AfterDawn: IT-alan uutiset

Ranskassa äänestetään kolmen hudin laista uudelleen

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 16.4.2009 11:58 Kommentteja (15)

Ranskassa äänestetään kolmen hudin laista uudelleen Ranskan parlamentti ei hyväksynyt viime viikolla järjestetyssä käsittelyssä ns. kolmen hudin lakia, mutta lakiehdotus ei ole vielä kuollut pois, vaan asiasta äänestetään uudelleen tämän kuun 29. päivä.
Monet tahot toivoivat lakiehdotuksen kaatuneen lopullisesti viime viikolla tulleen äänestystuloksen takia, mutta presidentti Nicolas Sarkozy haluaa kolmen hudin lain Ranskaan, koska se suojaa luovien alojen tulevaisuutta.

Sarkozyn lisäksi lakia tukevat useat tekijänoikeusjärjestöt ja mediajätit, jotka ovat yrittäneet saada vastaavia lakiehdotuksia käsiteltäväksi myös muissakin maissa, mutta toistaiseksi tulokset eivät ole olleet kovin hyviä.

Lakia vastustavat useat kansalaisjärjestöt ja oppositiopuolueiden poliitikot. Myös Euroopan parlamentti on suhtautunut negatiivisesti kuluttajien internet-yhteyksien sulkemiseen, koska internet nähdään ihmisten perusoikeutena. Ranskan ehdotuksessa internet-yhteys katkaistaisiin vuoden ajaksi, jos internet-yhteyden omistaja saa kolmannen varoituksen tekijänoikeusrikkeistä.

Nykyisten arvailujen mukaan kolmen hudin laki hyväksytään toisella äänestyskierroksella. Lain vastustajat valittavat kuitenkin todennäköisesti uudesta laista perustuslakineuvostolle, koska monet tahot pitävät uudistusta Ranskan perustuslain vastaisena, joten lain puinti jatkunee vielä pitkään.

Edellinen Seuraava  

15 kommenttia

116.4.2009 12:15

Millainen tuo Ranskan lainsäädäntösysteemi on. Onko samaa tyyliä kuin suomessa että eduskunta hyväksyy ja presidentti vahvistaa? Vai onko tässä kyse vain siitä, että kun ei ensimmäisellä kertaa tullut toivottua lopputulosta, asia käsitellään uudestaan niin monta kertaa että lopputulos on toivottu?

216.4.2009 12:45

Siltä vähän tuntuu että läpi painetaan vaikka väkisin.

Turha laki, jonka väistäminen on helppoa ja jonka tarkkuudesta en menisi sanomaan. Sarkozy tuntuu olevan noiden mediajättien palkkalistoilla.

Ranskassa sentään kansa kapinoi kiukulla jos ei muuten asiat suju kansan hyväksi. Suomessa taas niellään kaikki paska mitä ikinä ehditään eduskunnassa lyödä läpi. :D

316.4.2009 12:55

Ehkäpä tällä kertaa ne lahjus massit menny oikeesee osotteesee.. Rapeet ranskalaiset nyt koittaa vaan pätee asiassa missä ei pitäs..

416.4.2009 13:31

Niin kauan äänestetään, että menee läpi.

516.4.2009 13:59

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Hengga:
Niin kauan äänestetään, että menee läpi.
Menee menee ku tarpeeks valuuttaa löytyy pimeiltä markkinoilta..

616.4.2009 15:10

Tulee mieleen Venezuela, jossa Hugo Chavez ei ensimmäisessä kansanäänestyksessä onnistunut poistamaan presidenttikausien lukumäärän rajoitusta, mutta kas kummaa, toisessa äänestyksessä olikin jo enemmistön tuki takana.
Mitä virkaa yleensäkään äänestyksellä on, jos "väärän" tuloksen jälkeen aina äänestään uudestaan? Häikäilemätöntä demokraattista teatteria.

716.4.2009 15:48

Eikö siinä ekassa äänestyksessä ollu vaan murto-osa kansanedustajista paikalla hallituspuolueista ja oppositio sai sitten äänestettyä lakiehdotuksen kumoon. Taisivat olla juhlimassa jo jossain media-jätin kestityksessä, mutta unohtivat äänestää.

816.4.2009 16:29

Poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.11.2009 @ 00:23

916.4.2009 16:55

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti zipzap:
Ensin katsotaan, miten äänestys päättyy, sitten lobataan tarvittava määrä porukkaa lisää ja äänestetään uudelleen.

Aivan, juuri suurin osa EU:n jäsenmaista toimii ko tavalla.

1016.4.2009 21:25

Paljonkohan Sarkozy saa puolustaessaan lakia jota ei todennäköisesti edes tajua...aivan sama Ranska kuuluu nyt ja aina villisioille.

1116.4.2009 21:50

Ja sitten kun laki on mennyt läpi niin sitten se tietty on pysyvää eli enää ei voi äänestää uudelleen? Tää ei todellakaan ole demokratiaa


HTPC
Antec Fusion Black | Asus P5E-VM HDMI mATX | Intel C2D e2200 @ 3.0GHz + Scythe Ninja Mini | EVGA 8800GT 512MB | Muistia vitusti | Linux | Samsung 32" + ViewSonic 22" | Yamaha RX-V657 | Magnat Quantum 503

1216.4.2009 22:02

Hahah tämä juuri on demokratiaa.Jos ett ole huomannut jokainen valtio toimii samallalailla.Ja demokratia on vain sanahelinää muutenkin. Ja jos kuvittelet selaisessa elävän, kannattaa katsella vähän ympärille.

1317.4.2009 7:28

Ei noista politiikkoista puolet varmaa ees tajuu mistä on kyse. Muttaku isot firmat sanoo jotaki ni eihän ne voi olla väärässä, tähän hölmöläisten kerhoon ku lisää muutaman muun kadotukseen joutuneen niin kyllähä menee kolmen kudin laki läpi, vai mikä olika.

1417.4.2009 11:11

Täysin käsittämätöntä taas kerran. Miten Ranska voi sanoa olevansa demokratia tällaisella päätöksenteolla? Jos päätös ei miellytä vallanpitäjiä (siis TO-mafiaa) niin äänestetään uudestaan, ja uudestaan, ja uudestaan... Tulee todella paha olo tällaista lukiessa. Oikeasti oksettaa!

1510.5.2009 14:12

Huteja ranska ampu jo toisessa maailmansodassa..nyt Sarkozy tarvis kolme osumaa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

EU:n villi ehdotus – Ehdottaa laajaa digiveroa EU:n villi ehdotus – Ehdottaa laajaa digiveroa (21.3.2018 17:25)
EU-komissio ehdottaa tänään julkistetussa tiedotteessa uudenlaista digiveroa, jolla pyritään suitsimaan monikansallisten Internet-jättien verokikkailua Euroopassa. Esimerkiksi Facebook, Google ....
Toyota pelästyi – Keskeytti kokeet itsestään ajavilla autoilla Toyota pelästyi – Keskeytti kokeet itsestään ajavilla autoilla (21.3.2018 10:25)
Jalankulkijan kuolemaan johtanut onnettomuus Arizonassa tällä viikolla on saanut itsestään ajavia autoja kehittävät yhtiöt varpailleen. Ainakin Toyota on päättänyt keskeyttää teknologian testaamisen ....
2 kommenttia
Google on ostamassa takavuosien kuuman kamerakehittäjän pilkkahintaan Google on ostamassa takavuosien kuuman kamerakehittäjän pilkkahintaan (21.3.2018 09:56)
Lytro oli jotain vuosia sitten todella kuuma startup-yhtiö, jolla ei tuntunut olevan ongelmia saada toiminnalleen rahoitusta. Valokenttäkameraa, jonka avulla voidaan säädellä tarkennusta jälkikäteen, ....
Nokian hirviökamerapuhelin saa haastajan – Tässä puhelimessa on 40 MP:n kamera Nokian hirviökamerapuhelin saa haastajan – Tässä puhelimessa on 40 MP:n kamera (21.3.2018 09:15)
Nokian 808 Pureview- ja Lumia 1020 -älypuhelimet muistetaan yhdestä seikasta: massiivisesta 41 megapikselin kamerasta. Puhelimet ovat saamassa modernimman haastajan, sillä Huawei on päättänyt ....
WhatsAppin perustajalta yllättävä kehotus – Poista Facebook-tilisi WhatsAppin perustajalta yllättävä kehotus – Poista Facebook-tilisi (21.3.2018 09:06)
Facebook osti pikaviestipalvelu WhatsAppin vuonna 2014 noin 19 miljardilla, mikä teki palvelun perustaneista Jan Koumista ja Brian Actonista kohtuullisen hyvin toimeentulevia. Rahalla ei saa ....

Uutisarkisto