AfterDawn: IT-alan uutiset

GDC09: PDP tuo liiketunnistusohjaimet Xbox 360:lle ja PS3:lle

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 25.3.2009 21:19 Kommentteja (7)

GDC09: PDP tuo liiketunnistusohjaimet Xbox 360:lle ja PS3:lle GameTrak Freedom -peliohjaimet putkahtivat esiin ensimmäisen kerran vuonna 2006, mutta ohjaimien virallinen julkaisu on venynyt jatkuvasti. Nyt pitkä odotus näyttää olevan ohi, sillä GameTrak Freedom -ohjaimien tekniikan tällä hetkellä omistava Performance Designed Products -yritys (PDP) on esittellyt ohjaimia virallisesti Game Developers Conference -messuilla.
Xbox 360 saa omat liiketunnistusta hyödyntävät ohjaimet vielä tämän vuoden aikana ja PlayStation 3:lle ohjaimet on tarkoitus tuoda ensi vuoden puolella. Ohjaimista löytyvät suuntaohjaimen ja nappien ohella sisäänrakennetut liiketunnistusanturit, jotka tunnistavat Wii-pelikonsolin Wiimote-ohjainten tapaan ohjaimen heiluttelut ja ravistelut. Lisäksi erillisten ultraäänilaitteiden avulla ohjaimen sijainti voidaan paikantaa PDP:n mukaan erittäin tarkasti, joten GameTrak Freedomilla pitäisi onnistua esim. tarkka golf-mailan mallintaminen Sixensen kehittämän TrueMotion-tekniikan tapaan.

PDP julkaisee ohjainten kaveriksi Squeeballs-pelin, jossa GameTrak Freedom -ohjaimien avulla pelataan erilaisia minipelejä. PDP:n mukaan minipelejä on paketissa 11 erilaista ja yhteensä erilaisia pelihaasteista on noin 150 kappaletta. Squeeballsin lisäksi markkinoille on tulossa muitakin GameTrak Freedom -ohjaimia hyödyntäviä pelejä, mutta PDP ei ole vielä maininnut mitkä pelitalot tulevat hyödyntämään uutuusohjaimia. Myöskään ohjaimien hintatasosta ei ole toistaiseksi mitään tietoa, mutta alun perin niiden hinnaksi kaavailtiin alle 30 puntaa (~32 euroa).

Alla kuvia Xbox 360:lle tarkoitetusta GameTrak Freedom -ohjaimesta ja sen ultraäänitunnistimista. Lisäksi tarjolla on traileri Squeeballs-pelistä, jossa ei valitettavasti näytetä lainkaan ohjaimella tapahtuvaa pelaamista.


Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

125.3.2009 22:03

Jos tälläset tulee PS3:selle ja Xbox360:selle ja käytetään monessa pelissä, niin Nintendo on pulassa.

225.3.2009 23:02

Niinpä: Nintendon ainoa myyntivaltti onkin kaikkien hallussa. Kuka sitä enää ostaa sen jälkeen?

326.3.2009 0:44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti psp_naab:
Niinpä: Nintendon ainoa myyntivaltti onkin kaikkien hallussa.
Unohdit halvan hinnan, sillä Wii taistelee vielä.

426.3.2009 1:17

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti psp_naab:
Niinpä: Nintendon ainoa myyntivaltti onkin kaikkien hallussa.
Unohdit halvan hinnan, sillä Wii taistelee vielä.
Xboxi on halvempi.

526.3.2009 2:36

njaa-a.. livessä jos alkaavat kauppaamaan tuota tukevia pelejä... niin voisi kuvitella kohtuullista menestystä.. :P mitään isoja pelejä tuolle toteutettuna on vaikea kuvitella.. mutta aina ne voi yllättää :)

626.3.2009 8:22

Vihdoin hauska ohjattavuus ja komea grafiikka saadaan yhdistettyä =)

726.3.2009 9:21

Siinä vaiheessa kun noilla ohjaimilla pärjää hiirelle ja näppikselle fps peleissä ostain itelle semmosen. Wii:llä tuntuma on surkeampi kuin c64 ohjaimilla.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto