AfterDawn: IT-alan uutiset

E3: Sony esitteli mm. liiketunnistusohjaimen, pelejä ja PSP Gon

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 2.6.2009 23:10 Kommentteja (9)

E3: Sony esitteli mm. liiketunnistusohjaimen, pelejä ja PSP Gon Konsolijäteistä oman E3-tilaisuutensa viimeisenä piti Sony, joka esitteli tulevien pelien lisäksi PSP Go -käsikonsolia ja uutta liiketunnistusohjainta.
Sony aloitti oman tilaisuutensa vahvistamalla vuotaneet huhut PSP Gosta oikeiksi. Tämän jälkeen tilaisuus jatkui PS2:n ja PS3:n hyvän menestyksen hehkuttamisella. Sonyn Jack Trettonin mukaan tästä vuodesta tulee Sonyn peliosaston paras vuosi ja tämän vuoden aikana Sonyn konsolit saavat 364 uutta peliä.

Ensimmäisenä pelinä tapahtumassa esiteltiin tuleva Uncharted 2: Among Thieves, jonka moninpelin beta-testaus käynnistyy Yhdysvalloissa tänä yönä. Seuraavaksi Sony esitteli tulevaa MAG-räiskintäpeliä, ja MAG:in moninpeliä pelattiin tilaisuudessa 256 pelaajan voimin.

Näiden pelien jälkeen Sony esitteli virallisesti PSP Gota, joka on 40 prosenttia kevyempi kuin ensimmäinen julkaistu PSP. Pelit koneelle ladataan PSN-verkkopalvelun kautta ja jatkossa kaikki PSP-pelit julkaistaan sekä UMD-levyinä että PSN-latauksina. PSN:n käyttö tietokoneella helpottuu myös Sonyn mukaan huomattavasti uuden Media Go -ohjelmiston myötä, jonka pitäisi ilmaantua kaikkien ladattavaksi vielä tänään.

Pelien ohella PSP:lle voi jatkossa ladata suoraan videoita, joiden tarjontaan kuuluu mm. Showtimen, G4:n ja HDNetin tuotantoa. Palvelun mahdollinen toimivuus Suomessa on vielä kysymysmerkki.

Sony painotti myös voimakkaasti sitä seikkaa, ettei nykyinen PSP-3000 häviä markkinoilta, vaan se tulee elämään rinnakkaiseloa PSP Gon kanssa. PSP Gon hinta Yhdysvalloissa tulee olemaan 249 dollaria ja Euroopassa puolestaan 249 euroa.

PSP-peleistä tilaisuudessa esiteltiin mm. Gran Turismo PSP:tä, jonka ruudunpäivitysnopeus pitäisi olla aina 60 FPS. Autoja pelissä on tarjolla 800 kappaletta ja pelattavia ratoja 35. Peli tukee WLAN:in yli tapahtuvaa Ad-Hoc-moninpeliä ja kaahailun ohella pelaajat voivat vaihtaa keskenään keräämiään autoja. Myyntiin pelin pitäisi ennättää lokakuun ensimmäinen päivä.

Toinen Sonyn esittelemä nimekäs PSP-julkaisu oli puolestaan Metal Gear Solid: Peace Walker. Peace Walkerin tarina sijoittuu 1970-luvulle eli Metal Gear Solid 3 -pelin tapahtumista on kulunut kymmenen vuotta.

Viimeisin nimekäs tuleva PSP-peli oli Resident Evil -sarjan PSP:lle tuova Resident Evil Portable, jonka pitäisi ilmaantua pelaajien ulottuville ensi vuoden aikana.

PSP saa lisäksi ohjelmistopäivityksen yhteydessä muista Sonyn tuotteista tutun Sense Me -ominaisuuden, jonka avulla voi generoida erilaisia soittolistoja musiikin tyylin ja tempon avulla. Sama ominaisuus nähdään myös PS3:lla.

PS3 saa myös lisää ladattavaa PSN-puolelle. Tarjolle tulee mm. 50 PlayStation-peliä, joista monille tärkein lienee Final Fantasy VII, joka ilmaantuu Yhdysvalloissa ladattavaksi tänään. Seuraavaksi Sony hehkutti PlayStation Home -palvelua samoilla tiedoilla, jotka se paljasti jo viime viikolla.

Ensimmäinen enemmän esittelyaikaa saanut PS3-peli tilaisuudessa oli Rockstar Northin kehittämä Agent, joka on PS3:n yksinoikeuspeli. Kyseessä on 1970-luvulle sijoittuvat vakoilupeli, jota Sony pitää yhtä hyvänä tekeleenä kuin GTA-sarjaa. Pelistä ei kuitenkaan näytetty vielä pelikuvaa, joten pelistä ei ole vielä paljon kerrottavaa.

Agentin jälkeen Ubisoftin työntekijät esittelivät Assassin's Creed II:sta, jonka tapahtumat jatkuvat suoraan siitä, mihin Assassin's Creedin tapahtumat päättyivät. Assassin's Creed II ehtii nykyisten tietojen valossa vielä pukinkonttiin.

Assassin's Creed II:n jälkeen vuoronsa sai ensi keväänä myyntiin tuleva Final Fantasy XIII, josta Sony esitteli uutta materiaalia englanninkielisellä ääninäyttelyllä varustettuna. Ensi vuonna markkinoille tulee myös Final Fantasy XIV Online, joka on Sonyn mukaan PS3-yksinoikeuspeli. Nimensä mukaisesti kyseessä on jälleen yksi Final Fantasy -teeman mukainen nettipeli.

Pelien jälkeen Sony esitteli PlayStation motion controller -nimellä kulkevan uutta ohjainta, jonka liikkeet tunnistetaan tarkasti PlayStation Eye -kameran avulla. Tilaisuudessa esitetyissä demoissa ohjain muuttui mm. pistooliksi, tennismailaksi, miekaksi ja spray-kannuksi. Useampaa ohjainta voi käyttää myös samanaikaisesti, jolloin ohjaimet muuttuvat esim. miekka+kilpi-yhdistelmäksi tai jousipyssyksi. Kauppoihin uutuusohjaimien pitäisi ehtiä ensi keväänä, mutta Sony ei toistaiseksi maininnut pelejä, joissa uusia ohjaimia hyödynnettäisiin.

Ohjaimen jälkeen Sony palasi tulevien pelien esittelyihin, joista seuraavana vuorossa oli Mod Nation Racers, joka on LittleBigPlanetin hengessä toteutettu ajelupeli, jossa pelaajat voivat luoda itse ratansa, ajokkinsa ja kuskinsa. Myös Mod Nation Racers saapuu kauppojen hyllyille vasta ensi vuoden puolella.

Sonyn seuraava esittelyaikaa saanut peli oli Team ICO:n viimeisin projekti eli The Last Guardian. Pari viikkoa sitten nettiin vuotaneen Project Trico HD -trailerin ohella Sony esitteli tilaisuudessa lisäksi pelin hiiviskelypuolta.

Sony jatkoi videoesittelyjä Gran Turismo 5:n lyhyellä videopätkällä, jonka jälkeen videovuoroon tuli tilaisuuden lopettanut God of War III, joka ilmaantuu kauppoihin ensi maaliskuussa.

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

12.6.2009 23:15

boooring....

22.6.2009 23:45

PSP Go tulee hommattua kun hinta on 200€.

32.6.2009 23:46

Oli vissin sonylla pakko esitellä oma liiketunnistin, kun huomas MS:n...

Joo aika tylsä oli. Ja suurin peleistäkin tulee vasta ens vuonna :S. Noh onneksi en omista PS3. Xbox 360 ja wii riittävät mainiosti.

Ainut mikä hyvä tuossa oli, niin Final Fantasy XIV Online ja sekin hankin PC:lle ;]. Olen 100% että tuosta tulee PS3 lisäksi samaan aikaan PC versio. Tai muuten voi olla aika hiljaista...

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2.6.2009 @ 23:47

43.6.2009 0:29

Ei kyllä mitään kovin ihmeellisä... Toivottavasti vielä joskus tekevät sen boomerang-ohjaimen PS3:en, kun tuo nykyinen ohjain ei sovi kuin 5-10v. lapsen käteen. Ei myöskään houkuta muiden valmistajien tekemät patteriohjaimet. :S

53.6.2009 0:34

On se taas niin väärin. Uusi psp maksaa dollareina ja euroina samanverran. Eli eurooppaa taas syrjitään oikein urakalla. Tuohon kun vielä heittää suomilisän niin johan tulee konsolille hintaa.

63.6.2009 1:03

Hmm, paremmin se dualshock sopii tämän 191 senttisen sällin käteen kuin muiden konsoleiden. toki se on vain henkilökohtainen mielipide.

73.6.2009 6:45

"Oli vissin sonylla pakko esitellä oma liiketunnistin, kun huomas MS:n... "

Vai olisiko ollut toisinpäin? Onko perusteita? :P Ja sen PSP:n voi myös ostaa ulkomailta, kun joku tuossa joku valitteli valuutoista.

83.6.2009 10:31

Lainaus:
Seuraavaksi Sony esitteli tulevaa MAG-räiskintäpeliä, ja MAG:in moninpeliä pelattiin 256 tilaisuudessa pelaajan voimin.


Oisko pitäny mennä näin? "Seuraavaksi Sony esitteli tulevaa MAG-räiskintäpeliä, ja MAG:in moninpeliä pelattiin tilaisuudessa 256 pelaajan voimin."?

96.6.2009 6:28
Hybridi
Inactive

256 tilaisuudessa pelaajan voimin... *reps* tajusin ton... :D hah

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto