AfterDawn: IT-alan uutiset

Fonera 2.0 sisältää tuen mm. BitTorrent- ja Rapidshare-latauksille

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 7.4.2009 14:15 Kommentteja (3)

Fonera 2.0 sisältää tuen mm. BitTorrent- ja Rapidshare-latauksille Maailmanlaajuista langatonta WLAN-verkkoa tukiasemiensa avulla rakentava FON Wireless Ltd. tuo tämän kuun 21. päivä Euroopassa myyntiin uudet Fonera 2.0 -tukiasemat, joiden ominaisuuslista on varsin kattava.
Fonera 2.0 -laitteesta löytyy kaksi Ethernet-liitintä (RJ-45) internet-yhteyksiä varten ja yksi USB 2.0 -portti oheislaitteita varten. USB 2.0 -porttiin voi liittää esim. web-kameran, tulostimen, 3G-modeemin tai USB-liitäntäisen massamuistin. Fonera 2.0 osaa jakaa 3G-modeemien internet-yhteyden WLAN-verkoon ja laite osaa myös tehdä mm. BitTorrent- ja Rapidshare-latauksia laitteeseen liitetylle USB-massamuistille. Lisäksi massamuisteilta löytyviä videoita voi halutessaan lähettää suoraan YouTubeen ja laitteen pitäisi tukea myös Applen Mac OS X -käyttöjärjestelmän Time Machine -varmuuskopiointeja.

Fonera 2.0 tukee luonnollisesti FON-verkkojen luomista, joten oman FON-tukiaseman pyörittäminen sallii joko muiden FON-verkkojen ilmaisen käytön tai vaihtoehtoisesti omalla FON-verkolla voi yrittää tienata rahaa. Omaa FON-verkkoa pystyttäessä kannattaa kuitenkin tarkistaa oman laajakaistayhteyden käyttöehdoista, että onko oman internet-yhteyden jakaminen ulkopuolisille tahoille sallittua.

Fonera 2.0:n WLAN-yhteys tukee 802.11b- ja 802.11g-standardeja. Langattoman verkon voi suojata WEP-, WPA- ja WPA2-salauksilla.

Hintaa Fonera 2.0:lla on Euroopassa 49 euroa.

Alla esittelyvideo Fonera 2.0:n ominaisuuksista.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

17.4.2009 18:01

videon tyyppi kuullostaa ihan niko bellickiltä gta IV:stä ja just pelasin sitä ennen kuin luin tän uutisen heheh..

27.4.2009 21:30

Ei siis n-draft. Ei kiinnosta.

37.4.2009 23:53

Onkohan tässäkään mukana vastaavaa toteutusta kuin wippiesillä, eli saisi verkkovierailijalle näkymään ulospäin operaattorin ip:n, tai edes esim fon finlandin ip:n..

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto