AfterDawn: IT-alan uutiset

Sony Picturesin johtaja: Internet on paha

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 17.5.2009 21:54 Kommentteja (41)

Sony Picturesin johtaja: Internet on paha Internetiä vastustavat vastarinnan taistelijat ovat saaneet itselleen uuden johtajan, sillä Sony Picturesin toimintaa johtava Michael Lynton kertoi torstaina järjestetyssä tilaisuudessa olevansa erittäin pettynyt internetiin, josta ei ole hänen mukaansa koskaan tullut mitään hyvää.
Lyntonin mukaan internet on luonut ilmapiirin, jossa kaikki pitävät oikeutenaan saada kaiken itselleen välittömästi. Lynton vertasi internetiä 24/7 auki olevaan ostoskeskukseen, josta kuluttajat voivat hankkia kaiken haluamansa. Eniten Lyntonia harmittaa ihmisten asenne, sillä Lyntonin mukaan ihmiset haluavat kaiken ilmaiseksi, ja jos he eivät saa sisältöään ilmaiseksi, he varastavat tämän saman sisällön itselleen.

Lyntonin mukaan tilanne Yhdysvalloissa voi vielä pahentua, jos Obaman hallituksen tukema laajakaistaohjelma otetaan käyttöön ilman piraattivalvontaa. Lyntonin mielestä tämä olisi sama asia kuin nopeusrajoituksista ja valvonnasta vapaan moottorintien rakentaminen. Lynton pitää sääntöjä siis tärkeinä asioina internetin tulevaisuudelle.

Lyntonin elämän kauheimmat vuodet ajoittunevat 2000-luvun alkupuolelle, jolloin hän mm. johti internet-operaattori AOL:n toimintaa Euroopassa.

Edellinen Seuraava  

41 kommenttia

117.5.2009 22:10

Kuinkakohan paljon tollaisesta työstä maksetaan palkkaa?

217.5.2009 22:12

fail

317.5.2009 22:23

Internetin ansiosta metsiä joudutaan kaatamaan vähemmän, kun uutiset saa luettua verkosta, eikä kymmentä lehteä tarvitse ostaa, posti kulkee kätevästi sähköpostina ja laskut tulee elaskuina. Mainokset ilmestyvät verkkosivuille, eikä postikaatikkoon. Luonnonvaroja ei myöskään kulu turhaan CD- ja DVD-levyjen tekemiseen sekä näiden rahaamiseen. Kotiin ei tarvitse ostaa kymmentä eri kodinviihdelaitetta kun internets+tietokone hoitaa homman kotiin yhdellä paketilla. Shoppailukin hoituu kätevästi hintavertailun ansiosta, eikä tarvitse ajaa autolla sataa kilometriä etsimään josko isommasta kaupungista löytyisi jotain, ja ympäristö kiittää.

Sitten on vielä kaiken pahan alku, eli @home-projektit joilla etisitään niinkin pahoja asioita kuin syöpä-/AIDS-lääkkeitä. Ilman verkkoa tämäkään ei olisi mahdollista.

Internet lienee maailman historian suurin ekoteko. Jos se on paha asia, niin...

417.5.2009 22:45

Tärkein on kuitenki todellinen demokratia missä kaikki(vaikka ei sitä ansaitsisikaan)saa äänensä kuuluville.Esim virallinen taho(yle ym)ei kerro juurikaan mitään maahanmuuton ongelmista.Samoin jos tulee ongelmia melkein asiassa kuin asiassa aina löytyy apu keskusteluissa.Samoin Facebookin tapaiset paikat ovat hyviä yhteydenpito välineitä ympäri maailmaa oleville kavereille.Mutta 1 on kuitenkin se ,että kansalaiset pystyvät kommunikoimaan toistensa kanssa ilman virallista ja yhden totuuden paskaa jauhavia mediataloja vastaan.

517.5.2009 22:48

Internet on paha, kun se ei tuota rahaa (ainakaan niin paljon kuin vanhat mediat ovat tuottaneet aikoinaan). Hah, paska mäihä. Evoluutio karsii nämä dinosaurukset pois jossain vaiheessa.

618.5.2009 0:10

Internet on paha? Aika kova väite.. no onhan monien eri uskovaisten suuntauksien mukaan televisio ja radio saatanasta.

Ei mitään hyvää seurannut internetistä? Väittääkö hän, että internetin ainut tarkoitus on toimia median kauppapaikkana? Eli pikaviestimistä, verkkoyhteisöistä, mailista tai muista internetin ilmaisista sovellutuksista ei ole ollut mitään hyötyä.

Näin voi väittää vain mies jonka mielestä internet on kauppa, eikä enemmänkin niinkuin puhelin tai kyläkokous.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.5.2009 @ 00:12

718.5.2009 0:31
masa92
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teppoI:
Internetin ansiosta metsiä joudutaan kaatamaan vähemmän, kun uutiset saa luettua verkosta, eikä kymmentä lehteä tarvitse ostaa, posti kulkee kätevästi sähköpostina ja laskut tulee elaskuina. Mainokset ilmestyvät verkkosivuille, eikä postikaatikkoon. Luonnonvaroja ei myöskään kulu turhaan CD- ja DVD-levyjen tekemiseen sekä näiden rahaamiseen. Kotiin ei tarvitse ostaa kymmentä eri kodinviihdelaitetta kun internets+tietokone hoitaa homman kotiin yhdellä paketilla. Shoppailukin hoituu kätevästi hintavertailun ansiosta, eikä tarvitse ajaa autolla sataa kilometriä etsimään josko isommasta kaupungista löytyisi jotain, ja ympäristö kiittää.

Sitten on vielä kaiken pahan alku, eli @home-projektit joilla etisitään niinkin pahoja asioita kuin syöpä-/AIDS-lääkkeitä. Ilman verkkoa tämäkään ei olisi mahdollista.

Internet lienee maailman historian suurin ekoteko. Jos se on paha asia, niin...
Muista, että suurten palvelinhuoneiden HUKKAteholla lämpiäisi jo pieni kylä, eli se siitä internetin ekologisuudesta...

818.5.2009 0:57

Lainaus:
Muista, että suurten palvelinhuoneiden HUKKAteholla lämpiäisi jo pieni kylä, eli se siitä internetin ekologisuudesta...

Oletko tietoinen, että tämä "hukkatehon" lähde pyritään tekemään mahdollisimman ympäristöystävälliseksi? Esim: Google, jonka palvelinkeskus luultavasti tulee lähiaikoina suomeen, ottaa osan energiasta tuulivoimasta.

Lainaus:
Helsingin Sanomien tietojen mukaan (HS 12.2.09) Googlen paikanvalintaan vaikuttaisi myös lähistölle tulevat Winwind-yhtiön neljä tuulivoimaa. Google on viime aikoina pyrkinyt parantamaan ekotehokkuuttaan, joten tämä olisi hyvin linjassa yhtiön politiikan kanssa.
Ajattelematta kaikkia niitä, ketä tämä palvelinkeskuksen rakentaminen työllistää. Hukkatehohan on lämmityksestä pois (varsinkin talvella), kesällä se sitten saattaa mennäkkin "harakoille".

+ Jos alatellaan, että yksi räkkipalvelin pystyy palvelemaan tuhansia ihmisiä edellämainituilla tavoilla, on jostain hukkalämmötä puhuminen enemmän kuin turha teko..

918.5.2009 1:51

No Lynton on hyvä ja vetää ittensä hirteen ei se kait pakollinen työ ole toi sonyn homma,vtu mies valittaa ja tienaa takuulla riittävästi .Lynton on ku setälän koira ,kun sen päästi ulos se vinku sisälle ja kun päästi sisälle se vinku ulos ..se muuten ammuttiin.

1018.5.2009 1:59

Lainaus:
Muista, että suurten palvelinhuoneiden HUKKAteholla lämpiäisi jo pieni kylä, eli se siitä internetin ekologisuudesta...
Arvaa montako kylää lämpeäisi USAN päivässä terroristin vastaiseen sotaan käyttämällä rahalla...voin sanoo että ,kaiken pahan alku ja synty lama ym. on ainoastaan ja vain tuon paska valtion ansiota,joka sekaantuu muiden maiden asioihin ja kukaan ei edes puutu siihen.

Kuolema jenkeille on ainoastaan lievä keino päästä niistä sekasikiöistä eroon.

1118.5.2009 2:34

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti SandboX:
No Lynton on hyvä ja vetää ittensä hirteen ei se kait pakollinen työ ole toi sonyn homma,vtu mies valittaa ja tienaa takuulla riittävästi .
Varmaan jäi Lyntonilla optiot saamatta ku itkee tolla lailla? :[

Mies tahtois Ferrarin ja palkka ei riitä ku Mustangiin... ajatelkaa ny miesraukkaa, ei oo kivaa ajella Mustangilla! Khyl muakin *ituttais!

1218.5.2009 8:04

"Lynton vertasi internetiä 24/7 auki olevaan ostoskeskukseen, josta kuluttajat voivat hankkia kaiken haluamansa. "

Ja tämä on Lyntonin mielestä huono asia? Mitähän ihmeen kauppakoulua kyseinen herra on käyny, minun mielestä tuo 24/7 auki oleva globaali markkinapaikka kuulostaa aika pitkälti bisneksen Graalin Maljalta... Ehkä minä en sitten vaan ymmärrä noita taloustieteen hienouksia.

Lisäksi Lyntonia voisi taas valistaa siitäkin että varastaminen oli tuttu ilmiö ihmiskunnalle jo ennen internetin aikojakin.

1318.5.2009 8:30

Lyntonin mukaan ihmiset haluavat kaiken ilmaiseksi, ja jos he eivät saa sisältöään ilmaiseksi, he varastavat tämän saman sisällön itselleen.

Aika kova yleistys, väittää kaikkia varkaiksi. Sama meininki siis jatkuu, muutaman lataajan takia potkitaan koko yhteiskuntaa päähän. Hieno kehityssuunta.

1418.5.2009 8:50

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti qkkeli:
Lyntonin mukaan ihmiset haluavat kaiken ilmaiseksi, ja jos he eivät saa sisältöään ilmaiseksi, he varastavat tämän saman sisällön itselleen.

Aika kova yleistys, väittää kaikkia varkaiksi. Sama meininki siis jatkuu, muutaman lataajan takia potkitaan koko yhteiskuntaa päähän. Hieno kehityssuunta.
Kaveri on ositain oikeassa, mutta internetti paha tuo on jo aika paksua. Oikeassa siinä että ihmisten pitää saada kaikkea mutta onkohan hra puupää ottanut huomioon myös ne hinnat jolla esim. kyseinen lafka tuotteitaan myy. Itse en ainakaan osta 21 € dvd-ellua vartoilen kun tulee alennus myyntiin ja ostan sitten. Jotenkin tuntuu että aina on hyvä syyttää nettiä, piratismia oli sitä ennen ja sen jälkeen eli vanha aataminaikainen systeemi: poltat kaverille ja se taas seuraavalle jne...no minäkin voisi laukoa tuollaisia jos siitä saisin palkkaa.

1518.5.2009 8:57

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teppoI:
Internetin ansiosta metsiä joudutaan kaatamaan vähemmän, kun uutiset saa luettua verkosta, eikä kymmentä lehteä tarvitse ostaa, posti kulkee kätevästi sähköpostina ja laskut tulee elaskuina. Mainokset ilmestyvät verkkosivuille, eikä postikaatikkoon. Luonnonvaroja ei myöskään kulu turhaan CD- ja DVD-levyjen tekemiseen sekä näiden rahaamiseen. Kotiin ei tarvitse ostaa kymmentä eri kodinviihdelaitetta kun internets+tietokone hoitaa homman kotiin yhdellä paketilla. Shoppailukin hoituu kätevästi hintavertailun ansiosta, eikä tarvitse ajaa autolla sataa kilometriä etsimään josko isommasta kaupungista löytyisi jotain, ja ympäristö kiittää.

Sitten on vielä kaiken pahan alku, eli @home-projektit joilla etisitään niinkin pahoja asioita kuin syöpä-/AIDS-lääkkeitä. Ilman verkkoa tämäkään ei olisi mahdollista.

Internet lienee maailman historian suurin ekoteko. Jos se on paha asia, niin...
Muista, että suurten palvelinhuoneiden HUKKAteholla lämpiäisi jo pieni kylä, eli se siitä internetin ekologisuudesta...
Hukkatehoa syntyy myös painokoneissa ja rahtiliikenteessä, joiden hyötysuhde on täysin naurettavaa luokkaa. Tavallinen kotitietokone kuluttaa rasituksessa (pelatessa) saman tehoa kuin kaksi hehkulamppua (palvelimissa energiatehokkuus lienee selvästi parempi).

1618.5.2009 8:58

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teppoI:
Internetin ansiosta metsiä joudutaan kaatamaan vähemmän, kun uutiset saa luettua verkosta, eikä kymmentä lehteä tarvitse ostaa, posti kulkee kätevästi sähköpostina ja laskut tulee elaskuina.
Mutta piihiekkahan kuluu aavikoilta! :D

1718.5.2009 9:58

Äijä työnsi kätensä paskaan ainakin kyynärpäätä myöten. On se kumma että tuollaiset tollot sitten johtavat jättimäisiä yrityksiä. Minkäs teet. Minä sanon että raha on paha, jos jotain pahaa tästä sotkusta pitää löytää.

1818.5.2009 10:56

Tämän Lyntonin(kin) puheissa Internet on näköjään Sony Picturesin leffojen laittoman levittämisen apuväline, ei muuta. Voiko enää enempää omaa napaansa tuijottaa.

1918.5.2009 11:44

Lainaus:
Lyntonin mukaan internet on luonut ilmapiirin, jossa kaikki pitävät oikeutenaan saada kaiken itselleen välittömästi. Lynton vertasi internetiä 24/7 auki olevaan ostoskeskukseen, josta kuluttajat voivat hankkia kaiken haluamansa. Eniten Lyntonia harmittaa ihmisten asenne, sillä Lyntonin mukaan ihmiset haluavat kaiken ilmaiseksi, ja jos he eivät saa sisältöään ilmaiseksi, he varastavat tämän saman sisällön itselleen.
Minä näen tuon 24/7 auki olevan ostoskeskuksen puutteen ja kauppojen tavaran pienen määrän osana ongelmaa.

Verkkokaupat mahdollistavat monien tavaroiden oston, joita ei paikallisista kaupoista saa. Mutta sitten on tavaroita (musiikki / elokuvat / pelit), joita ei saa kohtuullisella hinnalla edes tilattua mistään.
Ainoa tapa päästä kokeilemaan on ladata se laittomasti. <- Tuossa on se ongelman ydin.


* minäkin olisin valmis maksamaan muutaman euron lataamistani levyistä ja elokuvista, mutta eipä niitä ole saatavilla meidän markkina-alueella.


Ihmisten kyky odottaa tuotteita on huonontunut.
Nyt näemme maailman yhtenä globaalina markkina-alueena, josta haluamme tuotteet heti niiden ilmestymisen jälkeen.
(esim. tv-sarjoja joutuu odottamaan vuosia ennen niiden rantautumista Suomeen / Eurooppaan)
Joten tässä kohtaa ihmisillä on asenne: "Miksi odottaisin, kun se on jo saatavilla lataamalla?"


"Just because you can doesn't mean you should"
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.5.2009 @ 14:39

2018.5.2009 12:36

Olis pitäny lukea tämäkin artikkeli ennen kuin menin eilen leffaan. Olisin ehkä tajunnut ladata sen leffan ilmaiseksi.

Jotenkin tuntuu että jonkun ison viisaan sedän pitäis mennä sanomaan noille näkemyksettömille paapoille, että kun on tarpeeksi hyvä ja halpa kanava mistä tulee THE juttu leffojen vuokraamiseen, niin alkaa kysyntää olla tuossa pahassa internetissä sitä luokkaa, että sitä on vaikea edes ennakoida.

2118.5.2009 13:03

Lueskelin juuri tässä vanhoja lehtiä kun laittelen niitä pakettiin ja "vintille" säilöön niin oli n. 5-6 vuotta vanha lehti jossa mediajätit mm. warner ja mukana myös sony sanoivat että internet on tulevaisuus jakelukanavana elokuville, musiikille jne kunhan vain ns laajakaistat ovat tarpeeksi kehittyneitä ja nopeita. Tämä siis mediajättien näkemys v.2010. No se aika taisi niiltä mennä ohi :-p ja siksi jäärät mafiapomot ovat kiukkuisia.

2218.5.2009 13:41

Internetistä mitään hyötyä?Ei taida tämäkään ihminen nähdä rahojensa yli.Ei tarvi enää kirjeitä lähettää kun on sähköposti, voi tilata netistä tuotteita eikä menny paikanpäälle (itse tykkään mennä paikanpäälle), internetillä saan googlen avulla monet kohteet ja sijainnit selville jne.Internet on todella hyödyllinen asia ja nämä itsekkäät pomot eivät nää rahaa pidemmälle.

2318.5.2009 16:22

Katsos vain... ura-itsemurha. Toivottavasti loput Sony-syndikaatin varsinaisista tekno-pomoista eivät ole aivan yhtä taunoja kuin tämä.

SONY

2418.5.2009 17:49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teppoI:
Internetin ansiosta metsiä joudutaan kaatamaan vähemmän, kun uutiset saa luettua verkosta, eikä kymmentä lehteä tarvitse ostaa, posti kulkee kätevästi sähköpostina ja laskut tulee elaskuina. Mainokset ilmestyvät verkkosivuille, eikä postikaatikkoon. Luonnonvaroja ei myöskään kulu turhaan CD- ja DVD-levyjen tekemiseen sekä näiden rahaamiseen. Kotiin ei tarvitse ostaa kymmentä eri kodinviihdelaitetta kun internets+tietokone hoitaa homman kotiin yhdellä paketilla. Shoppailukin hoituu kätevästi hintavertailun ansiosta, eikä tarvitse ajaa autolla sataa kilometriä etsimään josko isommasta kaupungista löytyisi jotain, ja ympäristö kiittää.
Olen kyllä sitä mieltä, että internet on hieno asia ja tms tms. Mutta nyt on pakko näsäviisastella; kuinka monta työpaikkaa on menetetty tuon johdosta ;) Tosin kai nämäkin jostain tulevaisuuden alalta töitä saavat :)

2518.5.2009 18:02

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teppoI:
Internetin ansiosta metsiä joudutaan kaatamaan vähemmän, kun uutiset saa luettua verkosta, eikä kymmentä lehteä tarvitse ostaa, posti kulkee kätevästi sähköpostina ja laskut tulee elaskuina. Mainokset ilmestyvät verkkosivuille, eikä postikaatikkoon. Luonnonvaroja ei myöskään kulu turhaan CD- ja DVD-levyjen tekemiseen sekä näiden rahaamiseen. Kotiin ei tarvitse ostaa kymmentä eri kodinviihdelaitetta kun internets+tietokone hoitaa homman kotiin yhdellä paketilla. Shoppailukin hoituu kätevästi hintavertailun ansiosta, eikä tarvitse ajaa autolla sataa kilometriä etsimään josko isommasta kaupungista löytyisi jotain, ja ympäristö kiittää.
Olen kyllä sitä mieltä, että internet on hieno asia ja tms tms. Mutta nyt on pakko näsäviisastella; kuinka monta työpaikkaa on menetetty tuon johdosta ;) Tosin kai nämäkin jostain tulevaisuuden alalta töitä saavat :)
Jos oltaisiin aikoinaan purnattu sitä että autot tuhoaa hevosvankkuri-tuottajien elannon, niin missäs nyt sitten oltaisiin xD

2618.5.2009 21:58

Jaa viisaiden kerho:) Montakohan työpaikkaa on menetetty usan täysin turhan terroristi sodan ansiosta,lama ainaki satiin taas kuten edellisellä kerrallakin ,kun olivat irakin kimpussa.90 luvun alussa.'
Työtön: USA on paha.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.5.2009 @ 21:59

2718.5.2009 22:08

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sendo_:

SONY

hahaha

2818.5.2009 22:46
masa92
Inactive

Jos olisitte perehtyneet hieman edes joka päivä käyttämäänne keksintöön, tietäisitte, että se ei todellakaan ole mikään ekoystävällinen, vaikka niin väittää.

Esim. Kun haet vaikkapa laittomia torrenteja googlella, käytät energiaa yhtä paljon kuin 60w hehkulammppu käyttää tunnissa. Sama jos kirjoitat firefoxiin ilman www. alkua ja .com/.fi/ jne. päätettä...

2918.5.2009 22:48
masa92
Inactive

Lainaus:

Kuolema jenkeille on ainoastaan lievä keino päästä niistä sekasikiöistä eroon.
Rasistia en kyllä olisi uskonut täällä tapaava, haluatko syytten yllyttämisestä kansanryhmää vastan kun noin huutelet, vai mikä on tarkoitusperäsi?

3019.5.2009 8:07

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti masa92:
Jos olisitte perehtyneet hieman edes joka päivä käyttämäänne keksintöön, tietäisitte, että se ei todellakaan ole mikään ekoystävällinen, vaikka niin väittää.

Esim. Kun haet vaikkapa laittomia torrenteja googlella, käytät energiaa yhtä paljon kuin 60w hehkulammppu käyttää tunnissa. Sama jos kirjoitat firefoxiin ilman www. alkua ja .com/.fi/ jne. päätettä...
Oletko ekoihminen, lopeta sitten tänne kirjoitteleminen jos haluat säästää ja aja hepalla/fillarilla ja myy se katumaasturi... :-p.
Netin käyttö vie virtaa (serverit, lämmitys, valaistus) se on totta mutta niin vie se kaupassa käyntikin, kaupat itsessään jne myös suurin sähkönviejä on itse teollisuus jota nyt tosin on vähemmän kuin ennen. Toivottavasti tämä ekojeesustelu on jossakin muualla ja myös rasistiset kommenit ovat älyttömiä. Todellisuushan on se että ne todelliset pakolaiset eivät pääse minnekkään ne jotka tänne tulevat eivät ole todellisia pakolaisia ...

3119.5.2009 12:36

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti masa92:
Jos olisitte perehtyneet hieman edes joka päivä käyttämäänne keksintöön, tietäisitte, että se ei todellakaan ole mikään ekoystävällinen, vaikka niin väittää.

Esim. Kun haet vaikkapa laittomia torrenteja googlella, käytät energiaa yhtä paljon kuin 60w hehkulammppu käyttää tunnissa. Sama jos kirjoitat firefoxiin ilman www. alkua ja .com/.fi/ jne. päätettä...
Saisiko lähdettä?

Hehkulamppu tunnissa maksaa 0,66 senttiä ja googleen tulee hakuja reilusti yli miljardi päivässä. Väität siis että google maksaa joka päivä hakujen sähkönkulutuksesta yli 6 miljoonaa euroa? Laskettu suomalaisin hinnoin, mutta suuntaa antavaa.

3219.5.2009 15:35

Lainaus:
Eniten Lyntonia harmittaa ihmisten asenne, sillä Lyntonin mukaan ihmiset haluavat kaiken ilmaiseksi, ja jos he eivät saa sisältöään ilmaiseksi, he varastavat tämän saman sisällön itselleen.

Tämä on kyllä valitettavan totta. Ihmisten asenne on liian paljon linjalla kaikki-mulle-heti-nyt.

Muutoin kaverin sanoja on varmaan vääristelty, tai sitten on ihmeelliset ajatukset. Kuka voi väittää ettei netistä ole mitään hyötyä? Kivikausi ja Karjala takaisin, ensin Karjala.

3319.5.2009 16:44
masa92
Inactive

Lainaus:
Saisiko lähdettä?

Hehkulamppu tunnissa maksaa 0,66 senttiä ja googleen tulee hakuja reilusti yli miljardi päivässä. Väität siis että google maksaa joka päivä hakujen sähkönkulutuksesta yli 6 miljoonaa euroa? Laskettu suomalaisin hinnoin, mutta suuntaa antavaa.
Löytyyhän noita, laitapa vaikka googleen haku "google ecology" tms.

http://www.itviikko.fi/uutiset/2009/05/1...kua/200911937/7

http://www.tekniikkatalous.fi/kommentit/...ticle204176.ece

Ja jos lontoo taipuu:
http://technology.timesonline.co.uk/tol/...icle5489134.ece


Eli perehtykää hyvät ihmiset siihen mitä sanotte, ettei tule tuollaisi sammakoita foorumille.

3419.5.2009 17:30
Maailmassa on vikana se, että tyhmät ihmiset ovat niin varmoja kaikesta - ja älykkäät niin epävarmoja.

Bertrand Russell

3521.5.2009 17:06

Lainaus:
http://www.itviikko.fi/uutiset/2009/05/12/yksi-hampurilainen-vastaa-15000-google-hakua/200911937/7

http://www.tekniikkatalous.fi/kommentit/...ticle204176.ece

Ja jos lontoo taipuu:
http://technology.timesonline.co.uk/tol/...134.ece


En kyllä vieläkään löytänyt lähdettä paljonko yksi google haku käyttää energiaa.

3621.5.2009 17:19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti masa92:

Löytyyhän noita, laitapa vaikka googleen haku "google ecology" tms.

http://www.itviikko.fi/uutiset/2009/05/1...kua/200911937/7

http://www.tekniikkatalous.fi/kommentit/...ticle204176.ece

Ja jos lontoo taipuu:
http://technology.timesonline.co.uk/tol/...icle5489134.ece


Eli perehtykää hyvät ihmiset siihen mitä sanotte, ettei tule tuollaisi sammakoita foorumille.

Luin ekan linkin ja sen sisältö väitti ihan päinvastaista mitä sinä

3721.5.2009 17:35

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tubbana:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti masa92:

Löytyyhän noita, laitapa vaikka googleen haku "google ecology" tms.

http://www.itviikko.fi/uutiset/2009/05/1...kua/200911937/7

http://www.tekniikkatalous.fi/kommentit/...ticle204176.ece

Ja jos lontoo taipuu:
http://technology.timesonline.co.uk/tol/...icle5489134.ece


Eli perehtykää hyvät ihmiset siihen mitä sanotte, ettei tule tuollaisi sammakoita foorumille.

Luin ekan linkin ja sen sisältö väitti ihan päinvastaista mitä sinä
Lapset lapset, elkääpäs tapelko. :) *lähtee istuttamaan puuntaimen että saa hiilidioksidipäästöt tasapainoon tämän kommentin osalta*

3821.5.2009 20:04

Vai että lateli Sony-perheen capo di tutti capi omia käsityksiään siitä miten internet turmelee hänen bonuksensa - ei kun siis maailman.

Jos netistä saisi ladata MAKSULLISESTI musaa siten, että maksu menee suoraan artistille, se sama osuus kuin minkä artisti saa nyt, niin luulen, että useimmat lataisivat ihan mielellään maksullisesti.

Ja luovan työn tehnyt artisti saisi omansa.

Sen sijaan kaikki mega-media-moguli-mafiat siinä välistä vetämässä joutaisivat hemmettiin. Ottavat noin 8x artistin saaman hynän välitystoiminnastaan, ja haluavat säätää pakkolakeja ja laatia kopionestosotkuja medioilleen.

3922.5.2009 1:24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti HifiTollo:
Vai että lateli Sony-perheen capo di tutti capi omia käsityksiään siitä miten internet turmelee hänen bonuksensa - ei kun siis maailman.

Jos netistä saisi ladata MAKSULLISESTI musaa siten, että maksu menee suoraan artistille, se sama osuus kuin minkä artisti saa nyt, niin luulen, että useimmat lataisivat ihan mielellään maksullisesti.

Ja luovan työn tehnyt artisti saisi omansa.

Sen sijaan kaikki mega-media-moguli-mafiat siinä välistä vetämässä joutaisivat hemmettiin. Ottavat noin 8x artistin saaman hynän välitystoiminnastaan, ja haluavat säätää pakkolakeja ja laatia kopionestosotkuja medioilleen.
On olemassa maksullisia latauspalveluita, todella surkeita kyllä.

4022.5.2009 11:43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti HifiTollo:
Jos netistä saisi ladata MAKSULLISESTI musaa siten, että maksu menee suoraan artistille, se sama osuus kuin minkä artisti saa nyt, niin luulen, että useimmat lataisivat ihan mielellään maksullisesti.
Jokainen artsisi voisi sitten hoitaa oman studion, keikkamyynnin ja markkinointiyksikön, vai pitäisikö artistin tietenkin osata myös noi toteuttaa itse ammattitaidolla?

Vähän menee mauttomaksi pahalevy-yhtiö / hyväartisti ajattelu. Kyllä ne artistit levy-yhtiöllä suurimmaksi osaksi ihan vapaaehtoisesti ovat. Isot levy-yhtiöt ovat kyllä hitaasti liikkuvia dinosauruksia, kuten niin monet muutkin isot yritykset. Eivät ole vielä kunnolla osanneet ottaa uutta tekniikkaa käyttöön vaan taistelevat turhaan sitä vastaan. Parannusta on luvassa, kuten spotifykin todistaa.

4125.5.2009 8:33

Ei mikään ihmekkään että laittavat hanttiin, lienee kaikkien levylafkojen kauhukuva tuo netin kautta myynti ja välitys. Studion osannee vuokrata kuka tahansa, keikkamyyntikään nyt niin ihmeellistä kyllä ole, jos teet menestyvää musiikkia, niin tarjonta kyllä kohtaa kysynnän. Markkinointi on sitten hankalampaa, tosin sekin hoituu jos on laittaa rahaa tiskiin. Pointtina siis kuitenkin se että levy-yhtiöt kokevat asemansa uhatuksi, ja syystä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista (17.7.2018 06:56)
Netflix joutui aiheuttamaan pettymyksen sijoittajille julkaisemalla kasvuluvut, jotka jäivät kuitenkin odotuksista. Osavuosituloksen julkistuksen jälkeen Netflixin kurssi putosi jälkihuutokaupassa ....
Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan (17.7.2018 06:39)
Korealainen The Bell -julkaisu kertoi viime viikolla tiedoista, joiden mukaan Samsungilta olisi tulossa ensi vuonna peräti kolme Galaxy S10 -mallia. Tähän asti erilaisia kokovariaatioita on ....
Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle (16.7.2018 19:42)
Aikoinaan nettivideopuheluiden ykköseksi muodostunut Skype on saamassa ominaisuuden, jota palvelun käyttäjät ovat jollain tasolla toivoneet ehkä jo 15 vuotta – nimittäin mahdollisuuden nauhoittaa puheluita. ....
Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle (16.7.2018 06:53)
Uuden sukupolven teknologiassa ominaisuudet lisääntyvät ja tehostuvat, mutta hinta pysyy usein samalla tasolla kuin aiemminkin. Tästä näkökulmasta katsottuna ei pitäisi olla kovin suuri ihme, ....
3 kommenttia
Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille (16.7.2018 06:41)
Supercellin data scientist Jarno Seppälä piti hiljattain esitelmän Games First -tapahtumassa, missä on kertoi miten peliyhtiö hyödyntää koneoppimisen mahdollisuuksien Clash Royale -pelissä. ....

Uutisarkisto