AfterDawn: IT-alan uutiset

Vapautuksia YLE-veroon?

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 22.5.2009 01:08 Kommentteja (35)

Vapautuksia YLE-veroon? YLE-veroksi nimettyä TV-maksun korvaajaa, mediamaksua, ei ole otettu kaikkialla avosylin vastaan. Mediamaksua on kritisoitu muun muassa sen takia, että se olisi kaikille kotitalouksille yhtä suuri. Ei olisi väliä, onko taloudessa televisiota lainkaan. Silti vero, jolla rahoitetaan Yleisradion toimintaa, olisi maksettava.
Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) on ilmaissut halunsa suunnitteilla olevan mediamaksun muutoksiin. Hänen mielestään YLE:n palveluita vähän tai ei lainkaan käyttävien oikeudet on turvattava.

Asuntokohtaisen mediamaksun säätämistä esitti Yleisradion rahoitusta pohtinut työryhmä. Esitys oli yksimielinen. Tämä on Vanhasen mukaan harvinaista, koska kaikki eduskuntapuolueet olivat edustettuina työryhmässä.

"Jatkovalmistelussa pitää löytää keinot, joilla lähinnä köyhien ihmisten, jotka eivät käytä YLE:n palveluita, asema otetaan huomioon", hän huomauttaa Turun Sanomissa.

Vaikka Matti Vanhanen arvostelee esitystä tasapuolisuuden kannalta, on mediamaksu hänen mielestään parempi kuin nykyinen TV-maksu, jota kaikki palveluiden käyttäjät eivät maksa.

Suuruudeltaan suunniteltu mediamaksu olisi 175 euroa ja sen maksaisivat saman suuruisena kaikki Suomen kotitaloudet.

Edellinen Seuraava  

35 kommenttia

122.5.2009 1:14

Matti puhuu nyt kyllä asiaa. Ilmottaudun välittömästi tuohon ryhmään "vähän tai ei lainkaan YLE:n palveluita käyttävä". Onhan tuo ongelmallinen maksu ja äkkiä ajateltuna perusoikeuksien vastainenkin. Kuinka paljon maksua peritään esim. sellaiselta taloudelta, missä asuu kaksi ihmistä, joista toinen on sokea ja toinen kuuro?

222.5.2009 2:12

Joo rikkailla talouksilla saa olla sama tai korkeampi, mutta köyhemmillä matalempi.

322.5.2009 3:18

Lainaus:
Vaikka Matti Vanhanen arvostelee esitystä tasapuolisuuden kannalta, on mediamaksu hänen mielestään parempi kuin nykyinen TV-maksu, jota kaikki palveluiden käyttäjät eivät maksa.
Saat minun puolesta Matti vaikka ********* ***************!

Hyvä se on TV-maksua iloisesti maksavilla TVn omistajilla äänestää tämän puolesta kun oma maksettava vähenee niiden kustannuksella, joita ei TVn katsomiseen riitä kiinnostus edes TVn hankkimisen verran.

Ainaki haastattelujen perusteella suurin osa ihmisistä tuntuu tajuavan tämän, harmi että siellä eduskunnassa ei ymmärretä.

Kuulin jupakan tiimoilta hyvän idean vastaavasta kossuverosta, joka perittäisiin kaikilta käytti sitten tai ei...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.5.2009 @ 03:19

422.5.2009 5:01

Ei mitää järkeä

522.5.2009 6:27
nbsih
Inactive

Olispas pyssy niin vois ampua niitä tarkastajia huvin vuoksi tai edes verikoiria niin vois usuttaa kimppuun :P

622.5.2009 6:33

Lainaus:
Lainaus:
Vaikka Matti Vanhanen arvostelee esitystä tasapuolisuuden kannalta, on mediamaksu hänen mielestään parempi kuin nykyinen TV-maksu, jota kaikki palveluiden käyttäjät eivät maksa.
Saat minun puolesta Matti vaikka ********* ***************!

Hyvä se on TV-maksua iloisesti maksavilla TVn omistajilla äänestää tämän puolesta kun oma maksettava vähenee niiden kustannuksella, joita ei TVn katsomiseen riitä kiinnostus edes TVn hankkimisen verran.

Ainaki haastattelujen perusteella suurin osa ihmisistä tuntuu tajuavan tämän, harmi että siellä eduskunnassa ei ymmärretä.

Kuulin jupakan tiimoilta hyvän idean vastaavasta kossuverosta, joka perittäisiin kaikilta käytti sitten tai ei...
Minulle tämä käy hyvin kun maksettava pienenee. :)
Käy tosin kossuverokin jos hinta laskee samalla.

722.5.2009 8:15

mitään en ole koskaan maksanut enkä tule helpolla maksamaan. Kuten Irwin lauloi: Haistakaa paska koko valtiovalta, ette osaa muuta kuin verottaa. Muutenkin touhu tuntuu holtittomalta, kaikki pitäisi kerralla erottaa.

822.5.2009 8:38

Jos tälläisiin asioihin puututaan (millainen maksu köyhille), se tarkoittaa silloin että mediamaksun tulee eli siitä on jo päätetty.

En omista tv:tä, taikka laitetta jolla voisin edes vastaanottaa tv-lähetyksiä, joten olen koko pakkoveroa vastaan.

Miksi tuo työryhmä jätti korttivaihtoehdon HETI pois.

Asian olisi voinut hyvin hoitaa maksukortilla (että näkisi YLEn kanavat). Ei sen pitäisi olla ongelma, koska finnpanelin mukaan Ylen kanavien viikkopeitto on 87% luvan haltijoista ja monet ovat ylistäneet ylen kanavien tarjonnan huippulaatuisiksi, joten kyllä maksajia silloin olisi.

Kumpi olisi järkevämpää? hankkia 50e korttiboksi (joka saattaisi jopa toimia paremmin kuin nykyinen) vai jatkaa ongelmallisella boksilla ja 175euron jokavuotisella maksulla (joka VARMASTI tulee nousemaan vuosittain, koska "tuotantokulut nousevat joka vuosi" -mantran saattelemana)

Jos haluttaisiin hoitaa hätätila viestintä, sen voisi hoitaa helposti salamattomana eli kaikki jotka boksin omistaisivat näkisivät sen.

Tosin radio olisi tuohon tarkoitukseen paljon tehokkaampi väline.

Tarvitaanko YLEä nykyisessä laajuudessaan?

922.5.2009 9:19

Kyllä köyhät (työttömät ja opiskelijat etupäässä) kuuluvat tuohon ryhmään, jotka tarvitsevat kunnon helpostusta tuohon maksuun.

[vain onko tarkoitus lisätä rikollisuutta?]


@ stillborn
Tai taloudelta jossa on telvisio, mutta sitä katsotaan maksimissaan viikonloppuisin?

1022.5.2009 9:26

Mikä tuossa mediamaksussa niin kauheaa on?
Kaikki yhteiskunnalliset palveluthan maksetaan loppujen lopuksi meidän taskusta verojen muodossa. Esimerkiksi kirjasto. Maksat kirjastojen ylläpidosta veroa, käytitpä sitä tai et. Sama koskee terveydenhuoltoa, tiestön hoitoa jne, listaa vois jatkaa loputtomiin.

Mediamaksun olisi toki voinut sisällyttää suoraan veroihin, mutta hyvä näinkin. Toisaalta, miksi paremmin hankkivien pitäisi maksaa enemmän mediaveroa kuin köyhien, katsovatko he enemmän tv:tä? Tätä progressiivista verotusta en ole koskaan ymmärtänyt. Ehkä mediamaksu on parempi kuitenkin.

1122.5.2009 9:30

Itse olen tämän maksun kannalla se laskisi omaa maksamistani.

Tietty tuo maksu pitää olla realistinen ja esim. köyhät tulee tuon maksun yhteydessä tulee ottaa huomioon. Voisimme soveltaa saksan mallia missä työttömät ja opiskelijat ovat rajattu tuon maksun ulkopuolelle.

1222.5.2009 10:21

Ei YLEn kanavia tarvita maanlaajuiseen tiedottamiseen, siihen hommaan on jo hyvin toimiva radioverkosto. Yle maksukortin taakse ja sillä sipuli.

Vähintä mitä voi tehdä on liittää Yle-vero normaalin verotuksen piiriin. Jokainen maksaa oman maksukyvyn mukaan, kuten tälläkin hetkellä terveydenhuollon, kirjaston ym.. kanssa menetellään. Eikä Yle pystyisi kahvikeskustelun yhteydessä yksipuolisesti sanella maksuun korotuksia.


Pihlis12: Maksat ehkä pari vuotta alempaa maksua, sitä seuraavat vuodet maksu on jo suurempi, vaikka kaikki ovat maksun piirissä (toisin kuin nyt). Jo nyt on lehdessä sanottu, että veron tultua heti seuraavana vuonna maksua on pakko korottaa. Joku ei nyt oikein täsmää?

1322.5.2009 10:26

Lainaus:
"Jatkovalmistelussa pitää löytää keinot, joilla lähinnä köyhien ihmisten, jotka eivät käytä YLE:n palveluita, asema otetaan huomioon", hän huomauttaa Turun Sanomissa.

Vanhanen on tämän kommentin perusteella sitä mieltä että vain köyhät ihmiset eivät käytä YLE:ä... Aika kova linjanveto.

1422.5.2009 10:37

mitäpä jos kaikki vaan jättävät sen maksamatta :D

1522.5.2009 10:41

@nervuli jooh kyllähän se noin on. Itseäni tuo ei niin rassaa koska olen maksanut tätä tv-lupaa kohta 20 vuotta :) Mutta siltikin olen sitä tämän asian puolesta. Kunhan tuossa maksussa otetaan huomioon ne vähäosaiset.

1622.5.2009 11:21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pihlis12:
Itse olen tämän maksun kannalla se laskisi omaa maksamistani.

Yllätys että on tämmösiä ihmisiä liikenteessä. Kerrataanpa nyt että meni varmasti viesti perille. Minä en maksa tällä hetkellä mitään kun en omista TVtä ja te haluatte laskuttaa mua ja muita asemassani olevia 175e sen takia että oma maksettava pienenee? Ihan sama vaikka summa pienenis vähätuloisten osalta mutta se ei muuta sitä asiaa että maksan sitä tyhjästä ja teidän muiden iloksi.

1722.5.2009 11:46

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pihlis12:
Itse olen tämän maksun kannalla se laskisi omaa maksamistani.

Yllätys että on tämmösiä ihmisiä liikenteessä. Kerrataanpa nyt että meni varmasti viesti perille. Minä en maksa tällä hetkellä mitään kun en omista TVtä ja te haluatte laskuttaa mua ja muita asemassani olevia 175e sen takia että oma maksettava pienenee? Ihan sama vaikka summa pienenis vähätuloisten osalta mutta se ei muuta sitä asiaa että maksan sitä tyhjästä ja teidän muiden iloksi.
Niin itse makselen paljon erinäisiä julkisia palveluita veroina ja maksuina mitä itse en koe hyödyllisiksi tai en niistä mitään hyödy.

Pidä huoli että et vahingossakaan käytä mitään seuraavista palveluista:http://fi.wikipedia.org/wiki/Yleisradio
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.5.2009 @ 11:58

1822.5.2009 12:08
MoiMi21
Inactive

Kuka on vähävarainen/köyhä? opiskelija, työtön tai 2000e kuussa tienaava, jolla menee laskuihin ja velkoihin jo 1500e. verolle koko paska tai sit ylen alasajo. yks televisiokanava riittää ja yks radio.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.5.2009 @ 12:08

1922.5.2009 12:44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pihlis12:
Niin itse makselen paljon erinäisiä julkisia palveluita veroina ja maksuina mitä itse en koe hyödyllisiksi tai en niistä mitään hyödy.

Pidä huoli että et vahingossakaan käytä mitään seuraavista palveluista:http://fi.wikipedia.org/wiki/Yleisradio
Maksan toki mielelläni veroja julkisten palveluiden, koulujen ja terveydenhuollon ylläpidosta mutta eri asia maksaa TV-kanavasta, kyseessä kun ei ole mikään yhteiskunnan selviytymisen ja hyvinvoinnin kulmakivi. Ja se, että tuloista pidätetään verot on eri asia kun että luukusta tupsahtaa valittuun vuodenaikaan 175e lasku. Millä ihmeellä maksat sen kun kuukaudessa jää opintotuesta vuokran maksamisen jälkeen käteen 200e? (budjetiksi tekee muuten alle 7 euroa päivässä, siitä ei paljon säästellä)

Eipä tarvi kovin paljon "varoa käyttämästä" "mitään" YLEN palveluita jos ei TVtä omista, mutta oletkin jo osoittanut ettet pysty miettimään asioita semmosen ihmisen näkökulmasta.

2022.5.2009 13:04

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pihlis12:
Niin itse makselen paljon erinäisiä julkisia palveluita veroina ja maksuina mitä itse en koe hyödyllisiksi tai en niistä mitään hyödy.

Pidä huoli että et vahingossakaan käytä mitään seuraavista palveluista:http://fi.wikipedia.org/wiki/Yleisradio
Maksan toki mielelläni veroja julkisten palveluiden, koulujen ja terveydenhuollon ylläpidosta mutta eri asia maksaa TV-kanavasta, kyseessä kun ei ole mikään yhteiskunnan selviytymisen ja hyvinvoinnin kulmakivi. Ja se, että tuloista pidätetään verot on eri asia kun että luukusta tupsahtaa valittuun vuodenaikaan 175e lasku. Millä ihmeellä maksat sen kun kuukaudessa jää opintotuesta vuokran maksamisen jälkeen käteen 200e? (budjetiksi tekee muuten alle 7 euroa päivässä, siitä ei paljon säästellä)

Eipä tarvi kovin paljon "varoa käyttämästä" "mitään" YLEN palveluita jos ei TVtä omista, mutta oletkin jo osoittanut ettet pysty miettimään asioita semmosen ihmisen näkökulmasta.
Niin kyllähän me ilman tuota Yleä eläisimme.

Tuollaisilla tuloilla mitä sinullakin on ei todellakaan tarvitsisi maksella mitään lupia/maksuja.

Mutta kuten jo tuossa aikaisemmin sanoin:
Lainaus:
Tietty tuo maksu pitää olla realistinen ja esim. köyhät tulee tuon maksun yhteydessä tulee ottaa huomioon. Voisimme soveltaa saksan mallia missä työttömät ja opiskelijat ovat rajattu tuon maksun ulkopuolelle.
Se on hieno että osaat poistaa viestistäni puolet ja tarttua yhteen lauseeseen.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.5.2009 @ 13:20

2122.5.2009 13:16

laitetaan <0,5 prosenttiyksikköä veroprosenttiin lisää, niin hyväksyn tuon. rikkaat maksaa enemmän aivan kuten muissakin palveluissa. Vaihtoehtoisesti myös autovero kaikille, omistit auton tai et.

2222.5.2009 13:54

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti OneMember:

@ stillborn
Tai taloudelta jossa on telvisio, mutta sitä katsotaan maksimissaan viikonloppuisin?
Niinpä. Pointtini olikin juuri se, että rajanveto oikeudenmukaisesti on tällaisen maksun suhteen mahdotonta. Kyllä tästäkin jokunen oikeusjuttu saadaan aikaiseksi.

Maailmassa on vikana se, että tyhmät ihmiset ovat niin varmoja kaikesta - ja älykkäät niin epävarmoja.

Bertrand Russell

2322.5.2009 14:22

Poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.11.2009 @ 00:27

2422.5.2009 14:41

Lähetetään kaikille ylen kortti > jos se laitetaan asemaan, niin yle saa tiedon ja se noin 200€ maksu lähetetään aktivoinnin tehneelle.

Jos haluaa lopettaa ylen kanavien katsomisen, niin tehdään sitä varten yksikkö, jonne voi soittaa halutessaan. Kyl kaikki mammat ainakin maksaa, se on varma! :D

2522.5.2009 14:43

Pihlis12: En ole admin joten en voi "poistaa" viestejäsi. Ja silloin kun lainaan niin lainaan vain sen kohdan johon viittaan.

Hyvä että ollaan samaa mieltä siitä ettei opiskelijoiden ja työttömien tarvitsis maksaa tuota, mutta tuo maksun suuruus on kaavailtu sen pohjalta että kaikki maksavat. Uskon että "media"maksun maksajia olis opiskelija/työtön-vähennyksen jälkeen jopa vähemmän kun nykyisellään on TV-luvan maksajia, joten tuota tuskin lisäehdolla pystyy korjaamaan nostamatta maksua.

2622.5.2009 14:54

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kheetor:
Pihlis12: En ole admin joten en voi "poistaa" viestejäsi. Ja silloin kun lainaan niin lainaan vain sen kohdan johon viittaan.

Hyvä että ollaan samaa mieltä siitä ettei opiskelijoiden ja työttömien tarvitsis maksaa tuota, mutta tuo maksun suuruus on kaavailtu sen pohjalta että kaikki maksavat. Uskon että "media"maksun maksajia olis opiskelija/työtön-vähennyksen jälkeen jopa vähemmän kun nykyisellään on TV-luvan maksajia, joten tuota tuskin lisäehdolla pystyy korjaamaan nostamatta maksua.
Viestintäviraston arvion mukaan jopa 200 000 television katsojaa jättää maksun maksamatta.

Todellakin tuosta maksusta tulisi olla mahdollista anoa vapautusta. Jotta ihmisiä ei maksatettaisi turhasta.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.5.2009 @ 14:56

2722.5.2009 15:15

Mielestäni Vanhasen kommentti oli pelkkää politikointia keskustan kannatuslukujen laskiessa.

Itse olen mediamaksun kannalla.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.5.2009 @ 15:16

2822.5.2009 18:33

Tämä mediamaksu on eräänlainen vero, niin eikös sitä voisi ajatella jonkin asteiseksi veroksi vaikka progressiivinen? Ei taitaisi olla kovin mahdoton juttu. Olisihan se mielestäni tasapuolisempi kuin nyt koska silloin ne "köyhät" yms vastaavat maksaisivat omalla veroprosentillaan ja sitä ei voisi laittaa esim. firmat verovähennykseen. Toinen tapa olisi se jakaminen 1-luokka: maksu 200€, 2-luokka : 150€ ja 3-luokka : 100€, viimeinen maksu koskisi juuri vähätuloisia mm. opiskelijat, eläkeläiset jne. Miltäs tämä kuulostaisi?. Niin ja se maksukorttihan oli jo yle poistanut milestä kun ylenkortti ei olisi kovin suosittu :-p.

2922.5.2009 19:46
MoiMi21
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Tämä mediamaksu on eräänlainen vero, niin eikös sitä voisi ajatella jonkin asteiseksi veroksi vaikka progressiivinen? Ei taitaisi olla kovin mahdoton juttu. Olisihan se mielestäni tasapuolisempi kuin nyt koska silloin ne "köyhät" yms vastaavat maksaisivat omalla veroprosentillaan ja sitä ei voisi laittaa esim. firmat verovähennykseen. Toinen tapa olisi se jakaminen 1-luokka: maksu 200€, 2-luokka : 150€ ja 3-luokka : 100€, viimeinen maksu koskisi juuri vähätuloisia mm. opiskelijat, eläkeläiset jne. Miltäs tämä kuulostaisi?. Niin ja se maksukorttihan oli jo yle poistanut milestä kun ylenkortti ei olisi kovin suosittu :-p.
ois kyllä mahtavaa, ku sais suomeen kastijaon, ylen kylkiäisenä 8)
en vieläkään ymmärrä, miks yle osti hboon sarjoihin oikeudet. paljokohan joutu maksamaan?
paljokohan veroista, jota me maksetaan menee terveydenhuoltoon?
mieluummin sinne 175e vuos maksu lisäks, ku ylelle latin latii.

3023.5.2009 13:41

Tämä YLE-vero on muutenkin niin kyseenalainen maksu että ihmetyttää miten tämmöistä on edes kehdattu esittää.

Ensiksi ihmiset tajuaa että eivät tarvitse televisiota ja irtisanovat tv-lupia.

Tämän seurauksena ylen johto alkaa itkemään ja kiukuttelemaan kun ei ole enää niin paljoa rahaa tuhlattavaksi kuin ennen on ollut. Sitten harmitus vaan lisääntyy kun tajuavat että jotkut ihmiset pärjää ilman yleä niin päätetään että ei sitten tyydytäkkään siihen mitä on ennen ollut, vaan rahaa on saatava lisää.

Ne "ketkut" yleä tässä vaiheessa eniten harmittaa ketkä eivät katso telkkaria joten kohtuullisiintahan on että nekin joutuvat maksamaa tv lupaa keillä ei edes ole telkkaria.

Sitten keksitään modernimpi nimi tv-luvalle että ihmisille olisi helpompi saada tämäkin järjettömyys läpi. Mediamaksu nimike tulee tässä vaiheessa esiin.

Sitten vaan eduskunnalle asia mietintään ja homma ajatellaan vetää läpi sillä että tv-maksu pienenee.

Ihmisiä kun on suht helppo höynäyttää sillä kun sanotaan että maksut alenee tämän myötä. No hetkellisesti varmasti alenee mutta jos mediamaksu menee läpi niin tuntuvia korotuksia siihen tulee ihan varmasti lähivuosina.

Eikö tässä tilanteessa olisi viisainta laittaa yle tuntuvalle säästökuurille ja jatkettaisiin samaa rataa eteenpäin?

Mediamaksulla kun on vaan yksi tarkoitus, saada ylelle rahaa lisää!

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23.5.2009 @ 13:44

3124.5.2009 12:44

Tuo 175€ on aika suolainen hinta ihmiselle per vuos. Ottakaa noita ulkomaalaisia 50% vähemmän suomeen per vuosi ja säästäkää ne rahat YLE-VEROON tai ottakaa ne rahat sitten ulkomaalaisilta joista 50% istuu vankilassa joko raiskauksesta, ryöstöstä tai murhasta. Alkaa tää eduskunnan ja verojen toiminta menemään liian pitkälle.Mitenkäs eduskunnan ihmiset meinaavat maksaa tuon YLE-VERON omilla 8000e tuloillaan kun eivät tähänkään mennessä ole maksaneet tv-lupaansa?

3224.5.2009 14:59

Joo ei sitä toki rasisteja olla mutta afrikkalaiset sun muut voisivat kyllä pysyä siellä minne ovat syntyneet ja syyttä vanhempiaan lisääntymisestä. Kuka vittu käskee hankkimaan vielä lapsiakin jos ei pysty edes itseään elättämään?

3324.5.2009 16:55

Minäkin kannatan maahanmuuttoa, mutta vain sillä edellytyksellä että ovat joko a, naimisissa suomalaisen kanssa b, työhön tulevia c, opiskelemassa. No todelliset pakolaiset kun eivät pääse mihinkään. Ja ne jotka tänne pääsevät ovat ns elintasopakolaisia....no offtopic.

3425.5.2009 1:25
AssWag
Inactive

Mistä vitusta näitä hohdokkaita lakeja ja alotteita oikein sikiää..ihan viimeaikoina on tullut äänestyskynnys, lex nokia, lex karpela, lähdesuoja... ja sokerina pohjalla tämä maanmainio mediamaksu..siitäkin varmaan menee leijonasosa kaiken maailman loisille, Teostolle ja kumppaneille...käytännössä maksellaan noiden maanmainioiden yhdistysten ylläpito...ja vastineeksi saadaan pelkkää vittuilua ja uhkailua.. vituttaa niin ettei veri kierrä...

3525.5.2009 20:58

Lainaus:
13. Muuhun kuin teknologiaan (joko suoranaisesti tai välillisesti) liittyvistä poliittisista aiheista keskustelu on kiellettyä. Eli jauhantaa maataloustukien tarpeellisuudesta, demareiden tarpeellisuudesta, Yhdysvaltain ulkopolitiikan suunnasta tai sen puutteesta, jne ei sallita keskustelualueillamme. Internet on täynnä poliittiseen keskusteluun keskittyneitä sivustoja.


Eli eipä lähdetä sivuraiteille aiheesta. Maahanmuuttopolitiikka ei liity tähän mitenkään.

Phenom X4 955BE | HD 5770 | 4GB DDR3 || #afterdawn.com @ QuakeNet

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto