AfterDawn: IT-alan uutiset

Fujifilmiltä 3D-digikamera Japanin markkinoille

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 14.4.2009 18:09 Kommentteja (1)

Fujifilmiltä 3D-digikamera Japanin markkinoille Japanilainen Fujifilm on tuomassa kolmiulotteisia valokuvia laukovan digikameransa Japanin markkinoille vielä tänä vuonna. Kamerassa on kaksi linssiä ja eri kuvat eri silmille näyttävä erikoisvalmisteinen LCD-näyttö. Asiasta uutisoi muun muassa Register Hardware.
Yritys esitteli FinePix Real 3D -kameraansa Photokina-messuilla Saksassa ensimmäistä kertaa jo viime syksynä. Myyntihintaa 3D-kameralle ei kuitenkaan osata vielä kertoa.

FinePix Real 3D -kamera ottaa samanaikaisesti kaksi hieman toisistaan poikkeavaa kuvaa. Kahdella linssillä ja kennolla varustetun kameran tarkoituksena on tuottaa ihmisen omaa syvyysnäköä jäljittelevä katselukokemus. Tämän takia kameran oma näyttö näyttää molemmille silmille omat kuvansa.

Fujifilm on kehittänyt myös 8,4 tuuman digitaalisen valokuvakehyksen, jonka avulla 3D-kuvien katselu onnistuu vastaavalla tekniikalla kuin kameran omastakin näytöstä.


Lisätietoa FinePix Real 3D -kamerasta löytyy Fujifilmin sivuilta.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

116.4.2009 9:02

"Ominaisuus" jota on tullut harrastettua perinteisillä kameroilla pitkään. Itse seisoo paikallaan, ottaa kaksi kuvaa ja vähän photoshoppia. Tiedä sitten niin onko niin tarpeellinen ominaisuus, että ihan oma kamera sitä varten.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto