AfterDawn: IT-alan uutiset

Universal ja Warner suuttuivat Zattoon lisäämistä mainoksista

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 23.5.2009 22:09 Kommentteja (6)

Universal ja Warner suuttuivat Zattoon lisäämistä mainoksista TV-kanavia kansainvälisesti eteenpäin P2P-tekniikoiden avulla välittävä Zattoo-yritys on joutunut ongelmiin Saksassa, koska se on lisännyt lähetettäviin ohjelmiin mainoksia ilman elokuvastudioiden lupia.
Zattoo-ohjelman avulla kuluttajat voivat katsella ilmaiseksi monia oman maansa ilmaisia TV-kanavia internet-yhteyden ja tietokoneen avulla. Zattoon toiminta rahoitetaan alkuperäisten ohjelmien yhteyteen lisättävillä mainoksilla, mutta Universalin ja Warner Brothersin mielestä näiden mainoksien lisääminen heidän julkaisemiinsa elokuviin rikkoo heidän oikeuksiaan, eikä se täten ole sallittua.

Elokuvastudioiden kanssa asiasta oli samaa mieltä myös Hampurin oikeuslaitos, joka on toistaiseksi kieltänyt Zattoolta Universalin ja Warner Brothersin elokuvien näyttämisen Saksassa. Kielto on voimassa niin kauan, kunnes osapuolet pääsevät sopuun sopivista korvausmaksuista.

Universalin ja Warner Brothersin tekemät sopimukset ARD- ja ZDF-televisioyhtiöiden kanssa kieltävät ylimääräisten mainoksien lisäämisen elokuviin ja koska Zattoo uudelleenlähettää näiden sisältöä, pitää sen noudattaa näitä samoja ehtoja.

Zattoon toimitusjohtaja Beat Knecht kertoi Broadband TV Newsille, että elokuvastudiot jahtaavat väärää tahoa. Knechtin mukaan Zattoon kautta ohjelmia katsovat kuluttajat näkevät ylimääräisiä mainoksia vain silloin, kun he vaihtavat kanavaa ilmaiselta kanavalta maksulliselle, jolloin heille näytetään mainos ennen kanavan vaihtumista.

Knechtin sanoi Zattoon noudattavan tarkasti elokuvastudioiden pelisääntöjä ja yritys mm. jätti näyttämättä viime joulukuussa viisi Hitchcock-elokuvaa, koska Universal pyysi tällaista kohtelua.

Tällä hetkellä Zattoo-ohjelmalla on noin 4,2 miljoonaa rekisteröitynyttä käyttäjää, joista 40 prosenttia tulee Saksasta. Monien muiden netti-TV-palveluiden tapaan myös Zattoossa katselua on rajoitettu maakohtaisesti ja Suomessa elävien kuluttajien harmiksi palvelua ei voi ainakaan vielä käyttää Suomesta käsin ilman välityspalvelimien apua.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

123.5.2009 23:47

Herranjumala. Pitääkö elokuvastudioiden jahdata jokaista asiaa mikä vähänki rikkoo heidän okeuksia >_<. Ilmeisesti yrittävät saada viimeisetkin sentit vielä kun se on mahdollista.

Itse ei ainakaan innosta ostaa mitään ko. elokuvastudioiden elokuvia. Kun joka paikkaan pitää ainaa tunkea...

223.5.2009 23:54

Kyllä kai jokainen vähäiselläkin oikeudenmukaisuudentajulla varustettu ihminen oivaltaa, ettei mediafirmojen pussissa olevat jauhot ole ihan puhtaita.
Kyllä joku raja ahneudellakin pitäisi sentään olla, mikäli elää siinä samassa todellisuudessa kuin suurin osa tavallisesta kansasta.
Tosin epäilen vahvasti heidän maailmankuvaansa...

324.5.2009 4:25

Niinpä. Ennen ostin elokuvani ainoastaan Anttilan ALE-laarista, mutta tajuttuani, että TO-mafia vie siitä silti saman hinnan ja kauppias jää tappiolle, päädyin lataamaan kaiken ilmaiseksi verkosta. Jos leffa on hyvä saatan mennä katsomaan sen elokuviin tai vuokrata, mutta muuten olen vain tyytyväinen ettei tarvinnut vähistä rahoistani pulittaa riistäjäkapitalistille yhtään mitään...varsinkin kun 90% sisällöstä on sellaista kuraa ettei siitä mitään viitsisi edes maksaa.

424.5.2009 10:27

Ärsyttävää ku pitää aina tehdä uutinen asiasta jonka lukeminen lopahtaa kuitenki siihen että "katselua on rajoitettu maakohtaisesti ja Suomessa elävien kuluttajien harmiksi palvelua ei voi ainakaan vielä käyttää Suomesta käsin"...

524.5.2009 23:21

Poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.11.2009 @ 00:26

628.5.2009 17:49
Hybridi
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Malboro:
Herranjumala. Pitääkö elokuvastudioiden jahdata jokaista asiaa mikä vähänki rikkoo heidän okeuksia >_<. Ilmeisesti yrittävät saada viimeisetkin sentit vielä kun se on mahdollista.
Juuri näin!

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Päivän diili: SSD-levyjä superhalvalla - 120GB 21 eurolla, 240GB 35 eurolla, 480GB, 960GB, ... Päivän diili: SSD-levyjä superhalvalla - 120GB 21 eurolla, 240GB 35 eurolla, 480GB, 960GB, ... (19.1.2019 11:50)
Vanhemmalle läppärille tai pöytäkoneelle saa kummasti lisää käyttövuosia, kun vaihtaa tietokoneen kovalevyn tilalle SSD-levyn. Jopa hitaimmatkin SSD-levyt päivittävät käytännössä kaikki kovalevyt ....
Tässä se on – Samsungin Galaxy S10 -mallisto Tässä se on – Samsungin Galaxy S10 -mallisto (19.1.2019 11:05)
Älypuhelinmerkkien yllätyksiä jo vuosia murskannut Evan Blass (@evleaks) on iskenyt jälleen julkaisemalla lehdistökuvan Samsungin Galaxy S10 -mallistosta. Kuten on jo vähän aikaa ollut puhetta, ....
3 kommenttia
Spotify julkaisee tänä vuonna oman soittimen – Yhtiön ensimmäinen laitejulkaisu Spotify julkaisee tänä vuonna oman soittimen – Yhtiön ensimmäinen laitejulkaisu (19.1.2019 10:34)
Suoratoistopalvelu Spotify on kokeilemassa mahdollisuuksiaan laitemarkkinoilla, kertoo brittiläinen talousjulkaisu Financial Times. Myöhemmin tänä vuonna ruotsalaisyhtiö aikoo nimittäin esitellä ....
Microsoft: Windows 10 Mobile on kuollut, vaihtakaa Androidiin tai iPhoneen Microsoft: Windows 10 Mobile on kuollut, vaihtakaa Androidiin tai iPhoneen (18.1.2019 21:36)
Microsoft on virallisesti kuopannut myös Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmän ja kehottaa käyttäjiä vaihtamaan muihin käyttöjärjestelmiin ennen tuen loppumista joulukuussa 2019.
10 kommenttia
Microsoft luovutti Cortanan kanssa? Ei kilpaile Alexaa vastaan Microsoft luovutti Cortanan kanssa? Ei kilpaile Alexaa vastaan (18.1.2019 14:29)
Kerroimme aiemmin tällä viikolla Microsoftin aikomuksesta erottaa Windows 10:n hakupalkki ja Cortana toisistaan. Ohjelmistojätti näyttää uudistavan Cortanan ympärille rakennettavaa liiketoimintastrategiaa ....

Uutisarkisto