AfterDawn: IT-alan uutiset

TechCrunch: CBS antoi Last.fm-tietoja RIAA:lle

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 24.5.2009 21:05 Kommentteja (8)

TechCrunch: CBS antoi Last.fm-tietoja RIAA:lle Kerroimme helmikuussa soittolistasivusto Last.fm:ää koskeneista huhuista, joiden mukaan sivusto olisi vuotanut käyttäjätietoja levy-yhtiöitä edustavalle tekijänoikeusjärjestö RIAA:lle. Nyt sama huhusoppa on jälleen kiehahtanut, kun alkuperäiset huhut julkaissut TechCrunch-sivusto julkaisi perjantaina saamiaan uusia tietoja, joiden valossa käyttäjätietoja ei olisi vuotanut suoranaisesti Last.fm, vaan tämän omistava emoyhtiö CBS.
TechCrunchin saamien tietojen mukaan CBS ei kertonut Last.fm:n ylläpitäjille, että käyttäjätiedot ohjattaisiin RIAA:lle, vaan CBS kertoi tietojen tulevan ainoastaan yrityksen sisäistä käyttöä varten. Kun CBS oli saanut Last.fm:ltä halutut käyttäjätiedot, lähetti se ne edelleen RIAA:lle.

Last.fm:n tietohallinnossa työskentelevä Russ Garrett kiisti jälleen TechCrunchin esittämät väitteet. Garrett ei pitänyt siitä, että TechCrunch esitti uudet väitteet juuri ennen lomia, jonka lisäksi TechCrunch ei antanut Last.fm:lle mahdollisuutta vastata syytöksiin. Garrett toivoo, että CBS julkaisee pian asian tiimoilta tiedotteen, jossa yritys toteaa syytökset vääriksi.

Last.fm:n ja CBS:n edustajat eivät kuitenkaan ole toistaiseksi kommentoineet TechCrunchin esittämiä todisteita, joiden joukkoon kuuluvat mm. asiaan liittyvä sähköposti sekä Last.fm:n ehtoihin helmikuussa tehdyt muutokset, jotka viittaisivat tietojen luovuttamiseen.

Jos CBS ja/tai Last.fm ovat luovuttaneet käyttäjätietoja RIAA:lle, olisi kyseessä rikos, koska Britanniassa voimassa olevat tietosuojalait kieltävät tiettyjen kerättyjen tietojen välittämisen Yhdysvaltoihin ilman erillistä lupaa. Täten CBS todennäköisesti kiistää kaikki syytökset asian osalta ja varsinaista selkoa asiaan ei saada, ellei asian tiimoilta tehdä oikeusjuttua.

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

124.5.2009 23:03

Pah...oikeuteen vaan, niin sais tähänki jotain selkoa.

224.5.2009 23:30

Pian RIAA haastaa porukkaa oikeuteen mitä ihmeellisistä syistä, vedoten siihen mitä Last.FM: mukaan henkilö on kuunellut...

325.5.2009 10:03

Last.FMhän käyttää mp3sen tageja, mistä selviää mitä joku henkilö on kuunnellut. Siitä ei sitten tiedä onko kappale ollut piraatti vai ei. Eli ei laillista hyötyä. Jos jotain kappaletta on soitettu ennen julkaisua virallisesti on tilanne "ehkä" vähän parempi RIAAlle, mutta koska kyseessä on tagit joita henkilöt voivat itse muuttaa ei silläkään ole paljoa arvoa.

Korkeintaan markkinoinnin kohdentamiseen hyödyntävää tietoa =)

425.5.2009 11:56

last.fm asiakasohjelmasta v14 kuuneltavista tiedostoista tehdään tunnistustiedot, jolloin niitä voidaan käyttää identtisinä todisteina.

http://blog.last.fm/2007/12/07/client-14...printing-begins

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.5.2009 @ 11:57

525.5.2009 12:15

miks aina kaikkien hämärien ja laittomien tapahtumien taustalla kummittelee RIAA...

625.5.2009 13:02

If you’d rather not have your tracks fingerprinted, this can be disabled in the Scrobbling section of the Preferences.

727.5.2009 14:46

Kyllähän me tiedetään kuka Kennedynkin murhasi, RIAA.

828.5.2009 17:52
Hybridi
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti FS88:
Pah...oikeuteen vaan, niin sais tähänki jotain selkoa.
Joo, Last.fm:ää kukaan enää käytä kun piti sekin maksulliseksi niitten urpojen muuttaa... Buuu!!
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.5.2009 @ 17:53

AMD Phenom(tm) 64 X3 8550 Triple-Core,Nvidia GeForce 9300GE 256mt,320Gt sata,3Gt DDR2 = HP Pavilion a6622sc Windows Vista

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto