AfterDawn: IT-alan uutiset

Soneran uusi musapalvelu on Sonera Music Player

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 27.5.2009 14:26 Kommentteja (12)

Soneran uusi musapalvelu on Sonera Music Player DRM-suojattujen musiikkipalveluiden tarjonta Suomessa on kasvamassa yhdellä uudella tulokkaalla, kun Sonera ilmoitti tuovansa kesäkuun alussa markkinoille uuden Sonera Music Player -nimellä kulkevan palvelun.
Sonera Music Playerin käyttäjät saavat 9,90 euron kuukausimaksua vastaan itselleen oikeuden ladata ja kuunnella yli 4 miljoonaa musiikkikappaletta. Yksi kuukausimaksu tuo kuunteluoikeudet kolmelle tietokoneelle ja kahdelle matkapuhelimelle. Jos kuluttaja irtisanoo palvelun tilauksen, menettää hän samalla myös kappaleiden kuunteluoikeudet. DRM-suojauksien johdosta kappaleita ei voi polttaa esim. CD-levylle.

DRM-suojattujen kappaleiden lisäksi kuluttaja voi myös ostaa itselleen DRM-vapaata musiikkia 1,39 euron kappalehintaan, jolloin kappaleita voi siirtää minne haluaa, eikä näiden kappaleiden kuunteluoikeus häviä vaikka tilauksen irtisanoo.

Tietokoneiden osalta tuettuina ovat Windows XP- ja Windows Vista -käyttöjärjestelmät ja matkapuhelinten osalta tuetaan monia S60-ohjelmistoalustaan perustuvia matkapuhelimia (kuten Nokian 5700 XpressMusic- ja N95-puhelimet), mutta valitettavasti Sonera Music Playeriä ei ole saatavilla iPhonelle.

Sonera vertaa Sonera Music Playeriä vielä beta-testauksessa olevaan Spotify-palveluun ja Soneran mukaan Sonera Music Player on parempi kuin Spotify, koska musiikkia voi mm. kuunnella ilman internet-yhteyttä ja siirtää halutessaan matkapuhelimeen.

Sonera Music Player on saatavilla ainoastaan Soneran matkapuhelinasiakkaille ja Sonera houkuttelee uusia asiakkaita 60 päivän veloituksettomalla kokeiluversiolla. Sonera ei kuitenkaan kustanna datasiirroista tulevia kustannuksia, joten matkapuhelinlatauksia varten kuluttajan täytyy hankkia sopiva datapaketti.

Digikohina-blogi on jo testannut Sonera Music Player -palvelua, ja palvelu saa negatiivista palautetta mm. musiikin pakkolatauksesta ennen kuuntelua, ohjelman hitaasta toiminnasta ja yleisestä keskeneräisyydestä.

Edellinen Seuraava  

12 kommenttia

127.5.2009 14:41
Anonyymi
Vahvistamaton

Joutuu koko loppuelämän maksamaan 9,9e kuussa, ei kiitos...

227.5.2009 14:51

Spotify on sentään ilmainen. Ei kai muuta mutta mistään striimistä en maksasi euroakaan, ja vaikka ne kappaleet saakin offline-versioina niin DRM on ongelma.

327.5.2009 14:52

Taas vaihteeksi TeliaSoneran rahastusmeininkiä. Rahat pois kaikista mahdollisista väleistä. Maksat tiedonsiirrosta kännykällä. Ei voi polttaa cd:lle, ellei hanki yksittäiskappaleina sikahintaan. Pitää olla soneran matkapuhelinliittymä. Huh heijaa tätä menoa.

427.5.2009 15:16
asd
Vahvistamaton

onko tämmösille muka oikeesti kysyntää?

527.5.2009 15:27

Taas ihan turha uutinen vaihteeksi. Ostaa esim. USB kaapelin ja siirtää koneelta, ei oo vaikeaa, kuin maksaa tuosta 10e ja sitten kun lopettaa menettää ne ostetutkin kappaleet. :DD

627.5.2009 15:31

Vuoden päästää saadaan taas nähdä itkua pahoista piraateista, jotka tekevät musiikin digitaalimyynnin mahdottomaksi. Soneran palvelu liittyy surullisen pitkään "lohduttoman huonot toimintamallit" -listaan.

727.5.2009 15:59

Vielä ne jaksaa leikkiä tuon drm:n kanssa.
Koskahan ne oppii?

827.5.2009 17:12
WumWum
Inactive

Kyllä ne oppii joskus, että DRM kauppa ei toimi mutta näköään pitää nyt näitten puhelinoperaattoreiden lähteä tälle musiikkikauppa tielle. Tämä on sitä firmojen sisällä toimivan innovaatio porukan mielenjuolahduksia.

*Hmm... mistä saataisiin lisäarvoa ja tuottavuutta Soneralle? hmm... perustetaan drm-kauppa, kun kaikilla muillakin on sellainen huonosti toimiva.*

.... aika kuluu eteenpäin ja Soneralla mietitään jälleen...

*Hmm... miksi ihmisiä ei kiinnosta meidän palvelu? hmm.. otetaan pois drm niin kuin muutkin on tehneet*


Waretus Rules!

Vähän kyseenalaista puhelinoperaattorilta nämä "sivubisnekset", koska kohta he toimivat suoraan kätilöinä oikeuslaitoksiin ja pyyhkivät laillisia p2p suorittajia vankilaan.

927.5.2009 19:20

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WumWum:


Vähän kyseenalaista puhelinoperaattorilta nämä "sivubisnekset", koska kohta he toimivat suoraan kätilöinä oikeuslaitoksiin ja pyyhkivät laillisia p2p suorittajia vankilaan.

Tämähän on nyt operaattorien edun mukaista. Voidaan myydä näennäisesti paksua kaistaa kalliilla ja jos joku yrittää käyttää sitä, niin toimitetaan kaveri kolmella hudilla linnaan -> Raha virtaa ja laitteet makaa.
(Sotkin tietoisesti kolme hutia tähän, mutta eihän Suomi voi olla Ranskaa huonompi..)

1027.5.2009 19:29

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sonera Music Player -käyttöehdot:

Käyttöoikeuden lisäksi voit ostaa omaksi yksittäiskappaleita ja levyjä, joita voit kuunnella muilla musiikkisoittimilla tai polttaa CD-levylle.


Tämä jälkeenhän siitä katoaa DRM tieto, ja kas.. Mistäs meille nyt on ilmestynyt DRM -vapaata aineistoa..
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.5.2009 @ 19:30

1127.5.2009 21:50

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sonera Music Player -käyttöehdot:

Käyttöoikeuden lisäksi voit ostaa omaksi yksittäiskappaleita ja levyjä, joita voit kuunnella muilla musiikkisoittimilla tai polttaa CD-levylle.


Tämä jälkeenhän siitä katoaa DRM tieto, ja kas.. Mistäs meille nyt on ilmestynyt DRM -vapaata aineistoa..
Taisit juuri keksiä syyn siihen miksi yksittäiskappaleet maksavat ja mistä niiden hinta muodostuu...

1228.5.2009 18:09
Hybridi
Inactive

Huoh, kuka jaksaa maksaa paljon noista palveluista? =/ Ei kiitos...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto