AfterDawn: IT-alan uutiset

Mininovasta katosi Lost-, Heroes- ja Prison Break -sarjojen torrentteja

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 12.5.2009 15:57 Kommentteja (8)

Mininovasta katosi Lost-, Heroes- ja Prison Break -sarjojen torrentteja Viime viikolla suosittu Mininova-sivusto ilmoitti aloittavansa tiettyjen torrent-tiedostojen poistamisen palvelusta. Tuolloin Mininovan edustajat eivät vielä paljastaneet mitä torrent-tiedostoja uusi sisällön suodatusominaisuus tulisi poistamaan, mutta TorrentFreak-sivuston mukaan Mininovasta ovat kadonneet monet torrent-tiedostot, joiden avulla sai ladattua esim. Lost-, Heroes- ja Prison Break (Pako) -sarjojen jaksoja.
Kato näyttää käyneen erityisesti niiden jaksojen kohdalla, joiden julkaisun taustalta löytyvät tunnetut Warez-ryhmät. Vaikka kyseiset Warez-ryhmät eivät yleensä levitä tiedostoja BitTorrent-tekniikan avulla, löytyvät kyseiset tiedostot ennemmin tai myöhemmin myös torrent-jakelusta.

TorrentFreakin mukaan suodatus on kohdennettu Warez-ryhmien julkaisemiin tiedostoihin, koska ne ovat useimmissa tapauksissa suosituimmat jakelussa ovat tiedostot ja niiden jakelun estäminen on tämän takia tärkeä prioriteetti mediajäteille ja tekijänoikeusjärjestöille.
Yhdeksi suodatuksen kohteeksi ovat joutuneet EZTV-sivuston julkaisemat torrent-tiedostot. EZTV-sivusto on tämän johdosta muuttanut toimintaansa ja jatkossa Mininovan kautta jaellaan enää tekstitiedostoa, joka kertoo mistä osoitteesta toimivan torrent-tiedoston voi ladata. Täten EZTV:n julkaisuista kiinnostuneet tahot voivat edelleen etsiä niitä Mininovasta.

Mininovan oikeudenkäynti Hollannin antipiratismiorganisaatio BREIN:iä vastaan käynnistyy ensi viikolla ja Mininovan uusien suodatustoimien uskotaan parantavan Mininovan mahdollisuuksia oikeustaistelussa. Kolikon kääntöpuolella saattaa olla kävijämäärien lasku, koska monet Mininovalla vierailevat tahot haluavat ladata luvatta tekijänoikeudella suojattua sisältöä, ja tämän päämäärän saavuttaminen on tietyn sisällön osalta nyt aiempaa hankalampaa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

112.5.2009 16:57

Lopun alkua, faktahan on se että 99 prosenttia Mininovan käyttäjistä hakee sieltä luvatonta sisältöä... Saa nähdä kuinka laajaksi tuo hakutuloksien suodattaminen mininovassa kasvaa. Se lopulta ratkaisee palvelun kohtalon.

212.5.2009 17:02

Mininova ei nää uuttavuotta jos karkaa käsistä.

312.5.2009 17:48

Kuten TF sivustolla sanottiin selkeästi, Mininova ei enää tämän tempauksen johdosta kuulu 3 kärkikastiin alan sivustona.

Miksi murehtia yhden "suodatusta" ja "kuolemaa" kun tilalle tulee jatkuvasti uusia ja parempia.

Mininovaa korvaamaan:
http://isohunt.com (hakukone)
http://usniff.com (hakukone)
http://pirlog.com (hakukone)
http://www.torrentz.com (hakukone)
http://btjunkie.org/ (hakukone)

ja filut löytyy taas kuten ennenkin ilman "sisällön suodatus" tuskaa, tiedän että osa noista hakukoneista hakee myös Mininovasta mutta mitä sitten koska ideahan on vaan etsiä useasta paikkaa suurimmilla lähteillä.


http://prkl.org/ | En ole puolesta, enkä vastaan vaan pikemminkin päinvastoin.

412.5.2009 18:33

Mininova oli hyvä sivusto ja sen suosion takana oli varmasti ennen kaikkea erittäin hyvin toimiva haku. Sillä löysi sen mitä oli etsimässä. Samaa ei voi sanoa kovin monestaa muusta vastaavasta sivustosta.

Edellinen kommentoija ehtikin jo laittaa listan muista torrent-hakukoneista, mutta lisäisin itse vielä listaan Googlen.

Käytän itse nykyään Googlea ja se tuntuu olevan jopa yhtä pätevä kuin Mininova.

Vinkki:
Laita hakukentän alkuun seuraava pätkä "type:torrent".

Esimerkiksi haetaan Prison Breakin uusin jakso HD-laadulla:
type:torrent Prison Break S04E20 720p

Hakutuloksia tulee usealta saitilta, Pirate Bay, isohunt jne.

EDIT: typoja ym.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.5.2009 @ 18:34

513.5.2009 16:41
tonttila
Inactive

Eztv siirtyi myös twitteriin

614.5.2009 01:34

Tosiaan eztv on tähän asti ollut yleispätevä laadun mittari ja mininova vastaavasti helppokäyttöisyyden ja laajan valikoiman malliesimerkki, joten harmi, että toisen näistä täytyy lähteä. Aika näyttää, kumpi katoaa historian hämäriin.

714.5.2009 09:10
tonttila
Inactive

Tai sitten suoraan eztv.it
Jos tietää mitä haluaa ja tietää mitä eztv tarjoaa, mitä siinä hakukoneilla välissä tekee.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.5.2009 @ 09:11

815.5.2009 23:26
Hybridi
Inactive

NOuuuuuuuuuuuuuu! EI saa kadota mihinkään vaikken sitä käytäkään.. ;(

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto