AfterDawn: IT-alan uutiset

Viimeiset testit: download.fi -sivuston uudistus

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 14.5.2009 14:31 Kommentteja (20)

Viimeiset testit: download.fi -sivuston uudistus Toistaiseksi jo lähes 10 kuukautta kestänyt projektimme, "v4", etenee hitaasti mutta varmasti. Pyysimme pari viikkoa sitten käyttäjiltämme palautetta sisarsivustomme download.fi:n kehittämiseksi ja saimmekin sitä varsin kiitettävästi.
Uutiskommenttien ja palautelomaakkeemme kautta lähetetty palaute oli pääosin erittäin positiivista. Uutta ulkoasua ja käyttölogiikkaa pidettiin selkeänä parannuksena aiempaan ulkoasuun verrattuna. Myös rakentavaa kritiikkia löytyi - etenkin etusivun ohjelmaryhmät -lista tuntui aiheuttavan vatsanväänteitä useammallakin käyttäjällä.

Olemme nyt parin viikon ajan hieroneet sivustoa kuntoon, käyneet läpi saamaamme palautetta, korjailleet ja koodanneet. Olemme jo hyvin lähellä valmista "tuotetta" ja voidaankin sanoa, että olemme nyt pisteessä "download.fi v4.0 Release Candidate 1".

Toivomme edelleen käyttäjiltämme sivustoon perehtymistä ja ja palautetta siitä, mitä vielä pitäisi muuttaa/parantaa. Bugeja sivuilta löytyy vielä hyvän kokoinen koirallinen ja osaa ohjelmista ei ole saatu siirrettyä vielä uuteen ohjelmaryhmien jaotteluun mukaan.

Eli: vieraile sivulla ja kerro, mitä sivuilta pitäisi vielä mielestäsi parantaa, mikä pistää silmään, mikä näyttää rumalta, mikä ominaisuus ei toimi niinkuin sinun mielestäsi pitäisi. Tai jos käytät mieluummin vaikka jotain ulkomaista ohjelmalataussivua, kerro meille miksi käytät sitä, etkä downloadia :-)

Uuden version löydät osoitteesta:

www.v4.download.fi

(vertailupohjaksi, nykyisin käytössä oleva versio löytyy osoitteesta www.download.fi)

Edellinen Seuraava  

20 kommenttia

114.5.2009 15:12

noi ohjelmakategorieoiden "lisää..." linkit ei näytä toimivan

Lainaus:

Tai jos käytät mieluummin vaikka jotain ulkomaista ohjelmalataussivua, kerro meille miksi käytät sitä, etkä downloadia :-)

Lataan yleensä suoraa ohjelman kotisivuilta, koska haluan olla varma että se on uusin versio, mielummin tietty lataisin download.fi:stä. Onko siis downloadissa aina uusimmat versiot ja olenko turhaan vainoharhainen? Hakeeko toi jotenkin automaattisesti uusimmat versiot vai päivitteleekö joku käsin niitä sitä mukaa kun huomaa että on tullut uusi versio? :P
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.5.2009 @ 15:17

214.5.2009 15:23

Itse tykkään tuosta uudesta ulkoasusta. Muutenkin helppo käyttää ja ohjelmat jaoteltu hyvin moneen kategoriaan. Parempaan suuntaan on menty, mikä varmasti on ollut tavoitteenakin ;)

Yhden bugin huomasin, joka ilmeni Firefoxilla mutta ei Operalla eikä IE 7:lla. Nuo ylhäällä olevat "alasvetolaatikot" jäävät päälle, kun kursorin vetää pois hakukentän kohdalla: http://www.aijaa.com/v.php?i=4197129.jpg

314.5.2009 15:28

Lainaus:
noi ohjelmakategorieoiden "lisää..." linkit ei näytä toimivan
Jeps, korjataan samantien.

Lainaus:
Lainaus:

Tai jos käytät mieluummin vaikka jotain ulkomaista ohjelmalataussivua, kerro meille miksi käytät sitä, etkä downloadia :-)

Lataan yleensä suoraa ohjelman kotisivuilta, koska haluan olla varma että se on uusin versio, mielummin tietty lataisin download.fi:stä. Onko siis downloadissa aina uusimmat versiot ja olenko turhaan vainoharhainen? Hakeeko toi jotenkin automaattisesti uusimmat versiot vai päivitteleekö joku käsin niitä sitä mukaa kun huomaa että on tullut uusi versio? :P
Meillä on kaksi kaveria töissä, jotka päivittävät softaa käytännössä jatkuvasti ja tuohon on heillä myös apuna aika iso arsenaali automaattisia hälytystyökaluja, jne jotka huolehtivat siitä, että ilmoitus tulee heti, kun softa päivittyy. Eli hyvin, hyvin harva ohjelma ehtii olla 12 tuntiakaan päivittyneenä uuteen versioon ennenkuin se jo meiltäkin löytyy.

Lainaus:
Yhden bugin huomasin, joka ilmeni Firefoxilla mutta ei Operalla eikä IE 7:lla. Nuo ylhäällä olevat "alasvetolaatikot" jäävät päälle, kun kursorin vetää pois hakukentän kohdalla: http://www.aijaa.com/v.php?i=4197129.jpg


Kiitoksia! Hieman kummallinen bugi, mutta kokeilemme korjata tuonkin mahdollisimman pian.

414.5.2009 16:01

Pieni bugintapainen spotattu Firefoxilla: Linkki

Käytän kans AdBlock PLUS-lisäosaa, joten onko tuossa jokin mainos? Jos pystytte korjaamaan tuon valkoisen lootan, näyttäisi hyvältä. :)

514.5.2009 16:38

mainoshan siinä, tommoset turhat adblokit pois niin ei näy rumia laatikoita

Lainaus:

Meillä on kaksi kaveria töissä, jotka päivittävät softaa käytännössä jatkuvasti ja tuohon on heillä myös apuna aika iso arsenaali automaattisia hälytystyökaluja, jne jotka huolehtivat siitä, että ilmoitus tulee heti, kun softa päivittyy. Eli hyvin, hyvin harva ohjelma ehtii olla 12 tuntiakaan päivittyneenä uuteen versioon ennenkuin se jo meiltäkin löytyy.

no hyvä, voin siis alkaa käyttää download.fi:tä jos tarvin jotain ohjelmia :)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.5.2009 @ 16:40

614.5.2009 16:54

Voisiko uuteen versioon download.fi:stä vielä lisätä saman mikä oli vanhassakin? Oikealla oli palkki, josta näki ohjelman aiemmat versiot ja oliko kyseessä esim. beta versio vai vakaa. Mielestäni se palkki oli erittäin kätevä monienkin ohjelmien osalla jos ei halunnut ladata uusinta versiota. (esim. BSplayerin kohdalla kätsä)

714.5.2009 17:18

Sellaista ominaisuutta kaipaisin, että voisi piilottaa maksulliset/shareware/trial ohjelmat. Tai jos tonne 'järjestä' pudotusvalikkoon voisi lisätä 'ilmaiset ensin'...


Lopuksi vielä pieni bugi:


Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.5.2009 @ 17:19

814.5.2009 18:11

Linux ohjelmat voisi ihan hyvin olla erillään wini ohjelmista. Linux ohjelmia kaipaisin paljon lisää ladattavaksi tai esiteltäväksi. Paljon on hyviä Linux ohjelmia joista ei tiedä mitään eikä googlellakaan tule aina vastaan.

914.5.2009 19:00

Linux ohjelmat ladataan distron omalla pakettienhallinnalla, ei niitä voi tonne lisätä. Tai joissain tapauksissa voi mutta ei mitään järkeä.

1014.5.2009 23:01

W7RC1x64 ja IE8 32-bittisellä selaimella käväisee nurin aina latauksen jälkeen. Muitten sivujen lataukset toimineet normaalisti tuolla kombinaatiolla ..tjaa tais olla ad- ja flashblock päällä kans.

Esim. suosituin WinRar ei nyt yhtäkkiä löytynyt 64-bittisenä ..eikä moni muukaan 64 softa.

Joo, ihan ok layout ja eiköhän tuota tule käytettyä jos vain pysyy ajantasalla.

1115.5.2009 11:46

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Boppex:
Voisiko uuteen versioon download.fi:stä vielä lisätä saman mikä oli vanhassakin? Oikealla oli palkki, josta näki ohjelman aiemmat versiot ja oliko kyseessä esim. beta versio vai vakaa. Mielestäni se palkki oli erittäin kätevä monienkin ohjelmien osalla jos ei halunnut ladata uusinta versiota. (esim. BSplayerin kohdalla kätsä)
Tuo on jo, jokaisen softan sivulta löytyy "tabi" eli välilehti, jossa lukee "Kaikki versiot", sieltä tuo ominaisuus löytyy nyt. Yritimme selkeyttää noita yksittäisen softan sivuja aika paljon jakamalla dataa välilehtiin. Osassa softista kun noita wanhoja versioita alkaa olla kolmattasataa, niin tuo lista teki jo omalta osaltaan sivuista aika sekavat vanhassa saitissa.

1215.5.2009 11:54

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lada1500s:
Pieni bugintapainen spotattu Firefoxilla: Linkki

Käytän kans AdBlock PLUS-lisäosaa, joten onko tuossa jokin mainos? Jos pystytte korjaamaan tuon valkoisen lootan, näyttäisi hyvältä. :)
Mainoshan siinä -- juurikin yksi niistä palikoista, joiden ansiosta ylipäätään pystymme pitämään leivässä kaksi kaveria, jotka huolehtivat softien päivitykset sivuille. Eli kaunis pyyntö: adblock pois, meillä kun ei ole omaa TV-kanavaa tai aikakauslehtiä, joiden tuloilla tätä nettijuttua rahoitettaisiin, vaan homma elää ja kuolee mainosten mukana (ja se sama wanha virsi taas: mainoksia ei meillä tarvitse klikata, valtaosa meidän mainonnasta myydään näyttöpohjalta, eli kun mainos latautuu, siitä tulee jo vähän rahaa kassaan, eli "en kuitenkaan klikkaa mainoksia" ei ole hyvä syy :-).

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti friis:
Sellaista ominaisuutta kaipaisin, että voisi piilottaa maksulliset/shareware/trial ohjelmat. Tai jos tonne 'järjestä' pudotusvalikkoon voisi lisätä 'ilmaiset ensin'...
Tutkitaan. Tuota mietittiin aluksi, mutta todettiin, josko tuo "dollarisymboli" olisi tarpeeksi selkeä noissa listoissa kertomaan, että mikä softa on maksullinen ja mikä ei. Mutta toki jotain rajaussysteemiä voidaan rakennella vielä.

Ja kiitoksia tuon crumbtrailin bugin bongaamisesta, korjailemme tuon kuntoon.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tubbana:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti noskillz:
Linux ohjelmia kaipaisin paljon lisää ladattavaksi tai esiteltäväksi.
Linux ohjelmat ladataan distron omalla pakettienhallinnalla, ei niitä voi tonne lisätä. Tai joissain tapauksissa voi mutta ei mitään järkeä.
Juurikin näin, Linux-softien lisääminen on, niiden jakelutavasta johtuen, käytännössä mahdotonta. Olemme sitä yrittäneet, vuosien ajan, mutta ei niitä kukaan koskaan lataa -- ja olemmekin antaneet softatiimille hiljattain ohjeen lopettaa kokonaan uusien Linux-softien lisäämisen ja keskittyä pelkästään Windowsiin ja OSX:ään.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti sasu70:
Esim. suosituin WinRar ei nyt yhtäkkiä löytynyt 64-bittisenä ..eikä moni muukaan 64 softa.
Sivupalkista, alareunasta ja ylävalikoista löytyy nappi "Ehdota uutta softaa" -- suosittelen käyttämään sitä aina kun tulee mieleen softia, jotka meiltä puuttuvat, niin softatiimi saa vinkit suoraan heille osoitettuna.

Ja tosiaan, softat pysyvät meillä aika hyvin ajan tasalla, olemme kuitenkin jo lähes 10 vuoden ajan pyörittäneet softa-alueita AfterDawnin alla :-)

1315.5.2009 13:09

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lada1500s:
Pieni bugintapainen spotattu Firefoxilla: Linkki

Käytän kans AdBlock PLUS-lisäosaa, joten onko tuossa jokin mainos? Jos pystytte korjaamaan tuon valkoisen lootan, näyttäisi hyvältä. :)
Mainoshan siinä -- juurikin yksi niistä palikoista, joiden ansiosta ylipäätään pystymme pitämään leivässä kaksi kaveria, jotka huolehtivat softien päivitykset sivuille. Eli kaunis pyyntö: adblock pois, meillä kun ei ole omaa TV-kanavaa tai aikakauslehtiä, joiden tuloilla tätä nettijuttua rahoitettaisiin, vaan homma elää ja kuolee mainosten mukana (ja se sama wanha virsi taas: mainoksia ei meillä tarvitse klikata, valtaosa meidän mainonnasta myydään näyttöpohjalta, eli kun mainos latautuu, siitä tulee jo vähän rahaa kassaan, eli "en kuitenkaan klikkaa mainoksia" ei ole hyvä syy :-).
Tuohon on aivan pakko kommentoida hieman. Kyseessä näkyy olevan samanlainen google-mainos kuin mitä AD:n keskustelualueilta löytyy. Ko. mainokset tosin päätyvät itselläni adblockin blokkilistalle, koska ne mielestäni häiritsevät keskustelualueiden selaamista. Muut mainokset reunoilla sekä ylä- ja alalaidassa (jotka eivät hypi silmille) jätän rauhaan osin tuosta mainitsemastasi syystä johtuen.


EDIT: Pari pientä bugia; Työpöytä -> 3D-mallinnus -> 404 Not found ***Toimii nyt***
Puhelinvertailu.com -linkki sivun yläreunassa ei toimi (vireheilmoitus "osoitetta ei löydy").
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.5.2009 @ 15:52

1415.5.2009 14:13

Lainaus:
Eli kaunis pyyntö: adblock pois, meillä kun ei ole omaa TV-kanavaa tai aikakauslehtiä, joiden tuloilla tätä nettijuttua rahoitettaisiin, vaan homma elää ja kuolee mainosten mukana
Ad on ainoa sivusto jolla olen disabloinut Adblockin. Voisitte alkaa tarjoamaan maksullista mainoksetonta versioa sivustosta...? Täällä olis yksi käyttäjä valmis tukemaan toimintaanne.

Sorry OT:sta

las ballenas son el camino

1515.5.2009 15:27

Rikkinäinen linkki:
CD ja DVD -sivun "Kopioi DVD"-linkki ei toimi sivulla eikä valikossa(http://www.v4.download.fi/cd_dvd/kopioi_dvd/).

1615.5.2009 15:32

myöskin rikki:
http://www.v4.download.fi/cd_dvd/dvd-tyokalut/
http://www.v4.download.fi/tyopoyta/3d-mallinnus/

EDIT: no nyt toimii...outoa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.5.2009 @ 15:40

las ballenas son el camino

1715.5.2009 17:16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti friis:
myöskin rikki:
http://www.v4.download.fi/cd_dvd/dvd-tyokalut/
http://www.v4.download.fi/tyopoyta/3d-mallinnus/

EDIT: no nyt toimii...outoa.
Uusia kategorioita, lisätty juuri noihin aikoihin kun testasit niitä, eikä sivuja oltu ehditty generoida vielä :-)

1817.5.2009 4:17

Lainaus:
Bugeja sivuilta löytyy vielä hyvän kokoinen koirallinen
Puhutaanko nyt berhardilaisesta?

1919.5.2009 17:45

VirtualDub v1.9.2.31953 Experimental Buildin linkki ei toimi download.fi'ssä ei uudessa v4:ssä.

Download.fi:
v4.download.fi:
las ballenas son el camino

2020.5.2009 11:41

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti friis:
VirtualDub v1.9.2.31953 Experimental Buildin linkki ei toimi download.fi'ssä ei uudessa v4:ssä.

Download.fi:
v4.download.fi:Jahas, siellä oli softa rikki jostain syystä. Tuo on nyt korjattu, kiitoksia kun infosit.

Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
http://AfterDawn.com/

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Fortnitessa ei saa flossata? Keksijä hakee korvauksia Fortnitessa ei saa flossata? Keksijä hakee korvauksia (19.12.2018 12:42)
Viihdemaailma on keksinyt tavan lyödä rahoiksi Epic Gamesin huippusuositulla Fortnite-videopelillä. Epic Games on lisännyt Fortniten pelihahmoille tunnistettavia tanssiliikkeitä, jotka ovat ....
1 kommentti
Valtava paljastus: Facebook antoi Spotifyn, Netflixin ja venäläisen hakukoneen päästä käyttäjiensä tietoihin - ja lukea käyttäjiensä yksityisviestit Valtava paljastus: Facebook antoi Spotifyn, Netflixin ja venäläisen hakukoneen päästä käyttäjiensä tietoihin - ja lukea käyttäjiensä yksityisviestit (19.12.2018 11:50)
Facebook on joutunut jälleen valtavan kriisin keskelle. Selvityksissä on paljastunut, että yhtiö on antanut pääsyn käyttäjiensä kaikkein henkilökohtaisimpiin tietoihin useille verkon jättifirmoille. ....
Kiirehtiminen ei kannattanut – AR-yhtiö ajautui maksukyvyttömäksi Kiirehtiminen ei kannattanut – AR-yhtiö ajautui maksukyvyttömäksi (19.12.2018 10:39)
Tie ideasta menestystarinaksi ei ole aina ruusuinen, vaikka siltä voi vaikuttaa teknologiakasvuyritysten tarinoita lukiessa. Pelkkä idea tai oikeilla jäljillä oleminen ei riitä, vaan ajoitus ....
Googlen Kiina-hakukoneen kehitys vastatuulessa – Ei tiedä enää mitä kiinalaiset hakevat Googlen Kiina-hakukoneen kehitys vastatuulessa – Ei tiedä enää mitä kiinalaiset hakevat (19.12.2018 09:34)
Kiina on estänyt jo useiden vuosien ajan Googlen verkkopalveluiden toiminnan maassa. Juopa Googlen ja Kiinan välillä alkoi vuonna 2010, kun hakukoneyhtiö ilmoitti lopettavansa hakutulosten sensuroinnin ....
Google antaa uutuuspelin ilmaiseksi – Jos vaan jaksat pelata sitä tunnin Google antaa uutuuspelin ilmaiseksi – Jos vaan jaksat pelata sitä tunnin (19.12.2018 09:06)
Suoratoistopelaamisesta yritetään kulisseissa tehdä kovasti uutta juttua. Microsoft kehittää Project xCloud -verkkopelipalvelua ja Googlellakin on tarjota oma pelialusta, jota hakukonejätti ....

Uutisarkisto