AfterDawn: IT-alan uutiset

20 piraattikauppiasta tuomittiin vankeusrangaistuksiin

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 30.4.2009 12:19 Kommentteja (8)

20 piraattikauppiasta tuomittiin vankeusrangaistuksiin Monissa maissa elokuvien, pelien ja musiikkilevyjen piraattikopioita myydään avoimesti kaduilla. Internetin aikakaudella piraattituotteiden myyntiä voi kuitenkin harjoittaa myös verkkohuutokaupoissa. Kummassakin tapauksessa kiinnijäämisen riski on aina olemassa ja tämän saivat huomata myös eBayn kautta piraatti-CD:eitä kaupanneet italialaiset, jotka tuomittiin vankeusrangaistuksiin ja vahingonkorvauksiin toimistaan.
Tuomitut olivat myyneet eBayn kautta CD-levyjä, joihin he olivat tallentaneet kappaleita MP3-muodossa. Kappaleet oli alun perin ladattu P2P-ohjelmien avulla, joten kauppiaat pystyivät helposti vastaamaan asiakkaiden kysyntään lataamalla uudet kappaleet P2P-ohjelmien avulla tietokoneelle, jonka jälkeen ne oli helppo tallentaa CD-levylle.

Tuomitut jäivät toimistaan kiinni vuonna 2007, kun Italian poliisi suoritti ratsian piratismia vastaan taistelevan FPM-järjestön kanssa. Ratsian yhteydessä poliisi takavarikoi tietokoneita ja tallentavia CD-asemia.

Tuomittujen vankeusrangaistukset eivät olleet erityisen ankaria, sillä 20 ihmisen saamista tuomioista pisin vankeusrangaistus oli kahdeksan kuukauden mittainen. Vahingonkorvauksien osalta tilanne ei ole kuitenkaan yhtä valoisa, vaan IFPI:n tiedotteen mukaan tuomituilta aiotaan penätä yhteensä noin kymmenen miljoonan euron korvauksia.

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

130.4.2009 12:47

<insert perus "tollasien kuuluukin jäädä kiinni" -kommentti>

230.4.2009 13:24

Mieli teki jo sanoa, että nyt tuomittiin taas oikeita, mutta en sano, kun Michelola ehti ensin.

Sen sijaan hieman huvituttaa tuomioiden kovuus suhteessa TPB-tuomioihin. 20 hengelle 8 kk linnaa ja jotain miljoonia korvaussummia (jos 10 milj. pitää paikkansa, niin 500 000 paikallista valuuttaa per pärstä), kun harrastivat kaupallista piratismia. Vastapuolella TPB, joka on vain mahdollistanut ihmisten välisen kulttuurin jakamisen ja linnatuomio on kovempi ja korvaukset suuremmat.

Vaikka tiedossahan se oli, ettei TPB-oikeudenkäynti mitään todellista oikeudenkäyntiä ollut vaan mediateatteria.

330.4.2009 14:23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Hamatti:
Mieli teki jo sanoa, että nyt tuomittiin taas oikeita, mutta en sano, kun Michelola ehti ensin.

Sen sijaan hieman huvituttaa tuomioiden kovuus suhteessa TPB-tuomioihin. 20 hengelle 8 kk linnaa ja jotain miljoonia korvaussummia (jos 10 milj. pitää paikkansa, niin 500 000 paikallista valuuttaa per pärstä), kun harrastivat kaupallista piratismia. Vastapuolella TPB, joka on vain mahdollistanut ihmisten välisen kulttuurin jakamisen ja linnatuomio on kovempi ja korvaukset suuremmat.

Vaikka tiedossahan se oli, ettei TPB-oikeudenkäynti mitään todellista oikeudenkäyntiä ollut vaan mediateatteria.
eikös tuomari tuossa TPB jutussa määrittänyt myös tuomiot?

430.4.2009 14:24

@Hamatti

Onhan se ihan normaalia nykyisessä yhteiskunnassa, että itse rikoksen tekijät pääsevät vähällä.

Onhan se paljon pahempi asia pitää torrent trackeria ja auttaa laillisen sekä laittoman tiedoston jaossa, kuin esim. raiskata, varastaa, tuhota omaisuutta...
Kyllä kohta p2p verkkojen kannattajille tulee pahempia rangaistuksia kuin taposta syytetyille.

Hyvä että meillä on prioriteetit kunnossa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 30.4.2009 @ 14:25

530.4.2009 15:16

waretus hyvä, piratismi huono

630.4.2009 16:22

Tämä on juuri sitä oikeata piratismia, mistä pitääkin jäädä kiinni.

730.4.2009 21:15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:
<insert perus "tollasien kuuluukin jäädä kiinni" -kommentti>
Tollasia nappuloitahan ne hamuaa "jotka tuomitsee"

81.5.2009 20:52

Lainaus:
eikös tuomari tuossa TPB jutussa määrittänyt myös tuomiot?
Et kai sä ees kehtaa sanoo sitä maksettuu paskanpuhujaa tuomariks,pelkkä pellle se oli ja oikeudenkäynti uusitaan tottakai.

Siltä pitää välittömästi ottaa tuomarin arvo pois ja oikeuteen ja linnaan ,tollasia korruptoituneita kääkkiä tarvita enää missään.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto