AfterDawn: IT-alan uutiset

EU:n uusi telepaketti sensuroi ja estää?

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 22.4.2009 14:32 Kommentteja (18)

EU:n uusi telepaketti sensuroi ja estää? Euroopan parlamentti tuntuu käsittelevän jatkuvasti ehdotuksia, jotka liittyvät luvattomien latausten hillintään. Viimeisin kädenvääntö asian suhteen on syntynyt komissaari Viviane Redingin valmistelemasta telekommunikaatiopaketista, jonne tehdyt erinäiset tekijänoikeusasioihin liittyvät lisäykset ovat jumiuttaneet koko telepaketin käsittelyn.
Redingin alkuperäisen suunnitelman oli tarkoitus lisätä teleoperaattoreiden välistä kilpailua erilaisten lakiuudistusten ja uuden valvontaelimen avulla. Pakettiin on kuitenkin lisätty tekijänoikeuksia suojelevia kohtia, jonka lisäksi mukaan ollaan ujuttamassa erinäisiä sensurointikeinoja, jotka vaatisivat mm. internet-sivustojen sisällöntuottajien rekisteröitymistä erilliseen järjestelmään ja lisäksi tietynlaista sisältöä tarjoavat nettisivustot kiellettäisiin kokonaan.

EU:n teollisuusvaliokunta otti eilen kantaa internet-yhteyden katkaisuun, jonka pitäisi mediajättien ja tekijänoikeusjärjestöjen mielestä olla tehokkaampaa internetissä tapahtuvien tekijänoikeusloukkausten kohdalla. Mediajäteille ja tekijänoikeusjärjestöille ei kuitenkaan herunut sympatiaa, vaan valiokunnan mielestä internet-yhteys voidaan sulkea ainoastaan oikeusistuimen päätöksellä, joten esim. Ranskassa suunnitteilla oleva kolmen hudin laki ei noudata valiokunnan päätöstä.

Telekommunikaatiopaketin lopullista sisältöä ei ole vielä lyöty lukkoon, joten siihen sisällytettävät uudistukset saattavat vielä muuttua. Parlamentin äänestykseen telepaketti tulee näillä näkymin toukokuun 5. päivä.

Edellinen Seuraava  

18 kommenttia

122.4.2009 14:38

Jahas, to-mafia on voidellut eu-koneiston aika hyvin näemmä..kiina-ilmiö alkaa olla lähempänä kuin oletetaan---sensurointi alkaa !

222.4.2009 14:51
masa92
Inactive

Ei siitä EU:sta ole ikinä ollut mitään hyötyä. Paska laitos, joka vie rahat, rajat ja netin.

322.4.2009 14:53

Suoraan ja rumasti sanottu, mutta paska eu.. :/

422.4.2009 15:36

Näin siinä aina käy kun päättäjien keski-ikä on kuudenkymmenen luokkaa.

522.4.2009 15:39

tässähän ruvetaan muuttaan jo lakeja.. sensuuri rupeaa tulemaan esiin vaikka taitaa perustuslaissakin olla sananvapaus sun muut vapaudet...

622.4.2009 15:56

Piratebay on syytön.

Euroopan ihmisoikeussopimuksen mukaan sananvapauteen voidaan tehdä poikkeuksia vain mikäli se on demokratiassa välttämätöntä. Demokratialla viitataan tuossa kansan tahtoon. Pirate partiet on pian 3 suurin puolue, se osoittaa sen, että kansan tahto selvästikin on, että p2p pitäisi olla Ruotsin demokratiassa sallittua. Siten ei ole ihmisoikeussopimuksessa tarkoitettua demokratiassa välttämätöntä perustetta kriminalisoida p2p. Joten Ruotsin p2p kriminalisointi on Euroopan ihmisoikeussopimuksen vastainen ja siten p2p sääntelyä ei tulisi soveltaa.

Tekijänoikeudet ovat poikkeus sananvapauteen.

Euroopan ihmisoikeussopimus

10 artikla
Sananvapaus

1. Jokaisella on sananvapaus. Tämä oikeus sisältää vapauden pitää mielipiteitä sekä vastaanottaa ja levittää tietoja ja ajatuksia alueellisista rajoista riippumatta ja viranomaisten siihen puuttumatta.

2. Koska näiden vapauksien käyttöön liittyy velvollisuuksia ja vastuuta, se voidaan asettaa sellaisten muodollisuuksien, ehtojen, rajoitusten ja rangaistusten alaiseksi, joista on säädetty laissa ja jotka ovat välttämättömiä demokraattisessa yhteiskunnassa

-----

"välttämättömiä demokraattisessa yhteiskunnassa". Demokratiassa tuossa viitataan kansan tahton....

722.4.2009 16:04

Mistä lähtien eu:n johto on vaihtunut pelkkiin diktatuuria haluaviin kommunisteihin?
Tuollaiseet sensuroinnit ja rekistöröintivaatimukset tuhoaisivat koko WWW:n perustan kertaheitolla, ainoa positiivinen seuraus tuosta voisi olla koko WWW:n kuoleminen pois ja vaihtuminen johonkin kehittyneempään vaikeammin surattavaan mutta täysin vapaaseen järjstelmään.

822.4.2009 16:40
masa92
Inactive

Eiköhän se IsoJorma5 tullut jo selväksi, että piratebay on syytö ;)

Mutta siis tämä pakettihan ajaa internettiä kohti kaapelitelevisiota. Eli, ostat ISP:ltäsi "nettisivu paketteja". Paketti A sisältää vaikka hs.fi, yle.fi jne. Paketti B afterdawn.com, it-viikko.fi jne. Sitten näitä paketteja kaupataa, aivan niin kuin welho myy viasatin, canal+ ja mtv3 paketteja.

Niitä sivuja, joita ei oteta paketteihin mukaan, ei näytetä kellekään. Mikä kohta sotii EU:n periaateitta vastaan?

922.4.2009 16:57

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti masa92:
Eiköhän se IsoJorma5 tullut jo selväksi, että piratebay on syytö ;)

Mutta siis tämä pakettihan ajaa internettiä kohti kaapelitelevisiota. Eli, ostat ISP:ltäsi "nettisivu paketteja". Paketti A sisältää vaikka hs.fi, yle.fi jne. Paketti B afterdawn.com, it-viikko.fi jne. Sitten näitä paketteja kaupataa, aivan niin kuin welho myy viasatin, canal+ ja mtv3 paketteja.

Niitä sivuja, joita ei oteta paketteihin mukaan, ei näytetä kellekään. Mikä kohta sotii EU:n periaateitta vastaan?
Ahaa, nyt vasta kunnolla ymmärsin :) Eli internet lupa. Eli yksitystenkin henkilöiden on maksettava sivuluvasta EU:lle... Kyllä on niin perseestä kun olla ja osaa.

1022.4.2009 17:20

Jostain kumman syystä kyseisestä aiheesta ei ole uutisoitu suuremissa medioissa, ja sen takia tuleekin salaliitto meininki mieleen.

AfterDawnissakin käsitellään vaikka minkä maan lakisäädöksiä ja piraattituomioita, mutta kun on näinkin radikaali direktiivipaketti joka vaikuttaa meihin, pitää uutinen tuputtaa tänne. Aihe oli kuitenkin käsittelyssä jo 2008 syksyllä. Miksi näin?

Itse paketissa ja sen käsittelyssä on paljon arveluttavaa, joista kukin voi itse lukea lisää alla sijaitsevista linkeistä. Äänestys on loppukeväästä, jolloin suuri osa MEPeistä on jo kesälomalla.

Itse direktiivipaketti muokkaisi internettimme nykyiseen kanavapaketti malliin, jolloin käyttäjä pääsisi vain rajoitetulle osalle sivuista. Pienyritysten verkkokauppa, raaka-aineiden etsintä sekä kontaktit verkonvälityksellä tulisivat rajoittumaan merkittävästi. Sama tapahtuisi yksityisen käyttäjän verkkosivuille. P2P olisi myös varmasti poissa laskuista EU alueella. Vastaavaa pakettia yritettiin ajaa läpi jenkeissä, mutta se kaatui yritysten vastustukseen. Ja kuten uutisessa lukee, on direktiivi-pakettiin lisätty kohtia viime syksystä, kohtia jotka vie EU:ta entistä neuvostoliittoa kohti. Paketin äänestys on 5.5.2009.

Eilen 21.4 mm. MEP C. Trautmann, joka on alustapitäen vastustanut pakettia, taisteli osavoiton amandment 138 turvin. Joka lukee yllä uutisessa.

http://www.laquadrature.net/en/victory-f...was-voted-again

Lisää informaatiota:
http://www.laquadrature.net/en
http://www.blackouteurope.eu

1122.4.2009 17:34

Hyvin mielenkiintoisia aikoja eletään. Tuntuu siltä kuin vanhemman kaartin poliitikkoja olisi alkanut huimata nykyinen edistys ja sen kiihtyvä kehitys ja he koittavat saada tämän "ei toivotun" kehityksen aisoihin lakien ja sääntöjen avulla. Toivottavasti jossain vaiheessa yleisesti ymmärretään, että kehitystä ei voi pysäyttää ja sen pysäyttäminen tai pelkästään sen yrittäminen vie aina huonompaan suuntaan.

Kuten jo allekirjoitukseeni lisäsin muutava viikko sitten,

"Brave New World, here we come!"

1222.4.2009 17:47

Lainaus:
EU:n teollisuusvaliokunta otti eilen kantaa internet-yhteyden katkaisuun
Lainaus:
Tuohan ei ole mikään vitsi enään.
Jos haluatte pitää vielä internettinne niin menkää
http://www.blackouteurope.eu/
ja tehkää asialle jotain!

1322.4.2009 18:00

Asiaa on varsin ytimäkkäästi käsitelty täällä. Osa maailmanlopunmaalauksista tuntuu olevan onneksi perusteettomia, mutta syytä huoleen toki on, yleisellä tasolla.

http://blog.piraattipuolue.fi/2009/04/telecoms-package/

Linkin takaa löytyy myös perusteellisempi selonteko.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.4.2009 @ 18:01

1422.4.2009 18:18

Joka helvetin asiasta on keksitty jonkinlainen vero. Taantuma iskee, ihmisiltä lähtee työt ja rahat. Kansalaisia kohdellaan vain ja ainoastaan kuluttajina. Nyt yritetään rajoittaa/poistaa liikkumavaraa netistä. Jotenkin tuntuu, että tässä seilataan hitaasti virran mukanana totalitarismin puolelle..

1522.4.2009 23:04

Poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.11.2009 @ 00:20

1622.4.2009 23:33
masa92
Inactive

Hetkinen nyt. Siis täällä verrataan kommunismia ja diktatuuria ja väitetään niiden kulkevan käsi kädessä, olevan jopa sama asia.

Menkääs takasin sinne peruskoulun historiantunneille opettelemaan kommunismin, kapitalismin, diktatuurin, demokaratian jne. erot. Jos koko maailmassa olisi kommunistinen talousjärjestelmä, olisi tältäkin lamalta säästytty.

Lisäksi, vanhassa Neuvostoliitossa, oli kommunistinen järjestelmä, mutta sitä johti yksinvaltias, jolle kuului myös kaikki. Siis kommunismin perusperiaate (omistus kansalle) ei toteutunut.

Joten miettikääs noita, ja laittakaa faktanne kuntoon, ennen kuin mollaatte kommunismista talousjärjestelmää...jolla ei ole politiikan kanssa juurikaan tekemistä.

EDIT: Ja miksi helvetissä tästä ei ole uutisoitu juuri missään???? Ihmeellinen siionistinen/kommunistinen/liberaali/ties mikä salaliitto tämänkin takana.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.4.2009 @ 23:36

1723.4.2009 1:28

Lamahan senkun pahenee jos netit kaikilt katkee.

1825.4.2009 3:14

"rikollinen" elämä houkuttaa, entistä suurempaa osaa ihmisistä kun oikeuksia karsitaan tuolallailla..

..ja osa niistä ihmisistä valitsee tuon polun, kun lainmukainen polku käy sietämättömän ahtaaksi.

-viva la revolution-

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto