistaan todennäköisesti ensi viikolla, kun Apple Worldwide Developers Conference -tapahtuma pyörähtää käyntiin ensi viikon maanantaina.

Edellinen Seuraava  

15 kommenttia

12.6.2009 14:40

Pakko myöntää, että uutisarvoltaan täysin turha uutinen. Eri asia olisi ollut, jos uudessa versiossa olisi edes jotain mullistavia ominaisuuksia, mutta tässä tapauksessa niin ei ollut.

22.6.2009 15:08

Windows-käyttäjien on pikemminkin aika päivittää QuickTime Alternativeen ja heivata QT ja iTunes kokonaan. Ainakin jos on kiinnostusta hävittää resurssisyöpöt koneesta.

32.6.2009 16:11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti emissole:
Windows-käyttäjien on pikemminkin aika päivittää QuickTime Alternativeen ja heivata QT ja iTunes kokonaan. Ainakin jos on kiinnostusta hävittää resurssisyöpöt koneesta.

Juuri näin. QuickTime Alternativellahan korvaat iTunesin?

42.6.2009 17:34

Lainaus:

Juuri näin. QuickTime Alternativellahan korvaat iTunesin?
Juu, en korvaa. Mutta jos ei ostaa Applen kaupasta biisejä, niin sen iTunesin nyt voi korvata [lisää suosikkimediasoittimesi nimi tähän]:llä. iPod:iin tai iPhoneen ne biisit nyt siirtyy monellakin eri softalla.

Pointtini oli se, että Applen QT:t ja iTunesit eivät ole Windowsilla kovin ihmeellisiä. Tuntuu siltä, että ne kasvavat kuin teinit irtokarkkihyllyllä.

52.6.2009 18:14

Lainaus:
Lainaus:

Juuri näin. QuickTime Alternativellahan korvaat iTunesin?
Juu, en korvaa. Mutta jos ei ostaa Applen kaupasta biisejä, niin sen iTunesin nyt voi korvata [lisää suosikkimediasoittimesi nimi tähän]:llä. iPod:iin tai iPhoneen ne biisit nyt siirtyy monellakin eri softalla.

Pointtini oli se, että Applen QT:t ja iTunesit eivät ole Windowsilla kovin ihmeellisiä. Tuntuu siltä, että ne kasvavat kuin teinit irtokarkkihyllyllä.
itse olen nimen omaan etsiny tällästä softaa mutta ainoa ongelma että mikään niistä ei tue omaa ipuhelinta joten pakko tyytyy siihe tehosyöppöön nimeltä itunes.

62.6.2009 18:36

Lainaus:
itse olen nimen omaan etsiny tällästä softaa mutta ainoa ongelma että mikään niistä ei tue omaa ipuhelinta joten pakko tyytyy siihe tehosyöppöön nimeltä itunes.
Oletko kokeillut iPhone PC Suitea?
Linkki:
http://www.free-codecs.com/download/iPhone_PC_Suite.htm

72.6.2009 18:50

Uudempi versiokin löytyi. Linkki: http://rapidshare.com/files/222096055/iP...3.1.86.rar.html

En löytänyt tähän hätään virallista kotisivua tuolle, mutta tuo 2.3.1.86 on ilmeisesti viimeisin versio tällä hetkellä.

82.6.2009 20:52

Olipa taas uutisoimisen arvoinen juttu.. Taitaa AD:lla olla huonoja uutisaikoja? Mitäs jos laajennatte uutisoimaan vaikka sikainfluenssasta? XD

Itselläni ei ole paljoakaan muistia, en tajua miksi ihmiset valittaa?!
Siis suurimmalla osallahan täällä oleskelevilla tyypeillähän on (luulen) ihan kelpo määrä muistia, omalla kannettavalla on vain 3GB, eikä ole juuri koskaan mennyt käyttö yli 2GB, ainoastaan kun FF:llä auki jotai 15 välilehtee, dreamweaver auki ja Photoshop kans.

Joten onko se iTunes nyt niin hankala? hidastaako se muka oikeasti?!

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2.6.2009 @ 20:57

92.6.2009 21:02

Mitäs ihmettä täällä nyt muka itketään uutisen "köyhyydestä"? Parempi vaan olisi jatkaa näiden tämäntapaisten uutisten julkaisua, sillä eri ohjelmien tietoturva-aukot eivät todellakaan ole mikään leikin asia. Näillä uutisilla saadaan aikaan se, että edes osa lukijoista päivittävät softansa ennen kuin vahinko pääsee tapahtumaan.


GA B85M D3H | E3-1230V3 | True Spirit 120 M BW Rev.A | Asus R9 270X DCII TOP | SF-600P14XE-PRO | 8GB RAM | PNY 120GB SSD | WDC WD10EZEX | Fractal Define Mini | Win7 64bit Pro |

103.6.2009 0:04

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 79atanos:
Mitäs ihmettä täällä nyt muka itketään uutisen "köyhyydestä"? Parempi vaan olisi jatkaa näiden tämäntapaisten uutisten julkaisua, sillä eri ohjelmien tietoturva-aukot eivät todellakaan ole mikään leikin asia. Näillä uutisilla saadaan aikaan se, että edes osa lukijoista päivittävät softansa ennen kuin vahinko pääsee tapahtumaan.
Ei kans jaksa ymmärtää, kun jumankauta nähdään tällättestäkin asiasta vaivaa. Kukaan ei joudu maksamaan näitten lukemisestä mitään, niin mikä mättää? Asiat liian hyvin vai miten se menikään... Ei kaikki uutiset voi olla juuri sitä, mitä sinä odotat!! Joten pidetään mölyt mahassa!
Nämä tälläiset kommentit on turhan paljon yleistynyt täällä...

114.6.2009 1:24

Ite käytän iTunesia musiikin kuunteluun. Kokeilemistani ohjelmista se vaan soveltui mun käyttövaatimuksiin parhaiten. Oikeastaan eniten ärsyttää ohjelman päivittäminen, koska Quick Time on mulle kokonaan turha, eikä sitä voi erottaa latauksesta. Tän lisäksi Updater tyrkyttäis mulle Safaria. Muuten ei valittamista ja kun oon oppinu iT:n systeemeihin, kaikista muista musiikintoisto-ohjelmista puuttuu just joku pieni juttu joka onkin sitten käyttömukavuuden kannalta tärkeä.

En mäkään oikein ymmärrä ihmisten "iT on tehosyöppö" -kommentteja. Ei mulla ole kuin 3 gigaa muistia, mutta ohjelma pyörii ilman mitään ongelmia. Toisaalta en esmes pelaa ja kuuntele omaa musiikkia samaan aikaan (kannatan pelejä, joiden oma soundtrack on tarpeeksi hyvä kuunneltavaks), eli syytökset voisi tietty johtua jostain vastaavasta.

Kiitos AD uutisesta, uusi versio on nyt ladattu :)

124.6.2009 2:15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bani666:
Olipa taas uutisoimisen arvoinen juttu.. Taitaa Joo

AD:lla olla huonoja uutisaikoja? Mitäs jos laajennatte uutisoimaan vaikka sikainfluenssasta? XD

Itselläni ei ole paljoakaan muistia, en tajua miksi ihmiset valittaa?!
Siis suurimmalla osallahan täällä oleskelevilla tyypeillähän on (luulen) ihan kelpo määrä muistia, omalla kannettavalla on vain 3GB, eikä ole juuri koskaan mennyt käyttö yli 2GB, ainoastaan kun FF:llä auki jotai 15 välilehtee, dreamweaver auki ja Photoshop kans.

Joten onko se iTunes nyt niin hankala? hidastaako se muka oikeasti?!
Joo mä kelasin samaa hommaa mulla 4:jä gigaa GeForse 860.
Ja hyvin pyörii itunes. Ihan yhtä nopee kun kaikki muutkin.

134.6.2009 2:24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti KarmiaGb:
Ite käytän iTunesia musiikin kuunteluun. Kokeilemistani ohjelmista se vaan soveltui mun käyttövaatimuksiin parhaiten. Oikeastaan eniten ärsyttää ohjelman päivittäminen, koska Quick Time on mulle kokonaan turha, eikä sitä voi erottaa latauksesta. Tän lisäksi Updater tyrkyttäis mulle Safaria. Muuten ei valittamista ja kun oon oppinu iT:n systeemeihin, kaikista muista musiikintoisto-ohjelmista puuttuu just joku pieni juttu joka onkin sitten käyttömukavuuden kannalta tärkeä.

En mäkään oikein ymmärrä ihmisten "iT on tehosyöppö" -kommentteja. Ei mulla ole kuin 3 gigaa muistia, mutta ohjelma pyörii ilman mitään ongelmia. Toisaalta en esmes pelaa ja kuuntele omaa musiikkia samaan aikaan (kannatan pelejä, joiden oma soundtrack on tarpeeksi hyvä kuunneltavaks), eli syytökset voisi tietty johtua jostain vastaavasta.

Kiitos AD uutisesta, uusi versio on nyt ladattu :)
Terve limplad tässä taas .osu silmään tuo sinun viesti. kysynkin eikö siinä
latausvaiheessa ollutkin X ota tai jätä safari pois. Jos ei niin saat
poistettua kummatkin myös quick timen, ohjauspaneelin lisää poista
tominnan kautta.

144.6.2009 14:00

Osaan kyllä ruksin poistaa Updaterista, enkä siis safaria koskaan ole ladannut, mutta ärsyttää, että siinä se ruksi on automaattisesti tyrkyttämässä omppu-selainta. QT:a pidän koneella vain siksi, että iT:ia päivitettäessä se kuitenkin asentuisi automaattisesti, eikä musta ole järkeä joutua poisto/asennus-kierteeseen.

1518.6.2009 16:37

Foobar2000 antaa äänikortista parhaat soundit tähänmennessä(32bit), taitaa löytyä iPod-tukikin: http://yuo.be/ipod.php joten suosittelen!

i-Soittimia en osta juuri iTunesin tuputtamisen takia, ellen voi varmistua siitä että biisit saa kapulaan myös explorerin kautta.
FLAC-tukeakaan ei taida löytyä noista...

Jos QT/Real videoita haluaa katsella, sitten QT/Real Alternative.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Microsoft luovutti Cortanan kanssa? Ei kilpaile Alexaa vastaan Microsoft luovutti Cortanan kanssa? Ei kilpaile Alexaa vastaan (18.1.2019 14:29)
Kerroimme aiemmin tällä viikolla Microsoftin aikomuksesta erottaa Windows 10:n hakupalkki ja Cortana toisistaan. Ohjelmistojätti näyttää uudistavan Cortanan ympärille rakennettavaa liiketoimintastrategiaa ....
Yhä useampi katsoo Netflixiä – Yhtiö kokee Fortniten suurempana uhkana kuin HBO:n Yhä useampi katsoo Netflixiä – Yhtiö kokee Fortniten suurempana uhkana kuin HBO:n (18.1.2019 14:22)
Netflix kasvatti tilaajamääriään 33% vuonna 2018 verrattuna edellisvuoteen selviää yhtiön julkaisemasta osavuosiraportista. Netflix ylitti ja alitti odotuksia vuoden 2018 viimeisellä vuosineljänneksellä. ....
Epic Games julkaisi suuntaviivoja Fortniten kilpapelaamiselle Epic Games julkaisi suuntaviivoja Fortniten kilpapelaamiselle (18.1.2019 12:32)
Epic Games on julkaissut tulevaisuuden suuntaviivansa Fortniten kilpapelaamiselle. Epic Games on saanut runsaasti kritiikkiä suhtautumisestaan Fortniten kilpapelaamispuoleen. Kritiikkiä ....
Uno-korttipeli julkaistiin iPhonelle ja Androidille Uno-korttipeli julkaistiin iPhonelle ja Androidille (18.1.2019 10:30)
Legendaarinen korttipeli Uno on ilmestynyt nyt ilmaisena mobiilipelinä. Peliä voi pelata maailmanlaajuisesti niin iOS- kuin Android-laitteillakin. Oikeudet peliin omistava Mattel on aiemmin ....
1 kommentti
Uudet HoloLens-lasit tulevat aivan pian? Microsoft järjestää tilaisuuden Uudet HoloLens-lasit tulevat aivan pian? Microsoft järjestää tilaisuuden (18.1.2019 09:46)
Microsoft on lähettänyt medialle kutsun MWC-messuille, jossa ohjelmistojätti aikoo kertoa uutisia toimitusjohtajansa voimin. Voisi siis olettaa, että kyseessä ei ole mistään turhanpäiväisestä tilaisuudesta. ....

Uutisarkisto