AfterDawn: IT-alan uutiset

Tutkimus: Internetin selailu työaikana parantaakin työtehoa

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 6.4.2009 09:02 Kommentteja (5)

Tutkimus: Internetin selailu työaikana parantaakin työtehoa Internetin selailua omiin tarkoituksiin kesken työpäivän on usein pidetty huonona tapana. Melbournen yliopiston tekemä tutkimus kertoo kuitenkin jotain aivan muuta.
Tutkimuksen mukaan ne työntekijät, jotka pitävät lyhyitä omia taukoja työnteosta vaikkapa nettivideoita selaillen, ovatkin kokonaisuutena hieman muita työntekijöitä tehokkaampia. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Tutkimustulosta selitetään muun muassa pienten piristysruiskeiden tuomalla keskittymiskyvyn parantumisella. Tutkijoiden mukaan itse määrätyt lyhyet tauot antavat mielelle tarvittavaa lepoaikaa. Virkistystauon jälkeen henkilö saattaa olla tehokkaammassa työtilassa, jonka tuloksena koko työpäivä tulee käytettyä hieman paremmin hyödyksi. Pieniä taukoja pitävät työntekijät ovat tutkimuksen mukaan työssään keskimäärin noin yhdeksän prosenttia muita tehokkaampia.

Taukojen on oltava kuitenkin lyhyitä eikä niitä saa olla liikaa. Tutkijat kertovatkin, että internet-riippuvuuden oireita saattavat olla liian pitkät tauot, joiden lopputuloksena tuottavuus kärsii.

Tutkimuksessa käsiteltiin 300 henkilön internet-käyttäytymistä. Tutkimukseen osallistuneista 70 prosenttia käytti internetiä työaikana myös omiin huvitarkoituksiinsa.

Eniten työaikaa käytettiin uutisten selailuun, nettipelien pelailuun ja nettivideoiden katseluun.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

16.4.2009 9:12

Minulla(kin) noita taukoja on muutama näin työajan lomessa ja kyllä siinä päivittän ehtii aD:n ja Iltalehden uutiset lukaista läpi. (ainakin otsikos, jos ei muuta kerkeä)

Myös Ampparit.com tulee selattua IT-alan uutisista läpi.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.4.2009 @ 09:12

26.4.2009 14:18

Mielestäni tämä tutkimuksen tulos näpäyttää ikävällä tavalla Lex Nokiaa, jolla on myös osittain tarkoitus tehostaa työskentelyä työpaikalla tuon urkkimistarkoituksen rinnalla. Yksinkertaisesti tietynlainen vapaus tehostaa yksilön toimintaa ja vastaavasti pakonomainen tekeminen sekä tekemisten vahtiminen heikentää toiminnan tehokkuutta. Surullista on, että itse on tietoinen asian laidasta, mut rahaihmiset eivät ole. Rakkaus rahaan tekee sokeaksi.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.4.2009 @ 17:59

36.4.2009 16:31

Vapaat ihmiset ovat kaikkein luovimpia.Mitä enemmän sääntöjä ja rajoituksia sitä vähemmän tuottavuutta.

410.4.2009 3:27
Hybridi
Inactive

I love Internet! :D

525.4.2009 22:39

Tällaisen tutkimustuloksen muistan lukeneeni jo 90 luvun lopussa tai 2000 luvun aivan alussa... Unohtuvat vain ja sitten joku tekee mullistavan tutkimuksen samasta aiheesta samalla tuloksella uusiksi.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto