AfterDawn: IT-alan uutiset

YH-äidin lapset sopivat RIAA-jutun

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 29.4.2009 14:47 Kommentteja (18)

YH-äidin lapset sopivat RIAA-jutun Kerroimme vuonna 2005 yksinhuoltajaäiti Patricia Santangelosta, joka ei suostunut tekijänoikeusjärjestö RIAA:n painostuksesta huolimatta maksamaan 7 500 dollarin tekijänoikeuskorvauksia tämän lasten tekemistä luvattomista nettijakeluista. Oikeusjuttu eteni Santangelon kannalta aluksi hyvin, kun RIAA luopui häntä vastaan käydystä oikeustaistelusta, mutta äidin onni muuttui hänen lastensa epäonneksi, kun RIAA haastoi hänen lapsensa (Robertin ja Michellen) oikeuteen kyseisistä rikoksista.
Monta vuotta kestänyt oikeustaistelu on lopulta saatu päätökseen, kun osapuolet vihdoin sopivat tapauksen. Sopimuksen myötä Robert ja Michelle maksavat RIAA:lle korvauksia yhteensä 7 000 dollarin edestä. RIAA salli heille kuitenkin osamaksusuunnitelman, jonka myötä he maksavat puolet tästä summasta välittömästi ja loput seuraavan kuuden kuukauden aikana.

Robert ja Michelle kiistivät edelleen syyllisyytensä rikoksiin, joiden tekohetkellä Robert oli 11 vuotta vanha, vaikka Robertin ystävä todisti oikeudessa Robertin käyttäneen tiedostonjakoon tarkoitettua Kazaa-ohjelmaa lähes päivittäin. Robertin ja Michellen asianajajan mukaan he halusivat lopettaa oikeustaistelun, koska se söi aikaa ja rahaa.

Monivuotinen oikeustaistelu ei tullut RIAA:lle halvaksi, mutta RIAA:n edustaja Cara Duckworth ei suostunut kertomaan, että kuinka paljon RIAA joutui käyttämään järjestön rahoja oikeustaistelussa. Yhdysvalloissa toimivien asianajajien tuntipalkat huomioiden 7 000 dollarin korvaus ei todennäköisesti kata asianajajien palkkioista kuin murto-osan. RIAA:n mukaan tärkeintä on välittää ihmisille viesti, että luvattomasta tiedostonjakelusta voi saada rangaistuksen.

Edellinen Seuraava  

18 kommenttia

129.4.2009 15:18

Way to go riia.

229.4.2009 15:48

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti AD:
vaikka Robertin ystävä todisti oikeudessa Robertin käyttäneen tiedostonjakoon tarkoitettua Kazaa-ohjelmaa lähes päivittäin.

Ystävä vaiko entinen ystävä?

329.4.2009 15:54

No on kyllä säälittävää käydä alaikäisten kimppuun.Tuollaiset ihmiset saisivat mennä lasten kidutuksesta vankilaan, kaikkihan nuoret lataa ja se on yleensä vain elämän vaihe sitten viimeistän kun on 20 vuotta vanha lopettaa sen.En olisi ikinä uskonut, että nämä tekijänoikeus järjestöt alaikäsiin käy.Onko se edes sallittua.

429.4.2009 16:12

Lainaus:
Yhdysvalloissa toimivien asianajajien tuntipalkat huomioiden 7 000 dollarin korvaus ei todennäköisesti kata asianajajien palkkioista kuin murto-osan. RIAA:n mukaan tärkeintä on välittää ihmisille viesti, että luvattomasta tiedostonjakelusta voi saada rangaistuksen.
No tuohan on järkevää. Käyttää alaikäisiä syntipukkeina ja välittää viestiä, että jos lataa, käy samalla tavalla. Mikäs siinä vaikka vaadittu summa ei kata edes omia asianajajien kuluja, mutta pilaa 11 vuotiaan pojan ja hänen siskonsa seuraavat 6 kk.

That's exactly the way to go RIAA! Keep on goin'.

</sarcasm>
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.4.2009 @ 16:13

529.4.2009 16:12

11 vuotiaiden haastaminen oikeuteen ei ainakaan toistaiseksi Suomessa onnistu. Katsotaan sitten mitä teosto et vastaavat järjestöt vielä keksivät.

629.4.2009 16:13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sendo_:
11 vuotiaiden haastaminen oikeuteen ei ainakaan toistaiseksi Suomessa onnistu. Katsotaan sitten mitä teosto et vastaavat järjestöt vielä keksivät.
Varmaan stalkkaa niitä ja sitkun täyttää 18 tai 16 niin käy kimppuun.

729.4.2009 17:33

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sendo_:
11 vuotiaiden haastaminen oikeuteen ei ainakaan toistaiseksi Suomessa onnistu. Katsotaan sitten mitä teosto et vastaavat järjestöt vielä keksivät.
Varmaan stalkkaa niitä ja sitkun täyttää 18 tai 16 niin käy kimppuun.
Tietoa toki saa kerätä, mutta suomessa TO-rikoksen syyteoikeus vanhenee viidessä vuodessa..
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.4.2009 @ 17:34

829.4.2009 18:34

Törkeys taas huipussaan RIAA:lla. Kun ei saada äidille syytettä niin syytetään ALAIKÄISIÄ LAPSIA! Rahaahan tällä järjestöllä riittää näihin oikeusjuttuihin rajattomasti (kaikki poissa artisteille jaettavista korvauksista).

Tämä on ihan täyttä mafiatouhua. RIAA voi syyttää ja kun rahaa ja valtaa riittää niin loppupeleissä yksityinen ihminen joutuu antautumaan. Vaikka laki on näennäisesti kaikille sama, niin ihmisellä ei ole oikeasti mitään puolustuskeinoja tätä mafiaa vastaan.

929.4.2009 19:07

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti horgh:
Törkeys taas huipussaan RIAA:lla. Kun ei saada äidille syytettä niin syytetään ALAIKÄISIÄ LAPSIA! Rahaahan tällä järjestöllä riittää näihin oikeusjuttuihin rajattomasti (kaikki poissa artisteille jaettavista korvauksista).

Tämä on ihan täyttä mafiatouhua. RIAA voi syyttää ja kun rahaa ja valtaa riittää niin loppupeleissä yksityinen ihminen joutuu antautumaan. Vaikka laki on näennäisesti kaikille sama, niin ihmisellä ei ole oikeasti mitään puolustuskeinoja tätä mafiaa vastaan.
Niinpä niin...syyttähän noi oikeudessa ovat? Ja mitäs kaikki vois tehdä ettei noin käy??? Älkää antako aihetta kenenkään haastaa teitä oikeuteen. Kauppaan mars eikä sitten varasteta mitään...Stanan pennut. Ihan oikein että pienestä pitäen tietää joutavansa vastaamaan teoistaan!!!

1029.4.2009 20:37

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti horgh:
(kaikki poissa artisteille jaettavista korvauksista).


Ei ole pois artisteilta, riaa edustaa mm. levy yhtiöitä, ääniteollisuutta ei artisteja. Artistit saavat sen summan mitä ovat sopimuksessa menneet sopimaan. Helpompi artisteille olisi vain pitää omaa jakelua eikä mitää välikäsiä(jolloinka voitto tulisi suoraan omaan taskuun).
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.4.2009 @ 20:38

1130.4.2009 10:50

Lainaus:
Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sendo_:
11 vuotiaiden haastaminen oikeuteen ei ainakaan toistaiseksi Suomessa onnistu. Katsotaan sitten mitä teosto et vastaavat järjestöt vielä keksivät.
Varmaan stalkkaa niitä ja sitkun täyttää 18 tai 16 niin käy kimppuun.
Tietoa toki saa kerätä, mutta suomessa TO-rikoksen syyteoikeus vanhenee viidessä vuodessa..
Suomen rikosvastuu alkaa muistaakseni, kun täyttää 15 vuotta.

1230.4.2009 16:21


Suomen rikosvastuu alkaa muistaakseni, kun täyttää 15 vuotta.
On sekin minun mielestä aika nuori ikä.Ei 15vuotiaat ole aikuisia tai heillä ei ole samoja oikeuksia kuin aikuisilla.

1330.4.2009 18:42

linnaan vaan!!!

141.5.2009 10:52

Jos nyt nuorista puhutaan niin annetaan sakot kaikille alle 18 vuotiaille siitä että he säästävät vähiä rahojaan waretuksella. Nykyisistä leffoista musiikista ynnä muusta peritään liikaa rahaa, varsinkin nuorilta ei löydy rahoja leffoihin, halvemmat hinnat niin waretus vähenee...

151.5.2009 22:36

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Yesse:

Suomen rikosvastuu alkaa muistaakseni, kun täyttää 15 vuotta.
On sekin minun mielestä aika nuori ikä.Ei 15vuotiaat ole aikuisia tai heillä ei ole samoja oikeuksia kuin aikuisilla.
Suomen rikoslaki sanoo, että rikosvastuu alkaa 15v. -->, MUTTA korvausvastuuhan on kaikenikäisillä, myös nuoremmilla.

162.5.2009 16:43

en tuossa nyt lähtis mitään pykäliä selaa ,koko juttu on todella naurettava riia;n puolelta,toivotaan että ahneella on kerranki paskanen loppu.

173.5.2009 0:35

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti SandboX:
en tuossa nyt lähtis mitään pykäliä selaa ,koko juttu on todella naurettava riia;n puolelta,toivotaan että ahneella on kerranki paskanen loppu.
Nimenomaan pykälät nyt vain kertoo, että oikeus on tapahtunut. Rangaistuksen suuruudesta voidaan olla montaa mieltä sitten, mutta rangaistus on olemassa rangaistavasta teosta.

1811.5.2009 0:00

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Yesse:

Suomen rikosvastuu alkaa muistaakseni, kun täyttää 15 vuotta.
On sekin minun mielestä aika nuori ikä.Ei 15vuotiaat ole aikuisia tai heillä ei ole samoja oikeuksia kuin aikuisilla.
Suomen rikoslaki sanoo, että rikosvastuu alkaa 15v. -->, MUTTA korvausvastuuhan on kaikenikäisillä, myös nuoremmilla.
Kuuntaivaalta voinen antaa jollekin... voittajalle...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto