AfterDawn: IT-alan uutiset

E3: Microsoft esitteli mm. Natal-ohjaimen, pelejä sekä Last.fm-, Twitter- ja Facebook-tukea

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 1.6.2009 22:16 Kommentteja (9)

E3: Microsoft esitteli mm. Natal-ohjaimen, pelejä sekä Last.fm-, Twitter- ja Facebook-tukea Tänään käynnistyneiden E3-messujen ensimmäisen merkittävän tilaisuuden piti odotetusti Microsoft, joka keskittyi erityisesti tulevien pelien esittelyihin.
Peleistä ensimmäisenä esiteltiin syksyllä nähtävä The Beatles Rock Band, jota kävivät buffaamassa mm. Paul McCartney ja Ringo Star. Seuraavan vuorossa oli Call of Duty -sarjaa jatkava Modern Warfare 2, jonka jälkeen esiteltiin ensi keväänä myyntiin tuleva Final Fantasy XIII. Sonylle surua tuottanee puolestaan tieto siitä, että Metal Gear Solid -pelisarja saapuu Xbox 360:lle Metal Gear Solid: Rising -pelin myötä, jossa keskitytään pelisarjan aiemmista osista tutun Raidenin seikkailuihin.

Tämän jälkeen Microsoft aloitti yksinoikeuspelien esittelyn. Ensimmäisenä vuorossa oli tänä kesänä Xbox Live Arcade -pelinä julkaistava Shadow Complex, jonka jälkeen esittelyvuoroon tuli avatareita autokuskeina käyttävä Joy Ride. Seuraavana vuorossa oli traileri syksyllä julkaistavasta Left 4 Dead 2:sta ja tämän jälkeen lavalla esiteltiin toista syksyllä nähtävää peliä eli Splinter Cell: Convictionia. Autopelien tarjonta jatkui Forza 3:n voimin, jossa uudistuksena sarjan aiempiin peleihin nähden on mm. kunnollinen ohjaamonäkymä.

Seuraavaksi esiteltiin kaksi tulevaa Halo-peliä, joista ensimmäinen on syksyllä nähtävä Halo 3: ODST ja toinen ensi vuonna julkaistava Halo: Reach. Halojen jälkeen Microsoft esitteli pitkään odotettua Alan Wakea, jonka julkaisu venyy valitettavasti ensi keväälle saakka.

Pelien ohella Microsoft esitteli Xbox 360:lle tulevia uudistuksia, joiden myötä konsoli saa Last.fm-, Twitter- ja Facebook-tuet. Last.fm-tuki lisätään konsolin uuteen mediasoittimeen ja sen avulla onnistuu Last.fm:n tarjoaman musiikin kuuntelu, jonka lisäksi Xbox 360:lla toistetut kappaleet saa helposti omiin Last.fm-tilastoihin. Last.fm:n käyttäminen konsolilla vaatii Xbox Live Gold -tilin.

Facebook-tuen myötä peleistä voi esim. ottaa kuvankaappauksia, joita voi sitten lisätä suoraan omaan Facebook-profiiliin. Twitter-tuen myötä omista pelihetkistään voi puolestaan raportoida helposti livenä kaikille seuraajilleen.

Mediapuolella Xbox 360:n Xbox Live video marketplace korvautuu tulevaisuudessa Zune video storella, josta onnistuu 1080p-resoluutiolla tallennettujen teräväpiirtoelokuvien vuokraus. Lisäksi elokuvien ja TV-sarjojen näkyvyysalue laajenee ja normista poiketen myös Suomessa asuvat kuluttajat pääsevät vihdoin ostamaan ja vuokraamaan videosisältöä Xbox 360:n avulla. Suomen lisäksi videotarjontaan pääsevät käsiksi mm. Ruotsi, Norja, Itävalta ja Australia.

Microsoftin tilaisuuden kruunasi liiketunnistusta hyödyntävän kameraohjaimen esittely. Natal-nimellä tunnettava lisälaite sisältää kameroita, mikrofoneja ja muita sensoreita, joiden avulla sen lähellä liikkuvat ihmiset sekä heidän liikkeensä ja äänensä tunnistetaan. Paikalla olleiden toimittajien mukaan laitetta voi käyttää Minority Report -elokuvassa esiintyvän kohtauksen tapaan ja paikalla kyseistä ohjainta kehumassa oli myös elokuvan ohjannut Steven Spielberg.

Natal mahdollistaa mm. Xbox Liven sisäänkirjautumisen suorittamisen kasvontunnistuksen avulla ja tarvittaessa konsolin mediatoimintoja voi ohjata puhekomentojen avulla. Laitteen avulla onnistuu lisäksi omien taiteellisten puolien esilletuonti, nimittäin sen avulla onnistuu esim. maalaaminen.

Natalin virallisen esittelyvideon voi katsastaa täältä ja toisen videon alta.

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

11.6.2009 23:24

LEFT 4 DEAD 2!!!!?!!!

21.6.2009 23:37

Natali voi kyllä olla ihan huvittava vempain tai sitten jää unholaan.

31.6.2009 23:41

Lainaus:
Halojen jälkeen Microsoft esitteli pitkään odotettua Alan Wakea, jonka julkaisu venyy valitettavasti ensi keväälle saakka.

Mitä hittoa tuokin vaan venyy ja venyy. Eikös se ollut alunperin tarkoitus julkaista jo 2007 lopulla?

Lainaus:
Mediapuolella Xbox 360:n Xbox Live video marketplace korvautuu tulevaisuudessa Zune video storella, josta onnistuu 1080p-resoluutiolla tallennettujen teräväpiirtoelokuvien vuokraus. Lisäksi elokuvien ja TV-sarjojen näkyvyysalue laajenee ja normista poiketen myös Suomessa asuvat kuluttajat pääsevät vihdoin ostamaan ja vuokraamaan videosisältöä Xbox 360:n avulla. Suomen lisäksi videotarjontaan pääsevät käsiksi mm. Ruotsi, Norja, Itävalta ja Australia.
Noniin, vihdoinkin!

41.6.2009 23:43

Natal vaikuttaa mielenkiintoiselta :)

62.6.2009 1:05

L4D kakkosta odotellessa.

72.6.2009 12:37

En tiedä kiinnittikö kukaan muu huomiota tuohon natalin toimintaan tuossa videolla. Tuli ainakin sillä äijällä ne kaikki liikkeet melkoisesti myöhässä siellä ruudulla. Että toivottavasti itse laite mikä tulee myyntiin ei toimi yhtä suurella viiveellä.

82.6.2009 21:26

Käykää Gamespotissa katsomassa nuo trailerit ja videot, 720p kuvalla ja mm. suorat E3 lähetykset.

96.6.2009 6:24
Hybridi
Inactive

Natal vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta... =)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

IBM: Kaikki salaukset murtuvat viiden vuoden päästä - Vaihda salaustapaa jo nyt! IBM: Kaikki salaukset murtuvat viiden vuoden päästä - "Vaihda salaustapaa jo nyt!" (22.5.2018 10:19)
Tietotekniikan kehitys, etenkin kvanttitietokoneiden kehitys, tekee nykyisin käytössä olevista salaustekniikoista turvattomia jo viiden vuoden sisällä, varoittaa IBM:n johtaja.
Suomalainen firma Nokian kännykkäbrändin takana on nyt yli miljardin arvoinen Suomalainen firma Nokian kännykkäbrändin takana on nyt yli miljardin arvoinen (21.5.2018 16:30)
HMD Global, Suomessa pääkonttoriaan pitävä yhtiö, joka omistaa lisenssit Nokian kännykkämerkkiin, on nyt virallisesti yli miljardin dollarin arvoinen yritys. Sekä peruspuhelimia että Android-pohjaisia ....
Opas: Näin poistat yläreunan kolon OnePlus 6 -puhelimesta Opas: Näin poistat yläreunan kolon OnePlus 6 -puhelimesta (21.5.2018 16:11)
OnePlus 6 sisältää aivan koko etualan peittävän näytön, jossa aivan yläreunassa on kameralle varattu musta lovi/kolo. Onneksi tuon loven saa halutessaan pois - oppaassamme kerromme miten.
4 kommenttia
Kumpi on parempi, OnePlus 6 vai Huawei Honor 10? Kumpi on parempi, OnePlus 6 vai Huawei Honor 10? (20.5.2018 14:05)
Erityisesti Suomessa viimeisten vuosien aikana suosiota ovat nostaneet kaksi älypuhelinfirmaa. Molemmat ovat Kiinasta, ja molemmat haastavat erityisesti Samsungin halvemmilla hinnoilla. Nämä ....
3 kommenttia
OnePlus 6 ensimmäisessä nopeustestissä, päihittää iPhone X:n ja muut kilpailijat OnePlus 6 ensimmäisessä nopeustestissä, päihittää iPhone X:n ja muut kilpailijat (18.5.2018 19:36)
OnePlus esitteli tällä viikolla uuden huippupuhelimen, joka kantaa odotetusti nimeä OnePlus 6. Kiinalaisyhtiö on perinteisesti tuonut huipputason tekniikkaa keskihintaluokan puhelimiin. Vaikka ....
10 kommenttia

Uutisarkisto