AfterDawn: IT-alan uutiset

Hyvitysmaksutuotto romahti viime vuonna

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 29.4.2009 08:05 Kommentteja (25)

Hyvitysmaksutuotto romahti viime vuonna Teoston viime vuoden vuosikertomuksesta käy ilmi, että viime vuosien digiboksibuumin jälkeen hyvitysmaksutuotto on notkahtanut.
Viime vuonna kerättyjen hyvitysmaksujen määrä laski 23 prosenttia edellisvuodesta. Syynä on ollut lähinnä digiboksikaupan hidastuminen ja yleisen taloustilanteen hyytyminen, vuosikertomuksessa todetaan.

Vuonna 2007 yksityisen kopioinnin hyvitysmaksuja kerättiin yhteensä 16,8 miljoonan euron edestä. Viime vuonna summa laski noin 11,9 miljoonaan euroon. Viime vuoden tuotto on suunnilleen samaa tasoa, kuin vuonna 2006.

Yleinen taantuma on vaikuttanut myös muun muassa iPod-soittimien myyntiin. Niitä myytiin vuosikertomuksen mukaan viime vuonna seitsemän prosenttia vähemmän kuin vuonna 2007. Tallentavien digiboksien myynti laski neljälläkymmenellä prosentilla vuoden takaisesta.

Teosto ei ole mielissään valtioneuvoston tämän vuoden päätöksestä olla tekemättä lisäyksiä hyvitysmaksun piiriin kuuluvien laitteiden listaan.

"Valtioneuvoston päätös vuoden 2009 hyvitysmaksusta oli pettymys koko luovalle alalle. Maksua ei laajennettu koskemaan multimedialaitteita, kuten musiikkipuhelimia, joille kopiointi on jo suuressa määrin siirtynyt. Myöskään maksun tasoa ei korotettu", dokumentissa todetaan.

"Luova ala on vaatinut hyvitysmaksua muun muassa musiikkipuhelimiin. Mp3-soittimissa on hyvitysmaksu, mutta kun soitin liitetään puhelimeen, maksua ei kerätäkään. Tavallisimpiin musiikkipuhelimiin esitettiin hyvitysmaksuksi 1,40 euroa puhelimelta."

Edellinen Seuraava  

25 kommenttia

129.4.2009 8:32

En ole kyllä koskaan ymmärtänyt tämän kivikautisen kasettimaksun perusteita. Miksi minun pitäisi maksaa siitä että siirrän jo kerran maksamiani mediatiedostoja toiseen formaattiin? Omista dokumenteistani puhumattakaan!

229.4.2009 8:32

Monet hiemankin paremmin oikeutensa tietävät tilaavat jo nyt tallennusmediat ulkomailta tai pyrkivät siirtymään kokoajan vähemmän käyttämään niitä. Ryöstö ry pienessä fantasiamaailmassaan olettaa kaiken mahdollisen tallennusmedian kuuluvan heidän perintäpiiriinsä, digiaikana kun musiikkiakin on mahdollista tallettaa vaikka taskulaskimeen. Itsekkin olen alitajuntasesti vähentänyt jopa valokuvien ja muun roinan tallentamista kun etoo tuo yksityiselle taholle menevä huijausvero kaikissa tallennusmedioissa.

Koko hyvitysmaksu on täyttä kusetusta. Sitä kerätään yksityisen kopioinnin sallimisen nimissä, mutta se kattaa vain sellaiset kopiointilähteet ja tavat jotka alkavat olla jo historiaa.


ja kusetus jatkuu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.4.2009 @ 08:36

329.4.2009 9:13

Mutta vuosi 2007 oli poikkeuksellisen korkea juuri digiboksien myynnin takia. Kysymys siis kuuluukin, miksi jokaisen vuoden siitä eteenpäin pitäisi silti olla samaa tasoa tai enemmän, kuin vuonna 2007? Oliko vuoden 2006 tasossa kaikki pielessä?

Näitä on aina niin vaikea ymmärtää...

429.4.2009 9:34

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Aunustico:
Mutta vuosi 2007 oli poikkeuksellisen korkea juuri digiboksien myynnin takia. Kysymys siis kuuluukin, miksi jokaisen vuoden siitä eteenpäin pitäisi silti olla samaa tasoa tai enemmän, kuin vuonna 2007? Oliko vuoden 2006 tasossa kaikki pielessä?

Näitä on aina niin vaikea ymmärtää...

Ryöstö(Teosto) toimii kuten mikä tahansa voittoa tavoitteleva yritys. Kasvun pitää jatkua ikuisesti ja kaikki laskut/taantumat on pahasta vaikka ne johtuisi edeltävästä ylimalkaisen suuresta kasvusta.

Paska firma, paska järjestelmä..toivottavasti koko systeemi palaa maan tasalle.

529.4.2009 10:13

Teosto on omalla politiikallaan karkottanu nekin jotka sinne jotain maksoivat,eli tehnyt itsestään pellen lähinnä ja kiskurin ,pieni vastaan tuleminen ja oikeat kommentit oikeassa paikassa ja teostokin ois paremmassa valossa.

629.4.2009 10:17

Nopeasti katsottuna teosto.fi -sivulta en löytänyt mitään tietoa siitä kuka saa tuosta 11,9 miljoonasta oman osansa.

Minusta tässä maksussa ei olisi mitään ongelmaa, jos saisimme tietää tarkalleen minne nämä rahat menevät, koska jos tätä maksua ei olisi, niin kuitenkin verovaroista jaettaisiin enemmän kulttuurin tekijöille. Eli kuluttaja maksaa aina viime kädessä.

729.4.2009 10:22

Teosto näyttää olevan Suomessa pyörivä mafia, jonka tarkoituksena on mukamas rahoittaa luovaa alaa. Ne henkilöt, jotka oikeasti menestyvät, niin he eivät tarvitse tällaista. Röystö (Teosto) rahoittaa mielestäni vain niitä onnettomia, jotka eivät osaa luoda kuluttajia kiinnostavia tuotteita. Pikemminkin näiden henkilöiden pitäisi suunnitella alan vaihtoa, jos ei luovalla alalla menesty kovasta yrityksestä huolimatta. Teosto pitäisi lopettää kokonaan ja otetaan kehiin suorat lahjoitukset artisteille tms.

829.4.2009 10:49

Lainaus:
Maksua ei laajennettu koskemaan multimedialaitteita, kuten musiikkipuhelimia, joille kopiointi on jo suuressa määrin siirtynyt. Myöskään maksun tasoa ei korotettu", dokumentissa todetaan.

Hmm. Jos kerran kopiointi on siirtynyt, silloin myös maalaisjärjellä ajateltuna hyvitysmaksun pitäisi siirtyä, ei laajentua, mutta eihän tuollainen systeemi noille käy.

929.4.2009 11:58

Olisi Teostonkin syytä tehostaa toimintaansa. Mammuttimainen henkilöstömäärä ja johtajan järjetön palkka eivät oikein maalaisjärkeeni sovi jos tulot tippuvat.

1029.4.2009 12:27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Juhis90:
Nopeasti katsottuna teosto.fi -sivulta en löytänyt mitään tietoa siitä kuka saa tuosta 11,9 miljoonasta oman osansa.
No, itse olen musiikin tekijänä tyytyväinen Teoston maksamiin korvauksiin. Kesäkuussa on tulossa jälleen asiallinen korvaus vaikka olenkin aika pikkutekijä. Ne, jotka tekevät oikeasti sävellys/sanoitus/sovitus -työtä saavat varmasti silloin sellaisen korvauksen jolla elää pitkään muullakin kuin pelkällä näkkärillä. Täällä tunnutaan jatkuvasti väitettävän, että Teoston maksut menevät pelkästään suurille levy-yhtiöille. Teosto jakaa korvaukset nimenomaan sellaisille musiikin tekijöille, joidenka kappaleita soitetaan ja esitetään livenä julkisissa tilaisuuksissa. Tämän lisäksi jonkin verran Teosto-korvauksia tulee kaupallisilla radiokanavilta soitetuista kappaleista, mutta se on aika pientä. Täällä teilataan jatkuvasti Teostoa RIAA:n tms. tapaisena mafiana, tämä ei ole totta. Teosto tosin voisi olla avoimempi ja kertoa toiminnastaan enemmän, jolloin vastaavia väärinkäsityksiä ei tulisi.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.4.2009 @ 12:28

1129.4.2009 12:39

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Juhis90:
Nopeasti katsottuna teosto.fi -sivulta en löytänyt mitään tietoa siitä kuka saa tuosta 11,9 miljoonasta oman osansa.
No, itse olen musiikin tekijänä tyytyväinen Teoston maksamiin korvauksiin. Kesäkuussa on tulossa jälleen asiallinen korvaus vaikka olenkin aika pikkutekijä. Ne, jotka tekevät oikeasti sävellys/sanoitus/sovitus -työtä saavat varmasti silloin sellaisen korvauksen jolla elää pitkään muullakin kuin pelkällä näkkärillä. Täällä tunnutaan jatkuvasti väitettävän, että Teoston maksut menevät pelkästään suurille levy-yhtiöille. Teosto jakaa korvaukset nimenomaan sellaisille musiikin tekijöille, joidenka kappaleita soitetaan ja esitetään livenä julkisissa tilaisuuksissa. Tämän lisäksi jonkin verran Teosto-korvauksia tulee kaupallisilla radiokanavilta soitetuista kappaleista, mutta se on aika pientä. Täällä teilataan jatkuvasti Teostoa RIAA:n tms. tapaisena mafiana, tämä ei ole totta. Teosto tosin voisi olla avoimempi ja kertoa toiminnastaan enemmän, jolloin vastaavia väärinkäsityksiä ei tulisi.

Kiva saada kuulla tällainenkin kannanotto.

Teosto ideassa ei ole vikaa vaan siinä miten nykyinen järjestö/laki sitä rahaa kerää. On aivan järjetöntä miten kaikista tallennuslaitteista peritään TO maksuja sillä verukkeella, että siihen voisi tallentaa piraatti tallenteita. Jos ostan levyn olen maksanut siitä jo TO maksuni ja en halua maksaa sitä uudelleen MP3 soitimesta vain siksi, että kopioin levyni siihen.

Sama kuin auton ostaja maksais etukäteen sakkomaksuja koska autolla saatetaan joskus ajaa ylinopeutta.

1229.4.2009 12:39

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Juhis90:
Nopeasti katsottuna teosto.fi -sivulta en löytänyt mitään tietoa siitä kuka saa tuosta 11,9 miljoonasta oman osansa.
No, itse olen musiikin tekijänä tyytyväinen Teoston maksamiin korvauksiin. Kesäkuussa on tulossa jälleen asiallinen korvaus vaikka olenkin aika pikkutekijä. Ne, jotka tekevät oikeasti sävellys/sanoitus/sovitus -työtä saavat varmasti silloin sellaisen korvauksen jolla elää pitkään muullakin kuin pelkällä näkkärillä. Täällä tunnutaan jatkuvasti väitettävän, että Teoston maksut menevät pelkästään suurille levy-yhtiöille. Teosto jakaa korvaukset nimenomaan sellaisille musiikin tekijöille, joidenka kappaleita soitetaan ja esitetään livenä julkisissa tilaisuuksissa. Tämän lisäksi jonkin verran Teosto-korvauksia tulee kaupallisilla radiokanavilta soitetuista kappaleista, mutta se on aika pientä. Täällä teilataan jatkuvasti Teostoa RIAA:n tms. tapaisena mafiana, tämä ei ole totta. Teosto tosin voisi olla avoimempi ja kertoa toiminnastaan enemmän, jolloin vastaavia väärinkäsityksiä ei tulisi.
Mitä sanoit on toki sinänsä ihan totta, kaltaisillesi alan toimijoille Teosto on varmasti hyvä asia.
Sitä en vain ymmärrä, miksi hyvitysmaksu on ennaltaperitty kaikista Suomessa myytävistä sen piiriin kuuluvista tuotteista, jos sitä ei kerran ole yksityiskäyttäjän pakko maksaa? Esimerkiksi digibokseja olen tilannut jo parikin Verkkokauppa.comin Tallinnan varastosta, jolloin hyvitysmaksua ei tarvitse maksaa. Sama CD- ja DVD-levyjen kanssa, jos maksu ei ole pakollinen, miksi se peritään etukäteen?

Sitäpaitsi, millä perusteella maksua ylipäänsä peritään? Siksi, että on "mahdollista" taltioida ko. ostetulle medialle tekijänoikeussuojattua materiaalia oman materiaalin sijasta? Jos siis ostan Suomesta tuotteen ja maksan hyvitysmaksun, minut on tuomittu rikoksesta jo ennen kuin mitään on tapahtunut. Helvetti, minua on jo rangaistu etukäteen.

Btw, kuuluvatko muistitikut ja muistikortit jo maksun piiriin?

1329.4.2009 14:38

Eiköhän muistitikut kuulu hyvitysmaksun piiriin.

Totta, että hyvitysmaksun perusteet ovat kuin suoraan armeijasta: Yksi mokaa, niin kaikkia rangaistaan. Mutta miten toteuttaa toisin?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.4.2009 @ 14:38

1429.4.2009 14:59

Spaca on trolli.

Parhain keino on kiertää kaikki teosto maksut ja siten jättää maksamatta. Siten voi varmistaa omalta osaltaan, että to-mafia saa mahdollisimman vähän rahaa. Itse en ole useisiin vuosiin maksanut yhtään mitään teostolle ja tekijänoikeusmafialle, enkä tule tulevaisuudessakaan maksamaan yhtään mitään. Teosto voi mielin määrin korotella tai laajennella maksuja mutta minä kierrän ne kaikki ja jätän maksamatta. Yksinkertaisin tapa on lakkauttaa koko Teosto=Ryöstö mafia järjestö mahdollisimman nopeasti ja pian.

Muistitikuista ja korteista ei peritä mafia maksuja.

http://www.hyvitysmaksu.fi/fin/hinnasto.html

Hyvitysmaksu=mafia vero tarkoittaa tarkalleen

Lainaus:
Hyvitysmaksu mahdollistaa yksityisen kopioinnin
Suomessa jokaisella on oikeus yksityisesti kopioida julkaistuja teoksia mm. musiikkia, elokuvia, tv-ohjelmia yksityiseen käyttöön.

Suomessa hyvitysmaksujärjestelmä toimii hyvin ja tehokkaasti!
Yksityisen kopioinnin hyvitysmaksu on säädetty, jotta tekijät, esittäjät ja tuottajat saisivat korvauksen siitä, että heidän teoksiaan on yksityisesti kopioitu. Hyvitysmaksukäytäntö takaa sen, että kuluttajilla on laillinen ja helppo tapa kopioida haluamiaan teoksia laitevalmistajien ja laitemaahantuojien markkinoille tuomille laitteille.

Mikä yksityisen kopioinnin hyvitysmaksu on ?
Kopiointi on nykyisin helppoa ja kopioiden laatu vastaa yleisesti alkuperäisen teoksen laatua. Laitteita, joille teoksia voi tallentaa tulee markkinoille jatkuvasti lisää ja yksityisen kopioinnin määrä onkin jatkuvasti kasvanut. Ilman hyvitysmaksujärjestelmää tulisi jokaisen, joka kotonaan haluaa esimerkiksi tallentaa elokuvan tai kopioida kirjaston levyjä tyhjälle cd:lle, pyytää kaikilta teoksen tekijöiltä lupa.

Suomessa hyvitysmaksun piiriin kuuluvista laitteista ja maksun suuruudesta päättää valtioneuvosto. Hyvitysmaksu koskee lain mukaan niitä laitteita, joita käytetään merkittävissä määrin yksityiseen kopiointiin. Sellaisia ovat mm. tyhjät cd- ja dvd-levyt, kovalevylliset digisovittimet ja videotallentimet.

EU:n tekijänoikeusdirektiivin mukaan tekijöiden pitää saada hyvitys heidän teostensa yksityisestä kopioinnista. Valtioneuvoston asetuksella säädetään liikenne- ja viestintäministeriön sekä työ- ja elinkeinoministeriön annettua asiasta lausuntonsa, mitkä laitteet kuuluvat hyvitysmaksun piiriin ja mikä on maksun suuruus. Ennen asetuksen antamista opetusministeriö neuvottelee valmistajien ja maahantuojien sekä tekijöitä edustavien järjestöjen ja kuluttajaviranomaisten kanssa. Opetusministeriö päättää kerättyjen hyvitysmaksujen jaosta. Hyvitysmaksujen kerääjänä toimii Teosto opetusministeriön päätöksellä.

Opetusministeriö tekee vuosittain päätöksen tuottojen jakamisesta. Vuonna 2008 tilitetty summa oli 12,8 miljoonaa euroa.
Paljon helpompaa olisi tehdä yksityisestä kopioinnista laitonta ja siten ei enään Teostoa tarvittaisi :)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.4.2009 @ 15:48

1529.4.2009 18:49

Lainaus:
Spaca on trolli
Ihan miten vaan haluat. Kai nyt asioista saa olla eri mieltä? Uskon, että moni muukin musiikin tekijä arvostaa Teoston meidän eteen tekemää työtä...

1629.4.2009 19:16

Siis mikä tuo maksu on? Mistä asioista sitä pitäs maksaa?

1729.4.2009 21:39

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti "http://www.hyvitysmaksu.fi/fin/index_fi.html":
Suomessa hyvitysmaksujärjestelmä toimii hyvin ja tehokkaasti!
Yksityisen kopioinnin hyvitysmaksu on säädetty, jotta tekijät, esittäjät ja tuottajat saisivat korvauksen siitä, että heidän teoksiaan on yksityisesti kopioitu. Hyvitysmaksukäytäntö takaa sen, että kuluttajilla on laillinen ja helppo tapa kopioida haluamiaan teoksia laitevalmistajien ja laitemaahantuojien markkinoille tuomille laitteille.

Tämän mukaan varettaminen on minun mielestä laillista esim. kiintolevylle sekä DVD- ja CD-levylle! ;)

1830.4.2009 10:39
berethiel
Inactive

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Juhis90:
Nopeasti katsottuna teosto.fi -sivulta en löytänyt mitään tietoa siitä kuka saa tuosta 11,9 miljoonasta oman osansa.
No, itse olen musiikin tekijänä tyytyväinen Teoston maksamiin korvauksiin. Kesäkuussa on tulossa jälleen asiallinen korvaus vaikka olenkin aika pikkutekijä. Ne, jotka tekevät oikeasti sävellys/sanoitus/sovitus -työtä saavat varmasti silloin sellaisen korvauksen jolla elää pitkään muullakin kuin pelkällä näkkärillä. Täällä tunnutaan jatkuvasti väitettävän, että Teoston maksut menevät pelkästään suurille levy-yhtiöille. Teosto jakaa korvaukset nimenomaan sellaisille musiikin tekijöille, joidenka kappaleita soitetaan ja esitetään livenä julkisissa tilaisuuksissa. Tämän lisäksi jonkin verran Teosto-korvauksia tulee kaupallisilla radiokanavilta soitetuista kappaleista, mutta se on aika pientä. Täällä teilataan jatkuvasti Teostoa RIAA:n tms. tapaisena mafiana, tämä ei ole totta. Teosto tosin voisi olla avoimempi ja kertoa toiminnastaan enemmän, jolloin vastaavia väärinkäsityksiä ei tulisi.
Mielestäni on väärin, että taiteilijalle maksetaan tyhjäntoimittamisesta. Jos taiteilijan tulot määräytyvät pelkkään radiosoittoon on hänen mielestäni elettäväkin näkkileivällä. Kuvataiteilijat myyvät teoksiaan ja musiikin tekijät musiikkiaan ja jos se ei myy niin sitten se ei myy. On mentävä oikeisiin töihin. Keikkailu on jo työtä josta artistille pitääkin maksaa. Radiosoitto on vain mainos. Ymmärrän, että taiteen tekemiseen kuluu aikaa, mutta jos se on täyttä kuraa, niin miksi tuhlata arvokasta aikaa sellaisen tekemiseen, mistä kukaan ei ole valmiita maksamaan. No harrastuksen vuoksi tietysti voi tehdä, mutta on väärin ruveta vaatimaan siitä maksua.

191.5.2009 20:33

Itse tilaan dvd-levyni joko saksasta sikahalvalla tai jos on kiireempi niin tallinnasta. Niin tai näin, jää kasettimaksut väliin. Eikös näin laman aikana pidä säästää kaikessä?

201.5.2009 22:35

CD:t ja DVD:t tilaan Tallinnasta juuri tuota mielestäni epäoikeudenmukaista teostomaksua välttääkseni. Teosto on ahne mikälie-muinaisjäänne lompakollani.

212.5.2009 15:04

Lainaus:
Hyvitysmaksu mahdollistaa yksityisen kopioinnin
Suomessa jokaisella on oikeus yksityisesti kopioida julkaistuja teoksia mm. musiikkia, elokuvia, tv-ohjelmia yksityiseen käyttöön.

Suoraan lainattua tekstiä joka on kaiken lisäksi täyttä kusetusta.

Jos haluan kopioida dvd-leffan itselleni niin en saa tehdä sitä sillä joutuisin poistamaan kopiosuojauksen sitä varten mikä on nykyisen lain vastaista.

Minulla ei siis ole oikeutta kopioida leffaa mutta joudun maksamaan hyvitysmaksun kun minulla muka on oikeus...

Jos jotain järkeä olisi tässäkin tapauksessa niin dvd-levyistä pitäisi ottaa hyvitysmaksut pois tai leffojen kopioinnin pitäisi olla laillista.

Hyvitysmaksun suuruus on varsinkin dvd-levyjen kohdalla täysin kohtuuton. Jos tilaan tallinnasta levyjä niin levyt maksavat puolet vähemmän kappaleelta kuin mitä suomessa on hyvitysmaksu.

Esim. 100kpl verbatimin laatulevyjä maksaa 26,90€.

Suomessa taas joutuisi maksamaan samasta määrästä levyjä pelkkiä hyvitysmaksuja 60€.

Kaikenlisäksi hyvitysmaksu on järjestelmänä täysin mahdoton toteuttaa. Jos minä kopioisin kaverilta Jaakko Tepon levyn niin miten ihmeessä teosto pystyy tietämään tämän asian ja tilittämään rahat kyseiselle artistille.

Jos rahat menisivät esim. Anna Abreulle Jaakko Tepon sijaan niin sehän ottaisi ihan hirveästi päähän...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.5.2009 @ 00:21

222.5.2009 19:46

Hyvitysmaksu = siltä varalta jos aiot kopioida jotain mediaa..
mediamaksu = siltä varalta jos aoit katsoa, kuunnella jotain mediaa..
Onhan näitä..

233.5.2009 23:17

Lainaus:
Vuonna 2007 keräämistään korvauksista Teosto jakoi 89,6 prosenttia musiikin tekijöille ja kustantajille sekä "kotimaisen musiikin edistämiseen". Lopuilla 10,4 prosentilla katetaan yhdistyksen toimintakulut. (Wikipedia)
Uskoiskohan tuota...

244.5.2009 10:57

Lainaus:
Lainaus:
Vuonna 2007 keräämistään korvauksista Teosto jakoi 89,6 prosenttia musiikin tekijöille ja kustantajille sekä "kotimaisen musiikin edistämiseen". Lopuilla 10,4 prosentilla katetaan yhdistyksen toimintakulut. (Wikipedia)
Uskoiskohan tuota...
Niin ja nuokin rahat meni todennäköisesti sellaisille tekijöille, joiden tuotoksia ei kukaan halua kuulla. Kai munkin pitäisi pyrkiä "palkkalistoille", ku oon tehnyt konemusaa. :-P
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.5.2009 @ 10:58

254.5.2009 13:10

Niin, voisi itsekin alkaa muusikoksi ja ottaa oman pienen siivun tuosta teoston tuotosta. Mihin saa ilmoittautua?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Päivän diili: SSD-levyjä superhalvalla - 120GB 21 eurolla, 240GB 35 eurolla, 480GB, 960GB, ... Päivän diili: SSD-levyjä superhalvalla - 120GB 21 eurolla, 240GB 35 eurolla, 480GB, 960GB, ... (19.1.2019 11:50)
Vanhemmalle läppärille tai pöytäkoneelle saa kummasti lisää käyttövuosia, kun vaihtaa tietokoneen kovalevyn tilalle SSD-levyn. Jopa hitaimmatkin SSD-levyt päivittävät käytännössä kaikki kovalevyt ....
Tässä se on – Samsungin Galaxy S10 -mallisto Tässä se on – Samsungin Galaxy S10 -mallisto (19.1.2019 11:05)
Älypuhelinmerkkien yllätyksiä jo vuosia murskannut Evan Blass (@evleaks) on iskenyt jälleen julkaisemalla lehdistökuvan Samsungin Galaxy S10 -mallistosta. Kuten on jo vähän aikaa ollut puhetta, ....
3 kommenttia
Spotify julkaisee tänä vuonna oman soittimen – Yhtiön ensimmäinen laitejulkaisu Spotify julkaisee tänä vuonna oman soittimen – Yhtiön ensimmäinen laitejulkaisu (19.1.2019 10:34)
Suoratoistopalvelu Spotify on kokeilemassa mahdollisuuksiaan laitemarkkinoilla, kertoo brittiläinen talousjulkaisu Financial Times. Myöhemmin tänä vuonna ruotsalaisyhtiö aikoo nimittäin esitellä ....
Microsoft: Windows 10 Mobile on kuollut, vaihtakaa Androidiin tai iPhoneen Microsoft: Windows 10 Mobile on kuollut, vaihtakaa Androidiin tai iPhoneen (18.1.2019 21:36)
Microsoft on virallisesti kuopannut myös Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmän ja kehottaa käyttäjiä vaihtamaan muihin käyttöjärjestelmiin ennen tuen loppumista joulukuussa 2019.
10 kommenttia
Microsoft luovutti Cortanan kanssa? Ei kilpaile Alexaa vastaan Microsoft luovutti Cortanan kanssa? Ei kilpaile Alexaa vastaan (18.1.2019 14:29)
Kerroimme aiemmin tällä viikolla Microsoftin aikomuksesta erottaa Windows 10:n hakupalkki ja Cortana toisistaan. Ohjelmistojätti näyttää uudistavan Cortanan ympärille rakennettavaa liiketoimintastrategiaa ....

Uutisarkisto