AfterDawn: IT-alan uutiset

Yle mukaan mobiilitelevisioon, myöhemmin maksulliseksi

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 11.5.2009 17:54 Kommentteja (5)

Yle mukaan mobiilitelevisioon, myöhemmin maksulliseksi Digita on ilmoittanut, että Ylen kanavia nähdään ylihuomisesta alkaen mobiilitelevisiossa. Syynä Ylen televisio- ja radiokanavien lisäykseen on MobiiliTV:n käyttäjäkokemuksia keräävää kuluttajakysely, joka käynnistyi tänään.
Ylen televisiokanavista TV1 ja TV2 sekä radiokanavista YleX ja YLE Radio 1 näkyvät ja kuuluvat mobiilitelevisiossa näillä näkymin ainakin heinäkuun loppuun saakka. Yle on valmis jatkamaan mobiilitelevisiossa heinäkuun jälkeenkin.

"Nyt on oiva tilaisuus aloittaa lähetykset koemielessä ja tukea samalla MobiiliTV:n käynnistymistä pohtivan työryhmän työtä. Olemme valmiita jatkamaan lähetyksiä heinäkuun jälkeenkin, kunhan palveluoperaattorien kanssa päästään sopimukseen", kertoo johtaja Olli-Pekka Heinonen Yleisradiosta.

Tällä hetkellä mobiilitelevisioon kuuluvat televisiokanavista ainoastaan MTV3 ja The Voice, joiden lisäksi mukana on kolme kuvaradiokanavaa - Iskelmä, Radio Nova ja The Voice.

Digita kertoo tiedotteessaan myös, että tulevaisuudessa mobiilitelevisiosta saattaa tulla maksullinen. Neuvottelut maksullisesta mobiilitelevisiopalvelusta ovat käynnissä teleoperaattorien kanssa.

MobiiliTV vaatii DVB-H-vastaanottimen, joita löytyy tällä hetkellä sisäänrakennettuna muun muassa Nokian N77- ja N96-puhelimista. Lisäksi N85-, N79-, E75- ja N73-matkapuhelimilla mobiilitelevision katsominen onnistuu Nokian SU-33W-lisälaitteen avulla. Nokian Jarl Eklundin mukaan yritys aikoo laajentaa DVB-H-puhelimien määrää eri hintaluokissa.

”Pyrimme jatkossakin kasvattamaan niin integroitujen kuin myös lisälaitetta tukevien päätelaitteiden (Nokia 5800 ja N97 kesällä 2009) lukumäärää, näin MobiiliTV:tä voi jatkossa katsoa useamman hintakategorian laitteesta", Senior Manager Jarl Eklund kertoo.

MobiiliTV:n kuuluvuusalueella asuu yli kaksi miljoonaa suomalaista. Verkko kattaa pääkaupunkiseudun, Tampereen, Oulun, Turun ja Salon.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

111.5.2009 19:19

Millähän laitteella tuon saisi FreeRunnerille?

http://www.openmoko.org/

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.5.2009 @ 19:20

211.5.2009 20:15

Kohta maksamme x 3....eli operaattorille, Ylelle ja mafialle nineltään teosto..ja täytyyhän se puhelinkin vaihtaa ja taas maksamme :-(

312.5.2009 11:21

Eli ensin maksetaan mediamaksu, joka perustellaan myös mobiilitelevisiolla.. ja sen jälkeen maksetaan vielä käytöstä.

412.5.2009 13:45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti itago:
Eli ensin maksetaan mediamaksu, joka perustellaan myös mobiilitelevisiolla.. ja sen jälkeen maksetaan vielä käytöstä.
Tuleekohan äänelle ja kuvallekin erikseen maksut vai sisältääkö mediamaksu senkin? oi kun ihanaa! Kyll' se yle aina jaksaa keksiä tällaisia uusia ihania juttuja asiakkaiden iloksi!

Nyt tosissaan: onko mobiilitelevision käyttö muka niin yleistä, että siitä pitää oikee periä maksua?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.5.2009 @ 13:46

512.5.2009 15:15
LNu
Vahvistamaton

Kovasti haiskahtaa flopille tämä DVB-H. Eiköhän tulevaisuutta ole netin yli jaeltavat clipit, kun ovat jo nykyaikaa. Käsittääkseni tämä DVB-H ei mahdollista lähetysten katselua silloin kun sattuu joutamaan. Tuskin kukaan vaivautuu kännykän ääreen jonkin lähetyksen takia kuin poikkeustapauksissa. Perinteisestä TV:stä on vain live-lähetysten jakeluun.

Siinäkin se jäisi helposti p2p- ja iptv:n jalkoihin, jos vain ohjelmien tuottajat eivät haluaisi ripustaa maantieteellisten jakelusopimusten palloa jalkaansa. Ilmeisesti tv-studiot eivät ole ottaneet opiksi musiikki- ja elokuva-alan virheistä. Etsikkoaika taisi jo mennä ja jakelu on siirtynyt pois oikeuden haltijoiden hallinnasta. En valita.. esim. F1 kisat ilmaiseksi ilman mainoskatkoja kelpaavat mainiosti :-)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto