AfterDawn: IT-alan uutiset

Ruotsin IPRED-laki toi huiman kysynnän VPN-palveluille

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 9.4.2009 20:23 Kommentteja (8)

Ruotsin IPRED-laki toi huiman kysynnän VPN-palveluille Ruotsissa astui tämän kuun alussa voimaan uusi IPRED-laki, joka antaa tekijänoikeusjärjestöille ja oikeudenhaltijoille mahdollisuuden selvittää oikeuslaitoksen luvalla luvattomien tiedostonjakelijoiden henkilötiedot. IPRED:in myötä Ruotsin internet-liikenne väheni huomattavasti, mutta vastaavasti VPN-yhteyksistä on tullut Ruotsissa erittäin haluttuja.
The Pirate Bayn (TPB) ylläpitäjä Peter Sunde kertoi Tidningarnas Telegrambyrå -uutistoimistolle, että TPB:n pian aukaistavalla IPREDator-palvelulla on jonossa yli 113 000 asiakasta. Näistä asiakkaista 80 prosenttia on ruotsalaisia. TPB:n ylläpitäjät eivät olleet varautuneet palvelun osalta näin suureen suosioon, jonka takia IPREDatorin avaamista suurelle yleisölle on venytetty alkuperäisestä aikataulusta.

VPN-yhteyksien tarjoaminen yli 100 000 asiakkaalle ei ole helppoa, joten IPREDatorin avaaminen kaikille halukkaille saattaa kestää useita kuukausia.

IPREDatorin lisäksi mm. Dold.se- ja Relakks.com-palvelut ovat saaneet runsaasti uusia asiakkaita, jonka johdosta molemmat palvelut ovat varoitelleet, että palveluissa saattaa esiintyä lieviä ongelmia kasvaneiden käyttäjämäärien takia.

Tekijänoikeusjärjestöjen ja mediajättien on huomattavasti vaikeampi selvittää VPN-yhteyksiä käyttävien lataajien henkilötietoja, jonka takia monet tiedostojenjakelijat ovat kiinnostuneet VPN-yhteyksistä, vaikka niiden käyttö yleensä hieman hidastaa tiedonsiirtoa.

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

19.4.2009 20:35

Asiahan on nyt niin, että tuon infrared-lain julkaisutilaisuudessa kertoi Telegrambyrå hollantilaiselle uutistoimistolle, että aikoo tuoda markkinoille uusia jakoservereitä ilman minkäänlaista tilastollista rajoitusta.

Peter Sunde kielsi kaiken kuulemansa lakifirman avulla. Tästähän seuraa taas se, että Sunde saapuu Ruotisin kahdelletoista kansalliselle seurantapalvilemelle jotka väijyvät näitä saakelin näppäimmistönaamoja.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.4.2009 @ 20:38

210.4.2009 6:00

Eli TPB tulee tienaamaan yli puoli miljoonaa euroa jo ensimmäisen päivän aikana sekä tietenkin joka kuukausi uudestaan? Saattas olla ihan kiva sivubisnes tässä opiskelujen aikana...

310.4.2009 17:59

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JasonSco:
Eli TPB tulee tienaamaan yli puoli miljoonaa euroa jo ensimmäisen päivän aikana sekä tietenkin joka kuukausi uudestaan? Saattas olla ihan kiva sivubisnes tässä opiskelujen aikana...
Laskekaamme myös menot. Myönnettävä silti on että isoa bisnestä. Ei taida olla historiassa kovin montaa näin valmiiksi kysyttyä palvelua näin pienellä alueella.

410.4.2009 23:59

Kuka haluaa lähteä perustamaan samanlaista palvelua Suomeen?

511.4.2009 0:12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JasonSco:
Eli TPB tulee tienaamaan yli puoli miljoonaa euroa jo ensimmäisen päivän aikana sekä tietenkin joka kuukausi uudestaan? Saattas olla ihan kiva sivubisnes tässä opiskelujen aikana...

ja varmaan saman verran menee kuluihin saman tien, jollei enempää...

HTPC
Antec Fusion Black | Asus P5E-VM HDMI mATX | Intel C2D e2200 @ 3.0GHz + Scythe Ninja Mini | EVGA 8800GT 512MB | Muistia vitusti | Linux | Samsung 32" + ViewSonic 22" | Yamaha RX-V657 | Magnat Quantum 503

611.4.2009 1:02

-

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.7.2014 @ 10:22

711.4.2009 1:15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 6volttia:

Kerro ihmeessä enemmän. Luettele ne kustannukset, jolla tästäkin bisneksestä saadaan hyvää tarkoittava kulttuuriteko. Osaa ne Ruotsin pojatkin rahastuksen taidon, että ei tarvitse sitä mafiaa aina syytellä kyseisestä asiasta.
HTPC
Antec Fusion Black | Asus P5E-VM HDMI mATX | Intel C2D e2200 @ 3.0GHz + Scythe Ninja Mini | EVGA 8800GT 512MB | Muistia vitusti | Linux | Samsung 32" + ViewSonic 22" | Yamaha RX-V657 | Magnat Quantum 503

828.9.2009 19:14

Surffaa anonyymisti vpntunnel.se/fi/

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Fortnitessa ei saa flossata? Keksijä hakee korvauksia Fortnitessa ei saa flossata? Keksijä hakee korvauksia (19.12.2018 12:42)
Viihdemaailma on keksinyt tavan lyödä rahoiksi Epic Gamesin huippusuositulla Fortnite-videopelillä. Epic Games on lisännyt Fortniten pelihahmoille tunnistettavia tanssiliikkeitä, jotka ovat ....
1 kommentti
Valtava paljastus: Facebook antoi Spotifyn, Netflixin ja venäläisen hakukoneen päästä käyttäjiensä tietoihin - ja lukea käyttäjiensä yksityisviestit Valtava paljastus: Facebook antoi Spotifyn, Netflixin ja venäläisen hakukoneen päästä käyttäjiensä tietoihin - ja lukea käyttäjiensä yksityisviestit (19.12.2018 11:50)
Facebook on joutunut jälleen valtavan kriisin keskelle. Selvityksissä on paljastunut, että yhtiö on antanut pääsyn käyttäjiensä kaikkein henkilökohtaisimpiin tietoihin useille verkon jättifirmoille. ....
Kiirehtiminen ei kannattanut – AR-yhtiö ajautui maksukyvyttömäksi Kiirehtiminen ei kannattanut – AR-yhtiö ajautui maksukyvyttömäksi (19.12.2018 10:39)
Tie ideasta menestystarinaksi ei ole aina ruusuinen, vaikka siltä voi vaikuttaa teknologiakasvuyritysten tarinoita lukiessa. Pelkkä idea tai oikeilla jäljillä oleminen ei riitä, vaan ajoitus ....
Googlen Kiina-hakukoneen kehitys vastatuulessa – Ei tiedä enää mitä kiinalaiset hakevat Googlen Kiina-hakukoneen kehitys vastatuulessa – Ei tiedä enää mitä kiinalaiset hakevat (19.12.2018 09:34)
Kiina on estänyt jo useiden vuosien ajan Googlen verkkopalveluiden toiminnan maassa. Juopa Googlen ja Kiinan välillä alkoi vuonna 2010, kun hakukoneyhtiö ilmoitti lopettavansa hakutulosten sensuroinnin ....
Google antaa uutuuspelin ilmaiseksi – Jos vaan jaksat pelata sitä tunnin Google antaa uutuuspelin ilmaiseksi – Jos vaan jaksat pelata sitä tunnin (19.12.2018 09:06)
Suoratoistopelaamisesta yritetään kulisseissa tehdä kovasti uutta juttua. Microsoft kehittää Project xCloud -verkkopelipalvelua ja Googlellakin on tarjota oma pelialusta, jota hakukonejätti ....

Uutisarkisto